WhatsApp vs. Telegram – paras viestisovellus iOS: lle ja Androidille?

WhatsApp vs. Telegram: Mikä on paras viestisovellus? Whatsapp on yksi suurimmista tekstiviestipalveluista maailmassa ja sen käyttäjäkanta on yli miljardi! Telegram on kuitenkin nopeasti siirtymässä markkinoille. Vuonna 2016 Telegram kertoi saavansa 350 000 uutta käyttäjää päivittäin. Tämä on lisäys silloiselle 100 miljoonalle aktiiviselle käyttäjälle. Telegram on kuitenkin joutunut tuleen, koska se ei ole toimittanut automaattista salausta. Siitä huolimatta he olivat ensimmäisiä, jotka tarjosivat salausta, vaikka vain osittaista. Ergo he saivat median “salatun chat-sovelluksen”. Vaikka WhatsApp oli ilmoittanut päätöksestään toteuttaa koodaus loppuun syyskuussa 2014, ominaisuutta sovellettiin vasta huhtikuuhun 2016. Siitä lähtien Whatsappin PR-edustajat ovat tehneet paljon työtä väittääkseen, että monikerra oli ainoa täydellinen salaus. chat-sovellus.


WhatsApp vs. Telegram - paras viestisovellus iOS: lle ja Androidille?

WhatsApp vs. Telegram – paras viestisovellus iOS: lle & Android?

WhatsApp vs. Telegram: vertaileva analyysi

Mikä kahdesta tarjoaa paremman viestin salauksen?

MProto on standardi, jota Telegram käyttää salaamiseen. He kehittivät sen itse, vaikka lainasivat bittejä AES- ja RSA-standardeista sekä Open Whisper Systemsistä. Toista käyttää Whatsapp ja Telegram on kohdannut kritiikkiä oman salausjärjestelmänsä kehittämiseksi.

Ilmeisesti MProto-protokollaa ei ole vielä rikottu. Koska se on avoimen lähteen, kuka tahansa voi yrittää rikkoa sen. Itse asiassa Telegram on tehnyt uutisia suuren summan rahan (jopa 200 000 dollaria Bitcoinissa) tarjoamisesta kenelle tahansa, joka voi rikkoa tietoturvaa.

Objektiivisesti Telegramin salaus tarjoaa hyvän nopeuden ja tehokkuuden. Tämä tarkoittaa, että salatut viestit siirretään myös muiden sovellusten läpi. Sovellus vaihtaa näppäimet automaattisesti säännöllisin väliajoin. Tämä varmistaa lähes täydellisen eteenpäin suuntautuvan salaisuuden ja varmistaa, että salausavaimien hakkeroinnin ja varkauden tapauksessa viestit pysyvät silti turvallisina.

Tärkein ero on salausprotokollien soveltamisessa. WhatsApp tarjoaa automaattisen ja pakollisen salauksen kaikissa keskusteluissa. Telegramin salaus edellyttää, että valitset ”Salainen keskustelu” nauttiaksesi salausominaisuuksista. Monet ihmiset eivät ota tätä ylimääräistä vaihetta, ja he jätetään turvaamatta.

Jos salaus ei ole käytössä, kuka tahansa voi torjua keskusteluja. Tämä on erityisen vaarallista Telegramissa, koska viestit on poistettava manuaalisesti siitä. Sen sijaan WhatsApp ei tallenna viestejä, vaan vain välittää ne yksittäisille laitteille.

Kenen ilmoittautumisprosessi on parempi?

WhatsApp toimii useilla alustoilla samoin kuin Telegram. Ja todennus molemmissa tapahtuu matkapuhelinnumeroiden kautta. Vaikka tämä saattaa vaikuttaa kätevältä, se aiheuttaa joitakin vakavia turvallisuusnäkökohtia.

Jos joku siirtää viestisi yksityiseen numeroon lähettämällä mobiilipalveluntarjoajasi, hän voi helposti ohittaa tilisi. Whatsapp-tapauksessa hakkerit voivat vain teeskennellä olevansa sinä, mutta Telegramille he pääsevät kaikkiin salaamattomiin viesteihin.

Muiden vaihtoehtojen kuin mobiilipohjaisten rekisteröintien tarjoaminen ei tuskin ole ihanteellista, koska kuka tahansa voi käyttää puhelinnumeroita käyttäjän tunnistamiseen ja paikantamiseen. Useat maat vaativat myös henkilöllisyytesi vahvistamista SIM-ostoksen yhteydessä.

Kuinka prosessia voidaan parantaa?

Molempien viestipalveluiden tulisi tarjota rekisteröintiominaisuuksia sähköpostiosoitteista tai jopa käyttäjänimistä. Molemmissa sovelluksissa tulisi myös olla toissijainen salasanaominaisuus turvallisuuden parantamiseksi.

Mikä viestisovellus häiritsee vähiten?

Whatsapp vaatii paljastamaan koko osoitekirjan. Et voi käyttää Whatsappia muuten. Tässä vaiheessa Telegram on parempi, koska se ei vaadi puhelinnumeroon perustuvaa keskustelua. Voit käyttää käyttäjänimeä yhteydenpitoon jonkun kanssa, joten nimettömänä pysyminen on helpompaa.

Mikä tarjoaa käyttäjille parempia ryhmäkeskusteluominaisuuksia?

Whatsappilla on parempi ryhmäkeskusteluominaisuus, koska voit lisätä siihen 256 ihmistä samalla kun nautit salauksesta. Telegramin ryhmäkeskustelu on kuitenkin salaamaton.

Mitkä muut yksityisyyden ja turvallisuuden kysymykset ovat merkityksellisiä?

Molemmilla sovelluksilla on viimeksi nähty -leima, joka on vaihdettavissa. Molemmat mahdollistavat myös käyttäjien estämisen ja luetteloiden laatimisen.

Ongelma on myös se, että on helppo kirjautua sisään Telegramiin useiden alustojen kautta. Aktiivisten istuntojen ominaisuus antaa käyttäjille kuitenkin suuren hallinnan ja turvallisuuden.

Oletuksena on, että sähke poisti kaikki tilit, jotka ovat käyttämättömiä yli 6 kuukautta. Tämä ominaisuus voidaan muuttaa myös kuukaudeksi tai vuodeksi. Näin ollen, vaikka toinen henkilö saisi puhelinnumerosi sen jälkeen kun lopetat sen käytön, he eivät pääse tiliisi. Lisäksi roskapostia vaikeuttavat käyttäjät saamaan valinnan antaa ihmisten lisätä niitä ryhmiin.

Telegramin salaisessa keskustelutoiminnossa on useita ominaisuuksia. Saat ilmoituksen, kun joku ottaa kuvakaappauksen. Voit myös luoda itsetuhoajan, joka vaihtelee sekunnista viikkoon. Kun tämä on tapahtunut, kaikki viestit molemmilta laitteilta poistetaan. Tämä antaa sinulle luonnollisesti paremman tiedonhallinnan ja online-tiedon hallinnan, joka on vaarassa puhelimen varkauksien tai hakkerointien yhteydessä.

Salainen chatti ei kuitenkaan ole varmuuskopio. Mutta Whatsapp voidaan varmuuskopioida. IOS-versio tarjoaa iCloud-pohjaisen varmuuskopion. Samoin Android tarjoaa Google Drive -pohjaisen varmuuskopion. Muille alustoille tarjolla on tiedostomuotolataukset. Tämä tarkoittaa, että jos yhteystietosi sallivat tämän ominaisuuden, pikaviesteihisi kohdistuu laitteessa olevien tiedostojen turvallisuus.

WhatsApp vs. Telegram -päätös: Se on tie!

Telegram saa korkeimman kokonaispisteen! Koska Telegram on avoimen lähteen tarjoama, sitä voidaan muokata suunnittelijoiden, kehittäjien ja muiden ihmisten maailmaan, jotka haluavat parantaa sitä. Ongelma syntyy kuitenkin siitä, että Telegramissa ei ole täydellistä salausta. Jos tämä ominaisuus lisätään myöhemmin, se parantaisi Telegramia melko vähän.

Whatsapp on saanut luottamuksensa mukaan täydellisen salauksen suurelle yleisölle. Pohjimmiltaan se on palvelu, joka saa työn oikein. Whatsapp ei kuitenkaan ole niin interaktiivinen kuin jotkut muut alustat. Joten pidätkö turvallisuudesta monipuolisuuden vai päinvastoin, se on sinun valintasi. Ei ole epäilystäkään siitä, että molemmilla sovelluksilla on jotain hienoa tarjota. Sinun on vain oltava tietoinen heidän ominaisuuksistaan ​​ja kuinka voit käyttää niitä hyödyksesi. Tai voit käyttää molempia käyttämään molempien maailmojen parhaita mahdollisuuksia.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map