Telia pakotettiin paljastamaan käyttäjien henkilökohtaiset tiedot

Ruotsin Internet-palveluntarjoaja Telia on nyt pakko paljastaa henkilökohtaisia ​​tietoja kuuluminen 8600 ruotsalaiseen IP-osoitteeseen, joita epäillään laittomasta tiedostojen jakamisesta. Patentti- ja markkinatuomioistuin ilmoitti eilen päätöksestään. Tanskalainen lakiasiaintoimisto Njord nosti asian oikeuteen. Tämän seurauksena Telian on paljastettava henkilökohtaisia ​​tietoja ihmisistä, joiden uskotaan lataavan piraattimateriaalia P2p-sovellusten, kuten bittorrent tai uTorrent. Julkaistut tiedot sisältävät kyseisten ihmisten tiedot sähköpostiviestit, puhelinnumerot ja fyysiset osoitteet. Njord ottaa sitten yhteyttä näihin tekijänoikeuksien loukkaajiin pakottamalla heidät jompaankumpaan maksaa sovinto tai vie asia tuomioistuimeen. Se on jälleen surullinen päivä kaikille, jotka kiinnostavat Internetin yksityisyyttä. Päätös tuli viikkojen kuluttua siitä, kun toinen ruotsalainen Internet-palveluntarjoaja Bredbandsbolaget pakotettiin estämään käyttäjiään pääsemästä Pirate Bayen.


Telia pakotti paljastamaan käyttäjien henkilökohtaiset tiedot

Telia pakotti paljastamaan käyttäjien henkilökohtaiset tiedot

Telia paljastaa käyttäjien henkilökohtaiset tiedot

Telian lehdistövirkamies Inger Gunterberg totesi “Uskomme, että asiakkaidemme yksityisyys on uskomattoman tärkeä asia, mutta nyt tuomio on annettu, ja meidän on noudatettava sitä”. 

Tämä tarkoittaa, että Njord Lawfirm voi nyt lähettää tekijänoikeusrikkomuskirjeitä henkilöille, jotka näyttävät olevan vastuussa tiedostojen jakamiseen ja torrentin lataamiseen käytetyistä IP-osoitteista. Asianajotoimisto ilmoitti, että sen ei tule viedä tapausta tuomioistuimeen, jos henkilö maksaa 2000–3000 kruunun palkkiota. Tämä luku on suunnilleen yhtä suuri kuin 240–330 dollaria.

Njord vaati myös sitä Tele2, Telenor ja Bredbandsbolaget on myös paljastettava käyttäjiensä henkilökohtaiset tiedot. Joten jos asut Ruotsissa, online-yksityisyytesi on tässä vaarassa.

Kuinka saan kiinni torrentista?

Aina kun osallistut tiedostojen jakamiseen tai torrenttiin, IP-osoitteesi lisätään torrent-parhaan. Toisin sanoen kaikkien, jotka joko siemenvät tai peering samaa torrent-tiedostoa, IP-osoite julkistetaan. Telia voi käyttää torrent-parvia ja tarkistaa sitten jokaisen IP-osoitteen, joka lataa torrentin.

Myöhemmin Njord lähettää laittomasta tiedostojen jakamisesta epäillyn IP-osoitteen Telialle, joka puolestaan ​​antaa lainvalvontajalle henkilökohtaisia ​​tietoja kaikista, jotka käyttävät kyseistä IP-osoitetta.

Ainoa tapa jäädä kiinni on piilottaa IP-osoitteesi torrentin aikana. VPN: n käyttö on paras tapa pysyä nimettömänä, kun lataat elokuvia, musiikkia, sovelluksia tai TV-ohjelmia verkossa.

Kuinka suojata yksityisyyttäsi VPN: n avulla

Voit silti suorittaa päivittäiset online-toimintasi tarvitsematta huolehtia tekijänoikeuspeleistä, jotka vakoilevat tekemästäsi. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on käyttää virtuaalia yksityistä verkkoa. Yhdistäminen VPN-palvelimeen antaa sinun salata kaiken liikenteen ja piilottaa IP-osoitteesi.

 • Sen sijaan, että IP-osoitteesi lisätään lataamasi tiedoston torrent-parveen, siihen VPN-palvelimeen, johon yhteys on muodostettu, IP-osoite lisätään.
 • Lataa torrentit nimettömästi niin kauan kuin olet yhteydessä VPN-palvelimeen.
 • VPN antaa sinun myös pääsy Internet-palveluntarjoajan kieltämiin sivustoihin kuten Pirate Bay tai KickAss Torrents.
 • Voit käyttää VPN: tä ohittaa maantieteelliset rajoitukset ja käyttää geoblokeroituja suoratoistokanavia Ruotsissa. Toisin sanoen, poista amerikkalaisen Netflixin, HBO GO: n, BBC iPlayerin ja monien muiden esto.

Kuinka asentaa VPN lataamaan torrentteja nimettömästi

VPN-yhteyden muodostaminen on helpompaa kuin luuletkaan. VPN-tilin luonti ja yhteyden muodostaminen VPN-palvelimeen voi viedä alle 10 minuuttia. Seuraa näitä ohjeita Lataa torrentit nimettömästi riippumatta siitä, mitä Internet-palveluntarjoajaa käytät.

 1. Kirjaudu ensin VPN-palveluntarjoajaan. Varmista, että VPN-palvelusi todella tukee P2P-sovelluksia.
 2. Lataa seuraavaksi VPN-sovellus VPN-palveluntarjoajien verkkosivustolta tietokoneellesi, Mac-, Android- tai iOS-laitteeseen.
 3. Käynnistä sovellus ja kirjaudu sisään VPN-tililläsi.
 4. Yhdistä lopuksi VPN-palvelimeen sovelluksen sisällä.

Jos siirryt kohtaan WhatIsMyIP.Network, kun olet muodostanut yhteyden VPN-palvelimeen, näet kyseisen VPN-palvelimen IP-osoitteen omasi sijaan. Kaikissa käyttämissäsi tai käyttämissasi sovelluksissa ja sivustoissa näkyy myös VPN-palvelimien IP, ei sinun.

Sen suhteen, minkä VPN-palveluntarjoajan kanssa sinun tulee kirjautua, sinun on varmistettava, että VPN-palveluntarjoaja, jonka kanssa lopulta kirjaudut, ei pidä lokitiedostoja selaamisesta. ExpressVPN on hyvä esimerkki P2P-ystävällisestä VPN-palvelusta.

Telia pakotettiin paljastamaan käyttäjiensä henkilökohtaiset tiedot – mitä seuraavaksi?

Internet-palveluntarjoajien käytäntö jakaa käyttäjiensä henkilökohtaisia ​​tietoja tekijänoikeuksien kanssa on uusi Ruotsissa. Muiden maiden, kuten Ison-Britannian, Yhdysvaltojen ja Saksan, Internetin käyttäjät ovat kuitenkin kärsineet tällaisista toimenpiteistä jo vuosia. Me loppukäyttäjinä ei voi tehdä paljon muuttaakseen sellaisia ​​käytäntöjä, mutta voimme ryhtyä lisätoimiin suojataksemme online-yksityisyyttämme VPN: n avulla.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map