Varoitus: Golduck-haittaohjelmiin linkitetyt Apple Store -sovellukset

Joulukuussa 2017 mobiili uhkia suojaava Appthority löysi useita Android-pelisovelluksia Golduck-haittaohjelman kanssa. Tuollaiset uutiset olivat kauhistuttavia. Sovellukset saivat korkean arvosanan, ja niillä oli miljoonia käyttäjiä. Nyt näyttää siltä, ​​että haittaohjelmat ovat myös tulleet Apple Store -kauppaan.


Varoitus: Golduck-haittaohjelmiin linkitetyt Apple Store -sovellukset

Varoitus: Golduck-haittaohjelmiin linkitetyt Apple Store -sovellukset

Golduck-haittaohjelma iPhonissa? Koko tarina

Wandera, mobiiliturvayritys, löysi äskettäin erän klassisista pelisovelluksista Applen kaupasta, jotka linkittävät takaisin Golduck-palvelimelle.

Tutkittuaan tarkemmin he huomasivat, että sovellukset lähettävät seuraavat tiedot palvelimelle:

 • Mitä sovellusta käyttäjä käyttää.
 • Minkä version sovelluksesta käyttäjä asensi.
 • Käyttäjän laitetyyppi.
 • Laitteen IP-osoite.
 • Puhelimessa näkyvien mainosten lukumäärä.
 • Sijaintitiedot (joissakin tapauksissa).

Toistaiseksi kaikki Golduck-palvelimet paketoivat mainoksia kyseisiin sovelluksiin. Turvallisuustutkijat ovat kuitenkin huolissaan siitä, että tämä saattaa olla vasta alku.

Kun haittaohjelma koski vain Android-käyttäjiä, Appthoritylla oli tästä sanottavaa:

“Golduck-haittaohjelmat voivat johtaa täydelliseen kompromissiin laitteilla, etenkin jos laitteet ovat jo juurtuneet, samoin kuin muihin mainosohjelmiin liittyviin hyökkäyksiin.”

Saastuneet sovellukset – luettelo

Tässä on luettelo joistakin sovelluksista, joiden Wandera havaitsi sisältävän Golduck-haittaohjelmat:

 • Commando Metal: Klassinen Contra
 • Super Pentron -seikkailu: Erittäin kova
 • Klassinen säiliö vs. Super Bomber
 • Maritronin superseikkailu
 • Roy Adventure -peikkopeli
 • Ansa Dungeons: Super Seikkailu
 • Bounce Classic Legend
 • Estä peli
 • Klassinen pommikone: Superlegend
 • Brain It On; Stickman-fysiikka
 • Pommittajapeli: Klassinen Bomberman
 • Klassinen tiili – Retro Block
 • Kiipeilijätiili
 • Chicken Shoot Galaxy Hyökkääjät

Kuinka pysyä turvassa haittaohjelmilta

Tämä on ensimmäinen asia, jonka sanon tässä: Älä lataa sovellusta, jos et tarvitse sitä.

Unohda luottamus.

Unohda haluamasi.

TARVITA SITÄ.

Yleensä on erittäin vaikea selvittää, onko sovellus asentanut haittaohjelmia laitteeseesi. Useimmat ihmiset eivät ymmärrä, että he ovat vaarantaneet puhelimensa vasta myöhään. Sen sijaan, että huolehtisit tästä aiheesta, entä et lataa sitä peliä, jonka juuri olit? Yritä pysyä ehdottomasti tarvitsemissasi sovelluksissa. Tällä kertaa, te kaverit, sitä enemmän ei ole merleri.

Kun olemme peittäneet tämän osion, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää laitteen suojassa haittaohjelmilta:

Hanki itsellesi oikea haittaohjelmien torjuntaohjelma

Kaikkia haittaohjelmien torjuntaa ei tehdä tasavertaiseksi, siitä uskon, että voimme kaikki olla yhtä mieltä. Olemme kaikki kuulleet tarinoita siitä, että joku kokeili ilmaista haittaohjelmien torjuntatyökalua ja päätyi joukko haittaohjelmiin liittyviä ongelmia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että voit luopua tästä vaiheesta kokonaan.

Sinun on tiedettävä, mikä haittaohjelmien torjuntaohjelma on luotettava ja luotettava

JA

Sinun täytyy alkaa maksaa siitä. Tiedän, että kukaan ei halua lukea jotain, mutta totuus on, että asianmukainen haittaohjelmien torjunta tulee yleensä tilauksen mukana. Suorita tutkimus ja selvitä, mikä ohjelmisto toimii parhaiten sinulle, mutta olemme ajankohtana, jolloin puolustavien ohjelmistojen käyttäminen aiheuttaa ongelmia.

Lisää siihen virustorjunta

Yhdistä haittaohjelmien torjuntaohjelmisto virustorjuntaohjelmiin varmistaaksesi, että olet suojattu mahdollisimman paljon.

Periaatteessa virukset ovat haittaohjelmien tyyppejä. Viruksentorjunta ja haittaohjelmat eivät kuitenkaan ole samoja.

Viruksentorjuntaohjelma suojaa iPhonea klassiselta virukselta: troijalaisia, matoja, näppäimistölokeroita …

Haittaohjelmien torjuntaohjelma käsittelee edistyneempiä ja monimutkaisempia haittaohjelmien muotoja. Jotkut ohjelmat toimivat jopa ennakoivasti ja pysäyttävät haittaohjelmat ennen kuin ne voivat todella tehdä mitään tietojen kanssa.

Joten miksi tarvitset molempia ohjelmia? Koska joudut todennäköisesti käsittelemään molempia tyyppisiä uhkia (klassisia ja moderneja). Toisin sanoen nämä kaksi ovat toisiaan täydentäviä ja ne olisi kytkettävä toisiinsa mahdollisimman pian.

Käytä VPN: tä

Lyhenne sanoista Virtual Private Network, VPN on jotain, jota voit käyttää vähentämään laitteesi haittaohjelmien vaikutuksia.

Anna minun selittää

Katso, VPN salaa tietosi ja tunnistaa liikenteesi (reitittää kaiken uudelleen) oman suojatun palvelimensa kautta. Toisin sanoen, se purkaa Internet-yhteytesi ja varmistaa, että kukaan ei voi käyttää sitä tai varastaa tietoja siitä.

Joten jos VPN on käynnissä ja sinulla on haittaohjelmia, VPN estää sitä muodostamasta yhteyttä C: hen&C-palvelin, pidättäen siten sen haittaohjelmia, kunnes käytät viruksen tai haittaohjelmien torjuntaohjelmaa laitteen puhdistamiseen.

Henkilökohtaisesti ehdotan, että kokeilet ExpressVPN: ää, jos haluat varmistaa yhteytesi. Se tarjoaa kaikki haluamasi ominaisuudet VPN: ltä ja sitten joitakin, ja tarjoaa yhden markkinoiden ehdottomasti parhaista palveluista. Kokeile sitä 30 kokonaispäivää hyödyntämällä sen 30 päivän rahat takaisin -takuua ja katso itse!

Golduck-haittaohjelma Apple Store -kaupassa – Viimeiset ajatukset

Kaverit, jos käytät jotain yllä mainituista peleistä, poista se heti. Tiedän sovelluskaupan pelien houkuttelevuuden, saan sen … ne ovat hauskoja ja ovat hyvä tapa tuhlata aikaa, jos pidät junalla tai istut vain ja et tee mitään. Asia on, että se ei ole oikeastaan ​​tarpeeksi tärkeä vaarana kaikille henkilökohtaisille tietoillesi. Jos et tarvitse sovellusta, älä hanki sitä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map