Bitcoin εναντίον Bitcash – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η έκρηξη του κρυπτονόμισμα εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά πριν από πολύ καιρό. Χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να επενδύουν Bitcoin, και άλλες μορφές ψηφιακού νομίσματος όπως Bitcash, Ripple και Etherium άρχισε να εμφανίζεται. Παρόλο που τα κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα, τι ξέρετε πραγματικά γι ‘αυτούς? 


Bitcoin εναντίον Bitcash - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Bitcoin εναντίον Bitcash – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στον οδηγό μας, θα σας μιλήσουμε μέσω του ιστορία του ψηφιακού νομίσματος, πώς λειτουργούν, και τι είναι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης διαφορετικών τύπων νομισμάτων όπως Bitcash ενάντια στο πρωτότυπο Bitcoin. Εάν θέλετε μια σύντομη επισκόπηση του κόσμου της κρυπτογράφησης, κάντε τον εαυτό σας άνετο για ένα γρήγορη ανάγνωση.

Τι είναι το Cryptocurrency?

ΚρυπτονόμισμαΟ ευκολότερος τρόπος για να περιγράψετε τα cryptos είναι ότι είναι μια μορφή ψηφιακά μετρητά.

Οπως ακριβώς πραγματικά χρήματα, έχουν αξία, εκτός από το ότι δεν δεσμεύονται από ένα φυσική μορφή, ούτε μια κεντρική αρχή που τα ελέγχει ή τα διαχειρίζεται. 

Οι προγραμματιστές από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει κρυπτονομισματα και μια ενεργή κοινότητα που τα συντήρησε και τα βελτίωσε τεχνολογία blockchain (το οποίο θα συζητηθεί περαιτέρω.)

Πριν εξερευνήσουμε τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων, είναι καλύτερο να γνωρίζουμε γιατί δημιουργήθηκαν πρώτα.

Τι προκάλεσε την εμφάνιση των κρυπτονομισμάτων?

Τα κρυπτονομίσματα μπήκαν στην πτυχή πριν από μια δεκαετία και αναπτύχθηκαν για την καταπολέμηση του οικονομική κρίση δημιουργήθηκε από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα. Πολλοί ειδικοί έχουν παρομοιάσει αυτήν την περίοδο με το Μεγάλη ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. Ναι, ήταν τόσο κακό.

Ξεκίνησαν οι τράπεζες των ΗΠΑ διανομή δανείων αριστερά και δεξιά για να κερδίσουν περισσότερους πελάτες, αλλά αυτή η απόφαση προκάλεσε την πτώση τους. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να τους πληρώσουν και μετά από λίγο, η χαμηλή εισροή χρημάτων προκάλεσε την κατάρρευση των τραπεζών και αρχείο για πτώχευση.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν πολλά χρήματα, ενώ η επιρροή και η ισχύς των τραπεζών άρχισαν να εξαφανίζονται εξαιτίας αυτής της καταστροφής. Αυτό ενέπνευσε μια ομάδα ταλαντούχων ατόμων να σχηματίσουν ένα διαφορετικό είδος χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου που ήταν πιο ασφαλής. 

Το Bitcoin γεννιέται

BTC ήταν η πρώτη επιτυχημένη μορφή κρυπτογράφησης. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, υπήρχαν άλλες διαμορφωμένες έννοιες του ψηφιακού χρήματος πριν από τη σύλληψη του Bitcoin, αλλά καμία δεν ήταν τόσο δημοφιλές όσο και αποτελεσματικό.

Το Bitcoin αποσκοπούσε στην αποτροπή τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την κακή διαχείριση των συμβατικών χρημάτων με την εισαγωγή πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά:

 • Απόρρητο και ανωνυμία
 • Προσιτές χρεώσεις συναλλαγών
 • Αποκέντρωση
 • Ταχύτερες συναλλαγές στο εξωτερικό
 • Πεπερασμένη προσφορά = Λιγότερα οικονομικά προβλήματα όπως ο πληθωρισμός

Πολλά άλλα πλεονεκτήματα παρέχονται με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, αλλά αυτά είναι τα πιο σημαντικά.

Τεχνολογία Blockchain

Κάθε κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται μπλοκ αλυσίδας, το οποίο, όπως ίσως μαντέψατε, αποτελείται από ένα “Αλυσίδα μπλοκ.” Τα μπλοκ είναι μια μορφή εγγραφών ομαδοποιημένων. Μεταβαίνουν στο επόμενο μπλοκ μόλις επιτευχθεί η μέγιστη μνήμη στο προηγούμενο μπλοκ. 

Μπορείτε να τα φανταστείτε ως κουτιά γεμάτα με δεδομένα δείχνει κάθε επιτυχημένη συναλλαγή κρυπτογράφησης και τα στοιχεία τους. Κάθε μπλοκ συνοδεύεται από μια χρονική σήμανση που δείχνει χρόνος δημιουργίας και διαδικασίας.

Ένα blockchain είναι βασικά ένα αποκεντρωμένη μορφή ενός καθολικού που εκτείνεται σε χιλιάδες διακομιστές και κάθε άτομο στο δίκτυο έχει ένα ξεχωριστός αντίγραφο του blockchain. Τα μπλοκ πρέπει να υποβληθούν σε εκτεταμένη επεξεργασία για να γίνουν μέρος της αλυσίδας. Και αυτό χρησιμεύει ως χρονοδιάγραμμα για κάθε προηγούμενη συναλλαγή.

Πιρούνια

Τι θα έλεγες Bitcoin μετρητά? Χρησιμοποιεί το ίδιο μπλοκ αλυσίδας όπως και Bitcoin? Η σύντομη απάντηση είναι Ναί. Το κάνει μέσω της χρήσης του πιρούνια, όπου ο αρχικός κωδικός blockchain είναι μόνο ενημερώθηκε σε συγκεκριμένους κόμβους.

Το πρωτότυπο παραμένει το ίδιο, ενώ αυτοί οι ενημερωμένοι κόμβοι διαχωρίζονται από το πρωτότυπο στο σχηματίστε νέα blockchain. Τα σχηματισμένα νομίσματα αυτών των νέων blockchain είναι διαφορετικό και ξεχωριστό από το πρωτότυπο.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί δημιουργήθηκαν αυτά τα νέα κρυπτονομίσματα. Καλά, Bitcoin δεν είναι ακριβώς ένα τέλειο σύστημα και ένα μέρος της κοινότητάς του ήθελε κάτι καλύτερο.

Ο σχηματισμός μετρητών Bitcoin

Το Bitcoin Cash ή το BCH δημιουργήθηκε στις 1 Αυγούστου 2017, αφότου ήταν μέλη της κοινότητας Bitcoin δυσαρεστημένος με το αρχικό πρωτόκολλο. 

Μετά από μια σειρά συζητήσεων, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σύνολο νέα κρυπτογράφηση που έχει όριο μπλοκ των 8ΜΒ, όπου το πρωτότυπο είχε μόνο 1MB. Τα μεγαλύτερα μεγέθη μπλοκ επέτρεψαν περισσότερες επεξεργασμένες συναλλαγές ανά μπλοκ, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των οποίων θα είναι συζητήθηκε περαιτέρω στο.

Κυμαινόμενες τιμές

Όπως τα πραγματικά χρήματα, το η αξία των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται και μειώνεται με τον καιρό. Αλλάζουν ανάλογα με το πόσο απαιτούνται, υιοθετούνται και χρησιμοποιούνται. Μπορούμε να αναλύσουμε την αλλαγή της αξίας τους σε σχέση με τους αξία ανάπτυξη και απόδοση επένδυσης (απόδοση των επενδύσεων.)

Τόσο το Bitcoin όσο και το Bit μετρητών έχουν συγκεκριμένη αξία. Το Bitcoin, ως η παλαιότερη και πιο καθιερωμένη μορφή κρυπτογράφησης, κατέχει το περισσότερη αξία και κυριαρχεί a μεγάλο μέρος της αγοράς κρυπτογράφησης (67,59% από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019), ενώ Το Bitcash κατέχει μόνο 2,11%.Μερίδιο αγοράς Bitcoin

Bitcoin μετρητά ήταν δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια. Ενώ οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι θα κατέλαβαν μεγάλο μέρος του μεριδίου αγοράς του Bitcoin, η κυριαρχία της αγοράς σημείωσε σταθερή πτώση από την κορυφή της 13 Νοεμβρίου 2017, στο 9,74%. 

Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η τιμή του Bitcoin είναι χαμηλή 0,37% κατά την τελευταία 24ωρη περίοδο συναλλαγών, ενώ το Bitcoin Cash έχει αυξηθεί 4,22%. Το Bitcoin έχει γενικά περισσότερα σταθερή διακύμανση των τιμών, όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω διάγραμμα.Διάγραμμα Bitcoin

Χρειάζεστε βοήθεια?

Πολλοί διαθέσιμοι ιστότοποι δίνουν ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την αγορά κρυπτογράφησης σαν CoinMarketCap, TradingView, και CryptoCompare αν θέλετε να ακολουθήσετε μόνοι σας τις τάσεις κρυπτογράφησης.

Η αγορά κρυπτογράφησης γίνεται ολοένα και πιο κορεσμένη, με νέες μορφές κρυπτογράφησης να προσπαθούν να ανέβουν στις τάξεις. Αλλά το Bitcoin κυριαρχεί ως το κορυφαίο νόμισμα, με το Bitcoin Cash να ακολουθεί 4η θέση. Αυτό σημαίνει ότι το Bitcoin είναι η καλύτερη μορφή κρυπτογράφησης; Οχι απαραίτητα.

BCH εναντίον BTC: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Τώρα έχετε μια μικρή ιδέα για το τι είναι και τα δύο. Τι λέτε ρίχνουμε μια ματιά στο πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ο καθένας; Εντάξει τότε. Πάμε.

Bitcoin μετρητά

Θα ξεκινήσουμε με τον νεοφερμένο. Ορίστε:

 • Πλεονεκτήματα

Αυτό είναι πολύ φθηνότερο από το Bitcoin, οπότε είναι πιο εύκολο να το αποκτήσετε. Τα τέλη συναλλαγής είναι επίσης χαμηλότερα. Επί του παρόντος, έχει ένα μέσο τέλος συναλλαγής ύψους 0,00396 $, ενώ Το Bitcoin είναι 1,045 $. Το μέσο τέλος συναλλαγής του Bitcoin υποφέρει από υψηλές αυξήσεις (με το χειρότερο 63,85 $ στις 22 Δεκεμβρίου 2017). Από την άλλη πλευρά, το Bitcoin Cash’s ήταν σταθερά στο κάτω πλευρά από τη σύλληψή του:

Το να είναι φθηνότερο και γρηγορότερο κάνει το Bitcoin Cash πιο φιλικό προς το εμπόριο γενικά.

 • Μειονεκτήματα

Ενώ ένα αυξημένο μέγεθος μπλοκ προσφέρει οφέλη, έχει πιθανή παρενέργεια μειώνοντας την αντίσταση του δικτύου σε εξωτερικές επιθέσεις καθώς και τη συγκέντρωση.

Εχει επίσης χαμηλότερη εμπιστοσύνη των επενδυτών σε σύγκριση με το Bitcoin, και το «ποσοστό διείσδυσης και υιοθέτησης στην αγορά» είναι λιγότερο κυρίαρχη. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι είναι πολύ νέο στην αγορά κρυπτογράφησης από το Bitcoin.

Οι συναλλαγές είναι λιγότερο βιώσιμες όσον αφορά τα διαθέσιμα ζεύγη συναλλαγών – τα σωρευτικά αποτελέσματα αυτών των μειονεκτημάτων χαμηλώστε την τιμή και το ποσοστό υιοθέτησης του Bitcoin Cash.

Bitcoin

Τώρα για τον γίγαντα στον κλάδο. Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Bitcoin.

 • Πλεονεκτήματα

Όντας η αρχική πηγή, το Bitcoin ενεργεί ως νόμισμα βάσης για ολόκληρο το σύστημα κρυπτογράφησης. Αυτό είναι το οποίο διαπραγματεύονται τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα και είναι διαπραγματεύσιμο σε σχεδόν κάθε ανταλλαγή (Έχει τα περισσότερα ζεύγη συναλλαγών.) 

Κυριαρχεί πάνω από το ήμισυ ολόκληρης της αγοράς κρυπτογράφησης (67,6%) και παραμένει η Χρυσός κανόνας σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη και πολύ ανταγωνιστική βιομηχανία. Λόγω της τεράστιας βάση χρηστών και υψηλότερο ανώτατο όριο αγοράς, Το Bitcoin διατηρεί την αξία του πολύ καλύτερη από ό, τι Bitcoin μετρητά.

Έχοντας τους πιο πλήρεις κόμβους στην αγορά κρυπτογράφησης, το κάνει απίστευτα δύσκολο να επιτεθείς από κεντρικά ιδρύματα και κυβερνήσεις.

 • Μειονεκτήματα

Το Bitcoin είναι πολύ πιο ακριβό και έχει υψηλότερα ποσοστά συναλλαγών. Οι συναλλαγές είναι επίσης συνήθως βραδύτερη. Αυτό το καθιστά μια τρομερή επιλογή για γενικές αγορές.

Ένα άλλο μικρό μειονέκτημα είναι ότι η ομάδα ανάπτυξης του Bitcoin δεν διαθέτει ισχυρότερο ενωμένο μέτωπο σε σύγκριση με άλλες ομάδες. Αυτός ο εσωτερικός λόγος, σε συνδυασμό με τη μαζική βάση χρηστών του, μπορεί να καταλήξει εμποδίζει τη διαδικασία βελτίωσής του

Επένδυση με Cryptocurrency

Είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι διαφορετικά άτομα ενδιαφέρονται να αγοράσουν κρυπτογράφηση. Ο καθένας έχει τους λόγους. Είτε πρόκειται για ανωνυμία ή απλώς για κέρδος, επενδύοντας σε Bitcoin, Το bitcash ή οποιοδήποτε είδος κρυπτονομίσματος μπορεί να είναι καλή ιδέα. Ας μιλήσουμε για μερικά “πού και πώς”.

1. Πού τα αγοράζω?

Δεν ξέρετε το δρόμο σας; Θα σε βοηθήσω με αυτό. Ας ξεκινήσουμε πρώτα όπου μπορείτε να αγοράσετε κρυπτογράφηση.

Ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων

Αυτά τα εγκαταστάσεις Συχνά έρχονται με χρέωση για τη διαχείριση της συναλλαγής, οπότε φροντίστε να το κάνετε ερευνήστε και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Αυτά τα δύο είναι τα πιο δημοφιλή:

 • Νομισματική βάση

Αυτό είναι πολύ δημοφιλές στους επενδυτές κρυπτογράφησης με έδρα τις ΗΠΑ, επειδή η σύνδεση του τραπεζικού σας λογαριασμού είναι σχετικά εύκολη. Το Coinbase χρεώνει ένα Διαφορά 0,5% της αγοράς και μια επιπλέον χρέωση που εξαρτάται από το ποια περιοχή εισαι και το τύπος πληρωμής που χρησιμοποιήσατε.

 • Κάθισμα

Θεωρείται η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων στον κόσμο από Ενταση ΗΧΟΥ, Το Binance χρεώνει ένα τέλος ανάληψης και ένα επιπλέον 0,1% χρέωση για κάθε εμπόριο. Υπάρχουν διαθέσιμες εκπτώσεις, οπότε φροντίστε να τις ελέγξετε. Στο Binance, τα κρυπτονομίσματα είναι συνήθως ανταλλάσσονται μεταξύ τους. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε να τα αγοράσετε με ένα πιστωτική κάρτα για μια τιμή.

Χρηματιστηριακές ανταλλαγές

Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν μεσίτες για τα οφέλη που έχουν μεγαλύτερες δεξαμενές ρευστότητας, χαμηλότερα τέλη ολίσθησης και spread, και πιο διαπραγματεύσιμα ζεύγη κρυπτονομισμάτων. Εδώ είναι δύο από τους καλύτερους μεσίτες κρυπτογράφησης:

 • Plus500 

Το Plus500 προσφέρει πολλά οφέλη, όπως πολλές επιλογές πληρωμής (όπως Paypal,) Ελάχιστες καταθέσεις 100 $, ένα επιλογή ζωντανής συνομιλίας, και ένα γρήγορη διαδικασία εγγραφής.

 • eToro

Το eToro προσφέρει πολλά επιλογές πληρωμής, ένα ελάχιστη κατάθεση 200 $, και μια εξαιρετική ομάδα υποστήριξης.

Άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επενδύσετε σε BTC

Θέλουν περισσότερα? Το έχεις. Ελέγξτε τα ακόλουθα.

 • Bitcoin ATM

Λειτουργεί ακριβώς όπως τα ATM για φυσικά μετρητά. Ραντάρ ATM νομισμάτων έχει χιλιάδες ΑΤΜ σε όλη την ΜΑΣ.

 • Ανταλλαγές P2P

Οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν διαφημίσεις αναφέροντας τις δικές τους επιθυμητή συναλλαγματική ισοτιμία και τρόπος πληρωμής για Bitcoin. Άλλοι χρήστες μπορούν να απαντήσουν στις διαφημίσεις με την επιλογή να συναντηθούν αυτοπροσώπως και να πληρώσουν μετρητά ή χρησιμοποιώντας διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές για απευθείας συναλλαγές.

 • Ταμεία κλίμακας του γκρι

Μπορείτε να πάρετε και τα δύο Bitcoin και Bitcoin Cash μέσω της κλίμακας του γκρι, ενός διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων για το ψηφιακό σας νόμισμα. Ενώ αυτές οι μετοχές κοστίζει περισσότερο από την πραγματική αξία του νομίσματος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αποθήκευση ή εφαρμογή πρόσθετη ασφάλεια.

Λίγες συμβουλές πριν κλειδώσετε την αγορά σας

Πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση, σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω συμβουλές. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχετε διαφορετική οπτική για το θέμα:

 • Διαθέστε τις βασικές σας πληροφορίες

Τα δικα σου SSS, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, εικόνα ταυτότητας, κωδικοί πρόσβασης στο ψηφιακό σας πορτοφόλι κ.λπ. Οι διαδικασίες συναλλαγής και εγγραφής Crypto απαιτούν τα δεδομένα σας, επομένως είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι.

 • Αποφύγετε τη χρήση πιστωτικής κάρτας

Χρηματοδότηση των επενδύσεών σας από δανεισμός από πηγές υψηλού επιτοκίου είναι κακή ιδέα.

 • Έχετε υπόψη σας ότι οι επενδύσεις σε κρυπτογράφηση δεν έχουν ασφάλιση

Η Εταιρεία Προστασίας Επενδυτών Κινητών Αξιών δεν ασφαλίζει το Cryptocurrency σε περίπτωση κλοπής ή αστοχίας (ωστόσο, μερικές ανταλλαγές όπως η Coinbase έχουν το δικό τους ασφαλιστήριο συμβόλαιο.)

 • Βεβαιωθείτε ότι οι διαδικτυακές συναλλαγές γίνονται με ένα ασφαλής και ιδιωτική σύνδεση στο Διαδίκτυο. (Δοκιμάστε ένα αξιόπιστο VPN).
 • Εάν η πλατφόρμα ανταλλαγής που θέλετε δεν προσφέρει την προτιμώμενη κρυπτογράφηση σας, μπορείτε απλά αγοράστε πρώτα το Bitcoin και ανταλλάξτε το με το νόμισμα που προτιμάτε.

2. Πώς μπορώ να αποθηκεύσω το Cryptocurrency μου?

Μπορείτε να διατηρήσετε τα νομίσματά σας δύο τύποι ψηφιακού πορτοφολιού:

Καυτό πορτοφόλι

Οι καθιερωμένοι πάροχοι ή οι ανταλλαγές προσφέρουν αυτού του είδους το πορτοφόλι μέσω αποθήκευση στο cloud που μπορεί να προσεγγιστεί μέσω του Διαδικτύου. Οι ανταλλαγές προσφέρουν ζεστά πορτοφόλια κατά τη συμμετοχή. Πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν ζεστά πορτοφόλια τρίτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές πλατφόρμες. 

Οι συναλλαγές είναι συνήθως γρηγορότερα για ζεστά πορτοφόλια. Αλλά να γνωρίζετε ότι τα καυτά πορτοφόλια με Bitcoin έχουν υψηλός κίνδυνος παραβίασης. Φροντίστε να επιλέξετε μια πλατφόρμα ανταλλαγής που προσφέρει ασφάλιση, ή τουλάχιστον επιπλέον ασφάλεια. 

Ακολουθούν μερικές δημοφιλείς πηγές για ζεστά πορτοφόλια:

 • Blockchain

Δεν προέρχεται από την ανταλλαγή νομισμάτων, μειώνοντας τον κίνδυνο να είστε στόχος εισβολής. 

 • Νομισματική βάση

Έρχεται με ασφάλεια που καλύπτει απώλειες που προκαλούνται από παραβιάσεις, κλοπή, ψευδείς μεταφορές και παραβιάσεις ασφάλειας.

 • Electrum

Μοναδικό λογισμικό που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το νόμισμά σας στον υπολογιστή σας.

 • Μυκήλιο

Ένα κινητό πορτοφόλι για χρήστες iOS και Android. 

Κρύο πορτοφόλι

Παρέχονται κρύα πορτοφόλια επιπλέον μέτρα ασφαλείας που δεν έχουν ζεστά πορτοφόλια. Έρχονται με τη μορφή φορητών συσκευών που μπορούν να αποθηκεύσουν το νόμισμά σας. Εδώ είναι μερικοί δημοφιλείς πάροχοι κρύου πορτοφολιού:

  • Καθολικό Nano: Παρόμοια με μια μονάδα flash, αυτά τα πορτοφόλια μπορούν να κοστίσουν 60 $ – 120 $
  • Τρέζορ: Πολύ μικροσκοπικά κρύα πορτοφόλια που κοστίζουν 80 $ – 170 $

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για τους λογαριασμούς ψηφιακών πορτοφολιών ανταλλαγής νομισμάτων.

3. Πώς μπορώ να διαχειριστώ την επένδυσή μου?

Να θυμάστε ότι κάθε επένδυση συνοδεύεται από πιθανούς κινδύνους. Ψηφιακά νομίσματα υπόκεινται σε σχετικά υψηλότερους κινδύνους, επειδή είναι πολύ νεότερο στο παιχνίδι σε σύγκριση με άλλες καθιερωμένες μορφές επενδύσεων όπως ομόλογα ή μετοχές. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε Μειώστε αυτούς τους κινδύνους:

 • Διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιό σας

Πιθανότατα το έχετε ξανακούσει, πολλοί επενδυτές έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον τακτικό τρόπο πριν από τη γέννηση των κρυπτονομισμάτων. Με επενδύοντας σε πολλές πηγές, έχετε περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσετε τις επενδύσεις σας όπου τα προσοδοφόρα νομίσματα μπορούν να αντισταθμίσουν τα αποτυχημένα.

 • Παίξτε το παιχνίδι “Αγοράστε και κρατήστε”

Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Αγοράστε κάποια κρυπτογράφηση και απλά περιμένετε να αυξηθεί η αξία του. Αυτή θεωρείται μια παθητική μορφή επένδυσης που συχνά υπερτερεί του ενεργού ομολόγου της. Είναι επίσης λιγότερο ακριβό λόγω χαμηλότερα τέλη συναλλαγής.

Όπως αναφέρθηκε στα προηγούμενα μέρη, η αγορά ψηφιακού νομίσματος είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο, με τιμές συνεχώς σε κατάσταση ροής. Αυτές οι λίγες βασικές στρατηγικές που έχουμε αναφέρει μπορούν να σας βοηθήσουν διαχειριστείτε την επένδυσή σας σε μια ευμετάβλητη αγορά.

Βεβαίως, μπορεί να μην είναι ο γρηγορότερος τρόπος απόκτησης από τις επενδύσεις σας βραχυπρόθεσμα, αλλά γενικά αποδίδει καλύτερα μακροπρόθεσμα. Αυτό είναι υπέροχο για αρχάριους που θέλουν να μπουν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Bitcoin εναντίον Bitcash – Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλά να μάθετε για τη λειτουργία του κρυπτονομισματα σαν πώς να τα αποκτήσετε, ή το κινδύνους που συνδέονται με αυτά. Ελπίζουμε όμως ότι ο οδηγός μας σας έχει δώσει κάποια κατανόηση για το τι είναι τα κρυπτονομίσματα, πώς λειτουργούν και πώς να επενδύσετε με αυτά με ασφάλεια.

Εάν υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να τυλίξετε το κεφάλι σας, δώστε μας μια φωνή στα παρακάτω σχόλια και θα ρίξουμε λίγο φως στο θέμα.