11 tapaa suojata sosiaalisen median tilisi

Älypuhelimista ja kannettavista laitteista on tullut nykyään normaali. Näiden laitteiden ja nopean Internet-yhteyden avulla on entistä helpompaa jakaa ihmisille arvokkaita hetkiä elämästään ystävien ja perheen kanssa Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Snapchat, tai muu sosiaaliset verkostot. Se on sosiaalisen median voima. Vain muutama napsautus riittää viestien lähettämiseen ja levittämiseen. Trump tietää kaiken tästä, ja hän luo jo työpaikkoja, joita Amerikka ei ole nähnyt tapahtuvan vuosien varrella, mutta tämä on toinen aihe. Sama helppous on myös antanut hakkereille ja tietoverkkorikollisille pääsyn sosiaalisen median tileihisi helposti. Älä käytä sanaa Salasana salasanana, eikö!?

11 tapaa suojata sosiaalisen median tilisi

11 tapaa suojata sosiaalisen median tilisi

11 vaihetta sosiaalisen median tilien suojaamiseksi

Jos et ole ajatellut sitä aikaisemmin, tässä ovat 11 tapaa suojata sosiaalisen median tilisi ja suojaa yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi.

Vaihda sosiaalisen median tilisi salasana säännöllisesti

Ota tapana vaihtaa sosiaalisen median tilisi salasana joka kuukausi. Luo aakkosnumeerinen salasana ja varmista, että käytät eri salasanaa jokaiselle tilille. Vältä salasanojen, kuten nimien, syntymäaikojen ja muiden sellaisten tietojen käyttöä, joihin hakkerit pääsevät helposti ja vaaranna sosiaalisen median tilisi.


Koska salasanojen muistaminen voi olla vaikeaa, Käytä salasananhallintaa salasanojen luomiseen ja tallentamiseen.

Paina painiketta saadaksesi kaksifaktorisen todennuksen

Kaksitekijäinen todennus on ollut olemassa jo useita vuosia, mutta viime aikoina siitä on tullut erittäin suosittua. Päästäksesi sosiaalisen median tiliisi kaksifaktorinen todennus saa sinut syöttämään toisen osan. 2FA: n tai monitekijän todennuksen sanotaan olevan turvallisempaa kuin salasanat ja antaa siten mielenrauhan, vaikka hakkerit varastavatkin sosiaalisen median tilisi salasanat. Itse asiassa tietoturva-ammattilaiset väittävät sen kaksifaktorinen todennus voi myös suojata tiliäsi, jos järjestelmässäsi on haittaohjelma.

Tarkista sähköpostistasi epäilyttäviä kirjautumisia

Useimmat sosiaalisen median alustat estävät epäilyttäviksi katsomat sisäänkirjautumisyritykset ja lähettävät tilinomistajalle välittömästi sähköpostin, jossa he ilmoittavat tästä yrityksestä ja pyytävät heitä vaihtamaan salasanansa. Niin, Pidä tarkkana sähköpostissasi ja jos saat sähköpostiviestin, jonka hakkeri yritti käyttää sosiaalisen median tiliisi, vaihda salasanasi heti.

Älä napsauta lyhennettyjä URL-osoitteita

Ajattele kahdesti napsauttamalla lyhennettyjä linkkejä, vaikka saat sen luotetusta lähteestä. Joskus saatat päätyä siihen, mutta jos antennisi nousevat, sulje verkkosivu napsauttamatta mitään sivulla. Tämä siirto suojaa sinua hakkeroinnilta, jota hakkerit käyttävät pääsyyn sosiaalisen median profiileihin ja muuhun arkaluontoiseen tietoon.

Voit tarkistaa lyhyet URL-osoitteet seuraavien verkkosivustojen avulla ennen niiden napsauttamista.

  • CheckShortURL
  • Unfurlr
  • GetLinkInfo

Ole tietoinen yksityisyydestäsi

Muista sosiaaliseen mediaan lähettämäsi tiedot pysyvät ikuisesti. Joten älä lähetä mitään, mikä voi sallia verkkorikollisten pääsyn elämääsi. He voivat käyttää sitä sosiaalisten insinöörien petoksiin. Voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi sosiaalisen median tileilläsi varmistamalla, että vain ystävät ja perheenjäsenet tarkastelevat lähettämiäsi tietoja. Voit estää viestien saatavuuden ja erilaisia.

Kirjaudu ulos sosiaalisen median tileistä

Jos sinulla on taipumus käyttää matkapuhelintasi tai mitä tahansa muuta kädessä pidettävää laitetta pääsyäsi sosiaalisen median tileillesi, se on varovainen kirjaudu ulos ennen kuin teet mitään. Lataamasi sovellukset tai RFID-pohjainen tekniikka voivat vaarantaa sosiaalisen median tilisi.

Puhdista sovelluksesi

Sosiaalisen median tileilläsi voi olla sovelluksia, joille olet saattanut antaa pääsyn selaamisen aikana. Katso sovelluksiasi ja poista kaikki, joita et enää käytä tai et muista lataamista. Sovellukset ovat yksi tapa, jonka hakkerit käyttävät sosiaalisen suunnittelun hyökkäyksiin sosiaalisen median tileille.

Hyväksy ystäväpyynnöt valikoivasti

Saat paljon pyyntöjä sosiaalisessa mediassa ihmisiltä, ​​jotka haluavat ystävällä sinua. Ole varovainen, jonka pyynnön hyväksyt. Hakkerit ja verkkorikolliset käyttävät usein tätä taktiikkaa saadaksesi luottamuksesi ja pääsy sitten tilillesi.

Kirjaudu HTTPS: n avulla sosiaalisen median tiliisi

Älä käytä mitään muuta URL-osoitetta kirjautuaksesi sosiaalisen median tiliisi. Varmista, että käytät tiliäsi HTTPS-URL-osoitteilla. Tämä estää tietoja pääsemästä, kun niitä siirretään tietoverkossa. Käytä lisättyä turvatoimenpiteenä VPN: tä myös selatessasi verkkoa.

Sulje vanhat sosiaalisen median tilit

Jos sinulla on sosiaalisen median tili, jota et enää käytä, sulje se. Älä riski jättää henkilökohtaisia ​​tietoja tilillä, koska hakkerit voivat käyttää näitä tietoja saadaksesi pääsyn muihin sosiaalisen median tileihisi.

Älä käytä automaattisen sisäänkirjautumisen ominaisuutta

Älä tallenna salasanoja ja kirjautumistietoja tietokoneesi selaimessa. Jos joku tunkeutuu tietokoneeseesi tai kämmenlaitteeseesi, se antaa hänelle rajoittamattoman pääsyn sosiaalisen median tileihisi. Pitäkää sen sijaan kirjautua sisään ja kirjautua ulos jokaisen istunnon jälkeen.

11 vaihetta sosiaalisen median tilien suojaamiseksi

Sosiaalisen median sivustot ovat loistava verkostoitumis- ja viestintäalusta. Sosiaalisen median tilejä voidaan kuitenkin hakkeroida, jos et noudata oikeita turvatoimenpiteitä. Seuraa näitä tapoja suojata sosiaalisen median tilisi sen lisäksi, että sinulla on sopiva haittaohjelmien torjuntaohjelmisto.

Siellä on huonoja ihmisiä. Sinun ei tarvitse katsoa fantastista ja niitoista elokuvaa Blackhat tietääksesi sen!