Hei Alexa Vakoiletko minua?

Voi, Alexa! Kuinka me rakastamme sinua ympärilläsi! Yksinkertainen ilo siitä, että sinulla on omat ääni-aktivoidut assistenttinsa kotona ja potentiaalisesti minne ikinä menee, on mahtavaa. Siksi näistä avustajista on tullut niin suosittuja ja ne ovat jatkuvasti yksi markkinoiden eniten ostettuja laitteita. Koska heidän suosionsa on kuitenkin noussut, ole huolestuttavaa, voidaanko niitä käyttää vakoilemaan kuluttajia ja vaarantamaan heidän yksityisyyttään. 


Hei Alexa Vakoiletko minua?

Hei Alexa Vakoiletko minua?

Mikä on huolenaihe?

On tunnettu tosiasia, että suuret yritykset, kuten Amazon ja Google, käyttävät kuluttajiensa tietoja kohdistettujen mainosten tarjoamiseen ja väitetään parantavan käyttökokemusta. On myös tunnettu tosiasia, että kuka tahansa, joka on huolissaan online-yksityisyydestään, lukee EULA: n huolellisesti ennen hyväksymistä. Mutta nykyisessä muodossaan suurin osa meistä ei todellakaan vaivaudu käydä läpi kaikkia oikeudellisia asioita tietääkseen kuinka suuri osa tietosuojakompromissista meidän pitäisi odottaa.

Nyt, kun Alexa ja muut henkilökohtaiset avustajat ovat kotimme, huolenaihe kasvaa entisestään. Se on noussut pisteeseen, jossa ihmiset pohtivat, voidaanko niitä käyttää kuuntelulaitteina ja tallentaa tärkeitä tietoja. Mitä tapahtuisi, jos puhuisit puolisollesi ja kertoisit heille pankkiautomaatin PIN-koodin tai luottokorttinumerosi? Jos Alexa poimii sen (mitä se voi hyvin, ellet kytkeydy pois ikuisesti kuuntelutilaa), eikö ole todennäköistä, että henkilökohtaisesta taloudellisesta turvallisuudestasi aiheutuu merkittävä kompromissi.

Tämä on vain yksi monista asioista, joista sinun on kiinnitettävä huomiota, kun käytät Alexaa tai muuta henkilökohtaista äänen aktivoimaa avustajaa. Katsotaanpa tätä silmällä joitain tärkeimmistä kysymyksistä, jotka ovat äskettäin esiin nousseet Alexan suhteen, ja miten sinun pitäisi käsitellä niitä.

Mitkä ovat mahdollisuudet??

Mahdollisuus # 1

Tiesitkö, että Alexa -laitteestasi voi nyt tulla aika hieno vakoilulaite? Oikein! Tietyn verkkoturvallisuusyrityksen äskettäisessä blogin viestissä he kertoivat, kuinka yksinkertainen fyysinen napauttaminen laitteeseen voi kirjaimellisesti tehdä siitä täydellisen laitteen kuuntelemiseen yksityisimmissä keskusteluissa..

Emme voi edes alkaa ymmärtää tämän seurauksia ja kuinka hyödyllistä tämä voi olla jokaiselle hakkerelle, joka yrittää vaarantaa yksilön turvallisuuden. Ainoa asia, joka tekee tästä rikkomuksesta hieman epätodennäköisemmän mahdollisuuden, on se, että hakkereilla on oltava fyysinen pääsy yksikköön muuttaakseen sen vakoojalaitteeksi. Kun tämä on tehty, mikään ei estä Alexaa tallentamasta kaikkia henkilökohtaisia ​​keskusteluitasi, tallentamasta niitä ja lähettämästä niitä kolmannelle osapuolelle, joka asensi virheen.  

On kuitenkin huomattava, että tämä hyväksikäytettävä rikkomus on saatavana vain malleissa 2015 ja 2016. Vuoden 2017 mallissa laitteen päällä on mykistyspainike, joka varmistaa, että keskusteluja ei tallenneta. Vaikka voisit ajatella, että mykistyspainikkeen jättäminen on vain vaaratonta, muista, että tallennetut keskustelut voivat johtaa suuriin tietoturvavuotoihin. Monet luksushotellit tarjoavat nyt henkilökohtaisia ​​avustajia valituissa huoneissa. Jos satut olemaan liikematkailija, on viisasta varmistaa, että kukaan ei kuuntele yksityisiä keskustelujasi näiden laitteiden kautta..

Mahdollisuus # 2

Jos kodissasi on lapsia, varmista, etteivät he puhu avustajan kanssa poissa ollessasi. He voivat tilata jotain ja tavaran, joka lähetetään sinulle muutamassa päivässä. Vaikka sinun ei ehkä tarvitse maksaa asiasta, se on silti vaivaa, jota sinun tulisi välttää.

Kun et käytä aktiivisesti Amazon Echo -sovellusta, sinun pitäisi vain sammuttaa se. Lisäksi on hyvä idea kertoa lapsillesi, ettetkö sekoita laitetta. Jos he eivät kuuntele sinua liian hyvin ja todennäköisesti hiipivät keskustelussa Alexan kanssa selkäsi takana, vaihda ääniostosopimus kokonaan pois. Voit siirtyä Amazon-tilillesi ja etsi Hallinnoi laitetta -vaihtoehtoa, josta löydät todennäköisesti sammuttaaksesi halutun ominaisuuden..

Edellä mainitusta laitteenhallintavaihtoehdosta löydät myös joukon muita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi sen, että voit poistaa hakuhistoriat erikseen tai yhdessä. Tämä auttaa sinua välttämään hankalia kohdistettuja mainoksia, jotka perustuvat hakuhistoriaasi, ja estämään näitä ärsyttäviä parhaita tarjouksia kuluttamasta aikaa..

Mahdollisuus # 3

Oletetaan, että synkronoit Internet-laitteesi Alexaan helpon käytön vuoksi. Vaikka tämä saattaa tuntua hieno tapa käsitellä kaikkia laitteita yhdestä käyttöliittymästä, se on tietoturvasi ja yksityisyytesi räikeä heikentäminen. Esimerkiksi kaikki IoT-laitteidesi tietoturvaloukkaukset voivat antaa potentiaaliselle hakkereille pääsyn Alexaan tallennettuihin tärkeisiin tietoihin. Tämä tarkoittaa, että tietosi voivat olla vaarassa varastaa tai käyttää sinua vastaan. Tiedämme jo, kuinka huonojen näiden älykkäiden Internet-laitteiden turvaominaisuudet ovat. Ei ole mitään syytä luottaa heihin tietosuojaan ja yksityisyyteen.

Paras tapa välttää tämä asia kokonaan on yksinkertaisesti ei linkitä laitteitasi ja pidä niitä erillään toisistaan. Jos olet yksityisyyttä tietoinen henkilö, sinun pitäisi hankkia hyvä VPN-palveluntarjoaja, jos sinulla ei vielä ole sitä. Tämä varmistaa, että kaikki kotiverkon yhteydet ovat salattuja ja hakkerit eivät voi murtaa niitä.

Viimeinen huomautus

Ei voida kiistää, että Alexa ja Echo ovat valtava apu monin tavoin. Kuitenkin on erittäin tärkeää tuntea niiden puutteet ja varmistaa, että pysyt suojassa riippumatta näiden laitteiden käyttöasteestasi.