Haittaohjelmat Google Play Kaupassa? Puoli miljoonaa Android-käyttäjää sanoo kyllä.

Huolimatta Googlen pyrkimyksistä minimoida Play Kaupasta löytyvät haitalliset sovellukset, näyttää siltä, ​​että jotkut näistä vaarallisista sovelluksista ovat edelleen liukumassa Googlen puolustuksen läpi. Vielä yksi ryhmä haitallisista haittaohjelmista saastuneita sovelluksia on paljastettu, mikä korostaa edelleen haittaohjelmien todellisuutta Google Play Kaupassa. Lue koko tarina.


Haittaohjelmat Google Play Kaupassa? Puoli miljoonaa Android-käyttäjää sanoo kyllä.

Haittaohjelmat Google Play Kaupassa? Puoli miljoonaa Android-käyttäjää sanoo kyllä.

Haittaohjelmat Google Play Kaupassa – Koko tarina

ESET: n turvallisuustutkija Lukas Stefanko tweettoi äskettäin seuraavat:

Älä asenna näitä sovelluksia Google Playsta – se on haittaohjelma.

Yksityiskohdat:
-13 sovellusta
-yhteensä 560 000+ asennusta
-piilota itsensä kuvake käynnistyksen jälkeen
-lataa ylimääräisen APK: n ja saa käyttäjän asentamaan sen (ei käytettävissä nyt)
-2 sovellusta on # trendikkäitä
-ei laillista toiminnallisuutta
-raportoitu pic.twitter.com/1WDqrCPWFo

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko) 19. marraskuuta 2018

Stefankon mukaan Android-käyttäjät, jotka haluavat ladata twiitissa mainitut ajopelit, johtivat vakavaan haittaohjelmaan. Kun käyttäjä lataa jonkin näistä peleistä, sovellus asentaa haittaohjelman kulissien taakse ja poistaa sovelluksen kuvakkeen. Twiitin aikaan yli puoli miljoonaa käyttäjää oli jo ladannut sovellukset. Ilmeisesti kehittäjä “Luiz O Pinto” on takana useimmista näistä sovelluksista.

Valitettavasti emme vieläkään oikein tiedä, millaisia ​​haittaohjelmia näistä sovelluksista löytyy. Tiedämme kuitenkin, että sovellus lataa hyötykuorman Istanbulin sovelluskehittäjälle rekisteröidystä verkkotunnuksesta.

Tiedämme kuitenkin, että sovellukset eivät itse avaudu. Itse asiassa sovellukset kaatuvat aina, kun käyttäjä yrittää käyttää niitä. Tämän lisäksi sovelluksissa oleva haittaohjelma käynnistyy joka kerta, kun laite käynnistyy. Lisäksi haittaohjelmilla on täysi pääsy laitteen verkkoliikenteeseen, mikä antaa kyseiselle hakkerille pääsyn käyttäjän henkilökohtaisiin tietoihin.

Tällä hetkellä sovelluksia ei enää löydy Play Kaupasta. Itse asiassa Googlen tiedottaja vahvisti, että kyseiset sovellukset rikkovat Googlen käytäntöjä ja että ne on “poistettu Play Kaupasta”. Siitä huolimatta huolta Play Kaupan sovellussäännöistä on edelleen suuri. Vaikka Google on lisännyt kolmansien osapuolien sovelluksiin soveltamia säännöksiä, sillä on selvästi vielä pitkä tie kuljettavana, etenkin kun tarkastelet Applen rajoituksia kolmansien osapuolten sovelluksista..

Kuinka pitää Android-laite turvassa vaarallisilta sovelluksilta

Google pyrkii ehdottomasti tekemään Play Kaupasta turvallisemman kaikille käyttäjille. Ei kuitenkaan vaikuta kovin todennäköiseltä, että Play Kauppa koskaan pystyisi takaamaan 100-prosenttisen haittaohjelman puutteen. Tästä syystä Android-käyttäjän on oltava hieman varovaisempi ja aktiivisempi ladatessaan sovelluksia. Tässä on muutamia asioita, joita voit tehdä vähentääksesi mahdollisuuksiasi ladata haittaohjelmien saastuttamia sovelluksia:

 1. Pysy poissa kolmannen osapuolen sovellusliikkeistä. Älä lataa sitä, ellet löydä sovellusta Google Play Kaupasta. Kolmannen osapuolen sovelluskaupat ovat vaarallisia, koska niillä on harvoin minkäänlaisia ​​säännöksiä käytettävissä olevista sovelluksista. Ainoa kerta, kun on ladattava sovellus Play Kaupan ulkopuolelta, on virallinen sovellus sen virallisella verkkosivustolla.
 2.  Tarkista sovelluksen käyttöoikeustiedot. Toisin sanoen, tee tutkimustasi. Katso kehittäjän historiaa Play Kaupassa. Onko heillä muita sovelluksia, jotka varmistavat kehittäjän uskottavuuden? Mikä sovelluksen luokitus on? Ovatko ihmiset kirjoittaneet arvosteluja sovelluksesta? Useimmiten voit nähdä, onko sovellus ladattavan arvoinen.
 3. Lataa ja asenna haittaohjelmien torjuntaohjelma Android-laitteellesi. Voit tarkistaa luettelomme parhaat haittaohjelmien torjunta-sovellukset varmistaaksesi, että saat parhaan mahdollisen palvelun. Haittaohjelmien torjunta ei ole enää vaihtoehto yhdellekään Internetiin kytketylle laitteelle, ja se on ensisijainen työkalu epäilyttävien ohjelmien ja sovellusten torjumiseksi.

Voit lukea tästä artikkelista tarkempia tietoja Android-sovellusten turvallisuudesta. Suosittelen henkilökohtaisesti, että noudatat mahdollisimman monia olemassa olevia turvallisuusvinkkejä, koska haittaohjelmien pääsy laitteeseesi on aina helpompaa kuin löytää ja poistaa tartunnan saaneet tiedostot..

Haittaohjelmat Google Play Kaupassa – lopulliset ajatukset

Kaikki käyttävät sovelluksia, se on vain totta nykyajan elämästämme. Huolimatta heidän näkyvyydestään elämässämme, emme todella ajattele tartunnan saaneen sovelluksen lataamisen seurauksia. Itse asiassa emme oikeasti ajattele haittaohjelmia niin paljon kuin meidän pitäisi, etenkin Google Play Kaupan haittaohjelmia. Hyvä uutinen on, että turvallisuustutkijat, kuten Stefanko, pitävät aktiivisesti Googlea ja sen kollegojen, jotka ovat vastuussa turvallisuudestaan ​​raukeamisesta. Silti yksittäisen käyttäjän on saatava tieto haitallisten sovellusten vaaroista. Meidän kaikkien tulee ryhtyä tarvittaviin varotoimenpiteisiin laitteidemme ja henkilökohtaisten tietoidemme pitämiseksi turvallisina ja yksityisinä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map