Shadowsocks VS VPNS – Mikä on ero?

Haluatko tietää, millainen ero Shadowsocks ja VPN ovat? Älä enää katso. Tässä artikkelissa aion pistää Shadowsocks VS VPN -sovellukset osoittamaan sinulle eroja niiden toiminnallisuudessa, turvallisuuspuolella ja tarkoituksessa yleensä. Selitän myös milloin ja miksi tarvitset kumpaakin työkalua.


Shadowsocks VS VPNS - Mikä ero on?

Shadowsocks VS VPNS – Mikä on ero??

Shadowsocks VS VPN – toiminnallisuus

Aluksi keskustellaan sekä VPN: n että Shadowsocksin toiminnoista.

VPN: t ovat virtuaalisia yksityisiä verkkoja. Ne toimivat kyberturvallisuuden työkalut että (1) salaa tietosi ja (2) reitittää kaiken liikenteen omien suojattujen palvelimiensa kautta. Tämän avulla VPN: t voivat suojata tietosi, varmistaa, että yhteys on yksityinen, ja tarjota sinulle nimettömänä verkossa. Koska he reitittävät kaiken liikenteesi syrjimättä, he muuttavat myös julkisen IP-osoitteesi. Tämä tarkoittaa, että VPN: t ovat kyberturvallisuustyökalun lisäksi myös auttaa sinua ohittamaan maantieteelliset rajoitukset.

Shadowsocks on hiukan erilainen. Yhdelle se on enemmän kuin valtuutettu kuin VPN. Itse asiassa se ei ole ollenkaan VPN. Varjokenkien pääpaino on rajoitetun sisällön ohittaminen. Koko syy varjoja on olemassa, koska kiinalainen kehittäjä halusi ohittaa Kiinan suuren palomuurin ja käyttää Internetiä ilman rajoituksia. Shadowsocks ei kuitenkaan tee mitään yksityisyytellesi tai nimettömäksi. Se ei salaa kaikkia tietojasi, se ei reititä kaikkea liikennettä uudelleen, eikä se peitä IP: täsi. Shadowsocks käyttää HTTPS- ja SOCKS5-protokollia piilottaakseen osan liikenteestäsi, jonka se reitittää palvelimen kautta. Tämä piilottaa minkälaisia ​​toimia Internetissä suorittaa Internet-palveluntarjoajaltasi. Ainoat tietovarjot salaavat liikenteen, jonka se välittää välityspalvelimelle. Teknologisesti tajuisissa henkilöissä tämä on rajoitettu TCP (ja joskus UDP) -paketteihin.

Joten VPN: n avulla Internet-palveluntarjoajasi tai mikä tahansa kolmas osapuoli ei voi nähdä, mitä teet verkossa ollenkaan. Shadowsocks-palvelun avulla Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä liikenteesi, mutta se ei voi kertoa, mitä oikein teet verkossa.

Shadowsocks VS VPN: t – Turvallisuus

Nyt kun ymmärrämme VPN- ja Shadowsocks-toimintojen välisen eron, keskustellaan näiden molempien työkalujen turvallisuusnäkökohdista.

VPN: ien kanssa turvallisuus on toiminnallisuus. He salaavat kaiken liikenteesi ja varmistavat, että kaikki tietosi ovat turvassa. VPN-verkot pyrkivät suojaamaan sinua mahdollisilta tietojen varkauksilta ja mahdollisilta hakkeroilta.

Joten, turvallisuus on ehdottomasti iso tekijä VPN-yhteyksissä.

Shadowsocks ei kuitenkaan ole sellainen. Suojaus on edelleen Shadowsocks-toiminnallisuus, mutta se ei vie sitä VPN-verkkoihin saakka. Katso, Shadowsocksin uudelleen reitittämät tiedot ovat salattuja, mutta se ei tarkoita, että kaikki tietosi ovat. Koska varjosukka haluaa ohittaa rajoitukset suoraan Internet-palveluntarjoajan nenän alla, sen on varmistettava, että liikenteenharjoittajan näkemä liikenne ei näytä erilaiselta.

Toisin sanoen VPN: t ovat turvallisia täydellisten tietojen salaustensa vuoksi. Shadowsocks salaa vain uudelleen reititetyt tiedot. Kukaan kolmas osapuoli ei kuitenkaan voi kertoa, että käytät Shadowsocksia…, joka lasketaan turvallisuuteen, eikö niin?

Shadowsocks VS VPN: t – uhkamalli

Sallikaa minun ensin selittää, mikä uhkamalli on.

Kyberturvallisuuden alalla tutkijat käyttävät uhkien mallintamista haavoittuvuuksien selvittämiseksi. Toisin sanoen, se on tapa arvioida, mistä uhka voi tulla. Sekä VPN että Shadowsocks ovat ratkaisuja, jotka on luotu erityisten uhkomallien perusteella.

VPN: t ovat työkaluja, jotka suojaavat sinua ja yhteyttäsi ulkoisilta häiriöiltä. Erityisesti VPN-verkot on luotu hyökkääjien, hakkereiden ja valvontaelinten uhalla.

Shadowsocks luotiin vain Internet-palveluntarjoajan asettamien rajoitusten kiertämiseksi.

Joten VPN: n uhkamalli on erilainen kuin Shadowsocksin uhkamalli. Koska molemmissa näissä palveluissa uhkamalli on erilainen, näiden työkalujen tarkoitus on erilainen.

Shadowsocks VS VPN: t – kumpi minun pitäisi saada?

Näiden mallien perusteella sinun pitäisi pystyä helposti päättämään, tarvitaanko VPN tai Shadowsocks.

Oletko huolissasi yksityisyydestäsi verkossa? Siirry sitten VPN: n kanssa.

Oletko maassa, joka soveltaa paljon rajoituksia Internetissä? Shadowsocks on palvelu, jota sinun pitäisi etsiä.

Minun on huomattava, että VPN: t eivät vaadi mitään määrityksiä tietokoneissa tai mobiililaitteissa. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä VPN-verkkojen kanssa on ladata niille osoitettu sovellus. Välityspalvelimena toimivat varjosokit vaativat jonkin verran määrityksiä. Koska VPN-reitit reitittävät kaiken liikenteesi uudelleen, sinun ei tarvitse ilmoittaa ohjelmalle, jota aiot käyttää sitä. Kytke vain VPN päälle ja tee itse. Shadowsocksilla se on kuitenkin hiukan erilainen. Koska liikenne reitittää valikoivasti, sinun on valittava liikenne, jonka haluat reitittää uudelleen.

Viimeiset ajatukset – Shadowsocks VS VPN

Siellä se on, Shadowsocks VS VPNs pähkinänkuoressa. Kuten näette, molemmat työkalut toimivat eri tavoin ja niitä käytetään eri tarkoituksiin. Jos olet joutunut päättämään VPN: n tai Shadowsocksin välillä, sinun on määritettävä kummastakin työkalusta, mitä haluat, ennen kuin voit tehdä valintasi. Tästä huolimatta sinun pitäisi vakavasti harkita molempien työkalujen käyttämistä arsenaalissasi sellaisissa maissa kuin Kiina, Saudi-Arabia, Etiopia, Iran, Syyria ja Vietnam..