Mikä on Internet-valvonta ja miten sitä voidaan välttää

Nykyään Internetin käyttäjille on entistä vaikeampaa käyttää online-vapauttaan. Jotkut enemmän kuin toiset. Lisääntynyt sensuuri-, valvonta- ja seurantatoiminta rajoittaa verkkokäyttäjiä tutkimasta verkkoaan turvallisesti ja vapaasti. Hallitukset ja Internet-palveluntarjoajat ovat vastuussa valvontajärjestelmiä tukevien lakien ja asetusten hyväksymisestä. Tämän seurauksena Internetin käyttäjät eivät halua mennä verkkoon. Tätä haittaa voidaan kuitenkin lievittää VPN-palveluntarjoajan kanssa. Tässä artikkelissa opit lisää Internet-seurannasta ja kuinka voit välttää sitä VPN: n avulla.


Mikä on Internet-valvonta ja miten sitä voidaan välttää

Mikä on Internet-valvonta ja miten sitä voidaan välttää

Mikä on Internet-valvonta?

Lyhyesti sanottuna Internet-valvonta on käyttäjien tietokonetoiminnan ja kiintolevylle tallennettujen tietojen tai Internetin kautta siirrettävien tietojen seurantaa. Hallitukset, yritykset, rikollisjärjestöt tai jopa yksityishenkilöt toteuttavat valvontaa usein salaa. Periaatteessa valvonta tarkoittaa sitä, että kolmannet osapuolet seuraavat ja kirjaavat online-tietojasi ja Internet-liikennettäsi. Valvonnan syyt vaihtelevat. Hallitukset hyödyntävät suuria teknologiayrityksiä helpottaakseen yksityisen tiedon keräämistä. Vaikka yritykset eivät halua luovuttaa tietoja asiakkailleen, monissa tapauksissa, kuten NSA: n kanssa, heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa vaatimuksiaan. Tämä tarkoittaa, että on olemassa mahdollisuus, että Google, Facebook tai Yahoo, kuten yritykset, voivat työskennellä viranomaisten kanssa. Hallitukset seuraavat tarkkailua väitetyistä kansallisista turvallisuussyistä, estävät terroritekoja, vakoovat kansalaisiaan, keräävät tietoja jne.

Kuinka välttää Internet-valvontaa VPN: n avulla

Onko se hakukoneita, hallituksia tai hakkereita, on tapa, jolla tietojasi on lähes mahdoton valvoa. Suojattu menetelmä, jonka avulla voit yrittää paeta valvontaa ja seurantaa, on VPN-palveluntarjoaja. Toisin sanoen, se on ainoa mahdollisuutesi saada yksityisyyttä verkossa. VPN on palvelu, jota voit käyttää online-tietoturvasi ylläpitämiseen ja yksityisyyden suojaamiseen, kun olet Internetissä. Lisäksi tämä ohjelmisto luottaa voimakkaasti tehokkaisiin salausprotokolleihin, jotka mahdollistavat online-yksityisyyden. VPN suojaa kaiken verkkoliikenteen ja tietosi ja varmistaa, että kukaan kolmas osapuoli ei tiedä, mitä teet verkossa. Lisäksi VPN piilottaa nykyisen IP-osoitteesi ja korvaa sen osoitteella, jonka tarjoaa palvelin, joka sijaitsee maassa, johon yhdistit. Joten, miten voit välttää Internet-seurannan VPN: n avulla:

 1. Tilaa VPN-palveluntarjoaja (mieluiten ExpressVPN).
 2. Lataa ja asenna VPN-sovellus käyttämiisi laitteisiin.
 3. Käynnistä sovellus.
 4. Yhdistä maan palvelimeen, jossa valvontaa ei ole.
 5. Käytä Internetiä vapaasti ja paeta hallituksen valvontaa.

ExpressVPNon erittäin turvallinen VPN ja loistava valinta välttää valvontaa. Lisäksi se käyttää AES: ää (Advanced Encryption Standard) 256-bittisillä avaimilla – tunnetaan myös nimellä AES-256. Itse asiassa Yhdysvaltojen hallitus ja turvallisuusasiantuntijat käyttävät maailmanlaajuisesti samaa salausta suojaamaan turvaluokiteltuja tietoja. Lisäksi, vaikka omistettu kolmas osapuoli pystyisi vaarantamaan tietokoneesi tai VPN-palvelimen yhden istunnon aikana, hyökkääjä ei pystyisi purkamaan liikennettä aiemmista istunnoista. Lisätietoja muista palveluntarjoajista on seuraavassa taulukossa.

Luettelo kymmenestä suosituimmasta maasta, joissa Internet-valvontaa käytetään

Useimmissa maissa on valtion virastoja, jotka seuraavat netizenien tekemiä verkossa. Esimerkiksi Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto (NSA) vastaa maailmanlaajuisesta seurannasta, tietojen keruusta ja käsittelystä ulkomaista tiedustelua varten. Toinen esimerkki on hallituksen viestinnän päämaja (GCHQ), joka on tiedustelu- ja turvallisuusjärjestö, joka vastaa signaalitiedustelun (SIGINT) ja tietojen toimittamisesta Yhdistyneen kuningaskunnan hallitukselle. Tässä on luettelo suosituimmista maista, joissa on valvontaa.

 • Yhdysvallat
 • UK
 • Venäjä
 • Intia
 • Kiina
 • Saudi-Arabia
 • UAE
 • Pohjois-Korea
 • Turkki
 • Australia

Suojaa yksityisyyttäsi

Uskomme vahvasti, että yksityisyys on pyhä. Kenelläkään kolmannella osapuolella ei pitäisi olla valtaa rikkoa sitä riippumatta siitä. Sinun on demokraattinen oikeus selata verkkoa turvallisesti ja ilman, että sinun on huolehdittava siitä, että kolmannet osapuolet vakoilevat sinua. Vaikka olisitkin maassa, jossa valvontaa ja sensuuria sovelletaan, voit silti välttää niitä VPN-palveluntarjoajan kanssa. Viimeiseksi, suojaa yksityisyyttäsi, pidä tietosi turvassa ja pysy turvassa VPN: n avulla.