Voivatko Internet-palveluntarjoajat myydä tietosi?

Ikäinen kysymys jatkuu edelleen: myyvätkö Internet-palveluntarjoajat (ISP) asiakastietoja. Ei ole yllättävää, että vastaus on kyllä. Riippumatta maasta, jossa asut, on totta, että Internet-palveluntarjoajilla on pääsy valtavaan määrään henkilötietoja ja että ne voivat myydä niitä vapaasti mainoskumppaneille. Tältä osin Internet-palveluntarjoajat eivät eroa liian paljon Googlesta tai Facebookista, joiden tiedetään myyvän käyttäjätietoja mainoskumppaneille.


Voivatko Internet-palveluntarjoajat myydä tietosi?

Voivatko Internet-palveluntarjoajat myydä tietosi?

Yhdysvaltain Internet-tietosuojalaki kumottu

Yhdysvaltojen politiikan kääntymisen jälkeen Internet-palveluntarjoajat voivat nyt vapaasti kerätä ja myydä asiakastietoja kolmansille osapuolille. Kongressi on kumonnut liittovaltion viestintäkomission (FCC) laajakaistan yksityisyyden suojaa koskevat säännöt, jotka olisivat estäneet Internet-palveluntarjoajia myymästä asiakkaiden henkilötietoja ilman ennakkosuostumusta..

Tämä antaa Internet-palveluntarjoajille ilmaisen ajon. Ennen kuin FCC aloitti Internet-palveluntarjoajien sääntelyn, ne olivat liittovaltion kauppakomission (FTC) valvonnassa. Mutta liittovaltion tuomioistuimen päätöksellä riistettiin FTC: ltä tämä valta. Nyt kaikki puhelinyhtiöt ja Internet-palveluntarjoajat ovat FCC: n alaisia.

Tietojen keräämisen tarkoitus on seuraava: he myyvät tietoja mainoskumppaneille, jotka käyttävät tietoja luomalla osuvia mainoksia ja sijoittamalla ne verkkoon. Voitot jaetaan osapuolten kesken. Kuten kaikki tietävät, mainonta tuottaa Internet-palveluntarjoajille suurimman tulon, joten tiedonkeruu on välttämätöntä.

Kuinka Internet-palveluntarjoajat keräävät tietoja

Facebook- ja Google-verkkosivustojen, kuten Internet-palveluntarjoajien, tiedonkeruussa on valtava ero. Kun käytät Googlea tai Facebookia, annat enemmän tai vähemmän mielellään ja tietoisesti heidän seurata sinua palvelun vastineeksi. Jos et halua seurata, voit pysyä poissa näiden palvelujen käytöstä.

Sinulla ei ole kuitenkaan vaihtoehtoa Internet-palveluntarjoajien suhteen. Sinun on käytettävä heidän palveluaan saadaksesi pääsy Internetiin ja maksat myös siitä.

Internet-palveluntarjoajat seuraavat myös tietoja, koska heillä on velvollisuus tehdä niin. Näillä yrityksillä on paitsi pääsy kaikkiin Internetissä tuotettuihin tietoihin, mutta niiden on myös seurattava ja valvottava DNS-tietoja, jotta voidaan varmistaa, että verkko toimii kunnolla eikä sitä käytetä väärin..

Heidän on tehtävä tämä varmistaakseen verkon turvallisuuden ja suojautuakseen myös verkkohyökkäyksiltä. Ihmettelevä on, kuinka paljon Internet-palveluntarjoajat tietävät asiakkaistaan, kuinka he tallentavat tietoja ja kenen kanssa he jakavat niitä.

Sinua seurataan verkossa

Vaikka yksityisyydensääntöjä ei olisi kumottu, asiat olisivat olleet samat. Kukaan ei ole noudattanut sääntöjä muutenkin, kun kyse on online-yksityisyydestä. Kun henkilö pääsee Internetiin, hänen on erottava siitä, että häntä seurataan ja hänen toimintaa seurataan. Sivustojen kohdalla sinua kuitenkin seurataan vain kirjautuneena sisään. Internet-palveluntarjoajien tapauksessa sinua seurataan jatkuvasti.

Vaikka jotkut Internet-palveluntarjoajat väittävät, että myyjät ja mainoskumppanit eivät koskaan käytä tietojasi väärin, toiset toteavat selvästi, että he keräävät henkilökohtaisia ​​tietojasi, mukaan lukien taloudelliset tiedot, kuten luotto- ja sosiaaliturvatunnukset.

Mitä voit tehdä siitä?

Vaikka se, että Internet-palveluntarjoajat keräävät ja myyvät henkilötietojasi, on hyvin tiedossa, mitä ei tunneta, ovat tapoja suojautua. Paras ratkaisu suojautuaksesi yksityisyyden online-loukkauksilta on VPN: n käyttö. Virtuaali yksityinen verkko on keino turvata yhteydet arkaluonteisen tiedon siirtoon, ja sillä on paljon etuja.

VPN: n käytön edut

Muutamia VPN: n etuja ovat IP-osoitteiden peittäminen, georestriktion ja Internet-sensuurin ohittaminen, salatut lähetykset ja online-nimettömyys. Vaikka Internet-palveluntarjoajat pystyvät seuraamaan lähettämääsi tietoa, se ei ole muuta kuin pilaantumista. Vain sinä ja suojattu VPN-palvelin pystyvät lukemaan salatut tiedot.

VPN-verkkoja voidaan käyttää PC: ssä tai Macissa, iOS: ssä tai Androidissa, kannettavissa tietokoneissa, mobiililaitteissa ja myös koko talon reitittimessä. Internet-palveluntarjoajasi seuraa sinua, jopa kun luet tätä. Suojautuaksesi online-tietosuojarikkomuksilta ja keräämällä ja myymällä tietojasi on asennettava VPN. Mitä tahansa FCC: n yksityisyyden suojaa koskevilla säännöillä tapahtuu, VPN: llä voit olla turvassa koko ajan. Hanki VPN, iso veli näyttää katselevan jatkuvasti nyt. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map