Mitä ovat välityspalvelimet ja sinun pitäisi käyttää niitä?

Tänään haluaisin puhua valtakirjoja. Olet ehkä kuullut heistä, koska heitä on satoja – ilmainen ja premium-versio. Itse asiassa, jopa Internet-asetuksissasi, löydät varmasti vaihtoehto nimeltään välityspalvelin.


Mitä ovat välityspalvelimet? Pitäisikö meidän käyttää niitä?

Mitä ovat välityspalvelimet? Pitäisikö meidän käyttää niitä?

Tiedätkö niistä mitään vai et, aiot oppia, mitä he ovat, mitkä ovat heidän käyttötarkoitukset, heidän hyödyt ja haitat, mutta myös heidän vaaroista, ja enemmän. Aloitetaan kuitenkin nyt perusteista. Tässä on kaikki mitä sinun on tiedettävä välityspalvelimista ja onko sinun käytettävä niitä vai ei.

Mikä on välityspalvelin?

Välityspalvelimen logoYksinkertaisesti sanottuna välityspalvelimet ovat työkaluja, joihin käytetään saavuttaa online-nimettömyys ja ohittaa sensuuri ja maantieteelliset rajoitukset. Tätä ei voida vahvistaa nimettömyys koskaan aika kuitenkin. On paljon erityyppisiä välityspalvelimista ja välityspalvelimista, ja puhumme niistä myös hetkessä.

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tietää, on se ne toimivat ikkunaasi ulkomaailmassa. Kuvittele olevansa ikkunoittamattomassa huoneessa, joka edustaa kaikkea mitä pystyt pääsy Internetiin omassa maassasi.

Kaikki mitä sinun tai muiden maiden ei salli, kuten sensuroitu materiaali, maantieteellisesti rajoitettu sisältö, ja samankaltaisia ​​- on ulkopuolella. Käyttämällä valtuutettu, olet asentamassa ikkunaa huoneen seinään, jonka avulla voit tarkastella myös tätä sisältöä tulemalla semi-anonyymi.

Se kaikki kuitenkin tapahtuu a kustannus, enkä puhu vain rahat. Selitän myös tämän, mutta ensin – katsotaanpa mitä valtakirjojen tyypit siellä on.

Eri tyyppiset valtakirjat selitetty

Välityspalvelimet ovat olleet olemassa jo kauan sitten. Ongelmat kuten sensuuri ja online-rajoitukset ovat vaikeuksissa ihmisiä vuosia, ja asiamiehet keksittiin näiden kysymysten ratkaisemiseksi. Kuitenkin, käyttämällä niitä, olet vain puolivälissä kohti saavuttamista todellinen ratkaisu.

Heidän historiansa aikana, erityyppiset välityspalvelimet keksittiin, mukaan lukien:

Web-välityspalvelimet

Niitä käytetään enimmäkseen sisällön suodattamiseen. Tämäntyyppinen välityspalvelin usein pitää lokit, pitämällä tietoja millä verkkosivustoilla käytät ja kuinka paljon käyttämäsi kaistanleveys. Liikenteesi kulkee tämän tyyppisen välityspalvelimen läpi, jos määrität sen selaimeesi.

Muista, että hakkuut eivät aina ole tapauksia, ja kaikki riippuu välityspalvelimen tietosuojakäytäntö. Huomaa myös, että verkkopalvelinta voidaan pitää eräänlaisena yleisenä terminä. Esimerkiksi molemmat vihamieliset ja nimettömät valtakirjat voivat olla web-välityspalvelimia.Web-välityspalvelimet

Vihamieliset valtakirjat

Tyyppi valtakirja, joka kaappaa tietoja tietoa käymistäsi verkkosivuista ja täyttämistäsi lomakkeista. Liikenne on pääosin pakotettu tämän tyyppisen välityspalvelimen kautta, ja se on ei turvallista käyttää niitä, kun he kirjaavat tietosi. Liikenne kulkee usein tämän välityspalvelimen kautta, jos laitteesi saa tartunnan haittaohjelmilla.Vihamielinen välityspalvelin

Välimuistipalvelimien välimuisti

Nämä ovat palvelimia, jotka voivat nopeuttaa pyyntöjä. Ne tallentavat kaikki Internet-pyynnöt, “Sekä käyttää DNS-kyselyitä että HTTP-kyselyitä” ja kopioi usein käytetyt resurssit. Tämä parantaa kaistanleveys ja kokonaisvaltainen kokemus.

Miksi? No, koska toistuva sisältö noudetaan välimuistipalvelimesta eikä verkkosivustolta, sisältöä pyydetään. Tämän tyyppistä välityspalvelinta tulisi käyttää vain, kun se on homebrew välityspalvelin. Toisin sanoen vain sinä näet välimuistissa oleva sisältöt eikä kolmas osapuoli.Kolmannen osapuolen välityspalvelin

Proxy-palvelimien nimettömäksi tekeminen

Tämän tyyppinen välityspalvelin tekee Internetistäsi selaaminen nimettömänä, verkkosivustoille, joilta pyydät tietoja. Kuten muilla välityspalvelimilla, nimettömän välityspalvelimen omistajalla on kuitenkin edelleen pääsy tietoihisi.

Valtakirjojen suhteen se on kuitenkin lähin asia nimettömyys johon pääset välityspalvelimella. Jälleen kerran on parasta asettaa tämäntyyppinen nimettömyys määrittämään tällainen palvelin. Joo, voit määritä DNS missä tahansa laitteessa vaivattomasti yksin.

Läpinäkyvä / sieppauksen välityspalvelin

Tämä on välityspalveluntarjoajien käyttö siepata liikenteesi, joka pakotetaan sitten välityspalvelimen läpi. Tämä voi johtaa useisiin aiheisiin, kuten Internetin kuristus, salakuuntelu toimintoihisi, online-käyttäytymisen kirjaaminen, ja lisääntynyt sensuuri.

Voit tarkistaa, onko läpinäkyviä välityspalvelimen sieppauksia tällä edistyneellä välityspalvelintunnistustyökalulla. Käytä sitä vain tarkistaaksesi säännöllisesti ja saadaksesi selville, kuunteleeko joku.Läpinäkyvä välityspalvelin

SmartDNS-välityspalvelin

Tämän tyyppisellä välityspalvelimella sinun tarvitsee vain muuttaa DNS-osoite. Kun käytät silti omaa IP-osoitettasi suurimpaan osaan web-surffausta. Perustuu kuitenkin kuinka monta suoratoistokanavaa Älykäs DNS-välityspalvelin Poista esto, saat paljon geosuojattua sisältöä. Esimerkiksi, kun olet vaihtanut DNS-osoitteen, voit käyttää BBC Iplayer tai USA Netflix, vaikka et ole Isossa-Britanniassa tai Yhdysvalloissa.

Tapa, jolla tämä toimii, johtuu Älykäs DNS-välityspalvelin ottamalla DNS-kyselyt ja lähettämällä sinulle heidän palveluidensa kautta sen sijaan, että siirryt suoraan pyydettyyn verkkosivustoon. Tämä puolestaan ​​sallii liikenteen näkyvät maantieteellisesti kuin tulossa älykkäästä DNS-välityspalvelimesta.Älykäs DNS-välityspalvelin

Web-välityspalvelimet, on se?

On olemassa muita tyyppejä, mutta nämä ovat tärkeimmät, joista sinun pitäisi tietää. ilmeisesti, niissä on melkoinen virhe, joka tallentaa suurimman osan tietosi. Välityspalvelimet eivät ole työkaluja, joilla voit saavuttaa todellisen nimettömyyden tai minkään tyyppisen tietoturvan verkossa. Kuitenkin thei, voit antaa sinun ohittaa rajoitukset Jos et ole huolestunut online-yksityisyydestä ja haluat vain välttää rajoituksia.

Välityspalvelimet, kuka ja mitä?

Kuten jo selitin, välityspalvelimet voivat olla erittäin hyödyllisiä ulkomaisen tai sensuroidun sisällön käyttämisessä. Pohjimmiltaan he piilota IP-osoitteesi palvelusta, jota yrität käyttää heidän kauttaan.

Kun otat välityspalvelimen käyttöön, liikenteesi kulkee sen läpi, ja se toimii a kilpi että suojaa altistumiselta. Kaikki lähettämäsi tietopyynnöt – kuten yrittäessäsi päästä verkkosivustoon – lähetät sen välityspalvelin. Tämän jälkeen palvelin pyytää samoja tietoja verkkosivustolta ja saatuaan sen lähettää ne sinulle.

Toisin sanoen välityspalvelin on välittäjä sinun ja palvelun välillä, jota yrität käyttää. Tällä tavalla välityspalvelin piilottaa IP-osoitteesi – online-osoitteesi – näistä palveluista. Tämä estää selailulokien, sijaintisi ja henkilöllisyytesi paljastamisen. Yksi esimerkki hyvästä ja luotettavasta, joka tarjoaa 7 päivän ilmaisen kokeilujakson, on Unlocator. On kuitenkin olemassa muut tarjoajat jotka voivat auttaa sinua, suurin osa heistä on VPN-verkot jotka tarjoavat älykkäitä DNS-palveluita.

Mitä tulee välityspalvelimiin, joita sinun tulisi välttää, kaikki riippuu siitä, mitä mieltymyksesi ovat yksityisyys ovat. Muista aina tarkistaa heidän tietosuojakäytännöt, käyttäjän kommentit ja arvostelut, ja mitä tarkalleen he tarjoavat. Tämän pitäisi varoittaa sinua ajoissa, jos välityspalvelin on niin hyvä kuin väittää tai jos se yrittää kirjata toimintasi.

Edut ja haitat välityspalvelimen käytöstä

Ilmeisesti, kuten kaikella muullakin, välityspalvelimilla on myös oma osuutensa hyödyt ja haitat. Tässä on joitain niistä eduista ja haitoista, jotka sinun tulisi olla tietoinen välityspalvelinta käytettäessä.

Plussat:

 • Pysy nimettömänä
 • Suojaa yksityisyyttäsi käymilläsi verkkosivustoilla ja palveluilla
 • Piilota maantieteellinen sijaintisi
 • Saa pääsyn sensuroituun tai maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön
 • He eivät hidasta Internet-nopeuttasi ”Jos käytetään oikeaa välimuistia
 • Olet suojattu haittaohjelmilta, jos välityspalvelin on asetettu estämään haittaohjelmatyyppejä. Koska tiedot eivät ole vuorovaikutuksessa järjestelmän kanssa suoraan.

Haittoja:

 • Välityspalvelin näkee edelleen IP-osoitteesi ja tietää kuka olet
 • Välityspalvelimet käyttävät salausta harvoin. Jotkut välityspalvelimet salaavat liikenteen järjestelmien ja välityspalvelimien välillä. Tämä kuitenkin vähentää kaistanleveyttä.
 • Parhaimmat välityspalvelimet ovat premium-ratkaisuja, mikä tarkoittaa, että joudut maksamaan käyttämään niitä
 • Ei todellista nimettömyyttä tai tietosuojaa, koska välityspalvelimen operaattori voi nähdä tietosi. 
 • Välityspalvelinta voisi johtaa haittapuoli, joka voi varastaa tietosi ja / tai saastuttaa laitteen haittaohjelmilla.

Välityspalvelimiin liittyvät kysymykset: Yksityisyys ja suurimmat vaarat

VaaralogoVälityspalvelimilla on kaikki edut kaikilla eduillaan vaarat ja riskit. Olen jo huomauttanut, että tietosi eivät ole turvassa välityspalvelimelta, koska palvelu tallentaa ne.

Palvelusta riippuen he tekevät niin useista syistä. Monet heistä ovat vain tallentaa tietosi jotta he voisivat tarjota parempi palvelu, vaikka tämä on todennäköistä vain silloin, kun kyse on premium-valtakirjoista.

Tilanne on monimutkaisempi, kun puhumme ilmaisista palveluista. Ilmaiset palvelut eivät saa rahaa sinulta, joten heidän on tehtävä se muulla tavalla maksamaan kaikesta kaistanleveydestä, palvelimen ylläpidosta ja vastaavasta.

He saattavat valita pommittaa sinua mainoksilla, tai he voisivat myydä tiedot ne varastoivat. Se tekee välityspalvelimista melko hyödytöntä, jos tavoitteena on parantaa yksityisyyttäsi ja verkkoturvallisuutta.

Ainoa hyöty tällaisista palveluista on se, että voit silti käyttää niitä pääsy sisältöön jota et voinut nähdä ilman välityspalvelinta. On kuitenkin olemassa vaihtoehtoiset ratkaisut joka voisi tarjota sinulle paremman ja turvallisemman palvelun.

Lisää vaaroja?

Siellä on myös haitalliset valtakirjat jotka ovat perustaneet verkkorikolliset, hakkerit ja vastaavat. Nämä ovat aina vapaa jotta voit pudota heidän ansaansa. He antavat sinun käyttää välityspalvelintaan ollessaan tietosuojasi hyödyntäminen, arkaluontoisten tietojen varastaminen ja tietokoneesi saastuttaminen haittaohjelmilla. He ehkä jopa pystyvät purkaa salasanasi.

Toisin sanoen sinun on oltava erityisen varovainen ilmaisten välityspalvelimien ja Älä koskaan käytä niitä pääsyä verkkopankkitilillesi, PayPal ja vastaavat. Et voi koskaan tietää, kuka omistaa välityspalvelimen tai kuka voi olla liikenteen sieppaaminen.

Palveluita on satoja, joten huonojen juurtuminen on erittäin vaikeaa, varsinkin kun heillä on helppo palata takaisin rebranded.

Kuinka tunnistaa välityspalvelin?

Välityspalvelimen havaitseminenKuten todennäköisesti nyt ymmärrät, välityspalvelimet voivat olla erittäin hyödyllisiä, mutta myös hyvin vaarallinen väärissä käsissä. Useimmat niitä käyttävät ihmiset haluavat vain saavuttaa jonkin tason nimettömyys ja yksityisyys, mutta on tietty prosenttiosuus, jolla on vähän epärehellisempiä aikomuksia.

Pettajat ja huijarit ovat tunnettuja välityspalvelimien käytöstä, koska ne eivät hidasta Internetinsä niin paljon, mutta voivat silti antaa heille käyttää väärennettyä IP-osoitetta piilottaakseen todellisen sijaintinsa. 

Näin tekemällä heidän ei tarvitse huolehtia huijaamasta ihmisiä, ja he voivat vaivattomasti suorittaa luottokorttipetoksia tai ohittaa rajoitukset. Kun välityspalvelimien väärinkäyttö tuli ilmi, kehittäjät ovat keksineet välityspalvelimen havaitsemispalvelut jota voit käyttää välityspalvelimen käyttäjien havaitsemiseen.

Tunnistuspalvelut – esimerkkejä!

Monet yritykset, verkkokauppasivustot, luottokorttiyritykset ja vastaavat käyttävät niitä nykyään suojatakseen itsensä ja yrityksensä. Välityspalvelintunnistuspalvelut, kuten FraudLabs ja MaxMind ovat suosituimpia, koska he voivat havaita huijattu IP. Joillakin näistä palveluista on jopa web-versioita, jotka sallivat välitön havaitseminen.

Nämä ilmaisupalvelut toimivat yksinkertaisesti tarpeeksi – aina kun käytät verkkosivustoa, se tallentaa IP-osoitteesi. Jos käytät välityspalvelinta, se tallentaa välityspalvelimen IP: n. Koska monet ihmiset käyttävät valtakirjoja ympäri maailmaa – heidän IP-osoitteet saat paljon paremman näkyvyyden, ja ne tunnistetaan ja tallennetaan helposti tietokantaan.

Niin, kun käytät välityspalvelinta verkkosivustolle pääsyyn, sivusto tallentaa sen, ja välityspalvelimen tunnistuspalvelu vertaa sitä omaan tietokantaan. Jos vastaavuus löytyy, välityspalvelimen tunnistuspalvelu ilmoittaa sen omalle käyttäjälleen.

Jos haluat selvittää, oletko välityspalvelimen takana, vaikka et ole koskaan käyttänyt sitä, voit käytä tätä työkalua. 

Muutama lisää menetelmiä suojautuaksesi verkossa?

Tiedän, että tämä artikkeli koskee välityspalvelimia, mutta koska avasimme tämän matolaatikon, voimme mainita myös joitain muita turvallisuusongelmat

Ensimmäinen huomionarvoinen asia on, että sinun on muistettava aina suojaa itseäsi surffailla verkossa. Haitalliset verkkosivustot, mainokset ja muut ansa ovat nykyään kaikkialla, ja viimeinen asia, jonka haluat hankkia, on laitteesi tartunnan saanut.

Nyt, kuten saatat tietää – virustorjuntaohjelmisto on aika hyvä tapa pitää tietokoneesi turvassa tunnetuimmalta virukset ja haittaohjelmat. Voit myös käyttää haittaohjelmien torjuntaa, joka on erikoistunut erityyppisiin haittaohjelmiin.

Mutta mitä et ehkä tiennyt, se on virustorjuntaohjelmisto siinä on jo ominaisuuksia, jotka voivat suojata sinua haitallisilta sivustoilta. Nämä ominaisuudet saattavat poiketa toisistaan, mutta joissain tapauksissa virustentorjuntaohjelma voi luottaa välityspalvelimeen suojataksesi sinua.

Chromen parannettu turvallisuus

Samoin, jos olet Google Chrome käyttäjä, hyödyt heidän suojaustyökaluista. Käytetty suoja tarkoittaa, että jos aiot tulla a haitallinen verkkosivusto – On todennäköistä, että Chromella on jo tietoja siitä tietokanta.

Jos näin käy, se voi antaa varoituksen sinulle. Siksi se tulee estää sinua jatkamasta ellet todella halua käydä tietyllä verkkosivustolla “Ehdotan ehdottomasti, ettei sitä tee.”
Haittaohjelmien varoitusChromen suojaus

Google työskentelee jatkuvasti Chromen turvallisuuden parantaminen, suorituskykyä ja muita vastaavia ominaisuuksia, jotka pitävät sinut käyttäjästä, turvallinen. Tietenkään se ei tarkoita, että sinun pitäisi antaa vartijasi alas. Aina löytyy uusia uhkia, ja Google ei voi aina käsitellä niitä ajoissa. Se tarkoittaa, että se maksaa olla varuillaan ja käyttää tietoturvaratkaisuja kuten virustorjunta, haittaohjelmat, Ja tietenkin – valtakirjoja ja muut vastaavat tekniikat.

Älä unohda, kun valitset oikean välityspalvelimen tutkia mikä tahansa välityspalvelin, joka saatat olla kiinnostunut ennen sen käyttöä. Tutustu sen tietosuojakäytäntöön ja tutkia sen verkkosivustoa. 

Jotkut hakkereiden perustamat välityspalvelinpalvelut voisivat varastaa tietosi tai tartuttaa tietokoneesi haittaohjelmilla. Se ei aina ole tapaus, mutta turvallisuutesi suhteen – kannattaa olla varovainen ja jopa hieman vainoharhainen. Muista, että vaihtoehto voi olla paljon huonompi.

Välityspalvelimen vaihtoehdot

Vaikka välityspalvelimet eivät ole parhaimpia tapoja pitää nimettömyys verkossa, on olemassa muutamia vaihtoehtoja jotta voit kääntyä siihen, pidät sinut turvassa. Kaksi todistettua menetelmää takaa, että pidät nimettömäsi ehjänä. Jos et tiedä mihin tarkoitan, he ovat Tor-selain tai VPN.

Tor-selain

Tor-logo Tor-selain on anonyymi selain, jonka avulla voit pitää identiteetti piilotettu ja välttää seuraamista verkkosivustot, hakkerit, hallitukset tai melkein kuka tahansa muu.

Tämä selain käyttää verkkoaan, joka koostuu solmuista (tietokoneista), jotka ovat joka sijaitsee ympäri maailmaa.

Nämä tietokoneet eivät kuitenkaan kuulu millekään yritykselle tai palvelulle. Sen sijaan he ovat muiden yksittäisten käyttäjien omistuksessa jotka osallistuvat verkostoon.

Kun käytät Toria, käytät tätä verkkoa myös verkkosivustoihin pääsyyn. Nimettömyysosa johtuu kuitenkin siitä, että pyyntösi tiedot ohjataan uudelleen, ja se hyppää tietokoneelta toiselle.

Se tekee tämän satoja tai jopa tuhansia kertoja, kunnes polku on niin monimutkainen, että kukaan ei voi koskaan päättää, kuka lähetti alkuperäinen pyyntö.

Tämä kaikki tietenkin saadaan aikaan muutamassa sekunnissa, mikä tarkoittaa, että et huomaa sitä pidempää viivettä. Mutta negatiivinen puoli on, että viive on olemassa, mikä tekee Toruta surkea ratkaisu lataamista tai suoratoistoa varten. Kaikkien pyytämiesi tietojen on kuljettava aivan yhtä pitkä tie takaisin sinulle, mikä on kauhistuttavaa katsella videoita, elokuvia ja vastaavia.

Tässä vaiheessa toinen vaihtoehto saa kykynsä loistaa.

VPN-verkot

VPN-logoVPN tai Virtuaaliset yksityiset verkot, ovat VPN-palveluiden myöntämiä sovelluksia. Näiden sovellusten avulla voit suojata henkilöllisyytesi ja yksityisyytesi kokonaan.

Samoin kuin valtakirjat, he tulevat piilota oikea IP verkkosivustoilta, joissa olet käymässä. He tekevät kuitenkin niin antamalla sinun muodostaa yhteyden heidän omiin palvelimiinsa, jotka sijaitsevat ympäri maailmaa.

Kun olet muodostanut yhteyden johonkin näistä palvelimista, sinulle annetaan Palvelimeen sidottu IP-osoite ja sen fyysinen sijainti.

Tämän avulla voit näyttää siltä, ​​että asut samassa paikassa, jossa palvelin istuu. Samaan aikaan oma IP-osoitteesi on peitetty näkymästä.

Mutta, toisin kuin valtakirjat, VPN: t eivät lopu tähän. He luovat melkein aina suojausprotokollia luodakseen turvallinen tunneli ja anna liikenteesi kulkea sen läpi piilottamalla sitä prosessissa. Tämä sallii salaus, mikä tekee liikenteestäsi täysin lukukelvottoman. Joten vaikka joku onnistuu saamaan käsiinsä sen, he eivät voi kertoa mitä heillä on.

Tärkeimmät ominaisuudet

Tässä asiat muuttuvat hieman monimutkaisemmiksi, koska siellä on myös monia VPN-palveluita, ja jokaisella on omat lisäominaisuudet. Joillakin ei ole mitään; joillakin on monia. Jopa nämä kolme pääominaisuutta, jotka määrittelevät VPN: n – palvelinverkko, suojausprotokollat ​​ja salaus – voivat vaihdella lujuudeltaan ja laadultaan.

VPN: t ovat vähän hitaammin kuin valtakirjat, koska ne ovat salaamalla kaiken liikenteesi matkalla. Tätä tekniikkaa jatkuvasti kehittämällä ja edistettäessä, monet heistä voivat nyt tarjota nopeita palvelimia, jotka silti mahdollistavat suuret nopeudet suoratoistoon, torrenttiin ja jopa verkkopeleihin.

Mutta mikä parasta, paljon korkealaatuisia VPN-palveluntarjoajia ei kirjaa tietojasi ollenkaan. Varmista, että käytät VPN-palveluntarjoajaa tiukka kieltäytymiskäytäntö. Mutta sinun on silti oltava varovainen valittaessa VPN: tä ja Älä koskaan käytä ilmaista, koska ne ovat melkein aina yhtä huonoja kuin valtakirjat.

Jos et tiedä tietäsi, suosittelen tykkäämistä ExpressVPN, BulletVPN, tai NordVPN. Nämä kolme palveluntarjoajaa tarjoavat premium-palveluita ja huipputurvallisuutta teollisuudessa. Ole turvassa ja valitse luotettava VPN-palvelu.

johtopäätös

Tarkastelin mitä välityspalvelimet ovat ja myös erityyppisiä. Riippuen tarpeistasi, valtakirjat voivat olla hyvä tai huono asia. Joko niin, varmista aina, että etsit signaaleja omasta tiedot kirjataan. Jälleen, jos epäilet, että olet välityspalvelimen takana, tai haluat vain tarkistaa sen, käytä tätä työkalua.

Jos etsit todellinen nimettömyys, on parempi kääntyä Tor tai VPN. Välityspalvelimet eivät yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyviä kaikilla nykyään käytettävissä olevilla seurannatekniikoilla. Kuinka hyödyllinen tämä opas oli sinulle? Oppitko uusia juttuja? Kerro kaikesta siitä kommentissa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map