Mikä on Facebookin yksityisyyden tarkistus?

Maailman suosituin sosiaalisen median verkko Facebook on jatkuvassa vaikeuksissa, koska se käsittelee käyttäjätietoja. Cambridge Analytican dataskandaalista Onavo Protect -nimisen VPN: n varjolla olevaan vakoiluohjelmaan saakka Facebook on ollut tulessa useista syistä viime kuukausien aikana. Vaikka Facebook ei ole menettänyt monia käyttäjiä suosionsa takia, käyttäjät ovat entistä tietoisempia ja alkaneet ryhtyä tietoturvatoimenpiteisiin tietoturvansa pitämiseksi.


Mikä on Facebookin yksityisyyden tarkistus?

Mikä on Facebookin yksityisyyden tarkistus?

Facebook ja yksityisyys

Pisin aikaa Facebookilla ei ollut erillistä ominaisuutta, jonka avulla tietosuoja-asetuksiin pääsee helposti. Mutta kun teknologiayritykset alkoivat ymmärtää, kuinka tärkeää on tarjota käyttäjille keinot tarkistaa heidän yksityisyysasetuksensa, syntyi useita erilaisia ​​ominaisuuksia.

Vuodesta 2014 lähtien Facebookilla on hyödyllinen ominaisuus, nimeltään Privacy check-up. Vaikka tämä on hieno ominaisuus, sitä ei ole saatavana kaikilla laitteilla. Et voi valita tätä ominaisuutta.

Jos sinulla on se oletusprofiilissasi profiilissasi, olet onnekas. Jos et, sinun on turvauduttava manuaalisesti jokaisen yksityisyysasetuksen tarkistamiseen. Katsotaanpa mitä tämän ominaisuuden aiheena on.

Mikä on Facebookin yksityisyyden tarkistus?

Joillakin Facebook-tileillä ystävällinen pieni sininen dinosaurus vierailee. Tämä pikkumies on Facebookin tietoturva-maskotti, jonka tehtävänä on tiedottaa käyttäjille sivuston yksityisyyden tarkistusominaisuudesta.

Tämä ominaisuus antaa sinun tietää tilin yksityisyyden ja turvallisuuden tilasta. Tämä ominaisuus kehitettiin sen jälkeen, kun tekniikkayritykset alkoivat tehdä yksityisyyden ja perusturva-asetusten helppoa käyttäjille.

Tämä ominaisuus ei ole manuaalinen, joten et voi aktivoida sitä itse. Jos saat ilmoituksen Facebookista, voit käyttää tätä ominaisuutta ja tehdä siitä osa tiliäsi. Joissakin tapauksissa ominaisuus on saatavana vain työasemilla, kun taas joillekin käyttäjille se on saatavana myös mobiilisovelluksessa.

Jos saat ilmoituksen dinosauruselta, älä ohita sitä, koska et ehkä saa sitä myöhemmin uudelleen. Tämä pieni dinosaurus opastaa tilisi tietosuoja-asetuksissa auttaaksesi tekemään viestisi ja henkilökohtaiset tietosi turvallisiksi.

Kuinka käyttää FB: n yksityisyyden tarkistusominaisuutta

Jos käytät Privacy Checkup -ominaisuutta työpöydällä, napsauta profiilipainikkeen vieressä olevaa lukituskuvaketta paljastaaksesi pudotusvalikon. Voit nähdä söpö pikku dinosaurus odottamassa sinua kiertueelle, joten napsauta sitä vain. Sinut viedään kolmeen osaan yksi kerrallaan.

Ensimmäisessä osassa näet, kuka voi tarkastella tulevia viestejä. Tämä on yksinkertainen ja hyödyllinen ominaisuus, jossa voit myös muokata viestisi näkyvyyttä. Voit joko lähettää julkisesti, jakaa viestin vain ystävien kanssa, pitää sen yksityisenä tai luoda mukautetun yleisön.

Seuraavassa osassa näet, millä sovelluksilla on pääsy Facebook-tiliisi. Tämä sisältää kaikki vuorovaikutteiset kolmannen osapuolen palvelut, kuten Twitter tai Spotify, tai pelit, kuten Candy Crush tai Angry Birds.

Jos pelaat yleensä pelejä tai kirjaudut sisään muihin sovelluksiin Facebook-tililläsi, näet kokonaisen luettelon sovelluksista, joilla on pääsy tiliisi. Voit peruuttaa minkä tahansa sovelluksen käyttöoikeuden ja poistaa myös siihen liittyviä viestejä. 

Kolmannessa osassa voit tarkistaa elämäkerratiedot, kuten sähköpostiosoitteet, syntymäpäivä, sijainti ja kotikaupunki sekä syntymäpäivä, ja kuka voi tarkastella tietoja.

Tässä osassa on viisasta pitää suurin osa tiedoista joko yksityisinä tai asetettuina ystäville, koska näitä tietoja voidaan käyttää henkilöllisyytesi tuntemiseen. Mitä vähemmän kerrot itsellesi maailmalle, sitä turvallisempi olet identiteettivarkaudesta.

Avattavan valikon lopussa on myös ”Katso lisää asetuksia” -vaihtoehto, jolla voit muokata kaikkia muita tietosuoja-asetuksiasi, kuten kirjautumistietoja, viestejä ja kuvia sekä viestejä, joihin olet merkitty. Näitä on useita asetukset ja ovat kattavia, joten kannattaa varata varaa aikaa niiden tarkistamiseen.

Vaihtoehdot tietosuojatarkistukselle

Koska tätä ominaisuutta ei ole saatavana kaikilla tileillä, on olemassa vaihtoehtoisia tapoja käyttää yksityisyysasetuksia. Menemällä valikkoon manuaalisesti ja valitsemalla ”Tietosuoja-asetukset”, voit muokata samoja asetuksia, jotka yksityisyyden tarkistusvaihtoehto antaa sinulle.

Ainoa ero on, että tietosuojatarkastus nopeuttaa tietosuojatarkistuksen suorittamista, kun taas manuaaliset asetukset vievät jonkin aikaa. Voit myös siirtyä kohtaan Lisää asetuksia nähdäksesi monia muita tietosuojavaihtoehtoja.

Tietovarkauksien ja yksityisyyden loukkausten lisääntymisen vuoksi on erittäin tärkeää suorittaa säännöllisesti yksityisyyden ja turvallisuuden tarkastukset sosiaalisen median tileilläsi. Vaikka sinulla ei olekaan yksityisyyden tarkistusvaihtoehtoa, on suositeltavaa suorittaa tarkistus manuaalisesti varmistaaksesi, että mikään ei ole perusteltua..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map