Τρόπος διαμόρφωσης ρυθμίσεων DNS σε δρομολογητές DD-WRT

Εάν διαθέτετε δρομολογητή DD-WRT, ίσως γνωρίζετε ότι μπορείτε να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες του δρομολογητή σας. Μιλώ για την εγκατάσταση ενός VPN στο δρομολογητή σας DD-WRT και πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα. Λοιπόν, το πλήρες δυναμικό δεν επιτυγχάνεται εκτός και αν γνωρίζετε πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS. Μην ανησυχείτε, αυτός ο οδηγός παρακάτω θα σας δείξει ακριβώς πώς να το κάνετε.


Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS σε δρομολογητές DD-WRT

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS σε δρομολογητές DD-WRT

Δρομολογητές DD-WRT και DNS

Ένας δρομολογητής DD-WRT είναι ένας δρομολογητής που έχει εγκαταστήσει σε αυτό ειδικό ειδικό υλικολογισμικό που ονομάζεται DD-WRT. Το DD-WRT είναι ένα εναλλακτικό υλικολογισμικό OpenSource βασισμένο σε Linux κατάλληλο για μια μεγάλη ποικιλία δρομολογητών WLAN για να βελτιώσει την απόδοση και τις δυνατότητές τους. Πρώτον, είναι πολύ διαφορετικό από το δρομολογητή που σας παρέχει ο πάροχος υπηρεσιών Internet όταν αγοράζετε συμβόλαιο ευρείας ζώνης. Δεύτερον, όταν έχετε DD-WRT στο δρομολογητή σας, θα πρέπει να βελτιώσετε τη σταθερότητα, το απόρρητο του ασύρματου δρομολογητή και, το σημαντικότερο, την ασφάλεια του δικτύου σας. Μπορείτε ακόμη και να εγκαταστήσετε εύκολα ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο στο δρομολογητή σας, αφού χαρακτηριστεί ως DD-WRT.

Αναβοσβήνει δρομολογητής με DD-WRT μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις αγοράζουν μόνο μια προ-αναβοσβήνει.

Τώρα, για να φτάσετε στο τμήμα DNS. Σύντομη για το Domain Name System, το DNS είναι ο τηλεφωνικός κατάλογος του Διαδικτύου. Όταν εισάγετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο στο πρόγραμμα περιήγησής σας, οι λέξεις που πληκτρολογήσατε πριν πατήσετε το κουμπί “Enter” κατευθύνονται σε διακομιστή DNS. Μόλις φτάσουν εκεί, μεταφράζονται στη διεύθυνση IP και αποστέλλονται πίσω στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να φορτωθεί η σελίδα. Βλέπετε ότι οι υπολογιστές δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα που λέμε, λειτουργούν σε ψηφία που ονομάζουμε IP. Αυτό συμβαίνει στο παρασκήνιο κάθε φορά που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα. Επιπλέον, η αλλαγή του DNS σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να είναι πολύ επωφελής για τη χρήση του Διαδικτύου. Προτού σας πω πώς να το κάνετε, ρίξτε μια ματιά στους κορυφαίους καλύτερους διακομιστές DNS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • OpenDNS:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Βήμα 1: Αποκτήστε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας

Εντάξει, οπότε αν το ελέγξατε πώς να αναβοσβήνετε το δρομολογητή σας με DD-WRT, μάλλον είσαι λίγο τρελός τώρα. Μην ανησυχείτε, αφού τελειώσετε με αυτό ή έχετε ήδη αναβοσβήνει, η διαδικασία δεν γίνεται ευκολότερη. Η αλλαγή DNS στο δρομολογητή σας είναι μια απλή εργασία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα ανάλογα με την προσέγγισή σας.

Αρχικά, πρέπει να λάβετε την IP του δρομολογητή σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις DNS. Σας έδωσα μια καθοδήγηση τόσο σε υπολογιστή όσο και σε Mac. Ρίξτε μια ματιά και ακολουθήστε τα βήματα ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Αποκτήστε την IP του δρομολογητή σας σε MacOS

Σε Macintosh, η διαδικασία θα διαρκέσει μόνο μερικά λεπτά. Δεν απαιτούνται τεχνικές δεξιότητες, ρίξτε μια ματιά:

 1. Στο Mac σας, πατήστε στην πινακίδα Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας.
 2. Επιλέγω Επιλογές συστήματος.Προτιμήσεις Mac
 3. Προχωρήστε προς Δίκτυο.Επιλέξτε Δίκτυο
 4. Τώρα, κάντε κλικ στο Προχωρημένος.Προχωρημένες επιλογές
 5. Επιλέξτε TCP / IP. Η IP του δρομολογητή σας πρέπει να είναι εκεί που δείχνει το βέλος. IP δρομολογητή

Αποκτήστε το IP του δρομολογητή σε υπολογιστή με Windows

Η λήψη της IP του δρομολογητή σας σε υπολογιστή με Windows είναι λίγο πιο δύσκολη από ό, τι σε Mac. Πρέπει να εισαγάγετε μερικά πράγματα εδώ και εκεί πριν να γνωρίσετε τη διεύθυνση IP. Μην ανησυχείτε, θα σας καθοδηγήσω. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Στον φορητό υπολογιστή σας, μεταβείτε στην ενότητα “Γραμμή εντολών”.Γραμμή εντολών
 2. Πληκτρολογήστε τα εξής: “ipconfig”. Μην χρησιμοποιείτε τις προσφορές.
 3. Θα δείτε τις πληροφορίες του δικτύου σας να εμφανίζονται μπροστά σας.
 4. Η IP του δρομολογητή σας πρέπει να βρίσκεται δίπλα Προεπιλεγμένη πύλη.Windows IP του δρομολογητή

Βήμα 2: Αλλαγή DNS στον δρομολογητή σας DD-WRT

Τώρα που έχετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS εύκολα. Τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσετε είναι αρκετά εύκολα, οπότε μην ανησυχείτε για το ότι δεν καταλαβαίνετε τι πρόκειται να δείτε. Δεν χρειάζεται να είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία για να το ξεπεράσετε. Ας το κάνουμε, εμείς?

 1. Ανοίξτε όποιο πρόγραμμα περιήγησης αισθάνεστε άνετα κατά τη χρήση.
 2. Μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του δρομολογητή σας. Μπορείτε να το κάνετε πληκτρολογώντας την IP του δρομολογητή που μόλις έχετε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.
 3. Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Εάν εξακολουθούν να είναι προεπιλεγμένα, είναι κυρίως “διαχειριστής”.
 4. Αυτό θα σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα του δρομολογητή DD-WRT.
 5. Μόλις φτάσετε εκεί, πατήστε στο Setup και στη συνέχεια στο Basic Setup.Setup-Basic Setup
 6. Τώρα, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα και θα δείτε την περιοχή Ρυθμίσεις διακομιστή διευθύνσεων δικτύου.
 7. Υπάρχουν τρία πεδία με τίτλο Static DNS 1 και Static DNS 2.
 8. Εισαγάγετε τους προτιμώμενους διακομιστές DNS.Ρυθμίσεις DNS σε DD-WRT
 9. Τέλος, μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο “Εφαρμογή ρυθμίσεων”.Εφαρμογή ρυθμίσεων
 10. Τελείωσες. Αλλάξατε με επιτυχία διακομιστές DNS στον δρομολογητή σας DD-WRT.

Κορυφαίοι 5 δρομολογητές DD-WRT

Εάν δεν γνωρίζετε το δρομολογητή DD-WRT, έχω επιλέξει τους κορυφαίους που μπορείτε να αποκτήσετε για να αυξήσετε την εμπειρία σας στο Διαδίκτυο. Δείτε τα παρακάτω:

 • Netgear R7000
 • Netgear R6400V2
 • Linksys WRT3200ACM
 • Asus RT-AC5300
 • Asus RT-AC56U
 • Linksys WRT1200AC
 • Netgear R9000

Γιατί να αλλάξετε διακομιστές DNS σε δρομολογητές DD-WRT

Λαμβάνετε πολλά οφέλη από την αλλαγή των ρυθμίσεων DNS στο δρομολογητή σας. Όταν εγγραφείτε σε οποιαδήποτε υπηρεσία Διαδικτύου, ο ISP σας εκχωρεί αυτόματα πολλές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου του διακομιστή DNS που χρησιμοποιείτε όταν αποκτάτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, εάν ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν επενδύει πολλά στους διακομιστές του, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα ζητήματα, ιδιαίτερα με ταχύτητα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τι μπορεί να σας ωφελήσει μη αυτόματα η διαμόρφωση DNS στο μέλλον.

Ταχύτητα σύνδεσης

Έχετε δει ποτέ ξαφνική πτώση της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο; Όλοι το γνωρίζετε και το λέτε όταν συμβαίνει αυτό: «Υπάρχει υπερφόρτωση». Ναι, οι διακομιστές του ISP σας μπορούν να υπερφορτωθούν εύκολα, ειδικά εάν δεν υπάρχουν πολλοί πάροχοι υπηρεσιών Internet στη χώρα σας. Όταν αλλάζετε το διακομιστή DNS σας, ενδέχεται να καταλήξετε να συνδέεστε σε αυτόν όπου δεν υπάρχουν ώρες αιχμής.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι συνδέεστε σε έναν διακομιστή DNS όπου η νυχτερινή ώρα είναι ώρα αιχμής στη χώρα σας; Αυτό σημαίνει ότι όλοι σε αυτήν την περιοχή κοιμούνται και μπορείτε να περιπλανηθείτε στο Διαδίκτυο ελεύθερα χωρίς να έχετε προβλήματα καθυστέρησης. Αυτό είναι στον τεχνικό κόσμο. Ωστόσο, στην πραγματική, δεν θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά, αλλά η ιστοσελίδα σας θα φορτωθεί πολύ πιο γρήγορα από ότι όταν λειτουργούσατε στους διακομιστές του ISP σας.

Αποκτήστε πρόσβαση σε Περιεχόμενο με περιορισμούς γεωγραφικού χαρακτήρα

Τώρα, αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλάζοντας μόνο τον διακομιστή DNS. Θα χρειαστεί να επενδύσετε σε μια υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης Smart DNS για να την ξεπεράσετε. Ίσως θέλετε να ξεκαθαρίσω τα πράγματα πρώτα. Τα κανάλια συνεχούς ροής είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, αλλά περιορίζονται σε εκεί την ίδια περιοχή. Με άλλα λόγια, οι υπηρεσίες ροής θα επιτρέπουν μόνο συγκεκριμένο περιεχόμενο σε συγκεκριμένες χώρες. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για την επιβολή αυτών των περιορισμών είναι να εξετάσετε τη διεύθυνση IP του θεατή και να επιχειρήσετε να προσδιορίσετε την ακριβή τοποθεσία.

Το έξυπνο DNS είναι η συγχώνευση διακομιστών DNS και διακομιστών μεσολάβησης τακτικής. Επανασυνδέει μέρος της επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο που σας βοηθά να ξεγελάσετε το κανάλι ώστε να σκεφτείτε ότι έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό του από τη χώρα του. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο του καναλιού, παρά το γεγονός ότι βρίσκεστε εκτός της περιοχής κάλυψης. Τώρα, δεν είναι όλες οι υπηρεσίες Smart DNS έτοιμες για την εργασία. Γι ‘αυτό προχώρησα και εξέτασα 3 από τα κορυφαίες υπηρεσίες Smart DNS εκεί έξω. Σημειώστε ότι 2 από αυτούς είναι καθαροί πάροχοι VPN. Εδώ είναι:

ExpressVPN

ExpressVPN είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους VPN στον κόσμο. Προσφέρουν μεγάλη ποικιλία ως προς τη γεωγραφία των διακομιστών της. Μιλάμε για περισσότερους από 2000 διακομιστές σε 94 χώρες. Επιπλέον, το VPN έχει μια απλή και φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Δεν χρειάζεται να είστε τόσο τεχνικά ενημερωμένοι για να λειτουργείτε με τους πελάτες τους ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε.

Όσον αφορά το MediaStreamer, είναι γνωστό ότι ξεμπλοκάρετε εκατοντάδες κανάλια χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Σας παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ρυθμίσετε την υπηρεσία Smart DNS στη συσκευή σας. Μην ανησυχείτε, πήραν την πλάτη σας. Εάν δεν σας αρέσει η υπηρεσία τους (το αμφιβάλλω), μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων εάν δεν έχει παρέλθει περίοδος 30 ημερών.

BulletVPN

BulletVPN, με έδρα την Εσθονία, είναι σίγουρα αρκετά γρήγορο όταν μιλάτε για ταχύτητα. Είτε ξεμπλοκάρετε τις γεω-περιορισμένες υπηρεσίες όπως το Netflix είτε παρακάμπτοντας τα κυβερνητικά φίλτρα, αυτό το VPN μπορεί να τα κάνει όλα με ευκολία. Ένα πράγμα που παίρνει αυτό το VPN ένα βήμα πίσω είναι ότι διαθέτει μόνο διακομιστές σε 30 χώρες, κάτι που είναι λίγο μικρό σε σύγκριση με άλλα VPN εκεί έξω.

Ωστόσο, μιλάμε για Έξυπνο διακομιστή μεσολάβησης DNS και αυτός ο πάροχος VPN έχει ένα καλό κομμάτι μιας υπηρεσίας. Δεκάδες κανάλια μπορεί να είναι στη διάθεσή σας εάν επιλέξετε να επενδύσετε στο BulletVPN.

Μη εντοπιστής

Μη εντοπιστής προσφέρει μια έξυπνη υπηρεσία DNS όπως καμία άλλη αν θέλετε να ξεκλειδώσετε κανάλια ροής. Η δανική εταιρεία προσφέρει μια δοκιμή 7 ημερών που δεν περιλαμβάνει την υποχρέωση παροχής των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας.

Θα διαπιστώσετε ότι η υπηρεσία προσφέρει έναν γρήγορο τρόπο απεμπλοκής των υπηρεσιών πολυμέσων που περιλαμβάνουν περισσότερα από 233 κανάλια σε όλο τον κόσμο. Μιλώ για τους Hulu, Netflix, ABC, Disney Movies Anywhere, ESPN, Sky και Spotify. Ελέγξτε τον ιστότοπό τους για την πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων υπηρεσιών. Εάν σας αρέσει η υπηρεσία τους, μπορείτε να ακολουθήσετε τους οδηγούς εγκατάστασης που προσφέρονται στην ιστοσελίδα για να σας βοηθήσουν με τη διαμόρφωση.

Είναι ασφαλές?

Δεν είναι ότι δεν είναι ασφαλή, απλά δεν προσθέτουν τίποτα επιπλέον στη σύνδεσή σας. Το έξυπνο DNS είναι ένα εργαλείο για την παράκαμψη των περιφερειακών περιορισμών, τελείας. Αν ψάχνετε για επιπλέον ασφάλεια, ένα VPN είναι ο τρόπος που πρέπει να ξεκινήσετε.

Τα VPN παρέχουν ανώτερο απόρρητο έναντι των διακομιστών μεσολάβησης, επειδή τα VPN κρυπτογραφούν την κίνηση και αποκρύπτουν την πραγματική σας διεύθυνση IP. Το τμήμα προστασίας πηγαίνει μόνο σε VPN. Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλής είναι ο διακομιστής που χρησιμοποιείτε με το Smart DNS, δεν λαμβάνετε το επιπλέον επίπεδο προστασίας που όλοι χρειαζόμαστε όταν έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Είναι πολύ πιο δύσκολο ή σχεδόν αδύνατο για τον ISP σας να δει τι κάνετε μέσα σε μια κρυπτογραφημένη σήραγγα VPN.

Επομένως, εάν είστε ένας φοβός ασφαλείας που γνωρίζει καλά τους κινδύνους του Διαδικτύου σήμερα, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα VPN αντ ‘αυτού. Εάν βρίσκεστε εδώ για ροή μόνο, το Smart DNS είναι το καλύτερο στοίχημά σας καθώς δεν υπάρχει πτώση της σύνδεσης, καθώς δεν θα κρυπτογραφείτε τα δεδομένα σας. Για να σας βοηθήσουμε περισσότερο στην αναζήτησή σας για το το καλύτερο VPN για δρομολογητές DD-WRT, ελέγξτε τον παρακάτω πίνακα.

Πώς να ρυθμίσετε το DNS σε δρομολογητές DD-WRT – Τελικές σκέψεις

Εκεί το έχεις. Τώρα, μπορείτε να απελευθερωθείτε από αυτό που σας επέβαλε ο ISP τη στιγμή που είπατε “Συμφωνώ” και “Σύνδεση”. Οι δρομολογητές DD-WRT είναι πολύ χρήσιμοι για την εγκατάσταση λογισμικού χωρίς να χρειάζεται να περάσουν τα ενοχλητικά τεχνικά πράγματα. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις DNS και απολαύστε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία στο Διαδίκτυο από τώρα και στο εξής.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map