Είναι ασφαλές και νόμιμο το Bitcoin για χρήση;

Τα κρυπτονομίσματα είναι μια εκπληκτική νέα επενδυτική επιλογή που κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο. Παρά τις μερικές αποτυχίες και τα γεγονότα πειρατείας, η αγορά αυξάνεται ισχυρότερη από ποτέ και όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ιδρύματα αρχίζουν να βλέπουν τα κρυπτονομίσματα ως μια βιώσιμη επενδυτική επιλογή. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα ερωτήματα που παραμένουν σε ολόκληρη την αγορά είναι όλα σχετικά με την ασφάλεια και την ανωνυμία. Φυσικά, πριν επενδύσουν τα σκληρά κερδισμένα δολάρια τους σε κρυπτογράφηση όπως το Bitcoin, οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν αν είναι ασφαλές να το κάνουν. Είναι το Bitcoin ασφαλές και νόμιμο για χρήση?


Είναι ασφαλές και νόμιμο το Bitcoin για χρήση;

Είναι το Bitcoin ασφαλές και νόμιμο στη χρήση?

Είναι το Bitcoin ασφαλές και νόμιμο στη χρήση?

Δεδομένου ότι το Bitcoin βασίζεται στο Blockchain, το οποίο είναι ορατό σε οποιονδήποτε επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα λογισμικό Bitcoin, υπάρχει τρόπος να παραμείνει πραγματικά ανώνυμος ενώ πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω αυτού του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος?

Για να απαντήσουμε σε αυτές τις δύο ερωτήσεις, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πώς λειτουργούν τα παραδοσιακά συστήματα επενδύσεων και πληρωμών. Ας βουτήξουμε λοιπόν.

Bitcoin έναντι τραπεζών

Όταν σκέφτεστε μια τραπεζική ανησυχία, πιθανότατα σκέφτεστε ένα συγκεντρωτικό ίδρυμα με διάφορους κλάδους της πόλης, της πολιτείας, της χώρας ή του κόσμου, σωστά; Το Bitcoin είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό. Οι παραδοσιακές τράπεζες, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα και άλλες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις απαιτούν να έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για τις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, για τη χρήση του Bitcoin, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα για να ανταλλάξετε τα χρήματα fiat σας με Bitcoin. Δεν υπάρχει ανάγκη για όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση, αναγνωριστικό email ή ακόμη και σύνδεση στο Διαδίκτυο για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Bitcoin. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για άτομα που θέλουν να κάνουν πληρωμές ανώνυμα, το Bitcoin είναι μια πολύ καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή από τα παραδοσιακά μέσα.

Ένα Γεγονός Συχνά Παρανοημένο

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη σχετικά με το Blockchain είναι ότι σας επιτρέπει να δείτε ποιος κατέχει το ποσό. Αυτό το τεκμήριο ισχύει μόνο κατά το ήμισυ. Ενώ μπορείτε σίγουρα να δείτε ποιο πορτοφόλι περιέχει πόσα χρήματα, δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος να γνωρίζετε ποιος κατέχει το πορτοφόλι και πού βρίσκονται.

Θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι εάν ένας χρήστης Bitcoin κάνει χρήση μιας σύνδεσης στο Διαδίκτυο, μπορεί να παρακολουθείται με σχετική ευκολία. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεδομένου ότι το λογισμικό Bitcoin δεν απαιτεί να έχετε ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να επιλέξει να παραμείνει ανιχνεύσιμος.

Ένα μειονέκτημα

Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόβλημα με το Bitcoin και αυτό είναι ότι μόλις πραγματοποιηθεί μια πληρωμή, τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού πορτοφολιού ο ένας τον άλλον. Στην ουσία, όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές, αποκαλύπτετε και αποκαλύπτεται η ταυτότητά σας. Έτσι, το Bitcoin δεν είναι ένα απολύτως ανώνυμο σύστημα συναλλαγών. Όμως μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι είναι πολύ πιο ασφαλές και ανώνυμο από τα περισσότερα παραδοσιακά μέσα επενδύσεων και συναλλαγών.

Ο τρόπος διαφυγής

Για όσους ενδιαφέρονται να παραμείνουν ανώνυμοι για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνουν ανιχνεύσιμοι. Αυτοί είναι:

  • Altcoins
  • Αναμικτήρες
  • Joinmarkets όπως το Coinjoin

Ας δούμε κάθε ένα από αυτά με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ώστε να γνωρίζετε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να παραμείνετε ουσιαστικά ανώνυμοι.

Altcoins

Το Altcoins είναι οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση που θεωρείται δημοφιλές υποκατάστατο του Bitcoin. Μπορείτε να επενδύσετε σε τέτοια νομίσματα μέσω των αγορών σας Bitcoin και με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να σας εντοπίσουν. Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε τα altcoins σας για Bitcoins, περιπλέκοντας τη διαδικασία περαιτέρω για τυχόν snoopers.

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να επιλέξετε μόνο δημοφιλή υποκατάστατα Bitcoin που είναι αρκετά διαδεδομένα ώστε να μην ξεχωρίζουν από άλλες συναλλαγές. Εάν μπορείτε, αναζητήστε ένα altcoin που είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το απόρρητο των χρηστών του. Επίσης, είναι καλύτερο να κάνετε συναλλαγές σε ποικίλες, κατά προτίμηση μικρότερες ποσότητες, για να αποκρύψετε περαιτέρω τις εμπορικές σας δραστηριότητες.

Αναμικτήρες

Τα μίξερ είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή για την ανωνυμία του Bitcoin, επειδή βασικά περιλαμβάνουν την εμπορία του ίδιου ποσού Bitcoin μεταξύ οποιωνδήποτε δύο πορτοφολιών. Δεδομένου ότι η ποσότητα των Bitcoin παραμένει η ίδια, αλλά το ηλεκτρονικό ίχνος τους αλλάζει, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιος έχει χρησιμοποιήσει ένα μίξερ, ακόμη και για τα δύο μέρη που συμμετέχουν σε αυτό.

Το μόνο πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι αυτή η εγκατάσταση παρέχεται κυρίως από κεντρικούς παρόχους υπηρεσιών. Αλλά αν γνωρίζετε λίγο την τεχνολογία σας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ατομικά ανταλλακτικά και άλλα εργαλεία κρυπτογράφησης για τον ίδιο σκοπό.

Εμπορικές αγορές

Αυτά είναι βασικά ένα χωνευτήρι Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. Οι άνθρωποι συγκεντρώνουν τις επενδύσεις τους και λαμβάνουν το ίδιο ποσό, μόνο με διαφορετικούς πηγαίους κωδικούς για κάθε νόμισμα που αποστέλλεται και λαμβάνεται. Έτσι, αυτός είναι ένας πιο απλός τρόπος ανωνυμοποίησης των Bitcoin σας. Το ένα μειονέκτημα με το Joinmarkets είναι ότι δουλεύουν μόνο με τα μεγάλα αγόρια ή τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα που θεωρούνται ότι αξίζουν να αναφέρονται στην ίδια αναπνοή με το ίδιο το Bitcoin.

Πώς να χρησιμοποιείτε τα Bitcoin με ασφάλεια?

Τώρα ξέρετε μερικές σημαντικές τεχνικές ανωνυμοποίησης. Τώρα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πώς να ασφαλίσουμε το πορτοφόλι σας από κυβερνητικές κατασκοπίες, χάκερ και άλλες διαδικτυακές απειλές που πρέπει να προσέχετε:

Ποικίλλω

Ίσως έχετε ήδη δύο τραπεζικούς λογαριασμούς. Έτσι, πρέπει να κάνετε το ίδιο με τα πορτοφόλια σας Bitcoin. Κάντε τουλάχιστον δύο και ορίστε τη χρήση για κάθε ένα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Το Bitcoin έχει τα δικά του συστήματα ασφαλείας και ενημερώνονται τακτικά. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση για να παρέχετε κάποιο βασικό επίπεδο ασφάλειας.

Ενεργοποιήστε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Αυτό μπορεί να μην είναι η λύση Fort Knox, αλλά μπορεί να είναι απαραίτητη. Αποκτήστε μια ρύθμιση ταυτότητας δύο παραγόντων. Θα λάβετε έναν μοναδικό κωδικό ή θα έχετε ένα βιομετρικό αναγνωριστικό όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα.

Χρησιμοποιήστε νέες διευθύνσεις Bitcoin για κάθε νέα συναλλαγή

Αυτό λειτουργεί για ανωνυμία όσο και για την ασφάλεια. Εάν χρησιμοποιείτε νέα κλειδιά πηγής, τότε θα ήταν κυριολεκτικά δύσκολο να σας εντοπίσουμε, πολύ περισσότερο να παραβιάσετε την ασφάλεια του πορτοφολιού σας.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Τα VPN παρέχουν μερικά από τα πιο ισχυρά μέτρα ασφαλείας που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο σήμερα. Αποκτήστε ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα και διατηρήστε τις επενδύσεις σας Bitcoin ασφαλείς και ανώνυμες. Για μια εις βάθος ανασκόπηση των καλύτερων VPN που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την πραγματοποίηση online πληρωμής με Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα, δείτε αυτήν την κριτική.

Είναι το Bitcoin νόμιμο για χρήση?

Είναι δύσκολο να καταπολεμήσεις άτομα που κάνουν εμπόριο Bitcoin λόγω της ανώνυμης φύσης του. Οι άνθρωποι μπορούν να ανταλλάσσουν συναλλαγές σε αυτό το κρυπτογράφηση χωρίς να αποκαλύπτουν τις πληροφορίες τους. Ο μέγιστος έλεγχος που μπορεί να ασκήσει μια κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν Bitcoin για την αγορά πραγμάτων στο Διαδίκτυο. Η Κίνα απλώς έκανε όλα τα εικονικά νομίσματα παράνομα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ανταλλάξετε ανοιχτά Bitcoin στην Κίνα.

Η Ρωσία από την άλλη πλευρά έχει νομιμοποιήσει το Bitcoin. Προσπαθούν επίσης να ρυθμίσουν την εξόρυξη Bitcoin. Είτε είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε το Bitcoin είτε όχι, διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά γενικά, δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε νομικά προβλήματα για την αγορά, την πώληση και την επένδυση σε Bitcoin.

Είναι ασφαλές και νόμιμο το Bitcoin για χρήση; – Τελικές σκέψεις

Το Bitcoin ως μέσο επένδυσης και συναλλαγής μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη, αλλά πρέπει να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Με όλες τις πληροφορίες που έχουμε δώσει παραπάνω και τη σωστή χρήση του, μπορείτε πραγματικά να γίνετε ανώνυμοι και να απολαύσετε τα θαύματα της ασφαλούς συναλλαγής Bitcoin χωρίς ανησυχία.