Facebook käyttää langattomia protokollia ihmisille, jotka saatat tuntea

Facebook patentoi jonkin uuden tekniikan, jonka on tarkoitus parantaa sen ihmisten ominaisuuksia, joita saatat tietää, ja se on erittäin varjoisa. Vaikka tekniikka kuulostaa viileältä ja kätevältä, siihen todella liittyy joitain kauhistuttavia vaikutuksia yksityisyyteen ja turvallisuuteen. Lue koko tarina.


Facebook käyttää langattomia protokollia ihmisille, jotka saatat tuntea

Facebook käyttää langattomia protokollia ihmisille, jotka saatat tuntea

Facebookin uudet ihmiset, joita saatat tietää – täydellinen tarina

Facebook jätti ilmeisesti uuden patentin teknologialle, jonka avulla se voi käyttää langatonta viestintää ystävien ehdottamiseen ”Ihmiset, joita saatat tietää” -ominaisuuden avulla. Tämän tietyn tekniikan havainnollistamiseksi haluan ensin näyttää sinulle, mitä patentilla oli sanottavaa siitä:

“Esillä olevan selityksen erilaiset suoritusmuodot voivat saada järjestelmät, menetelmät ja ei-siirtymäkauden tietokoneella luettavat välineet, jotka on konfiguroitu lähettämään ensimmäisen langattoman viestinnän, joka sisältää ensimmäiseen käyttäjään liittyviä tietoja. Toinen langaton viestintä, joka sisältää toiseen palvelimeen liittyvän tiedon, voidaan havaita. Lokitiedot, jotka indusoivat ainakin osan toiseen käyttäjään liittyvistä tiedoista, voidaan detektoida. Lokitiedot voivat sisältää myös toiseen langattomaan viestintään liittyvän signaalinvoimakkuustiedot ja aikatiedot, jotka osoittavat, kun toinen langaton viestintä havaittiin. Lokitiedot voidaan toimittaa analysoitavaksi. Yksi tai useampi ensimmäiselle käyttäjälle ehdotettu yhteys, ainakin osittain lokitietojen perusteella, voidaan vastaanottaa. “

Se oli suurta.

Hajotamme sen ja katso tarkalleen, mitä Facebookilla on varastossa heidän ihmisille, joita saatat tietää -ominaisuudelle. Aivan ensimmäinen asia, jonka voimme huomata, on menetelmä, jota tämä tekniikka käyttää havaitsemaan ehdotuksia heidän PYMK-ominaisuudeksi. Patentin mukaan Facebook ei todellakaan luota sijainnin seurantaan. Sen sijaan se perustaa ehdotuksensa langattomiin signaaleihin.

Mitä tapahtuu ihmisille, joita saatat tietää?

Kuten yllä näet, Facebook haluaa käyttää erityyppisiä viestintää havaitaksesi ihmiset, joiden kanssa olet yleensä lähellä. Millaista viestintää Facebook käyttää, kysyt? Annan luetella ne puolestasi:

 • BLE-viestintä: Lyhyt Bluetooth Low Energy -yhteyteen. Tämä tarkoittaa pieniä datapaketteja, joita Bluetooth-yhteensopivat laitteet lähettävät radioaaltojen kautta.
 • ZigBee Communications: Langaton viestintäprotokolla, joka käyttää pienitehoisia digitaalisia radioita henkilökohtaisten verkkojen luomiseen. Tätä käytetään enimmäkseen Internetissä.
 • Z-Wave-viestintä: Sama periaate kuin ZigBee.
 • RFID-viestintä: Radiotaajuustunnistuksessa käytetään radiotaajuuden sähkömagneettista kytkentää esineiden, eläinten tai ihmisten tunnistamiseen.
 • NFC: lyhyen kantaman korkean taajuuden langaton viestintätekniikka, joka mahdollistaa tietojen vaihdon noin 10 cm: n päässä toisistaan ​​olevien laitteiden välillä.
 • PAN-viestintä: Tämä on vähän … outoa. Se on tekniikka, jonka avulla puettavat laitteet voivat kommunikoida lähellä olevien laitteiden kanssa ihmiskehon (sähkön) johtavuuden avulla, jolloin syntyy Personal rea Network.

Joten, kuten voit nähdä, GPS-palvelut, kuten sijaintipalvelut, eivät ole edes osa tätä uutta tekniikkaa. Sen sijaan Facebook voi käyttää erilaisia ​​radioaaltoja ja taajuuksia ehdottaaksesi mahdollisia ystäviä sinulle.

Kuinka tämä tekniikka toimii

Patentti kuvaa itse asiassa tarkalleen kuinka ominaisuus toimii. Soitetaan tämän kuvan vuoksi käyttäjälle yksi Jenny ja käyttäjälle kahdelle Tom:

 1. Jenny menee ruokakauppaan ja päätyy samaan käytävään kuin Tom. Jennyn laite päästää ulos langattoman signaalin, joka sisältää joitain tietoja Jennystä.
 2. Tomin laite päästää myös ulos langattoman signaalin, joka sisältää joitain tietoja Tomista. Jennyn laite lukee signaalin.
 3. Jennyn laite luo lokin Tomin signaalista. Loki sisältää tietoja, kuten signaalin voimakkuus (niin kuinka kaukana Tom on Jennystä) ja yhteyden päivämäärä ja aika.
 4. Lokit viedään Facebookin palvelimille analysointia varten.
 5. Jenny avaa Facebookin yöllä ja huomaa, että Tom, satunnainen muukalainen, jonka hän ohitti ruokakaupassa, on nyt osa hänen ehdottamiaan ystäväluetteloa..

Nyt tässä skenaariossa Jennyn ja Tomin ei tarvitse olla GPS: tä, jotta tämä tapahtuisi. Heillä on vain oltava laite, jossa on Facebook-sovellus.

Mikä on ongelma?

Voi minun, mistä aloitan?

Aloitetaan tämän tyyppisen tekniikan turvallisuusvaikutuksista. Jos Facebook olisi käyttänyt GPS-pohjaista tekniikkaa ihmisillesi, joita saatat tietää, voit teoriassa estää sijaintisi seurannan. Tämä tekniikka kuitenkin käyttää viestintäprotokollia, joita et todella voi sammuttaa. Koska Facebook ei aina anna käyttäjän helppoa poistua palveluistaan, tällainen tekniikka saattaa lopulta olla erittäin vaarallinen joillekin ihmisille.

”Mutta, Hiba, kuinka haitallista tämä voi olla? Tarkoitan, et voi helposti lisätä henkilöä ystäväsi luetteloon “

Totta, mutta se ei tarkoita, että henkilöllä ei olisi pääsy tietoihisi. Katso hyväsi Facebook-profiili. Kuinka paljon henkilökohtaisia ​​tietoja on siellä? Sijaintisi, koko nimesi, ystäväsi, missä olet käynyt koulussa, missä työskentelet… ellet ole vielä tehnyt tiliäsi täysin yksityiseksi, satunnainen muukalainen voi lopulta tietää tarpeeksi tietoja sinusta uhaksi. Varsinkin jos kyseinen henkilö ei sinänsä ole ”hyvä henkilö”.

Asia on siinä, että vaikka profiilisi olisi täysin yksityinen, koko nimesi näkyy edelleen. Tällainen tekniikka mahdollistaa myös tuntemasi ihmisten luettelon ohittamisen yhdestä Facebookin tarjoamista tietosuojaominaisuuksista: “Kuka voi etsiä sinut” rajoittamisen.

Joten, niin, huonot agentit voivat käyttää tätä tekniikkaa hyökkäykseen enemmän tai vähemmän yksityisyydestäsi. Rehellisesti sanottuna en halua edes ajatella, kuinka paljon tämä helpottaisi toisen henkilön varastointia ja fyysistä hyökkäämistä. Koska Facebookia ei tunneta tarkalleen yksityisyyden ja turvallisuuskeskeisen tekniikan majakkana, en luota heihin täysin pitämällä arkaluontoisia tietoja yksityisinä tämänkaltaisen tekniikan avulla.

Facebookin uudet ihmiset, joista saatat tietää teknisiä – viimeisiä ajatuksia

Tämä ei ole ollut hyvä vuosi Facebookille käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi. Itse asiassa Facebook on melko paljon tanked tällä tietyllä rintamalla, niin paljon, että Yhdysvaltain kongressin oli pakko kysyä Zuckerbergiltä Facebookin yksityisyydestä ja turvallisuudesta. Se, millainen tekniikka Facebookin uudessa patentissa ehdotettiin, voi hyvinkin tuntua aluksi hyvältä idealta. Koska Facebookilla ei todellakaan ole hyvää yksityisyyden suojaa, en usko, että se pysyy sellaisena. Toivottavasti Facebook yrittää estää kilpailijoita käyttämästä tätä tekniikkaa eikä aio suunnitella sen julkaisua. Tarkoitan, tyttö voi unelma, eikö niin?