Kuinka estää Googlea seuraamasta sinua

Internet on loistava tietolähde. Se kuitenkin vaatii hintaa arvokkaan tiedon lupauksesta. Se kerää tietosi selatessasi verkkoa. Hakuista aina läsnäoloon sosiaalisessa mediassa poistut kappaleista joka kerta, kun käytät verkkoa. Yritykset, kuten Google ja Facebook, ovat keränneet paljon arvokasta tietoa käyttäjilleen. Tämä on vaarantanut miljoonien yksityisyyden. Mutta nyt asiat alkavat muuttua. Ihmiset ihmettelevät nyt, kuinka paljon tietoa nämä sivustot keräävät ja antavat kolmansille osapuolille. Käyttäjät ovat tietoisempia ja haluavat lisätietoja siitä, mitä he voivat tehdä yksityisyyden suojaamiseksi verkossa. Voit suorittaa joitain toimenpiteitä estääksesi Googlea seuraamasta sinua esimerkiksi.


Kuinka estää Googlea seuraamasta sinua

Kuinka estää Googlea seuraamasta sinua

Kuinka voin estää Googlea jäljittämästä minua?

Google myöntää, että se tallentaa tietosi – haut, napsautetut mainokset, katsotut videot ja monet muut asiat. Google väittää tekevänsä tämän parantaaksesi käyttökokemustasi. Saat kuitenkin helppokäyttöisyyden maksamalla yksityisyyden perusteella.

Jos olet tietosuojakäyttäjä, voit poistaa seurantaominaisuudet käytöstä. Käy Google My Activity -sivustolla.

Kun olet kirjautunut sisään, näet vain kuinka paljon tietoja sinusta on jo tallennettu. Se tallentaa tietosi useilta laitteilta, jotka on synkronoitu yhdessä.

Kuinka kytkeä Google-seuranta pois päältä

Voit estää Googlen automaattisen seurannan napsauttamalla Oma toiminta -ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta. Valitse toimintojen hallinta. Kun olet siellä, löydät kuusi segmenttiä:

 • verkko & Sovellustoiminta
 • Sijaintihistoria
 • Laitteen informaatio
 • Ääni- ja äänitoiminta
 • YouTube-hakuhistoria
 • YouTube-katseluhistoria

Jos et halua, että Google seuraa mitä tahansa toimintaa, kytke kaikki pois käytöstä. Muista kuitenkin, että tämä estää myös sinua saamasta ehdotuksia Googlelta.

Jos haluat, että Google lopettaa seurannan väliaikaisesti, voit käyttää inkognito-tilaa Chrome-selaimellasi. Incognitossa suorittamasi aktiviteetit pysyvät yksityisinä. Ja kun käytät selaimen tavallista tilaa, Google alkaa seurata sinua uudelleen.

Kuinka pääsen eroon sijaintihistoriastani?

Voit poistaa Googlen tallentaman sijaintihistorian käymällä sijaintihistoria-sivulla. Sinulle näytetään kartta nykyisestä sijainnistasi. Oikeassa alakulmassa näkyy poistokuvake. Napsauta sitä poistaaksesi kaiken sijaintihistorian.

Sijaintihistorian poistaminen käytöstä

Sijaintihistoria-ominaisuus voidaan poistaa käytöstä Oma toiminta -sivulta. Kun tämä on tehty, sijaintitietojasi ei tallenneta. Joten Google ei saa tietoa käytetyistä paikoista.  

Kuinka pääsen eroon sijaintihistoriasta Android-laitteellani?

 1. Avaa Google-asetukset Android-laitteellasi.
 2. Valitse sijainti ja siirry Google-sijaintihistoriaan.
 3. Voit nähdä liukusäätimen siellä. Se on oletuksena päällä. Napsauta sitä sammuttaaksesi sen.
 4. Voit myös poistaa sijaintihistorian. Klikkaa sitä.

Tämä poistaa kaiken aiemman sijaintihistorian ja estää laitetta tallentamasta tulevia sijaintitietoja.

Kuinka voin poistaa äänen käytöstä & Äänitoiminto?

Jos et tiennyt jo, Google tallentaa äänesi äänen kanssa. Se voi myös äänittää ääntä muutaman sekunnin ajan, ennen kuin napsautat mikrofonikuvaketta tai sanot “Okei Google”. Tämä tarkoittaa, että puhelimesi saattaa kuunnella keskustelujasi koko ajan! Joissakin laitteissa Okei Google -ominaisuuden poistaminen käytöstä on mahdotonta. Jos puhelimesi laite sallii Okei Google -ominaisuuden käytöstä, voit suorittaa seuraavat vaiheet:

 1. Siirry aktiviteetin hallintaan
 2. Sammuta ääni- ja äänitoiminnot.

Tämä keskeyttää äänitoiminnot kaikilla laitteillasi. On kuitenkin monia käyttäjiä, jotka valittavat, ettei heidän tekemästään huolimatta Okei Google -ominaisuus katoa.

Tarkista ääni- ja äänitiedot

Tämä sisältää kaikki ääni- ja ääniviestit, joita olet käyttänyt vuorovaikutuksessa Googlen kanssa. Jos esimerkiksi kysyit Google-avustajalta jotain, se tallennetaan tähän. Mene vain ääni- ja äänitoimintoihin Activity Controls -sivulta ja näet kaikki tallennetut tiedot.

Muista, että joskus taustamelua tai mikrofoni ei ole kytkettynä, näyttöön tulee viesti ”Transcript not available”.

Kuinka poistaa nämä tiedot

Poista yksittäiset nauhoitukset

 1. Kirjaudu sisään ja siirry Voiceen & Äänitoiminto.
 2. Valitse poistettava kohde ja napsauta Tiedot.
 3. Napsauta valikkoa ponnahdusikkunassa ja valitse Poista.

Tämä poistaa yksittäisen tietueen.

Poista kaikki tiedot

 1. Kirjaudu sisään ja siirry Voiceen & Äänitoiminto.
 2. Vasemmassa yläkulmassa on ”Poista aktiviteetti” -vaihtoehto. Klikkaa sitä.
 3. Siirry kohtaan Poista päivämäärän mukaan ja valitse Aika.
 4. Napsauta Poista.

Käytä virtuaalia yksityistä verkkoa

Jos olet huolissasi siitä, että Google tietää niin paljon sinusta, virtuaalisen yksityisen verkon asentaminen on paras vaihtoehto. VPN pitää selaushistorian yksityisenä ja tekee online-toiminnoista turvallisempia. Yhdistämällä VPN-palvelimeen saat piilottaa IP-osoitteesi ja salaa kaiken Internet-liikenteen. Tässä ovat parhaat VPN-palvelut, joiden avulla voit lisätä ylimääräisen suojaus- ja yksityisyyskerroksen kaikkiin online-asioihisi. Lue tarkempi arvostelu ja lisätietoja VPN: stä lukemalla tämä arvostelu.

Siirry offline-tilaan

Jos haluat siirtyä täysin offline-tilaan, sveitsiläinen verkkosivusto voi auttaa sinua tekemään juuri sen. Deseat.me käyttää Googlen OAuth-protokollaa kaikkien tilien hakemiseen ja poistamiseen.

Siirry osoitteeseen Deseat.me ja kirjoita Gmail-osoitteesi. Sitten sinulle annetaan luettelo kaikista kyseiseen osoitteeseen linkitetyistä tileistä ja voit poistaa ne.

Kuinka estää Googlea seuraamasta sinua – johtopäätös

Internet pitää kirjaa kaikesta toiminnastasi. On olemassa useita teknisiä jättiläisiä, jotka seuraavat tietojasi, ja heillä on useita tapoja saada arvokasta tietoa. Mutta ei ole niin, ettet voi tehdä asialle mitään. Vain muutamalla muutoksella asetuksissa voit pitää online-toiminnot piilossa. Noudata yllä annettuja vinkkejä pysyäksesi piilossa Googlelta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map