Mikä on ISP-kuristus?

Onko sinulla koskaan ollut kuukausittaisen Internet-laskutusjakson aikana hetkiä, joissa Internet-nopeutesi menee kaputz? Tai ehkä olet huomannut, että Internet on hitaampi käydessäsi tietyillä verkkosivustoilla? Jos näin on, saatat joutua ISP: n kuristamisen uhriin!


Mikä on ISP-kuristus?

Mikä on ISP kuristus?

Älä huoli, Internet-palveluntarjoajan kuristus ei ole niin pelottavaa kuin miltä se kuulostaa. Pohjimmiltaan se on, kun Internet-palveluntarjoajasi tietoisesti hidastaa kaistanleveyttä. On olemassa muutamia syitä, miksi kaistanleveyttäsi käytetään, mutta on myös muutama tapa, joilla voit korjata ongelman.

Miksi Internet-palveluntarjoajasi voi kaventaa kaistanleveyttä

On olemassa muutamia tunnettuja syitä, miksi Internet-palveluntarjoajasi voi kuristaa Internet-nopeutta. Ennen kuin aloitan luettelon niistä, huomaa, että jotkut Internet-palveluntarjoajat sanovat suoraan, että he ohittavat kaistanleveyttä tietyn kynnyksen jälkeen. Muista lukea sopimuksesi hieno painatus kaikista mahdollisista kaistaleveistä tai tietokatkoista varmistaaksesi.

 • Vähentää Internet-ruuhkia tietyinä vuorokaudenaikoina. Internet-palveluntarjoajat ohjaavat internetinopeutta suuren liikenteen aikana, jotta voidaan vähentää prosessoitavan tiedon määrää ja säästää kalliimpien laitteiden ostossa.
 • Kun olet osunut tiettyyn kaistanleveyden korkkiin. Tämä on markkinointitekniikka, jota Internet-palveluntarjoajat käyttävät nopeampien liittymien tekemiseen.
 • Pakottaa streaming-sivustot maksamaan enemmän täysnopeista yhteyksistä. Näin tapahtuu, kun Internet-palveluntarjoaja ohjaa Internet-nopeuttasi vain tietyillä sivustoilla.

Kuinka selvittää, onko kaistanleveyttäsi kuristettu

Jos kaistanleveyden rajoitus ei ole osa Internet-palveluntarjoajan kanssa tehtävää sopimusta, et ehkä ole tietoinen siitä, että palveluntarjoajasi hidastaa Internetin käyttöä.

Jos huomaat, että Internet-nopeutesi on hitaampaa tietyinä vuorokauden / kuukauden aikoina, Internet-nopeustesti voi auttaa sinua selvittämään, ohjaako Internet-palveluntarjoajasi kaistanleveyttä. Pidä lokituloksia tuloksistasi, jotta voit verrata nopeuksia ja saada todisteita Internet-palveluntarjoajan kuristimesta valmiilla. Sivustot, kuten SpeedTest.net by Ookla ja Fast.com by Netflix, ovat erinomaisia ​​työkaluja Internet-nopeuden testaamiseen.

Testaaksesi, hakeeko Internet-palveluntarjoajasi nopeuttasi, kun käytät tiettyjä sivustoja (tyyppipohjaista kuristusta), liikenteenmuokkaustesti auttaa varmistamaan sen. Nämä työkalut tekevät tarkistamaan eri verkkosivustojen ja sovellusten suorituskyvyn nähdäksesi, muodostaako Internet-palveluntarjoajasi niistä saapuvan vai lähtevän liikenteen.

Muista kirjautua sisään kaikki tulokset ja suorittaa testit eri aikoina ja koko laskutusjakson ajan.

Kuinka korjata ISP kuristus

Kohda palveluntarjoajaasi

Jos Internet-palveluntarjoajan kanssa tehdyssä sopimuksessa ei nimenomaisesti sanota, että sillä on oikeus tietojen rajoittamiseen, niin sinulla on täysin oikeus ottaa yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi ja valittaa saamastasi palvelusta. Käytä todisteeksi nopeustesteistäsi ja liikenteenmuodostustestistäsi tallentamiasi tietoja.

Useimmat Internet-palveluntarjoajat joko korjaavat ongelman puolestasi tai tarjoavat sinulle nopeamman Internet-nopeuden maksamatta ylimääräistä. On tärkeää olla äänekäs, kun maksamme palvelusta, jota emme oikeastaan ​​saa, joten älä anna heidän päästä eroon siitä!

Käytä VPN-tyyppiä tyyppipohjaisen Internet-palveluntarjoajan kuristamiseen

Entä jos he päästävät eroon siitä? Jos Internet-palveluntarjoajasi ei ole budjettisi kuristuneen Internet-nopeuden vahvistamisessa, VPN voi olla säästöarmosi.

Koska VPN reitittää ja tunnistaa liikenteen, Internet-palveluntarjoajasi ei tiedä, millä verkkosivustoilla parhaillaan käytät, eikä voi käyttää nopeutta tietyille verkkosivustoille..

Ehdotan ExpressVPN: n käyttöä auttamaan sinua. Se on ylivoimaisesti yksi parhaimmista ja kattavimmista VPN-palveluista vuonna 2018, ja siinä on vertaansa vailla oleva asiakastukipalvelu.

Paras VPN korjaamaan ISP-kuristus

Olemme aiemmin keskustelleet siitä, mitkä VPN: t toimivat parhaiten estämällä Internet-palveluntarjoajien kuristusta, mutta jos unohdat:

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. StrongVPN

Voit lukea perusteellisia arvosteluitamme jokaisesta ExpressVPN-, NordVPN- ja StrongVPN-verkosta täältä.

Yksi asia, joka sinun tulisi pitää mielessä, on se, että vaikka VPN suojaa tietosi ja antaa sinun toimia nimettömästi verkossa, se ei vaikuta käyttämäsi tiedon määrään kuukaudessa. Jos Internet-palveluntarjoajasi käyttää Internet-nopeuttasi tietyn tietokaton perusteella, VPN ei voi auttaa sinua.

ISP: n kuristus – lopulliset ajatukset

Vaikka Internet-palveluntarjoajien kuristaminen voi olla yleinen elämä “virtuaalikautena”, etenkin nyt, kun verkon neutraalisuutta ei enää ole, on aina olemassa tapoja kiertää tällainen ongelma. Ole kärsivällinen, pidä aina kirjaa suorittamasi Internet-testit ja ole tietoinen tulevaisuudessa Internet-palveluntarjoajan kanssa tekemästäsi sopimuksesta. Kerro minulle, jos olet koskaan käsitellyt Internet-palveluntarjoajan kuristusta alla olevissa kommenteissa ja kuinka onnistit ratkaisemaan ongelman.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map