Online-pelausturvallisuus: oletko vauhti vuonna 2020

Verkkopelaaminen on valtava ala vuonna 2020. PC: llä ja konsolilla on lukemattomia pelaajia ympäri maailmaa, ja merkittävä osa pelaajista omistaa useita laitteita. Nyt online-pelaamisessa puhutaan kyberturvallisuudesta hyvin harvoin. Huolimatta siitä, että niin suuri joukko ihmisiä jakaa yksityisiä tietojaan verkossa, todellista vuoropuhelua on hyvin vähän.


Online-pelausturvallisuus: oletko vauhdissa vuonna 2019

Online-pelausturvallisuus: oletko vauhti vuonna 2020

Asiat ovat kuitenkin muuttuneet viime aikoina. Uuden raportin mukaan yli 75 prosenttia pelaajista on huolissaan konsoliensa online-turvallisuudesta. Tiedot viittaavat siihen, että jopa kaksi kolmasosaa pelaajista tuntee jonkun, joka on henkilökohtaisesti joutunut uhkapeleihin. Tämä herättää luonnollisesti huolen sekä pelaajille että yritysjätteille, joiden kanssa he tekevät kauppaa.

Tärkeimmät verkkoturvallisuuden uhat online-pelaajille

Vastauksena globaali peliteollisuus on alkanut osoittaa huolestuneisuuttaan räikeästä turvallisuusuhasta. Mutta vaikka yrityskoneiden hampaat kääntyvät, päivittäiset pelaajat ovat vaarassa kyberuhkiksi. Tarkastellaan näitä mahdollisia uhkia ja mitä voidaan tehdä niiden välttämiseksi.

Virtuaalitiedot

Verkkopelaaminen on aarrearkko kaikille, jotka pääsevät niihin. Ja verrattuna muihin tiukemmin säänneltyihin toimialoihin, kuten rahoitukseen, pelitietoja on suhteellisen helppo hankkia.

Lisäksi mikrotransaktiot, jotka ovat nyt osa monia pelejä, tarjoavat täydelliset olosuhteet massiivisten varojen varastamiseen. Lisäksi on melko helppo varastaa pelien sisäisiä arvoesineitä, kuten käyntikortteja, taustakuvia jne. Vaikka tämä ei tarjoa mittavaa varastamista, se voidaan koota jopa melko suureksi. Kaikki tämä merkitsee valtavaa arvoa, jos hakkeri pystyy murtautumaan pelitilille.

Tietokalasteluhuijaukset

Huijaukset ovat erittäin yleinen piirre kaikissa online-verkkotunnuksissa, ja peliala ei ole poikkeus. Jos olet säännöllisesti Reddit-pelifoorumeissa tai jopa Steam-suosituimmissa pelaamista tukevissa asiakkaissa, olet ehkä kuullut tästä. Moninpelien areenoilla on melko yleistä, että hakkerit kaappaavat voittoa.

Mutta kaikki tietokalasteluhyökkäykset eivät ole tarkoitettu täydelliseen puhdistukseen. Itse asiassa hakkereille on monta kertaa paljon kannattavampaa lypsyä tili kuukausien tai vuosien ajan. Tämä avaa ikkunat myös kaikkien muiden pelaajien liittyville tileille, jotka saattavat toimia yhteistyössä vaarannetun tilin kanssa.

Haittaohjelmat ja tietoturvaloukkaukset

Modding on suosittu ominaisuus monissa peleissä ympäri maailmaa. Itse asiassa jotkut modifikaatiot on tehty pelaajien pohjalta, ja tämä voi pidentää tuntimäärää millä tahansa pelillä. Jotkut pelit perustuvat melkein kokonaan modiin. Minecraft on erittäin selvä nimi tässä kategoriassa.

Ja vaikka tämä on loistava tapa parantaa peliä ajan myötä, se jättää avoinna myös monia tietoturva-aukkoja. Hakkerit hyödyntävät näitä usein haittaohjelmien levittämiseksi ohjelmiin. Seurauksena on, että monet ihmiset saavat tartunnan saaneet tietokoneet ja pelikonsolit ostamalla ja asentamalla modifikaatioita. Käyttäjien todentamisessa esiintyvät puutteet voivat myös avata laajoja ovia hyväksikäyttöön ja lopulta maksaa pelaajille paljon.

Mitkä ovat tehokkaita tapoja suojata itsesi online-pelaamisen aikana?

Huolimatta siitä, että pahaa ajattelemattomille pelaajille löytyy monia vaaroja, asiat eivät ole kaikki synkkejä. On olemassa joukko hyviä turvallisuuskäytäntöjä, jotka voivat auttaa estämään suurimman osan pelikonsoliin ja laitteisiin kohdistuvista verkkohyökkäyksistä. Katsotaanpa mitä nämä ovat ja mitä he tekevät:

Monimutkaiset salasanat

Verkkoturvatoimenpiteet kasvavat entistä vankeammin joka päivä. Ketjussa on kuitenkin aina yksi merkittävä heikko lenkki, ja se on inhimillinen virhe. Ei ole yllättävää, että huomattava määrä tietoturvaloukkauksia tapahtuu huolimattomuuden takia. Pelaajat eivät pidä vahvoja salasanoja eivätkä harjoita tavallista salasanaturvallisuutta. Tämä jättää ne avoimiksi hyökkäyksille ilmeisimmistä ja vaikeimmin havaittavista kanavista. Kuten kaikentyyppiset tilit, myös Steamin tai GOGin kaltaisten asiakkaiden pelitileissä tulisi aina olla vahva salasana. Ei ole myöskään huono idea vaihtaa tämä salasana muutaman kuukauden välein. Tämä auttaa vähentämään online-rikkomusten mahdollisuuksia melko vähän.

Tieto phishing-hyökkäyksistä ja haittaohjelmista

Tietokalasteluhyökkäykset ovat toinen yleinen tapa, jolla pelaajat vaarantuvat. Tämä tapahtuu useimmiten siksi, että ihmiset eivät ole tietoisia tietojenkalasteluhuijausten toiminnasta ja putoamisesta helposti heille. Sama asia koskee myös haittaohjelmia. Monet pelaajat eivät tiedä, kuinka he voivat välttää haittaohjelmia tai mihin lähteisiin heidän pitäisi luottaa. Niiden välttämiseksi ei ole todellista todistettua tapaa. Suurimmaksi osaksi pelaajien on opittava välttämään näitä ansoja. Tämä tarkoittaa ymmärtämistä, kuinka tietojenkalasteluhuijaukset toimivat pelisivustoilla tai asiakkaissa. Heidän on myös opittava, mitkä muuntamislähteet ovat luotettavia ja suositeltavia.

Monitekijäinen todennus

MFA on yksi vahvimmista työkaluista, joita pelaajilla on luvattoman pääsyn estämiseksi. Useimmilla alustoilla on nykyään ainakin kaksifaktorinen todennus, ja jotkut tarjoavat MFA: ta. On tärkeää, että tämä on käytössä tililläsi. Se lisää tilillesi ylimääräisen suojaustason ja estää ketään pääsemästä sisään. MFA ei ole nyt rikkoutumaton, mutta se on ehdottomasti muutama askel ylöspäin, jos sinulla on yksi todennuskerroin, kuten salasana. Jokaisen pelaajan on käytettävä MFA-tiliään pelkästään tarjoamansa tietoturvan lisäämiseksi.

VPN: n käyttäminen

Tilin turvallisuuden pitämisen lopullinen vastuu kuuluu omistajalle. Sinun on ymmärrettävä, kuinka voit käyttää pelikonsolia tai asiakasta ja hyödyntää älykkäitä tekniikoita, kuten VPN. VPN tarkoittaa ‘virtuaalia yksityistä verkkoa’. Sen avulla voit salata kaiken Internet-liikenteen. Näin suojaat sinua erilaisilta online-uhkilta, mukaan lukien DDoS-hyökkäykset. Voit jopa käyttää VPN: ää parantaaksesi pingiaikojasi ja vähentääksesi viivettä pelatessasi verkkoa.

Siellä on joitain erillisiä pelaamiseen tarkoitettuja VPN-verkkoja, jotka voivat tehdä elämästäsi paljon helpompaa. Harkitse sijoittamista johonkin näistä varmistaaksesi online-pelikokemuksesi huomattavasti ja parantaaksesi sitä.

johtopäätös

Kun maailma pyrkii yhä enemmän toisiinsa liittyviin palveluihin, pelaamisesta tulee yksi verkkokaupan kulmakivistä. Tämän alueen yritykset heräävät vaaroihin, joita ne saattavat paljastaa myös asiakkailleen. Käyttäjien suojausominaisuuksien ja tuen parannukset sekä taustan suojaus osoittavat tämän kasvavan tunnustuksen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map