Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στο PlayStation 4

Αγόρασα ένα PS4 πριν από λίγο και παρατήρησα ότι η ταχύτητα λήψης που παίρνω δεν είναι πουθενά κοντά σε εκείνη του υπολογιστή και του κινητού μου. Αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό όταν είστε συνεχής παίκτης. Έκανα λίγη έρευνα και βρήκα μια λύση. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα που έκανα, ελπίζω ότι αυτό θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημά σας.


Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στο PS4

Ξεκινώντας

Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια σύντομη ιδέα για τον κύριο στόχο μας σήμερα. Θα μάθουμε πώς να αλλάζουμε τις ρυθμίσεις DNS στο PlayStation 4.

Το DNS, κοινώς γνωστό ως Domain Name System είναι η αναπαράσταση της διεύθυνσης Ιστού όπως μια διεύθυνση IP. Για το ανθρώπινο μάτι, η χρήση ονομάτων ιστότοπων όπως το google.com είναι το μόνο προφανές πράγμα. Ωστόσο, η πραγματική μαγεία συμβαίνει μεταξύ των γραμμών. Όποτε θέλετε να συνδεθείτε σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, ο υπολογιστής σας παίρνει τη διεύθυνση IP και προσπαθεί να τον αντιστοιχίσει με τον τομέα που εισαγάγατε. Ως αποτέλεσμα, μόλις ολοκληρωθεί η μετάφραση, θα φορτωθεί η ιστοσελίδα.

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS του PS4

Η Google είναι μια άλλη εταιρεία υψηλού προφίλ που προσφέρει δωρεάν DNS και στις δύο περιπτώσεις, ή με οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, πιθανότατα θα είναι καλύτερο από αυτό που παρέχει ο ISP σας..

Στην περίπτωση του PlayStation 4, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα προσαρμοσμένο DNS απευθείας στην κονσόλα. Δεν είναι ιδιαίτερα προφανές πώς να το κάνετε, αλλά μόλις ξέρετε πού να κοιτάξετε, είναι πολύ εύκολο.

Εδώ πρέπει να γνωρίζετε.

 1. Μεταβείτε στο “Ρυθμίσεις” μενού στην κονσόλα σας.
 2. Επιλέγω Δίκτυο.Δίκτυο PS4
 3. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Ρύθμιση σύνδεσης στο Διαδίκτυο.Σύνδεση στο Διαδίκτυο PS4
 4. Επιλέξτε Wi-Fi ή LAN ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
 5. Επίλεξε το Εθιμο.Εύκολο ή προσαρμοσμένο
 6. Τα επόμενα βήματα θα αναφέρονται στη διεύθυνση IP και στις ρυθμίσεις DHCP. Εάν δεν έχετε καμία προτίμηση, επιλέξτε την προεπιλογή και για τα δύο.
 7. Όταν εμφανιστεί η ένδειξη “Ρυθμίσεις DNS”, πατήστε “Εγχειρίδιο”.Μη αυτόματο DNS
 8. Εισαγάγετε τις τιμές για το πρωτεύον και το δευτερεύον DNS.Ρυθμίσεις DNS
 9. Αλλάξατε με επιτυχία τις ρυθμίσεις DNS PS4.

Οφέλη αλλαγής DNS

Οι διακομιστές ISP είναι γνωστό ότι έχουν ξαφνική πτώση. Μπορεί να υπερφορτωθούν, άρα πολύ πιο αργά. Όταν αλλάζετε τον διακομιστή DNS σας, μπορείτε να παίξετε στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για καθυστερήσεις και καθυστερήσεις.

Οι ταχύτητες λήψης διαφέρουν ανάλογα με το διακομιστή που χρησιμοποιείτε. Είναι γνωστό ότι οι διακομιστές ISP δεν είναι τόσο αξιόπιστοι όταν πρόκειται για τέλεια ταχύτητα λήψης. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, πρέπει να αλλάξετε το διακομιστή DNS και να ελπίζετε ότι θα έχετε ταχύτερη σύνδεση μόλις το κάνετε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο αύξησης της ταχύτητας λήψης στο PS4.

Υπηρεσίες όπως το ExpressVPN, το BulletVPN και το Unlocator προσφέρουν μια λειτουργία Smart DNS. Τώρα, αυτό είναι αυστηρά για παράκαμψη των περιφερειακών περιορισμών. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η κονσόλα PS4 δεν είναι μόνο μια συσκευή παιχνιδιού, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένα τέλειο σπίτι για πλατφόρμες ροής. Μπορείτε να βρείτε τις αρετές του American Netflix, του Hulu και του BBC iPlayer ανάλογα με την περιοχή στην οποία κατοικείτε.

Ευτυχώς, οι γεω-περιορισμοί δεν αποτελούν πρόβλημα εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία Smart DNS. Με αυτόν τον τρόπο, τα κανάλια δεν θα μπορούν να αναγνωρίσουν την αρχική σας τοποθεσία καθώς θα πληροίτε τις προϋποθέσεις ως κάτοικος στην περιοχή τους. Ως αποτέλεσμα, θα μπορείτε να κάνετε ροή των καλύτερων καναλιών παγκοσμίως ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας.

VPN εναντίον DNS – Πρώτα η ασφάλεια?

Τα VPN είναι εργαλεία ασφάλειας. Έτσι ήταν από τότε που δημιουργήθηκαν. Ωστόσο, παρακάμπτουν τους γεω-περιορισμούς με μια απλή αλλαγή IP. Ενώ το κάνουν, κρυπτογραφούν την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο και την προστατεύουν από οποιαδήποτε απόπειρα πειρατείας ή παρακολούθησης. Το μειονέκτημα είναι ότι με την κρυπτογράφηση, η ταχύτητα του διαδικτύου σας θα μειωθεί. Θέλετε ασφάλεια και απόρρητο; Στη συνέχεια πληρώστε με κάποια ταχύτητα σύνδεσης.

Από την άλλη πλευρά, το DNS και το έξυπνο DNS δεν σας παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας όπως το VPN. Αλλάζουν τον διακομιστή που σας έδωσε ο ISP και σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε γεωγραφικά αποκλεισμένα κανάλια αντίστοιχα. Μην ξεχνάτε ότι τα δεδομένα σας δεν θα είναι κρυπτογραφημένα, επομένως εξακολουθείτε να κινδυνεύετε από οποιαδήποτε επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Με αυτό είπε, επιτρέψτε μου να ρίξω λίγο φως στις κορυφαίες υπηρεσίες που προσφέρουν Smart DNS.

ExpressVPN

ExpressVPN συνδυάζει τις καλύτερες δυνατότητες VPN και προσφέρει μια έξυπνη υπηρεσία DNS για την απεμπλοκή της πρόσβασης σε περιεχόμενο με περιορισμό γεωγραφικού περιεχομένου. Μπορείτε είτε να προστατέψετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο μέσω εγκατάστασης αυτής στο δρομολογητή σας είτε να κάνετε ροή ό, τι θέλετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Smart DNS.

BulletVPN

Είναι μια τέλεια επιλογή για έναν πάροχο υπηρεσιών VPN με απίστευτες γρήγορες ταχύτητες Διαδικτύου. Παρόλο BulletVPN μπορεί να είναι καινούργιο, έχει πολλά να προσφέρει. Μπορείτε σίγουρα να επωφεληθείτε από τη λειτουργία Smart DNS κατά τη λειτουργία ενός PS4.

Μη εντοπιστής

Μερικά άτομα μπορεί να μην χρειάζονται ή να θέλουν τις λειτουργίες ασφαλείας ενός VPN. Άλλοι ενδέχεται να έχουν ήδη αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο και δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν ακόμη περισσότερο. Εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Μη εντοπιστής καθώς είναι μια καθαρή υπηρεσία Smart DNS.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους παρόχους VPN που προσφέρουν υπηρεσίες Smart DNS στον παρακάτω πίνακα.

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στο PS4

Τελειώσαμε. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον τρόπο εναλλαγής των ρυθμίσεων DNS στο PlayStation 4. Τώρα μπορείτε να παίξετε στο διαδίκτυο και να παρακολουθήσετε περιεχόμενο με περιορισμό γεωγραφικού περιεχομένου χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για λανθάνοντα χρόνο και ζητήματα προσωρινής αποθήκευσης. Απολαύστε μια νέα εμπειρία PS4.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map