Facebookista tulee digitaalinen hautausmaa 50 vuodessa

Äskettäinen tutkimus viittaa siihen, että 50 vuoden kuluessa Facebookissa voi olla enemmän kuolleita ihmisiä kuin elää. Sosiaalinen verkosto on väistämättä muuttumassa joukkohaudoksi ja Big Data: n mukaan sukupolven historian arkistoksi. & yhteiskunta.


Facebookista tulee digitaalinen hautausmaa 50 vuodessa

Facebookista tulee digitaalinen hautausmaa 50 vuodessa

Facebookista tulee digitaalinen hautausmaa 50 vuodessa

Jos tietyn ikäryhmän verkkokäyttäjät – jotka todennäköisesti kuolevat 50 vuoden kuluttua – kirjautuvat Facebookiin ja käyttävät sitä tehokkaasti, meillä on digitaalinen hautausmaa. Facebookin kasvun jatkuessa odotetaan, että yli miljardi käyttäjää kuolee ennen vuotta 2100. Facebookin on kohdattava tosiasiat ja numerot puhuakseen puhuttaessaan viittaamalla käyttäjän ikään..

Konservativismiin suuntautuneiden markkinointien onnistumisesta Facebookissa tehdyn Vice News -raportin mukaan tutkimusyritys eMarketer arvioi, että 55–64- ja 65-vuotiaat ikäryhmät “muodostavat kaksi nopeimmin kasvavaa segmenttiä Facebookin amerikkalaisesta käyttäjäkunnasta.” Tutkijat ovat tammikuussa havainneet, että suurin osa Facebookin käyttäjistä on vanhusten keskuudessa.

Kuinka he saapuivat siihen johtopäätökseen?

Oxfordin yliopiston tutkijat pääsivät edellä mainittuun kauhistuttavaan tulokseen tutkimalla Facebookin kasvua. He kokeilivat kahta äärimmäistä skenaariota käyttämällä foorumin Audience Insights -ominaisuuden tietoja yhdessä Yhdistyneiden Kansakuntien maailmankuolleisuustilastojen kanssa. Ensimmäinen skenaario viittaa siihen, että uusia käyttäjiä ei ole liittynyt Facebookiin vuoden 2018 jälkeen. Toisessa oletettiin, että Facebook jatkaisi nykyistä 13 prosentin kasvuvauhtiaan maailmanlaajuisesti vuosittain. Maaliskuussa 2019 Facebookilla oli 1,56 miljardia päivittäistä aktiivista käyttäjää. Nyt, jos sosiaalisen verkoston kasvu etenee samalla tahdilla, 4,9 miljardia käyttäjää olisi kuollut vuoteen 2100 mennessä.

Facebookin lähestymistapa

Aiemmin tässä kuussa sosiaalisen verkoston jättiläinen ilmoitti muutoksista muistopalveluihinsa. Nyt on uusi ”kunnianosoitusosasto”, erillinen välilehti kaikille kuolleillesi ystävillesi. Huhtikuussa yritys antoi lisää hallintalaitteita vanhoille yhteyshenkilöille. Kuolemantapauksessa henkilö, jonka annoit digitaaliseksi, perii tilisi. Tämä tarkoittaa, että sinun on annettava digitaaliset jäänteesi ystävälle tai rakkaallesi. Kyseisen henkilön on itse päätettävä, muistetaanko se Poista se.

Kommentti Facebookin hautausmaalle

Facebook COO Sheryl Sandberg kirjoitti yrityksen blogin viestissä näistä uusista ominaisuuksista ja kunnianosoitusosiossa sanomalla: “Yli 30 miljoonaa ihmistä katselee muistomerkittyjä profiileja joka kuukausi lähettämään tarinoita, muistaa välitavoitteita ja muistaa kuolleet.” 

Johtava kirjailija Carl Öhman, Oxford Internet -instituutin tohtorikoulutettava, kutsuu digitaalisia jäännöksiä ”osaksi maailmanlaajuista digitaalista perintöämme”. Hän sanoi lehdistötiedotteessa: ”Nämä tilastot herättävät uusia ja vaikeita kysymyksiä siitä, kenellä on oikeus kaikkiin näihin tietoihin, miten sitä tulisi hoitaa kuolleen perheiden ja ystävien edun kannalta ja miten tulevat historioitsijat käyttävät sitä ymmärtää menneisyyttä. ”

Tietoja kunnianosoituksesta

Vaikka muistomerkkien katselukyky on suuri, Facebook yrittää edelleen selvittää, kuinka ottaa huomioon käyttäjänsä kuolleisuus. Facebook COO Sheryl Sandberg jäi kiinni vartioinnista, kun langallinen haastattelija kysyi, mitä tapahtuu, jos molemmat toistensa vanhat kontaktit kuolevat samanaikaisesti. “Voi luoja, se on niin mielenkiintoista, ja ihmettelen, pitäisikö meillä olla hetki;” oli hänen vastauksensa.

Digitaalinen kuolema

Jos menetät jonkun läheiseltäsi, se voi tulla valtavaksi shokiksi. Etkä sinä tai kuolleen ole valmistautunut tällaiseen surun aikaan. Vaikka muista jäännöksistä huolehditaan fyysisessä maailmassa, verkossa on digitaalisia jäänteitä, jotka odottavat jonkun keräämistä. Et voi muuta kuin ihmettellä, mikä olisi kuolla ja jättää sosiaalitilisi tilisi ilman valvontaa. Ongelma on, että tilisi olisi edelleen aktiivinen kahdesta syystä. Kukaan ei ole kirjautumistietoja käyttääksesi tiliäsi. Toinen syy on se, että sosiaalisen verkostoitumisen verkkosivustot eivät ole vielä keksineet suunnitelmaa, jolla on taipumus kuolemaan liittyviin tapauksiin. Sen sijaan, että joudut kiusallisiin tilanteisiin, kuten ottamalla yhteyttä käyttäjään, jonka myöhemmin havaitset olevan kuollut, voit valmistautua digitaaliseen kuolemaan. Usko tai älä, ihmiset voivat saada digitaalisen henkilöllisyytensä poistaa, poistaa tai muistaa. Se on kuitenkin mahdollista vain, jos he suunnittelevat sen ennen kuolemaa.

Pidä siitä tai ei, vaikka et enää olisikaan fyysisen maailman osa, digitaaliset tilisi viipyvät. Joissain tapauksissa perheesi on ehkä otettava yhteyttä tukeen, jotta nämä tilit deaktivoidaan. Sinun pitäisi tietää, että voit välttää tämän tekemällä sen etukäteen. Siitä huolimatta, se riippuu siitä, kuinka paljon hallitset tiliäsi. Lisäksi tämä menetelmä ei ole universaali. Muista, että jokaisella alustalla on omat asetukset käyttäjän kuolemantapauksissa. Joskus et ehkä edes omista sisältöäsi ollenkaan. Hyväksyt palvelusehdot kirjautuessasi tilille. Se on monimutkainen sopimus, ja suurin osa meistä päättää hyväksyä sen edes lukematta sitä huolellisesti.

Facebookista tulee digitaalinen hautausmaa 50 vuodessa – johtopäätös

Kuinka joku valmistautuu? digitaalinen kuolema? Entä digitaaliset jäännökset? Meidän on vielä odotettava ja katsottava, kuinka sosiaalisen verkoston jättiläinen käsittelee kuolleitaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka arkkitehdit, historioitsijat ja tekniikka-eetikot aikovat pelastaa käyttäjien kollektiivisen digitaalisen historian voittoa tavoittelevalta yritykseltä vasta perustetulla lähestymistavalla. Tämä saattaa antaa sinulle käsityksen siitä, miten saamme luottaa digitaalisiin perintöihin Internetissä. Kaikki edellä mainittu perustuu oletukseen, että Facebook tulee olemaan olemassa 50 vuodessa. Onko se vai ei, se on tuomittu digitaaliseksi hautausmaaksi joko.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map