Ota Google-tilisi kaksivaiheinen vahvistus käyttöön melkein heti

Internetistä on tullut pelottavaa. Ei ole yllättävää, että yhä useammat ihmiset etsivät tapoja suojata online-tietojaan ja tilejään. Mitä monet ihmiset eivät näytä tietävän, on se, että Googlella on vaihtoehto, joka lisää tilillesi suojausasteen, nimeltään kaksivaiheinen vahvistus. Lue tämä artikkeli oppiaksesi, mitä tämä tarkoittaa ja miten voit ottaa sen käyttöön Googlessa.


Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön Google-tililläsi melkein heti

Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön Google-tililläsi melkein heti

Google-tilisi kaksivaiheisen vahvistuksen ottaminen käyttöön

Jotta pallo liikkuisi, esittelen sinulle, kuinka kääntää Googlen 2FA (2-tekijän todennus on yleisempi tapa sanoa kaksivaiheinen vahvistus) ensin. Sen jälkeen keskustelen joistakin asioista, jotka sinun on tiedettävä tästä prosessista.

Ota Google-tilisi kaksivaiheinen vahvistusvaihtoehto käyttöön seuraavasti:

 1. Kirjaudu Google-tiliisi ja siirry kirjautumiseen & Suojaus-välilehti tai siirry Googlen kaksivaiheisen vahvistuksen aloitussivulle.
 2. Vieritä alaspäin otsikkoon, jonka otsikko on “Sisäänkirjautuminen Googleen”, ja napsauta “Kaksivaiheinen vahvistus” -välilehteä.
 3. Napsauta “Aloita”. Kirjaudu tiliisi uudelleen.
 4. Valitse vahvistustyyppi, josta pidät parhaiten. Voit saada Google-kehotuksen puhelimeesi, käyttää fyysistä suojausavainta tai valita “tekstiviesti tai äänipuhelu” -vaihtoehdon. Selitän näiden vaihtoehtojen eron alla.
 5. Aktivoi kaksivaiheinen vahvistus noudattamalla Googlen ohjeita.

Google-kaksivaiheisen vahvistuksen 3 tyyppiä:

Google-kehote:

Tämä on luotettava ja turvallinen vaihtoehto yksittäisille käyttäjille, jotka ovat aidosti huolissaan tilinsä yksityisyydestä. Jos valitset Google Prompt -vaihtoehdon, sinun on ladattava Google Authenticator -niminen sovellus. Aina kun haluat kirjautua tiliisi, Google lähettää sinulle kertakäyttöisen todennusavaimen sovelluksessa. Käytä tätä näppäintä vahvistaaksesi kirjautumisen.

Tekstiviesti tai äänipuhelu:

Helpoin vaihtoehto kuin Google Prompt, tämä edellyttää sinun synkronoida puhelinnumerosi tilisi kanssa. Valitsemastasi menetelmästä riippuen Google joko tekstittää sinulle todennusavaimen tai välittää sen sinulle puhelun kautta. Vaikka se onkin helppo vaihtoehto, ehdotan, että valitset puhelumenetelmän tekstiviestien sijasta. Syynä tähän on, että tekstiviestit eivät ole täysin turvallisia. On olemassa monia hyökkäysmuotoja, jotka voivat varastaa tekstiviestit suoraan puhelimesta. Siitä huolimatta, nämä hyökkäykset vaativat paljon vaivaa hyökkääjän puolesta. Tavallisten käyttäjien ei todellakaan tarvitse huolehtia tästä vaihtoehdosta. Jos olet ylin johto, toimittaja tai poliittinen aktivisti, suosittelen, että pysyt kaukana tästä vaihtoehdosta.

Turva-avain:

Tämä vaihtoehto on ylivoimaisesti turvallisin 2FA-muoto, jota voit käyttää. Tämä vaihtoehto voi olla hiukan liikaa tavalliselle käyttäjälle. Googlen suojausavainvaihtoehto vaatii fyysisen avaimen, jota sinun täytyy käyttää tilisi vahvistamiseen. Tämä on täydellinen vaihtoehto ihmisille, jotka todennäköisemmin pääsevät hakkerointiin, kuten toimittajat, poliittiset / sosiaaliset aktivistit, toimitusjohtajat, pankkijohtajat jne. … Tätä tiettyä vaihtoehtoa on melkein mahdotonta hakkeroida (teknisesti se on mahdollista, mutta ei täysin todennäköistä).

Miksi tarvitset kaksivaiheista vahvistusta

Ei ole mikään salaisuus, että Internet on entistä vaarallisempi. Kuulemme säännöllisesti uutisia uusista hyökkäyksistä, sekä keskimääräisten käyttäjien että usean miljoonan dollarin yhtiöiden kohdalla. Yksi helpoimmista tavoista hakkeri käyttää tietojasi on “kuljettamalla etuovesta”, eli käyttämällä omaa salasanaasi kirjautuaksesi tiliisi.

Pohjimmiltaan salasana on tietoturvakerros, joka estää muita kuin itseäsi pääsemästä tilillesi. Ihmiset eivät kuitenkaan ole kovin luotettavia salasanan luomisessa. Suurimmalla osalla ihmisistä on taipumus käyttää helposti muistettavia, yksinkertaisia ​​tai yksinkertaisia ​​laiskoja salasanoja. Useimmat ihmiset käyttävät samaa salasanaa (tai pienillä muunnelmilla) useammassa kuin yhdessä tilissä. Tämä on yksi syy siihen, miksi sanakirjahyökkäykset, hyvin yksinkertainen ja alkeellinen tapa saada jonkun salasana, toimivat edelleen tänäkin päivänä..

Voit tehdä elämästäsi paljon helpompaa ja paljon turvallisempaa, koska et yksinkertaisesti ole yksi niistä ihmisistä. Älä koskaan ole alle 8 merkkiä pitkä salasana tai käytä nimesi tai minkä tahansa sukulaisen / ystävän / lemmikin nimeä. Varmista aina, että sinulla on täysin uusi ja ainutlaatuinen salasana jokaiselle luomallesi tilille. Löydät monia erilaisia ​​työkaluja ja sovelluksia, jotka auttavat sinua luomaan monimutkaisia ​​ainutlaatuisia salasanoja ja seuraamaan kaikkia tilisi tietoja (näitä sovelluksia kutsutaan salasanojen hallitsijoiksi). Jos olet huolissasi tilien hakkeroinnista, voit jopa kirjoittaa salasanasi paperille ja pitää sen lompakossasi aina. Jos se ei ole digitaalinen, sitä ei voida hakkeroida, eikö niin?

Kaksivaiheisen vahvistuksen yleiset tyypit

Teoreettisesti 2FA: lle voi olla monia vaihtoehtoja. Siitä huolimatta on 4 tyyppiä vahvistuksia, joita käytetään yleisimmin. Google käyttää kolmea näistä vahvistustyypeistä (SMS / puhelun vahvistus, todennussovellukset ja fyysiset suojausavaimet). Neljäs tyyppi, joka tunnetaan nimellä Push-based 2FA, on samanlainen kuin todennussovellusvaihtoehto, mutta tarjoaa hieman enemmän suojausta. Push-pohjaiset 2FA: t suojaavat sinua phishing-huijauksilta … jos kiinnität huomiota. Yleensä tämäntyyppinen vahvistus lähettää sinulle kehotuksen sanomalla, että joku yrittää muodostaa yhteyden tiliisi. Sinun on henkilökohtaisesti hyväksyttävä yhteys, jotta tämä tapahtuisi. Useimmat Push-pohjaiset 2FA: t näyttävät myös arvioidun sijainnin kirjautumisyritykselle. Tämä tarkoittaa, että voit helposti selvittää, onko sinua hakkeroitu vai ei, näkemällä, vastaako sijainti sinun omaasi..

Ota Googlen kaksivaiheinen vahvistus käyttöön – lopulliset ajatukset

Yksinkertaisesti sanottuna sinun on alkaa miettiä verkkoturvallisuutta paljon enemmän. Googlen kaksivaiheinen vahvistus on vankka tapa lisätä suojaustaso Google-tiliisi. Jos olet säännöllinen Internet-käyttäjä, suosittelen, että valitset todennuskehotteen, koska se on turvallisempi ja vähemmän monimutkainen vaihtoehto. Internet-käyttäjille, jotka todella haluavat viedä verkkoturvallisuutensa uudelle tasolle, harkitse tilaamista VPN-palveluun turvataksesi Internet-yhteytesi ja suojautuaksesi mahdollisilta hyökkäyksiltä..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map