Kuinka asentaa VPN reitittimelle – helppo tapa

Kuinka VPN-yhteys määritetään reitittimelleni? Se on kysymys, jota meille kysytään paljon täällä VPN Gurussa. VPN: n asentaminen Windows-, Mac-, Android- tai iOS-järjestelmiin on suhteellisen helppoa omistettujen VPN-sovellusten ansiosta. Monissa laitteissa ei kuitenkaan ole VPN-asiakasohjelmaa. Siksi sinun on asennettava VPN reitittimellesi. Tällä tavalla kaikki reitittimeen kytketyt laitteet jakavat VPN-yhteytensä. Tähän sisältyy PS4, Xbox One, Smart TV, Apple TV, Roku ja Amazon Fire TV Stick. Seuraavassa oppaassa “VPN: n asentaminen reitittimelle” on yksityiskohtaiset ohjeet VPN-yhteyden muodostamiseen reitittimellesi.

Kuinka asentaa VPN reitittimelle - helppo tapa

Kuinka asentaa VPN reitittimelle – helppo tapa

Paras VPN reitittimille

Ennen kuin aloitat VPN-yhteyden määrittämisen reitittimellä, sinun on kirjauduttava ensin VPN-palveluntarjoajan kanssa. Luotettavat premium-VPN-palvelut antavat sinulle takaisin noin 8-10 dollaria kuukaudessa, mutta sijoitus on rahan arvoinen. Olemme tarkistaneet melko paljon VPN-verkkoja vuosien varrella. Tässä ovat reitittimien parhaat VPN-palveluntarjoajat vuodesta 2017. Kaikilla alla olevilla VPN-palveluilla on erinomainen asiakaspalvelu, joka on välttämätöntä, kun VPN määritetään reitittimellesi. Se tarkoittaa, että aina on auttava käsi, joka on halukas auttamaan sinua heti, jos sinulla on ongelmia asennuksen aikana.

Kuinka asentaa VPN reitittimelle – askel askeleelta

Ensimmäinen vaihe – Asenna DD-WRT

Ensinnäkin, sinun täytyy tietää, että kaikki reitittimet eivät ole VPN-yhteensopiva. Jos omistat ISP-modeemia, et varmasti voi asentaa VPN: tä siihen. Jos nykyinen reititin ei ole VPN-valmis, voit ostaa VPN-yhteensopivan reitittimen ja kytke sitten toissijainen reititin nykyiseen reitittimeesi. Sinun tarvitsee vain kytkeä VPN-reitittimen WAN-portti (Internet-portti) nykyisen reitittimen LAN-porttiin Ethernet-kaapelilla. Katso alla olevaa kuvaa. Reititin 2 olisi tässä tapauksessa VPN-yhteensopiva reititin, kun taas reititin 1 on modeemisi.


Kahden reitittimen kytkeminen Ethernet-kaapelilla

Kahden reitittimen kytkeminen Ethernet-kaapelilla

Kun olet kytkenyt kaksi reititintä yllä olevan kuvan mukaisesti, toinen reititin jakaa ensimmäisen reitittimen Internet-yhteyden. Nyt voit asentaa DD-WRT: n toiseen reitittimeen ja määrittää sen jälkeen VPN-yhteyden. Tässä on luettelo suosituimmat VPN-yhteensopivat reitittimet. Muista, että VPN: n asentaminen edellyttää vilkkuu reitittimen DD-WRT. Joten, ole erityisen varovainen.

 • asus
 • Belkin
 • puhveli
 • cisco
 • D-Link
 • TP-Link
 • Linksys
 • Mikrotik
 • Netgear

Täältä löydät täydellisen luettelon DD-WRT-yhteensopivista reitittimistä ja niiden mallinumeroista. Kun tämä on tehty, voit aloittaa DD-WRT-asennus käyttämällä tätä opas.

Toinen vaihe – Asenna VPN-asiakasohjelma reitittimellesi

Olettaen, että olet ilmoittautunut ExpressVPN, saat tervetuliaisviestin, joka sisältää tarvittavat lisenssit. Kun napsautat linkkiä, noudata näitä vaiheita Asenna reitittimen VPN-asiakasohjelma. Jos käytät toista VPN-palvelua, myös tarvittavat ohjeet ovat käytännössä samat.

 1. Kirjaudu ExpressVPN-tiliisi ja valitse ‘Setup ExpressVPN’.
 2. Valitse Manuaalinen määritys ja valitse sitten OpenVPN.
 3. Lataa .ovpn-tiedosto tietokoneellesi tai Maciin.
 4. Avaa nyt reitittimen kokoonpano. Voit tehdä sen kirjoittamalla reitittimen IP-osoitteen selaimen osoiteriville. Useimpien reitittimien IP-osoitteet ovat 192.168.0.1, 192.168.1.1 tai 192.168.1.254..
 5. Valitse DD-WRT-ohjauspaneelista Palvelut ja sitten VPN.
 6. Muista ottaa käyttöön Käynnistä OpenVPN-asiakas -vaihtoehto. 
  1. Nyt sinun on annettava ‘Palvelimen IP / nimi’’Port’, TLS Auth-avainCA-sertifikaatti, julkisen asiakassertifikaatti, ja Yksityinen asiakas-avain.
  2. Molemmille Palvelimen IP / nimi ja portti, avaa .ovpn-asetukset tiedosto, jonka olet ladannut aiemmin tekstieditorilla.
  3. Kopioi teksti .ovpn-tiedostosta välille ja . Liitä sitten se TLS Auth Key -kenttään.
  4. Kopioi teksti CA-sertifikaattia varten  ja   ja liitä se CA-sertifikaatti ala.
  5. Kopioi teksti välillä ja ja liitä se Julkisen asiakassertifikaatti ala.
  6. Kopioi lopuksi teksti välillä ja ja liitä Yksityinen asiakas ala.
 7. Klikkaa Tallentaa, ja napsauta sitten Käytä asetuksia yhteyden muodostaminen VPN: ään.
 8. Napsauta nyt Tila > OpenVPN.  Jos olet määrittänyt VPN-asiakkaan oikein DD-WRT-reitittimessäsi, sinun pitäisi nähdä ‘Yhdistetyn menestyksen’ tila.

Kuinka asentaa VPN reitittimellesi

VPN: n asentaminen DD-WRT- tai Tomato-pohjaiseen reitittimeen voi olla hiljainen tehtävä. Jos kuitenkin noudatat ohjeita huolellisesti, koko prosessin tulisi kestää alle 15 minuuttia. Loppujen lopuksi kaikki laitteesi voivat hyötyä VPN-yhteydestä. Tämä tarkoittaa, että kaikki Internet-liikenteesi on suojattu turvallisesti. Voit myös tehdä hyvästit kaikille maantieteellisille rajoituksille, jotka asetetaan suosikki streaming-palveluillesi, kuten Netflix, HBO GO, Hulu, BBC iPlayer, Hotstar ja monet muut..