Google Play Kaupasta löytyvät mainosohjelmien saastuttamat sovellukset … Jälleen

Jälleen kerran, tietoturvatutkija löysi mainosohjelmien saastuttamat sovellukset Google Play Kaupasta. Aiemmin tässä kuussa selvisimme, että ladattujen sovellusten haittaohjelmat vaikuttivat puoli miljoonaan Android-käyttäjään, ja nyt meillä on vielä muutama lisättävä. ESET: n tietoturvatutkija Lukas Stefanko löysi 9 uutta Android-sovellusta täynnä mainosohjelmia. Toistaiseksi yli 8 miljoonaa ihmistä on kärsinyt. Lue koko tarina.


Google Play Kaupasta löydetyt mainosohjelmat tartunnan saaneet sovellukset ... Jälleen

Google Play Kaupasta löytyvät mainosohjelmien saastuttamat sovellukset … Jälleen

Uudet mainosohjelmien saastuttamat sovellukset – koko tarina

Turvallisuustutkija Lukas Stefanko löysi tällä viikolla 9 uutta mainosohjelmaan saastuttamaa sovellusta Google Play -kaupasta. Hälyttävästi nämä sovellukset on ladannut noin 8 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Erityisesti yhdestä sovelluksesta, nimeltään “Televisio- ja kotielektroniikan kaukosäädin”, on pelkät 5 miljoonaa asennusta.

Google Playsta löytyy 9 vääriä sovelluksia, jotka sisältävät #Adware-toimintoja, yli 8 miljoonalla asennuksella.

Ei-toivottu koodi on piilotettu "ei toimi" kerran käynnistyneet sovellukset piiloutuvat käyttäjän näkymistä ja näyttömainoksilta.
Kaikki nämä sovellukset ovat vääriä ilman luvattuja toimintoja. pic.twitter.com/Lc0N2BuUWv

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko) 11. tammikuuta 2019

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tutkijat havaitsivat haittaohjelmien saastuttamat sovellukset Google Play Kaupasta tänä vuonna. Vuoden 2019 alussa selvisimme, että kaupassa oli noin 85 haittaohjelmien saastuttamaa sovellusta. Nämä sovellukset koskivat yhteensä 9 miljoonaa käyttäjää. Ero sovellusten suhteessa käyttäjiin, joita asia koskee, johtuu lähinnä siitä, että tällä kertaa sovellukset eivät olleet pelejä. Ne olivat sen sijaan kaikki älykkäiden laitteiden kauko-ohjaussovellukset. Samoin kuin aikaisemmin, sovellukset on kuitenkin tehnyt sama kehittäjä, Tools4TV, ja ne on nyt poistettu Play Kaupasta.

Luettelo vaikuttaneista sovelluksista

Tässä ovat mainosohjelmien saastuttamien Stefankon löytämien sovellusten nimet:

  • Kaukosäädin
  • TV-kaukosäädin
  • TV: n kaukosäädin
  • Kaukosäädin ilmastointilaitteelle
  • Kaukosäädin televisioon ilmaiseksi
  • Ilmastointilaitteen kaukosäädin
  • Universal-TV-kaukosäädin
  • Auton kaukosäädin (kepponen)
  • Kaukosäädin television ja kodin elektroniikkaan

Kuinka suojata puhelintasi mainosohjelmien saastuttamilta sovelluksilta

Puhelimen suojaaminen ja mainosohjelmien estäminen on paljon helpompaa kuin selvittää, että sinulla on haittaohjelmia, ja poistaa se sitten. Siksi on todella tärkeää, että pysyt puhelimesi turvassa. Tämä pätee kaksinkertaisesti totta Android-käyttäjille. Toisin kuin iPhones, niitä ei ole kehittänyt ja valmistanut sama yritys. Tämä aiheuttaa paljon haavoittuvuuksia, koska Android-laitteiden kanssa ei ole yhdenmukaisuutta. Tässä on muutamia vinkkejä, joita sinun tulee noudattaa pitämään puhelimesi, sekä Android- että iOS-järjestelmät, haittaohjelmaton.

1. Älä asenna sovellusta, jota et tarvitse

Selkeä ja yksinkertainen, sinun ei tarvitse täyttää puhelintasi vaarallisilla sovelluksilla. Yritä tehdä tapana ladata vain ehdottomasti tarvitsemiasi ja luottamiasi sovelluksia. Jos sinun on ladattava paljon sovelluksia, varmista ainakin, että käytät vain luotettavien yritysten / tuotemerkkien sovelluksia. Älä myöskään koskaan lataa sovellusta ennen sen tarkistamista. Monet ihmiset ovat ääniään, jos sovelluksessa on ongelma.

Haluat myös oppia hallitsemaan asennettujen sovellusten käyttöoikeuksia. Jos sovellus vaatii enemmän kuin tarvitsee, tapahtuu jotain epäilyttävää. Jos esimerkiksi sääsovellus pyytää lupaa käyttää mikrofoniasi, se ei ole sovellus, jota haluat saada. Älä anna sovelluksille lupaa käyttää enemmän tietoja kuin ne tarvitsevat toimiakseen.

2. Käytä haittaohjelmien torjuntaohjelmaa

Seuraava asia, joka sinun on aloitettava tekemällä se sijoittamalla hyviin haittaohjelmien torjuntaohjelmiin. Kyllä, tiedän, että olemme kaikki tottuneet käyttämään ilmaisia ​​ohjelmistoja verkossa, mutta ne ovat erittäin vaarallisia. Meidän kaikkien on aika alkaa käyttää uskottavaa maksettua palvelua.

Haittaohjelmien torjunta pystyy estämään mainosohjelmat ja auttaa estämään useimmat haittaohjelmien tartunnat. Muista, että hakkerit keksivät jatkuvasti uusia haittaohjelmia, joten varmista, että päivität aina haittaohjelmien torjuntaa. Vain tällä tavalla voit hyötyä täysin haittaohjelmien torjunnan ohjelmistostasi.

3. Päivitä puhelimesi oikeaan aikaan

Samoin kuin haittaohjelmien varalta, puhelimesi on myös päivitettävä ajoissa. Yleensä virheenmetsästäjät ja tietoturvatutkimukset yrittävät löytää haavoittuvuuksia iOS: ssä sen käynnistymisen jälkeen. Tällä varmistetaan, että uusimmat päivitykset ovat mahdollisimman turvallisia. Kun haavoittuvuus on löydetty ja ilmoitettu, Android korjaa ongelman ja julkaisee tietoturvapäivityksen. Nyt iPhonen kanssa käyttäjät pakotetaan päivittämään puhelimensa pienen ikkunajakson jälkeen. Android-käyttäjillä ei ole tätä oikeutta, koska “yhden” Android-puhelimen valmistajaa ei ole. Sinun on pidettävä ajan tasalla nämä päivitykset.

4. Käytä VPN-verkkoa

Lopuksi, voit käyttää VPN-puhelinta vielä yhtenä lisätyn suojauskerroksena puhelimeesi. Tässä tilanteessa VPN täydentää täysin muita tekemiäsi toimenpiteitä.

Lyhenne sanoista Virtual Private Network, VPN on verkkoturvallisuuslaite, joka salaa kaikki tietosi ja reitittää kaiken liikenteen. Kun käytät VPN: tä, liikenne reititetään uudelleen VPN-palvelimen kautta, tunneloi viestinnän ja huijaa IP: täsi..

Haittaohjelmien suhteen VPN: t voivat suojata sinua DDoS-hyökkäyksiltä ja estää haittaohjelmia lähettämästä tietoja laitteeltasi hyökkääjän palvelimelle. Plussapuolella se antaa sinulle myös mahdollisuuden poistaa esto geo-estävän sisällön, joka on melko suloinen lisä erittäin turvalliseen työkaluun.

Ehdotan henkilökohtaisesti, että käytät vahvaa, uskottavaa VPN: ää, kuten ExpressVPN. Voit lukea kaiken ExpressVPN: stä perusteellisessa katsauksessa tai tutustua muihin alla oleviin parhaisiin vaihtoehtoihin:

Mainosohjelmien saastuttamat sovellukset Google Play Kaupassa – lopulliset ajatukset

Toivon todella, että olen onnistunut vakuuttamaan sinut kiinnittämään enemmän huomiota siihen, mitä asennat puhelimeesi. Käyttäjätiedot ovat himoitu asia, ja kaikki hallituksista, mainostajista ja hakkereista haluavat saada käsiinsä tiedon. Sinun ei tarvitse tehdä heille helpompaa, olenko oikeassa? Nämä vaiheet eivät todellakaan vie paljon aikaa toteuttamiseen, eivätkä aidosti pilaa älypuhelimen käyttökokemusta, joten suosittelen, että kokeilet heitä.

Kerro minulle alla olevissa kommenteissa, jos on vinkkejä, jotka sinun mielestäsi olisi pitänyt sisällyttää luetteloon!