Facebook sulkee Onavon VPN-sovelluksen tietosuojahuolen keskellä

Facebook vetoaa pistokeen snoopivassa Onavo VPN -sovelluksessaan ja lopettaa maksamattomat markkinatutkimusohjelmat. Maksettuja tutkimuksia jatketaan kuitenkin sillä ehdolla, että käyttäjät ovat tietoisia yksityisyyden vaikutuksista. Onavo-sovelluksen Android-versio on poistettu Play Kaupasta, mutta se toimii jonkin aikaa olemassa olevien käyttäjien kanssa.


Facebook sulkee Onavon sovelluksen yksityisyyden vuoksi

Facebook sulkee Onavon sovelluksen yksityisyyden vuoksi

Taustatietoja Onavosta

Facebook osti kolmannen osapuolen palvelun Onavo VPN jo vuonna 2013. Se on ollut hankkinut Facebook ja siitä on tullut uusi ominaisuus mobiilisovelluksessa. iOS-käyttäjät voivat ladata oman VPN-nimisen, Onavo Protect, nimeltään Facebook. Me kaikki tiedämme, että Facebookilla on tapana vakoilla käyttäjiä ja myydä heidän tietojaan. Emme voi sanoa, että emme nähneet tämän tulevan Onavo-sovelluksen mukana. Kun Apple pakotti Facebookin poista Onavo iOS App Storesta ja lopettaa Facebook-tutkimuksen käytön, sosiaalinen verkosto näyttää olevan lopultakin selvillä vakoiluohjelmistostaan. Meille ei ollut aivan selvää, mitä Facebook aikoo tehdä Onavon tietojen kanssa tähän asti. 

Facebook Sulje Onavo Down

Facebook on vetänyt Onavo Protect VPN -sovelluksen Google Play -kaupasta ja lopettaa käyttäjätietojen keräämisen niiltä, ​​jotka edelleen omistavat sovelluksen. Vaikka Facebookin Onavo-verkkosivusto on edelleen olemassa, linkit Android- ja iOS-sovelluksiin ovat rikki. Facebook osti israelilaisen yrityksen Onavon vuonna 2013. Se poisti sovelluksen pian sen jälkeen, kun huomasi Onavon rikkoneen tiedonkeruusääntöjään elokuussa 2018.

Facebookin vastaus

Facebook-edustaja väitti siirtävänsä keskittymistään palkkiopohjaiseen markkinatutkimukseen, mikä tarkoittaa, että he lopettavat Onavo-ohjelman. TechCrunchin mukaan: “Facebook lopettaa heti Onavon käyttäjien tietojen hankkimisen markkinatutkimusta varten, vaikka se jatkaa toimivuuttaan virtuaalisena yksityisenä verkkona lyhyellä aikavälillä, jotta käyttäjät voivat löytää korvaavan.”

Teknologia jättiläisiin kohdistuvien epäilyjen ja uhkaavan sääntelyn johdosta, joka johtaa yksityisyyskäytäntöjen tiiviimpaan tarkasteluun, Facebook on päättänyt, että VPN: n kaltaisen apuohjelman antaminen käyttäjille vastineeksi niiden sovellusten käytön ja mobiililaitteiden selaustiedon hiljaiselle tutkinnalle ei ole viisas strategia. Sen sijaan se keskittyy maksettuihin ohjelmiin, joissa käyttäjät ymmärtävät selvästi, mistä yksityisyydestä he luopuvat suoran taloudellisen korvauksen saamiseksi.

Tietoa henkilöstä Onavo

Onavo-sovellus kaappaa käyttäjien tietoja ilman heidän suostumustaan. Onavon vastuulla oli kerätä tärkeitä tietoja Facebookille. VPN-sovellus mainosti itseään keinona rajoittaa taustasovelluksen tietojen käyttöä. Mutta se tarjosi suojatun VPN-verkon henkilökohtaisille tietoillesi. Onavo kerää tietoja, kuten käyttäjien puhelimista löytyvät sovellukset, sovellusten käyttämiseen käytetty aika, mobiili- ja Wi-Fi-tietojen määrä sovellusta kohden, vieraillut verkkosivustot, käyttäjien sijainti, laite ja verkkotyyppi.

Tietoja Facebook Research App -sovelluksesta

Facebook on myös lopettanut käyttäjien rekrytoinnin “Facebook Research -palveluun”. Vaikka Facebook ei ole jakanut sovellusta iOS-käyttäjille, se on silti saatavana Android-laitteille. TechCrunchin mukaan vaikka Facebook ei rekrytoi lisää käyttäjiä, Facebook Research -sovelluksen tutkimuksia jatketaan. IOS- ja Android-sovellusten Facebook Research -sovellus on tarjonnut käyttäjille 20 dollaria kuukaudessa lahjakortteina vastineeksi henkilökohtaisista tiedoista vuodesta 2016.

Apple poisti nopeasti Facebook Research -sovelluksen myymälästään sen jälkeen, kun sitä koskevia yksityiskohtia ilmestyi. IPhonen valmistajalla oli ongelma tapaan, jolla Facebook oli jakanut sovelluksen. Yhtiö käytti yrityksen kehittäjän varmenteita, jotka oli tarkoitettu sisäisten työntekijöiden puhelimiin. Tämän seurauksena Apple esti kaikki Facebookin sisäiset iOS-sovellukset toimimasta lyhyen ajan.

Onavo Sammuta

Monet Facebook-käyttäjät eivät ole tietoisia siitä, että sosiaalinen verkosto seuraa heitä. Ei ole takuuta, jolla voit estää Facebookia seuraamasta online-aktiviteetteja sovelluksessa. Mutta voit hyödyntää sitä varotoimenpiteet ja vinkit joka auttaa sinua pysymään turvassa ja yksityisenä, kun käytät Facebookia.

Toivottavasti Facebook on vähemmän salamyhkäinen tulevien markkinatutkimusohjelmiensa kanssa ja etenee paremmin käyttäjiensä tietosuojakäytäntöihin. Käyttäjien luottamuksen palauttamiseksi Facebookilla on paljon tekemistä.

Jos etsit hyvämaineista VPN-sovellusta, joka ei loukkaa yksityisyyttäsi, tutustu parhaiden VPN-palveluntarjoajien luetteloomme.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map