Onko ilmainen VPN turvallinen? Miksi ilmaisten VPN-verkkojen käyttäminen voi olla vaarallista

Onko ilmainen VPN turvassa? Meitä houkuttelevat yleensä ilmaiset asiat. Ilmaiset lahjat, ilmainen data, ilmaiset sovellukset. Harva haluaa maksaa jostakin, kun saatavilla on ilmainen versio. Ilmaiset asiat eivät ole aina huonoja. Miksi ei kokeilla jotain uutta? Niin kauan kuin se ei pure sinua! On kuitenkin tapauksia, joissa ilmaiset palvelut saattavat olla helppoja taskussa, mutta maksavat myöhemmin paljon. Ilmainen virtuaalinen yksityinen verkko on palvelu, jolla on sekä ilmaisia ​​että maksettuja vaihtoehtoja.


Onko ilmainen VPN turvallinen? Miksi ilmaisten VPN-verkkojen käyttäminen voi olla vaarallista

Onko ilmainen VPN turvallinen? Miksi ilmaisten VPN-verkkojen käyttäminen voi olla vaarallista

Mikä on VPN?

VPN suojaa digitaalista viestintääsi salaamalla yhteydet ja piilottamalla tietosi muilta. Teknologisen kehityksen aikakaudella, kun tietoverkkorikollisuus on kasvussa, turvallisuus Internetissä on erittäin tärkeää. VPN on upea työkalu suojata tietosi tietoverkkorikollisilta. Mutta se ei ole halpaa palvelua, joka saa monet ihmiset painamaan painiketta ilmaisten VPN-palveluiden saamiseksi.

Ovat ilmaiset VPN-palvelut turvallisia?

Lyhyesti sanottuna, ei. Ihmiset olettavat, että ilmaiset ja maksetut VPN-palvelut tarjoavat saman laadun, mutta he eivät todellakaan tarjoa. Se on kuin ovatko kaikki elokuvat samat? Ei! Onko Kill Bill yhtä suuri kuin muuntajat? Ei! Onko Meet the Parents II yhtä suuri kuin Star Trek Beyond? Ei! OK, saat kuvan. Lisäksi ilmaisissa VPN-palveluissa on piilotettuja vaaroja, joita suurin osa käyttäjistä ei tunnista. Lisäksi monet ilmaiset VPN: t voivat myös olla vääriä.

Katsotaanpa ilmaisen VPN: n käytön tärkeimmät riskit:

Piilotettu haittaohjelma

Haittaohjelmista on vaikea paeta näinä päivinä, kuten on vaikeaa paeta korkeita veroja, jos asut Kaliforniassa tai New Yorkissa – siksi niin monet oikeat amerikkalaiset lähtevät näistä osavaltioista, mutta tämä on toinen aihe! Niitä on kaikkialla, ja ne ovat eri muodoissa, ja heillä on yksi tarkoitus: ansaita rahaa huijaamalla sinua tai hakkeroimalla tietojasi.

Käyttäjät luottavat VPN: ään pitääkseen online-toimintansa turvassa, mutta monissa ilmaisissa palveluissa on piilotettu haittaohjelma, joka voi varastaa tietosi. Tämä voidaan tehdä lähettämällä sinulle roskapostia, varastamalla luottokorttitietosi, tekemällä laitteesi käyttökelvottomaksi tai hakkeroimalla online-tileihisi. Useissa ilmaisissa VPN-palveluissa on piilotettu haittaohjelmia, mutta ihmiset eivät usein tiedä siitä.

piilotettu seuranta

Yleensä VPN: n ei ole tarkoitus kirjata käyttäjätietoja. Mutta ilmaiset VPN: t eivät vain kirjaa käyttäjätietoja, vaan seuraavat myös toimintaa verkossa. VPN-palvelu voi myydä yksityisiä tietojasi kolmansille osapuolille. Tutkimuksen mukaan yli 75 prosenttia ilmaisista VPN-verkoista kerää käyttäjätietoja lupaten täydellisen turvallisuuden.

Ilmaiset VPN-verkot vaarantavat tietosi sen sijaan, että niitä suojataan. Ei ole mitään tapaa tietää, onko palvelu vääriä vai aitoja, koska se on ilmainen. Tietojen turvan sijaan ilmaiset VPN-verkot myyvät sinut.

Kolmannen osapuolen käyttöoikeudet

Monet ilmaiset VPN: t ilmoittavat sivustoillaan selkeästi, että käyttäjätietoja jaetaan kolmansien osapuolien palveluiden kanssa. He vakuuttavat käyttäjille, että nämä tiedot ovat aina nimettömiä, mutta et voi tietää, ovatko ne totta. Kolmannen osapuolen pääsy tietoihisi on vaarallista ja vaarantaa yksityiset tietosi. Teeskentelemällä kerätä käyttäjätietoja lainmukaisuuden varmistamiseksi, ilmaiset VPN: t todella myyvät tietosi tuntemattomille kolmansille osapuolille, jotka voivat käyttää niitä vapaasti, vaikka he haluavatkin.

Liikenne vuotaa

Liikennevuodot tapahtuvat, kun IP-osoitteesi vuotaa ulos VPN-tunnelista paljastaen henkilöllisyytesi ja tietosi. VPN: n on tarkoitus toimia päinvastoin, ts. Salata tietosi. Ilmaiset VPN: t ovat melkein aina vastuussa liikenteen vuodoista. Kun IP-osoitteesi ja yksityiset tietosi eivät ole suojattuja, VPN: ää ei ole mitään syytä käyttää.

Valitettavasti myös monissa maksuteissa VPN: issä on liikennevuotoja. Tämä osoittaa tosiasian, että et ole täysin turvallinen verkossa riippumatta siitä, mitä VPN: ää käytät.

Kaistanleveysvarkaus

Erittäin yleinen ongelma ilmaisten VPN-verkkojen käyttämisessä on kaistanleveysvarkaus. Monet ilmaiset VPN-verkot varastavat käyttäjän kaistanleveyden ja myyvät sen sitten kolmansille osapuolille. Muut ihmiset, jotka käyttävät varastettua kaistanleveyttäsi kolmannen osapuolen palveluiden kautta, eivät ehkä koskaan tiedä tekemästään väärin. Samaan aikaan menetät kaistanleveyden ja kompromissin turvallisuudesta.

Selaimen kaappaus

Olet ehkä huomannut suojaamattomia verkkosivustoja, jotka ohjaavat sinut kumppanisivustoille tai haitallisille sivustoille ilman lupaasi. Kuvittele VPN-palvelua, joka tekee sen sinulle, kun se lupasi suojata tietosi. Tätä vilpillistä toimintaa kutsutaan selaimen kaappaamiseksi, kun VPN ohjaa sinut johonkin toiseen verkkosivustoon sen sijaan, että vie sinut mihin haluat. Monet näistä voivat olla myös haitallisia, ja voit ladata viruksen ja tartuttaa laitteen.

Ovatko kaikki ilmaiset VPN-verkot vaarallisia?

Kaikki ilmaiset VPN: t eivät ole turvallisia, mutta monet niistä ovat. Paras tapa suojata verkkoviestintääsi on ihmeellinen, maksettu VPN. Kunnioitetut ja oikeudenmukaiset maksetut VPN: t, jotka toimivat pitkään ja tarjoavat laadukasta palvelua ja erinomaista asiakastukea. Toisaalta ilmaisiin VPN-verkkoihin ei voida luottaa yksityisiin tietoihin. Koska ne ovat ilmaisia, lupauksia ei ole.

VPN-palveluntarjoajat, joihin voit luottaa

VPN-palvelimien ylläpito ympäri maailmaa maksaa valtavasti rahaa. Samoin asiakaspalvelu ja VPN-sovelluskehitys. Ei siis ole ihme, että VPN-tilaus voi asettaa sinulle jopa 10 dollaria kuukaudessa. Itse asiassa on mielenkiintoista, että kuka tahansa tarjoaisi VPN: ää ilmaiseksi haluamatta jotain vastineeksi. Loppujen lopuksi saat mitä maksat: Ylimääräinen yksityisyys, turvallisuus ja rajoitukseton Internet. Tässä ovat oikeat VPN-palveluntarjoajat, jotka ovat kaikki luotettavia.

Onko ilmainen VPN turvallinen? Paketoida

Jos sinun on käytettävä ilmaisia ​​VPN-verkkoja, tee tutkimusta hyvissä ajoin etukäteen. Katso online-arvosteluita, kysy muilta, jotka käyttävät ilmaisia ​​VPN-verkkoja, ja lue ehdot ja ehdot huolellisesti. Jos olet edelleen epävarma, paina painiketta maksetun VPN: n saamiseksi, varsinkin jos teet pankkitapahtumia usein verkossa. Ilmaiset VPN-verkot eivät yksinkertaisesti ole riskin arvoisia. Monet hyvämaineiset VPN-palvelut tarjoavat rahojen palautustakuun, joten käytä tätä tarkistaaksesi, sopiiko palvelu sinulle.

Verkkoturvallisuus on nyt kriittinen (kuten aina!). Varmista, että luottamuksesi turvaamiseksi ei lopulta vaaranna sinua.