Onko Google Drive turvallista ja turvallista käyttää?

Useimmat ihmiset käyttävät pilvipalveluja varastointitarpeisiinsa ja tiedostojensa varmuuskopiointiin. Ajatuksella perhekuvien tai videoiden tallentamisesta ja niiden hetkien vaalimisesta nostalgiassa on tunne tunne rengas. Ammattikäyttö pilvitallennuksessa ei vaadi esittelyä. Suurin osa käyttäjistä lataa dokumentit ja tiedostot Google Driveen, ja digitaalinen läsnäolomme on linkitetty Google-tileihin. Kaikki tietosi synkronoidaan Android-laitteisiisi, joten Google Driven käyttö on kätevää milloin tarvitset. Mutta tiedättekö kuinka Google ylläpitää ladattujen tietojen turvallisuutta ja yksityisyyttä? Onko Google Drive todella turvallinen ja turvallinen käyttää? Katsotaanpa kuinka tiedostot salataan ja tallennetaan pilveen.


Onko Google Drive turvallista ja turvallista käyttää?

Onko Google Drive turvallinen ja turvallinen käyttää?

Salaus Google Drivessa

Google Drive käyttää AES: tä, suojattua salausalgoritmia, joka noudattaa Yhdysvaltain hallituksen salausstandardia. AES on läpäisemätön useimmille yksityisyyshyökkäyksille.

Saapuvan datan palat salataan erikseen data-avaimella, joka on ainutlaatuinen jokaiselle kimpaleelle. Tämä data-avain käy läpi salausprosessin käyttämällä erityistä salausavainta. Tällä tavalla Google Drive tarjoaa suojan tiedostojen latausprosessin (siirron aikana) ja myöhemmin, kun ne ovat lepäämisen jälkeen tallennuksen jälkeen.

Google ei anna käyttäjille selitystä siitä, kuinka tämä prosessi suoritetaan Google Drive -ympäristössä. Joten ei voi tietää, riittääkö integroitu salaus yksityisyytesi ja tietoturvasi kannalta.

Salausrajoitukset

  • Tiedostossasi on TLS (Transport Layer Security) -suojaus, joka on suunniteltu suojaamaan tietoja lataamisen aikana. Mutta hetkessä, kun tietosi saapuvat Google Driveen, se salataan vain hetkeksi, jotta Google voi analysoida tiedostot ennen toista salausta. Skannaukset tapahtuvat kuitenkin nopeasti, tällä hetkellä voi tapahtua tietovuoto.
  • Saatat tuntea, ettei sinulla ole hallintaa räätälöinnistä ja päätöksenteosta, koska sinulla ei ole pääsyä Googlen salausavaimiin. Tämä tarkoittaa, että sinulla ei ole todellista hallintaa omiin tietoihisi.

Voinko parantaa Google Driven tietoturvaa?

Mikään järjestelmä ei ole täysin virheetön. Tarkoittaako tämä, että sinun on mietittävä kahdesti, ennen kuin luotat Google Driveen ja lataat yksityiset tiedostosi? Voit kuitenkin varmasti noudattaa joitain vaiheita tilisi yksityisyyden ja suojauksen parantamiseksi.

Käytä ylimääräistä salausta

Salaa tiedostot ensin omassa järjestelmässäsi, ennen kuin lataat ne pilveen. Käytä mitä tahansa markkinoilla olevaa sovellusta. Tässä on joitakin niistä.

Boxcryptor

Boxcryptorilla voit muuttaa Google Drive -tilin asetuksia siten, että vain sinä voit tarkastella ja muokata salattuja tiedostoja ja kansioita. Boxcryptor myös salaa tiedostosi ja kansiosi järjestelmästä luomalla virtuaalisen aseman, ja lataa sitten tiedostot Google Drive -tiliisi. Tulevat tiedostot ja muut pilvipalveluntarjoajat lisätään automaattisesti asemaan.

Koska Boxcryptor-sovellus on suljetun lähdekoodin, takaoviin liittyy jonkin verran skeptisyyttä. Ilmainen lataus Boxcryptor tarjoaa korkean tietoturvan, mutta sillä on rajoituksia, koska voit käyttää sitä vain kahdessa synkronoidussa laitteessa. Yritä ostaa premium-versio saadaksesi lisää ominaisuuksia ja määrä yritystiliä ja henkilökohtaisia ​​tilejä.

Cryptomator

Huolestutko takaovista? Kokeile Cryptomatoria, avoimen lähdekoodin sovellusta, joka ei vaadi käyttäjän rekisteröintiä. Cryptomator ei luo ylimääräisiä kansioita järjestelmään, vaan lisää vain Cryptomator-holvin Google Driveen. Voit lisätä tiedostoja virtuaaliseen kiintolevyyn, jota tarvitaan tietojen tarkastelemiseen ja muokkaamiseen kerrallaan. Se tarkoittaa vain tiedostoa, jota käsittelet muutoksilla, ja loput tiedostot pysyvät salattuina.

Rclone

Rclone, toinen avoimen lähdekoodin sovellus, tarjoaa kaivattua hallintaa tietojen synkronointiin pilveen. Tässä komentoriviohjelmassa on salaustehtävä, jonka avulla voit salata järjestelmän tiedostoja ja mukauttaa synkronointiprosessia.

Aseta kaksifaktorinen todennus (2FA)

Olemme oppineet, että Google Drive käyttää kaksinkertaista salausta. Lisäksi määrität kaksivaiheisen vahvistusmenetelmän, joka muodostaa ylimääräisen suojauksen. Kaksikerroinen todennus (2FA) tarkoittaa, että lisäät laitteeseesi kaksi vahvistusvaihetta salasananhallinnalla. Tämän vuoksi hakkereiden on niin vaikeaa päästä käsiksi tietoihisi. Jos käytät Google Drivea ja omistat Android-laitetta, vie aikaa ja vaivaa turvataksesi Android-ekosysteemisi.

Yhdistä suojattujen verkkojen avulla

Kun olet huolissasi tietosuojastasi, on järkevää ryhtyä varotoimiin, että käytät vain suojattuja yhteyksiä. Yhdessä vaiheessa kaikkien on pitänyt käyttää Google Drive -tiliään työ- tai asuinpaikan ulkopuolella. Tällaisissa tapauksissa on parempi muodostaa yhteys käyttämällä mobiililaitteesi Internet-tietoja kuin suojaamattomia Wi-Fi-verkkoja. Pidä Wi-Fi-asetukset pois päältä, koska ei-toivotut elementit pääsevät verkkoon, joka muodostaa yhteyden ilman salasanaa. Taloudelliset tietosi ovat haavoittuvimpia, jos ostat usein tien päällä.

Kiinnitä huomiota sovelluksen käyttöoikeuksiin

Kun lataat sovelluksia Google Play -kaupasta, sinun on valtuutettava sovellukset käyttämään joitain laitteesi toimintoja. Tämä saattaa olla tarpeen, jotta sovellukset voivat lukea Google Drive -tiliisi synkronoidut tiedot.

Google-tilin asetusten avulla voit tarkistaa ja muuttaa sovelluksillesi myöntämiä käyttöoikeuksia. Voit tarkastella koko luetteloa Tilin käyttöoikeudet -sivun Suojaus-välilehdessä. Voit peruuttaa pääsyn joihinkin sovelluksiin, joita et enää käytä.

Käytä VPN: tä

VPN pitää sinut suojattuna ja salaa kaikki tietosi. Joten vaikka käyttäisit suojaamatonta Wi-Fi-yhteyttä, käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja muut tiedot pysyvät turvassa. Kun käytät VPN: tä, tietosi lähetetään salatussa muodossa. Joten vaikka joku sieppaa tiedostot väliin, he saavat salattuja datapalasia, jotka eivät olisi heille järkeviä.

Joten, onko Google Drive turvallinen ja turvallinen käyttää?

Google salaa kaikki tiedostosi sisäisesti ja Google Drive on todella turvallinen. Mutta usein näemme uutisia julkkisvalokuvien vuotamisesta tai eräiden hakkereiden ryhmän käyttämästä tärkeitä tietoja. Käyttäjät ovat heikoimpia linkkejä, joihin räätälöidyt mainokset kohdistavat, kun he käyttävät ilmaista tuotetta Google Drive. Tässä mainittujen vinkkien avulla voit vahvistaa tilisi turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map