Kuinka asentaa VPN tomaatin reitittimeen

Monet VPN-käyttäjät haluavat tietää, kuinka he voivat asentaa VPN-asiakkaan Tomato-reitittimeen. VPN: n asentaminen reitittimeen on hieno tapa laajentaa VPN: n suojaus kaikkiin Internet-laitteisiisi joutumatta määrittämään manuaalisesti kaikkia muita kuin VPN-valmiita laitteita. Tässä oppaassa selitän miksi haluat käyttää tomaattireititintä, mitä VPN: ää sinun tulisi käyttää, ja kuinka VPN-asiakasohjelma määritetään Tomato-reitittimellesi. 


Kuinka asentaa VPN tomaatin reitittimeen

Kuinka asentaa VPN tomaatin reitittimeen

Mikä on tomaatti?

Tomaatti on avoimen lähteen laiteohjelmistovaihtoehto, joka voi parantaa reitittimen toimintoja. Laiteohjelmisto on käyttöjärjestelmä, jota reititin käyttää. Aivan kuten DD-WRT: ssä, voit salata reitittimen (vaihtaa laiteohjelmiston) Tomato-sovelluksella avataksesi monenlaisia ​​reitittimen ominaisuuksia. Tomaatin avulla reititin pystyy:

 • Lisää langatonta kattavuutta.
 • Seuraa kaistanleveyttä.
 • Suojaa verkko.
 • Segmentoi langaton verkko VLAN-tuen avulla.
 • Integroi BitTorrent & Tor Client reitittimelläsi.

Tomaattireitittimillä on myös kyky tukea VPN-asennuksia. VPN: n asentaminen reitittimeen antaa sinun suojata kaikki kytketyt laitteet samanaikaisesti. Voit myös laajentaa VPN: n kykyä estää alueelliset rajoitukset mihin tahansa laitteeseen. Toisin sanoen tämä kattaa laitteet, joilla ei ole natiivia VPN-sovelluksia, kuten Xbox One, PS4, kaikkia älytelevisioita (Apple, Android ja Fire Stick mukana).

Paras tomaattireitittimien VPN

Ennen kuin aloitat määritysprosessin, jonka sanon alla, sinun on tiedettävä, mitä VPN-verkkoa sinun tulisi käyttää Tomato-reitittimessäsi. VPN-asiantuntijamme Charles on jo kirjoittanut yksityiskohtaisen artikkelin tomaattireitittimien parhaista VPN-verkkoista. Charles ehdottaa artikkelissa ExpressVPN: n käyttöä Tomato-reitittimissä VPN: n konfiguroitavuuden ja moitteettomasti toimitettujen ominaisuuksien pitkän luettelon takia.

Voit määrittää VPN: n tomaattireitittimellä kahdella tavalla: OpenVPN ja PPTP. Selitän, kuinka VPN-asiakas asennetaan molemmilla protokollilla aiemmin. Huomaa, että käytän ExpressVPN-palvelua näyttääkseni sinulle, miten molemmat menetelmät suoritetaan. Jos et käytä ExpressVPN-palvelua, voit silti asentaa VPN-asiakasohjelma alla mainitsemani vaiheet.

Kuinka asentaa VPN tomaattireitittimeen käyttämällä OpenVPN: tä

Ensimmäinen menetelmä, jolla voit asentaa VPN-asiakkaan Tomato Routeriin, on käyttää OpenVPN: tä. Näin voit tehdä askel askeleelta ExpressVPN: n avulla:

Asennuksen valmistelu

 1. Kirjaudu ExpressVPN-tiliisi. Klikkaa Asenna useampaan laitteeseen.
 2. Klikkaa Manuaalinen konfigurointi (näytön vasen puoli) ja valitse sitten OpenVPN (näytön oikea puoli).
 3. Kopioi ja liitä Käyttäjätunnus ja Salasana asiakirjaksi, johon voi palata myöhemmin.
 4. Lataa ja tallenna .ovpn tiedosto tai sijainti, johon haluat muodostaa yhteyden luettelosta OpenVPN-määritystiedostot. 
 5. Avaa uusi välilehti selaimellasi ja siirry reitittimen asetussivulle (ohjauspaneeli). Voit tehdä tämän kirjoittamalla reitittimen IP-osoitteen selaimen osoiteriville. Oletuksena tämä on 192.168.1.1 tai 192.168.2.1.
 6. Klikkaa VPN-tunnelointi valitse sitten OpenVPN-asiakas.

Asennusprosessi

 1. Kopioi alla olevat asetukset Perusteet-välilehdessä. Kirjoita vaiheessa 3 tallentamasi käyttäjänimi ja salasana. 
 2. vuonna Palvelimen osoite / portti yllä näkyvä kenttä, sinun on avattava .ovpn tiedosto a tekstieditori (kuten Muistio) ja kopioi / liitä etäpalvelinklusterin nimi ja portti: 
 3. Siirry Pitkälle kehittynyt välilehti. Kopioi alla olevan kuvakaappauksen tiedot Mukautettu kokoonpano ala. Napsauta seuraavaksi Tallentaa. 
 4. Lisäasetukset-välilehden tietojen pitäisi näyttää seuraavalta kuvakaappaukselta: 
 5. Täytä näppäimet -välilehdessä, sinun on kopioitava ja liitettävä tiedot .ovpn tiedosto.
 6. Varten Staattinen avain kenttä, etsi ja tagit ja kopioi teksti väliin. Aloita “BEGIN OpenVPN-staattinen avain” ja lopeta sen jälkeen ”Lopeta staattinen avain OpenVPN”. Liitä tiedot kenttään. 
 7. Varmentaja kenttä: etsi ja tunnisteet.
 8. Asiakassertifikaatti kenttä: etsi ja tunnisteet.
 9. Asiakastunnus kenttä: etsi ja tunnisteet.
 10. Klikkaa Tallentaa.

VPN-asiakkaasi on nyt asennettu Tomato Routeriin! Jos haluat muodostaa yhteyden VPN-palvelimeen, napsauta Aloita nyt ja odota yhteyden muodostumista.

Voit tarkistaa yhteytesi tilan napsauttamalla Tila kieleke.

Kuinka asentaa VPN tomaatin reitittimeen PPTP: tä käyttämällä

Toinen menetelmä, jolla voit asentaa VPN-asiakkaan Tomato Routeriin, on käyttää PPTP: tä. Sinun pitäisi tietää, että tämä menetelmä ei ole yhtä turvallinen kuin OpenVPN: n käyttö. Näin voit tehdä askel askeleelta ExpressVPN: n avulla:

 1. Kirjaudu ExpressVPN-tiliisi. Klikkaa Asenna useampaan laitteeseen.
 2. Klikkaa Manuaalinen konfigurointi (näytön vasen puoli) ja valitse sitten PPTP & L2TP / IPSec (näytön oikea puoli).
 3. Kopioi ja liitä Käyttäjätunnus ja Salasana asiakirjaksi, johon voi palata myöhemmin. Kopioi myös Palvelimen osoite haluat käyttää. 
 4. Avaa uusi välilehti selaimellasi ja siirry reitittimen asetussivulle (ohjauspaneeli). Voit tehdä tämän kirjoittamalla reitittimen IP-osoitteen selaimen osoiteriville. Oletuksena tämä on 192.168.1.1 tai 192.168.2.1.
 5. Kirjoita järjestelmänvalvoja nimi ja Salasana reitittimellesi. Klikkaa Kirjaudu sisään.
 6. Klikkaa VPN-tunnelointi vasemmassa valikossa. valita PPTP-asiakas. 
 7. Määritä PPTP-asiakas, sinun pitäisi tehdä seuraava:
  1. Tarkistaa Aloita WAN ala.
  2. Syötä palvelimen osoite, käyttäjänimi, ja Salasana tallensit vaiheessa 3.
  3. Valitse Auto vaihtoehto salaus.
  4. Valitse Yksinomainen vaihtoehto Hyväksy DNS-määritykset ala.
  5. Tarkistaa Valtiottomat MPPE-yhteys ala.
  6. Tarkistaa Luo NAT tunneliin ala.
 8. Klikkaa Tallentaa. PPTP-asiakkaan kokoonpanon tulisi näyttää seuraavalta kuvakaappaukselta: 

VPN-asiakkaasi on nyt asennettu Tomato Routeriin! Jos haluat muodostaa yhteyden VPN-palvelimeen, napsauta Aloita nyt ja odota yhteyden muodostumista.

Jos haluat katkaista yhteyden PPTP VPN -yhteyteen, napsauta Lopeta nyt PPTP-asiakkaan määritys -ikkunassa.