VPN vs. Antivirus: mikä on paras online-suojaus vuonna 2020

Kaikki, jotka omistavat tietokoneen ja tietävät verkkoturvallisuudesta, tuntevat virustorjuntaohjelmat ja VPN: t. Jos tarvitset tapoja suojata itsesi ja tietosi online-tilassa, nämä ovat korkeimmat ratkaisut.


VPN vs. Antivirus: mikä on paras online-suojaus vuonna 2020

VPN vs. Antivirus: mikä on paras online-suojaus vuonna 2020

Web on vaarallinen paikka, jossa jokaisessa digitaalisessa nurkassa on jotain pimeää. Tietojen suojaaminen huijareilta ja hakkereilta on nykyään yhä vaikeampaa. Joten, mitkä ovat parhaat työkalut, joita voisit käyttää torjumaan virtuaalimaailman tuntemattomia vaaroja? Tässä on VPN- ja virustorjuntaohjelmat tulevat kuvaan.

Sekä VPN- että virustorjunta-asiakkaat suojaavat tietokoneesi uhkilta. Joten jatkuva epäily, joka sinulla voi olla, voiko korvata ne toisillaan.

VPN ja virustorjunta – erot

Vaikka pinnalla näyttää siltä, ​​että niitä molempia käytetään samoihin tarkoituksiin, niillä on syvemmät erot.

Mitä VPN tekee

Virtuaali yksityinen verkko tarjoaa sinulle täydellisen yksityisyyden online-tilassa. Voit ylläpitää yksityistä viestintää VPN: n suojatulla salatulla yhteydellä. Kolmannet osapuolet tai hakkerit eivät voi tarkastella tietojasi tai selaustoimintaasi, koska kaikki Internet-liikenteesi on salattu. Se piilottaa alkuperäisen IP-osoitteesi ohjaamalla Internet-liikenteesi salatun tunnelin kautta.

Mitä virustentorjunta tekee

Virustentorjuntaohjelma skannaa käymäsi verkkosivustot ja muut järjestelmään liitetyt laitteet. Se havaitsee saapuvat uhat, kuten virukset, troijalaiset ja madot. Muita piilotettuja uhkia ovat haittaohjelmat, jotka pääsevät järjestelmään, pysyvät piilossa ja saastuttavat tiedostosi. Kun virustorjunta havaitsee haittaohjelman, se lähettää sen karanteeniin, josta voit ryhtyä asianmukaisiin toimiin.

Katsotaanpa nyt syvemmälle virustorjuntaohjelmien ja VPN: ien toiminnallisuutta ja opitaan, jotka voivat suojata online-yksityisyyttäsi paremmin. Mutta ensin sinun on tiedettävä, millaisia ​​uhkia online kohtaa.

Online uhkaa sinua

Digitaalimaailma on täynnä vaaroja, jotka voivat olla tuhoisia viattomille käyttäjille, jotka eivät tiedä käymissään verkkosivustoissa. Kaikkialla, kaikenkokoisissa ja -muodoissa, on voimakkaita uhkia.

Näitä kutsutaan yhdessä haittaohjelmiksi tai haittaohjelmiksi. Ne ovat ohjelmiston muodossa, joka voi tulla laitteeseesi selaimesi kautta. Vakoiluohjelmia, troijalaisia, viruksia, mainosohjelmia ja matoja on muutama tyyppi. Jotkut näistä voivat aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa tietoillesi ja laitteistollesi. Ne voivat saastuttaa laitteen, poistaa tiedostoja ja hidastaa käsittelyä.

  • Käynnistyssektorivirukset ovat niitä, joita on CD-ROM-levyissä ja muissa ulkoisissa tallennuslaitteissa. Kun puhumme pilvien varastoinnista, näitä esiintyy hyvin harvoin.
  • Troijalaiset ovat suoritettavia ohjelmia, jotka pinnalla muistuttavat hyödyllisiä sovelluksia. Ne sisältävät piilotettuja viruksia.
  • Matoja ovat tuhoavia ohjelmia, joilla on kyky tartuttaa erilaisia ​​laitteita replikoimalla itseään.

Haittaohjelmien puolustaminen ei kuitenkaan ole ainoa huolenaihesi selaamisen aikana. Myös muita vaaroja voi kohdata streaming tai lataamalla tietoja verkosta. Henkilöllisyysvarkaudet, roskapostit ja verkkohuijaukset ovat yleisimmät uhat, joita kaikki kohtaavat. Internet-sensuuri ja rajoitukset rajoitetun sisällön käyttämisestä riippuvat myös maantieteellisestä sijainnista.

Hakkerit pääsevät palvelimellesi hyödyntämällä DNS: n (Domain Name System), joka tunnetaan nimellä DNS hyökkäys, haavoittuvuuksia. Yksi parhaista hyökkäyksistä on palvelunestohyökkäys (DoS), joka katkaisee väliaikaisesti yhteyden verkkoon. Ennen kaikkea hallitusten, Internet-palveluntarjoajien, yritysten ja tietoverkkorikollisten valvonta on lisääntynyt. He kaivovat tietosi eri tarkoituksiin..

Mutta hyvä uutinen on, että virustentorjuntaohjelmat ja VPN: t voivat puolustaa tietokonettasi näiltä verkkouhilta. Katsokaamme heidän ratkaisevia vahvuuksiaan ja mahdollisia heikkouksiaan.

Viruksentorjuntaohjelma

Virustentorjuntaohjelmisto vertaa kaikkia käynnissä olevia ohjelmia olemassa olevaan luetteloon tunnetuista uhista. Kun skannaat laitteesi haittaohjelmien varalta ja arvioit tietokoneesi toiminnan, se varmistaa, ettei vaaraa ole.

Aina kun muodostat yhteyden Internetiin, olet avoin vastaanottamaan haittaohjelmia minkä tahansa kanavan kautta. Kun käytät sähköpostiohjelmia, verkkosivustoja, sovelluksia tai uusia tiedostoja, uusi koodi esittelee laitteen prosessoria. Virustentorjuntaohjelma voi estää sen. Tämä epäilyttävä koodi havaitaan virustorjuntaohjelmassa, jota sinun tulisi pitää jatkuvasti käynnissä. Koodi eristetään ja poistetaan automaattisesti.

Valitettavasti sillä on vain rajoitettu luettelo tunnetuista ja olemassa olevista uhista. Mutta uusia uhkia esiintyy joka päivä, ja virustentorjuntaratkaisujen on jatkuvasti kehittyvä. Siksi sinun pitäisi päivittää ohjelmisto ajoittain.

Virtuaali yksityinen verkko

VPN voi naamioida henkilöllisyytesi ja suojata yksityisyyttäsi verkossa. Hakkerit, rikolliset ja jotkut viranomaiset vakoilevat ihmisten verkkotoimintaa. Mutta kun käyttäjät valitsevat VPN: n, nämä vakoilutoimistot eivät voi vahingoittaa heitä. VPN: t käyttävät tunnelointiprosessia ja kapseloivat tietosi, mikä pitää ne piilossa uteliailta silmiltä. Se muodostaa salatun yhteyden, joka tekee tietosi ja toimintasi lukemattomiksi hallituksille, vakoilutoimistoille tai verkkorikollisille.

VPN: n avulla voit pysyä nimettömänä verkossa muodostamalla yhteyden verkkoon heidän suojatun yksityisen palvelimen avulla. Tällä tavalla oikea IP-osoitteesi pidetään piilossa. Joissakin maissa hallitukset kieltävät tietyt verkkosivut tai rajoittavat kansalaisten pääsyä Internetiin. Käyttäjät voivat edelleen käyttää näitä sensuroitua sisältöä, estettyjä TV-verkkoja ja muita rajoitettuja palveluita VPN-palvelimen kautta.

Laadukkaissa VPN: issä on myös turvaventtiilejä ja automaattisia tappikytkimiä turvallisuuden lisäämiseksi. He katkaisevat yhteytesi verkkoon, jos VPN-palvelin katkaisee yhteyden. Tämä on erityisen tärkeää, koska jos VPN-palvelin ei ole toiminnassa, ovet jätetään auki seurantaa varten.

Mutta mitä puolustaa tietokonettasi haittaohjelmilta, VPN-verkot ovat jäljessä. Viruksia tai tartunnan saaneita tiedostoja on mahdollista ladata, jos et ole varovainen ja napsautat epäilyttäviä linkkejä.

Tuomio

Nyt kun olet oppinut näiden kahden väliset peruserot, pitäisi olla selvää, että käyttämäsi työkalu riippuu tarpeitasi. Jos tarvitset online-suojausta ja yksityisyyttä, sinun pitäisi etsiä maineikas VPN. Se estää hakkereita hakemasta aktiviteettejasi ja suojaa arkaluontoisia tietojasi varastukselta. Mutta et voi sanoa, että VPN tarjoaa sinulle 100-prosenttisen suojauksen.

Vaikka parhaimmissa VPN-verkoissa on sisäänrakennettu haittaohjelmasuojaus, se ei ole yhtä tehokas kuin virustorjunta-asiakkaiden kanssa. Toisaalta virustorjunta ei voi tarjota sinulle nimettömyyttä ja yksityisyyttä verkossa. Tosiasia on, että VPN: t ja virustorjuntaohjelmat toimivat hyvin täydentämällä eivätkä kilpaile keskenään. On parempi yhdistää ne saadaksesi kaiken irti näistä työkaluista.