Kuinka tarkistaa, vuotaako VPN: n IP-osoitetta ja kuinka korjata se

Kuinka tarkistaa, vuotaako VPN IP-osoitteesi? VPN: t ovat epäilemättä steriloivia työkaluja ja auttavat käyttäjiään muuttamaan tai peittämään IP-osoitteitaan. Tämä auttaa heitä ohittamaan suositun sisällön sijaintipohjaiset rajoitukset tai jopa tarkistamaan, onko palveluntarjoaja tarkoituksella kuristanut tai hidastanut Internet-yhteyttä. Valitettavasti kääntöpuolelta tietoturvavirheet voivat yhtäkkiä paljastaa todellisen IP-osoitteesi, vaikka VPN: tä käytetään ja siitä tulee helppokäyttöinen. Tämä tarkoittaa, että online-tietosuoja ja tietoturva voivat olla vaarassa. Puhumattakaan siitä, että geoblokatut kanavat voivat myös pystyä tunnistamaan todellisen sijaintisi. VPN-vuodot ovat vakavia. Ne voivat vaarantaa pankkitietosi, sähköpostisi, salasanasi ja jopa sosiaaliturvatiedot.


Tunnista VPN-vuodot ja korjaa ne

Kuinka tarkistaa, vuotaako VPN IP-osoitteesi ja lopettaa se

Kuinka VPN-vuodot johtuvat?

Asia on se, että VPN tai Virtual Private Network hämärtää IP-osoitteesi, samoin kuin palveluntarjoajan henkilöllisyys ja sijainti. Jos vierailet YouTubessa ja huomaat, että tiettyä videota ei ole katseltavissa omassa maassasi tai yritetään kirjautua uuteen palveluun, jos sinulle kerrotaan vain, että maasi ei nauti tuesta, se tarkoittaa, että he tietävät sinun IP osoite. VPN-verkkojen käyttö auttaa sinua ohittamaan nämä sijaintirajoitukset. Tässä on kolme suurta tapaa, jolla VPN voi vuotaa henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Vanhentuneet protokollat ​​ja virheet

Monet VPN-palveluntarjoajat eivät pysty pitämään VPN-protokolliaan ajan tasalla. Vuonna 2014, Sydänverenvika käytettiin VPN-istuntojen kaappaamiseen. Vuotta myöhemmin tietoturvavirhe paljasti, että on helppo nähdä monien VPN-käyttäjien todelliset IP-osoitteet a WebRTC-ominaisuus. Toisin sanoen, vaikka olisitkin yhteydessä VPN: ään, vierailemasi verkkosivustot voivat silti nähdä todellisen osoitteesi joissakin tapauksissa.

DNS-vuodot

Ehkä DNS-vuodot ovat tunnetuin muoto siitä, kuinka VPN-yhteys voi vuotaa IP-osoitteesi. DNS-vuodot johtuvat pääasiassa huonoista käyttöjärjestelmän määrityksistä, käyttäjävirheistä ja VPN-palveluntarjoajan virheistä. DNS tarkoittaa “Domain Name System”. Periaatteessa se on mekanismi, joka muuttaa verkkosivustojen osoitteet IP-osoitteiksi. Kuten IP-vuodot, myös DNS-vuodot voivat paljastaa sijaintisi. DNS-vuodot vaikuttavat todennäköisesti Windows-käyttöjärjestelmään eniten sen vuoksi, kuinka se käsittelee DNS-pyyntöjä ja tarkkuutta.

IPv6-vuodot

Jopa IPv6-protokolla voi aiheuttaa VPN-vuotoja. IPv6 voi paljastaa yksityisiä tietoja, kuten nykyinen sijainti, tietämättä sitä. IP-protokollat ​​ovat välttämättömiä, jotta voit lähettää ja vastaanottaa tietoja Internetissä. Ilman niitä et voisi käydä verkkosivuilla, ladata tiedostoja tai lähettää sähköpostia. Koska IPv4 IP-osoitteet ovat loppumassa, IPv6 IP: t otettiin käyttöön.

Ongelmana on, että jotkut VPN-palvelut voivat käsitellä vain IPv4-pyyntöjä ja sivuuttaa IPv6-pyynnöt. Jos Internet-palveluntarjoajasi tarjoaa sinulle IPv6: n, mutta VPN-palvelusi ohittaa IPv6-pyynnöt, VPN-yhteyssi todennäköisesti vuotaa todellista sijaintiasi ja muuta arkaluontoista tietoa.

Kuinka tarkistaa, vuotaako VPN IP-osoitteesi?

Näin se toimii: Kun kirjaudut sisään VPN: ään, sinulla on mahdollisuus valita ”poistumispalvelin” tai mikä tahansa sijainti, jonka VPN ”teeskentelee” sijaintisi. Tämä vakuuttaa minkä tahansa palvelun, jonka sijaintisi tosiasiassa on tuetussa maassa. Joten tässä voit tarkistaa, vuotaako VPN-verkkoasi, ja mitä voit tehdä sen estämiseksi.

 1. Tarkistaaksesi, vaikuttaako se toimivaan VPN: iin, siirry sivustoon, kuten Whatismyip.network, ja muista Internet-palveluntarjoajan tarjoama IP-osoitteesi.
 2. Kirjaudu sen jälkeen VPN-verkkoon, valitse poistumispalvelin toisessa maassa ja tarkista yhteys.
 3. Palaa Whatismyip.network-sivustoon tarkistaaksesi IP-osoitteesi.
 4. Ihannetapauksessa näet uuden IP-osoitteen, joka vastaa henkilökohtaista VPN: ääsi myös valitsemana maana.

Siirry sitten WebRTC-testisivulle muistamalla siellä näkyvä IP-osoite. Kun molemmat työkalut projisoivat VPN: n IP-osoitteen, tiedät, että se on kunnossa. Jos WhatIsMyIP.network heijastaa VPN: täsi, kun WebRTC-testi paljastaa normaalin IP-osoitteesi, tiedät kuitenkin, että selaimesi vuotaa ehdottomasti Internet-palveluntarjoajan antamaa osoitetta..

Korjaa VPN-vuoto – Poista selaimesi WebRTC käytöstä

Firefox, Chrome ja Opera sekä näihin perustuviin selaimiin on määritetty oletusasetuksena WebRTC. Internet Explorer ja Safari eivät. Siksi he eivät vaikuta niihin. Kummassakin tapauksessa, jos yllä mainittu testi toimii omassa selaimessa, tiedät, että sinulla on vaikutusta siihen.

Siirtyminen selaimeen, joka ei ole WebRTC-yhteensopiva, toimii täällä. Asenna Chrome Web Storen ScriptSafe-laajennus, jos haluat jatkaa samalla selaimella kuin Opera ja Chrome. Se on tosiasiallisesti ylenmääräinen, mutta se estää selaimesi WebRTC: n. Oopperan käyttäjät voivat vapaasti käyttää tätä lisäosaa ohittamalla ensin jotkut vaiheet.

Firefoxilla on saatavana kaksi vaihtoehtoa. Voit joko asentaa Mozillan Poista WebRTC-lisäosan tai poistaa sen suoraan käytöstä avaamalla uuden välilehden ja etsimällä osoiteriville “about: config”. Napsauta väärää asetusta ”media.peerconnection.enabled”. Yksityisyyttä suojaavat selainlaajennukset, kuten uBlock, AdBlock, Katkaise yhteys ja Ghostery, eivät kuitenkaan poista tätä käyttäytymistä. Muista myös, että suosikki tietosuojalisäosa tai mainosten estäjä päivittää itsensä estääksesi WebRTC: n tulevaisuudessa.

Korjaa VPN-vuoto – Määritä VPN reitittimellesi

Tämä on varmempi tapa suojata itseäsi selaimen säätämisen lisäksi, kun päivität tai asennat lisäosia. Pysyvä menetelmä on VPN: n suorittaminen reitittimellä sen sijaan, että suorittaisit sen suoraan tietokoneella. Tämä suojaa kaikkia kotiverkon laitteita samoin kuin muita laitteita, kuten tablet-laitteita, älypuhelimia ja digisovittimia samalla salauksella, jonka työpöytä saa VPN: stä..

Jos kuitenkin muutat usein poistumispalvelimia, sinun on muokattava reitittimen asetuksia joka kerta, kun haluat muuttaa. Samoin, jos yhteyttäsi tarvitaan joskus vain ja etenkin työhön eikä suoratoistoon, sinun on poistettava VPN-yhteys käytöstä tai otettava käyttöön reitittimessä joka kerta, kun kytkintä tarvitaan. Prosessi voi olla monimutkainen tai helppo ja riippuu VPN: stä ja reitittimestä. Älä vain kysy Napoleon Dynamiteltä tätä puolestasi!

Korjaa VPN-vuoto – Käytä VPN-sovelluksiasi

Jos olet määrittämässä VPN-yhteyden manuaalisesti, DNS-vuotojen riski on suurempi ja riippuu käyttöjärjestelmän tarkasta kokoonpanosta. VPN-palveluntarjoajat pitävät ExpressVPN päivittää ja optimoida jatkuvasti VPN-sovelluksiaan DNS-vuotojen estämiseksi.

Valitse oikea VPN-palveluntarjoaja

Joissain tapauksissa VPN-käyttäjiä saatetaan huijata liittymään halpaan VPN-palveluun. Vaikka sinulla saattaa olla houkutus tehdä niin säästääksesi joitain virheitä, saatat vaarantaa tietosuojasi prosessissa. Ilmaisia ​​VPN-palveluita esimerkiksi tapauksille tunnetaan IP-osoitteiden vuotamisesta. Haluat varmistaa, että käytät luodinkestävää VPN-palvelua. Olemme koottaneet kaikki parhaat VPN-palveluntarjoajat tähän arvosteluoppaaseen.

Kuinka nähdä, jos VPN vuotaa IP-osoitteesi – johtopäätös

VPN-vuoto vaikuttaa lähinnä Windows-käyttäjiin, mutta käytetystä VPN: stä ja sen kokoonpanosta riippuen IP-osoitteesi voi vuotaa myös Linux- tai Mac-järjestelmässä. Pahinta uutinen on, että VPN-vuotojen vuoksi luulet suojaavan arkaluontoisia tietojasi, kun olet tosiasiallisesti paljastunut. Toivottavasti yllä oleva opas on antanut sinulle paremman kuvan siitä, kuinka VPN voi todella vuotaa IP-osoitteesi ja miten käsitellä tällaisia ​​tapauksia, jos törmäät niihin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map