Mikä on Intra? Tutustu Googlen uuteen Android-salaussovellukseen

Intra on Jigsaw, Googlen emoyhtiön Aakkosto-yksikön vasta aloittama sovellus käyttäjien suojelemiseksi valtion toteuttamalta sensuurilta. Intran perustavoite on estää hyökkäyksiä DNS-manipuloinnin avulla.


Mikä on Intra?

Mikä on sisäinen?

Toisin sanoen, kun vierailet verkkosivustolla, verkko-osoite muunnetaan monimutkaisemmaksi IP-osoitteeksi.

Tämän ansiosta sortava hallitus on helpompi sieppaamaan verkkoosoitepyyntöjä ja tappamaan ne myöhemmin pysäyttämällä sivustoja lataamasta niitä tai ohjaamalla ne vääreille sivustoille..

Kuinka sisäinen toimii?

Intra välittää kaiken sovellusliikenteen ja selauskyselyjen salatun yhteyden kautta luotettavaan verkkotunnuspalvelimeen. Tämä varmistaa, että voit käyttää sovellusta ilman sekaantumista. Tarvitsee vain sovelluksen lataaminen ja sen käynnistäminen. Se on itse asiassa niin yksinkertaista!

Kuinka asentaa intrara Android-laitteellesi?

Asenna Intra millä tahansa Android-älypuhelimella tai -tabletilla seuraavasti:

 1. Siirry matkapuhelimellasi Google Play Kauppaan.
 2. Etsi Intra.
 3. Napsauta Intra-sovellusta.
 4. Napsauta sieltä Asenna.
 5. Odota, että lataus ja asennus on valmis.
 6. Käynnistä laitteen sisäinen sovellus.

Intra

Intra käyttää oletuksena Google DNS -palvelimia. Käyttäjät voivat kuitenkin myös kanavoida pyyntöjään selata Cloudflare-palvelinta, joka isännöi omaa suojattua DNS-palvelintaan.

Google on luonut luottamussuhteen Cloudflaren kanssa. Googlen DNS: n sisäinen käyttö kuuluu sen oman tietosuojakäytännön piiriin. Myös Cloudflarella on oma tietosuojakäytäntö.

yhteensopivuus

Sovellus on yhteensopiva Android Pie -sovelluksen kanssa. Jigsaw kuitenkin julkaisee sovelluksen myös kolmannen maailman maihin ja missä päivittäminen vanhemmalta laitteelta on melkein mahdotonta, jotta ne hyötyvät Intran tarjoamista turvallisuusominaisuuksista..

Jigsaw’s Alphabet -divisioona keskittyy sensuurin, online-häirinnän uhkien estämiseen ja myös väkivaltaisen ääriliikkeen torjuntaan. Sovelluksen inkubaattori on suunniteltu lisäämään ilmaisun ja puheen vapautta palvelujen ja työkalujen avulla, jotka tekevät virtuaalitilasta turvallisemman korkean riskin kohteille..

Projektikilpi

Palapelillä on myös luottoa joillekin muille sovelluksille sensuurin vastaisen toiminnan torjumiseksi ja jotka sisältävät Project Shieldin. Tämä suojaa sivustoa hajautetuilta palvelunestohyökkäyksiltä. Sitten on aktiivinen yksityinen verkko nimeltään Aktivistit ja toimittajat, joka lähettää tietoja suojatun kanavan kautta.

Kun käytät mobiilisovellusta verkkoon siirtymiseen, useita teknisiä lähetyskerroksia lukittuu heti paikalleen varmistaakseen, että tosiasiallisesti saat tietoja paikasta, josta sen on tarkoitus tulla.

Aina kun verkkosivusto latautuu selaimeen, tämä sovellus liitetään DNS-palvelimeen. Tämä osoittaa käyttäjän oikeaan määränpäähän, kun wikipedia.org tai facebook.com kirjoitetaan.

Sisäinen menestystarina

Intra on saavuttanut merkittävän menestyksen perustamisensa jälkeen tietyillä planeetan osilla, joissa Internetin käyttöä valvotaan ja / tai rajoitetaan. Esimerkiksi Venezuelan hallitus väittää käyttävän DNS-manipulointia, joka estää kansalaisia ​​pääsemästä sosiaalisiin verkostoihin ja uutissivustoihin.

Tällaisten maiden hallitukset hallitsevat yleensä alueellisia DNS-palvelimiasa sammuttamalla ne estääkseen pääsyn verkkosivustoille, jotka ovat niiden kansallisten rajojen ulkopuolella. Toinen vaihtoehto on manipuloida palvelintietoja ja ohjata uudelleen kansalainen, joka yrittää selata kiellettyä sivustoa muualle.

Intra on onnistunut ohittamaan hallituksen sensuurin. Se antoi toimittajille myös mahdollisuuden saada tärkeitä tietoja näistä maista ja joilla on valtava kansainvälinen merkitys, etenkin ihmisoikeusrikkomusten ja YK: n pöytäkirjojen rikkomusten alalla.

Google DNS

Kun otat Intran käyttöön tabletilla tai puhelimella, se muodostaa yhteyden suoraan Googlen omiin DNS-palvelimiin ympäri maailmaa VPN: n kautta..

Tämä erityinen VPN-linkitys on tunneli, joka on täysin salattu ja estää ketään, joka tarkkailee yhteyttäsi ulkoisesti, näkemästä vierailemasi verkkosivustoja. Heille näkyy vain yhteys ilmaiseen Google DNS -palvelimeen.

Jos haluat käyttää toista DNS-palvelinta, Intran esiasetukset sallivat sinun liittyä CloudFlareen. Tämän lisäksi voit syöttää lisätietoja valinnasta myös manuaalisesti. Sisäisten ilmoitusten mukaan yksityisyytesi on “ehdottomasti taattu”. Se väittää, ettei se edes seuraa käymiäsi verkkosivustoja tai käyttämiäsi sovelluksia.

On Intra-turvallinen käyttää?

Teollisuuden tarkkailijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että tämä yksityisyyden omistautuminen ei välttämättä ole yhtä vahvaa kuin mitä maksetuissa VPN-palveluissa, kuten ExpressVPN, tarjotaan. Mutta se on ehdottomasti parempi kuin käytettävissä olevat ilmaiset vaihtoehdot.

Jälkimmäiset mainostavat usein VPN-palveluita, mutta tarjoavat tosiasiassa vain välityspalvelimia, joita ei välttämättä tarvitse salata. Lisäksi he pitävät myös lokit käyttäjiltään, jotka muodostavat yhteyden palvelimiinsa.

Itse asiassa se on jonkin verran samanlainen kuin Tor-verkko, joka tarjoaa Firefox-version Androidille. Tätä kutsutaan Orfoxiksi, jolla on kyky kytkeä ToR-verkkoon, kun sitä käytetään yhdessä Orbot-nimisen selaimen kanssa. Orbotin Windows-versio on oikeastaan ​​itsenäinen, joten lisäsovelluksen toiminnan ei tarvita.

Tor toimii maksetun VPN-palvelun periaatteiden mukaisesti, paitsi että palvelinverkkoa tarjotaan vapaaehtoisesti. Tämä puolestaan ​​pitää verkon ehdottomasti vapaana käytettäväksi, mutta ei optimoi sitä nopeudelle. Sen nimettömyys on pikemminkin optimoitu.

siltatila

Vaikka sortava järjestelmä voi tunnistaa minkä tahansa palvelimen IP-osoitteet, jotka yhdistävät sinut Toriin, sinulla on mahdollisuus käyttää ”siltatilaa”. Tämän avulla pääset erilliseen palvelinverkkoon, joka muodostaa yhteyden näihin palvelimiin ja ohjaa sinut määränpäähän Torin kautta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map