Kuinka testata VPN-yhteys

Verkkomaailma muuttuu nopeasti. Ihmiset menettävät nopeasti kykynsä suojella itseään opportunistisilta hakkereilta. On viisasta testata VPN-palvelu ennen kuin luot siihen. Tämä takaa tietä verkkoturvallisuudellesi pitkälle. Kaikki VPN-palveluntarjoajat eivät kuitenkaan ole samanarvoisia. Huonosti asennettu VPN-yhteys voi jättää tietoverkkosuojauksen paljastamiselle. Siksi on tärkeää testata VPN-yhteys, etenkin jos käytät tiettyä VPN-palveluntarjoajaa ensimmäistä kertaa. Kuinka voidaan kuitenkin testata VPN?


Kuinka testata VPN-yhteys

Kuinka testata VPN-yhteys

Tietojen salauksen tarkistaminen VPN: n avulla

Se voi kuulostaa järkyttävältä, mutta useat VPN-palvelut eivät itse salata tietojasi ennen niiden siirtämistä. Äskettäisestä monitoimistoraportista kävi ilmi, että yli 18 prosenttia Android-VPN-verkoista ei suorita tietojen salausta. Useat huomionarvoiset instituutiot laativat raportin. Heidän joukossaan olivat Kalifornian yliopisto, Berkley ja australialainen CSIRO. Tämä raportti on ilmeisesti herättänyt huolenaiheita, ja ihmisiä kehotetaan nyt tarkistamaan tietojen salaus. Vaikka tähän on monia tapoja, yksi helpoimmista on Glasswire.

Mikä on Glasswire ja kuinka sitä käytetään?

Glasswire on sovellus, joka on saatavana useimmilla alustoilla. Se on ilmainen käyttää ja näyttää kaikkien käyttöjärjestelmässä käytettävien sovellusten salauksen tilan. Jos sovelluksesi lähettävät HTTPS / SSL-tietoja, voit levätä helposti. Jos he lähettävät vain HTTP-tietoja, VPN ei kuitenkaan suorita tehtäväänsä.

Vaikka on mahdollista, että HTTPS-tietoja ei todellakaan voida salata, se enimmäkseen on. Voit tarkistaa yksittäiset datapaketit, jos haluat, mutta se ei yleensä ole välttämätöntä.

Kuinka Glasswiren avulla tarkistaa VPN-salaus

 1. Lataa, asenna ja suorita Glasswire.
 2. Aktivoi VPN.
 3. Tee online-toimintaa, johon sisältyy tietojen lataaminen.
 4. Tarkista Glasswire-käyttövälilehti.
 5. Tarkista Sovellukset-segmentti.
 6. Löydä VPN-verkostosi.
 7. Varmista sen salaustila.

Kaikelle laitteellesi tulevalla liikenteellä tulisi olla reitti VPN: n kautta SSL / HTTPS: n avulla. Siitä huolimatta, pieni siru dataa ei ehkä ole. Tätä kutsutaan VPN-kättelyksi ja koko pysyy samana koko ajan.

Aivan kuten Glasswire, Wireshark on vielä yksi VPN-vahvistustyökalu. Itse asiassa se on tarkempi kuin Glasswire, koska se tarkistaa laitteestasi tulevat tai lähtevät yksittäiset datapaketit. Näin voit nähdä, ovatko tiedot salattuja.

Tätä varten sinun on noudatettava samaa menettelyä kuin Glasswirelle. Varmista, että lataat oikean version 32-bittisen tai 64-bittisen Windows-version mukaan.

Kuinka tutkia IP-vuotoja VPN-verkossa

VPN: t toimivat myös tärkeänä toimintona maskata IP-osoitteesi tietojen salauksen lisäksi. Tämä mahdollistaa julkisten osoitteiden käytön VPN-palvelimien kiinnittämällä tavalla. Saatat kuitenkin joutua alttiiksi useille VPN-tietosuojavuodoille. Tämä johtaa siihen, että todellinen IP-osoitteesi paljastuu selaushistorian mukana. Yleisimmät vuodotyypit ovat:

IPv6-vuodot

Näin tapahtuu, kun VPN ei tue IPv6-osoitteita ja sen on reititettävä tiedot ilman salausta. Siten todellinen sijaintisi paljastetaan käytössä olevan IP-osoitteen kautta. Ongelma voidaan korjata kahdella tavalla:

 1. Valitse IPv6-tuettu VPN.
 2. Vaihtoehtoisesti voit poistaa IPv6-reitityksen valinnan nykyisen VPN-palvelun kautta.

DNS-vuodot

Laitteet käyttävät verkkotunnusjärjestelmiä lähettämään käännöspyyntöjä numeerisiin IP-osoitteisiin. Voit sanoa, että se toimii kuin puhelinluettelo. Internet-palveluntarjoajasi saattaa kuitenkin yrittää siepata DNS-pyyntösi ja ohjata ne uudelleen kanavilleen ennen lähettämistä sinulle.

Tämä näyttää luonnollisesti heille selaustoiminnot. VPN voi kuitenkin pysäyttää tämän. VPN voi kuitenkin antaa tämän tapahtua, jos sitä ei ole määritetty oikein. Paras tapa välttää se on ottaa käyttöön VPN, joka tarjoaa DNS-vuotosuojauksen.

WebRTC / STUN vuotaa

Web-reaaliaikainen viestintä tai WebRTC voi olla hyödyllinen protokolla. Se antaa selaimille mahdollisuuden tarjota palveluita, kuten P2P-tiedostonjako, videokeskustelu ja äänipuhelut. Ongelmana on kuitenkin, että tekemällä minkä tahansa näistä paljastat myös todellisen IP-osoitteesi. Tämä on riippumatta VPN- tai välityspalvelimen käytöstä.

Paras tapa testata VPN: ää on siirtyä ipleak.net-sivustoon. Jos haluat kuitenkin päästä eroon ongelmasta, sammuta WebRTC vain.

Muista, että se saattaa johtaa joidenkin verkkosivujen lataamisen epäonnistumiseen. Tietyt palvelut voivat myös vaikuttaa. Jos aiot esimerkiksi tilata oton, sinun on ensin aktivoitava WebRTC uudelleen.

Kuinka voin ratkaista kaikki nämä ongelmat?

Paras tapa käyttää VPN-verkkoa on määrittää se kotireitittimellesi. Tähän on joitain merkittäviä etuja. Ensinnäkin jokaiselle reitittimeesi liitetylle laitteelle on sama suoja. Tämä sisältää kaikki Internet-laitteet ja muut laitteet, jotka haluat yhdistää reitittimeen.

Onko tärkeätä tarkistaa VPN-yhteys?

Joskus VPN-yhteydet voivat osoittaa olevansa aktiivisia, kun ne eivät ole. Tämän voi aiheuttaa koodivääritys, väärä ohjelmisto tai pelkkä petos. Voit tarkistaa VPN-yhteytesi tarkistamalla IPv4-osoitteesi tilan. Jos se vastaa VPN-palvelimesi sijaintia, se toimii. Voit tarkistaa parhaillaan yhteydessä olevaan VPN-palvelimeen IP-osoitteen käymällä WhatIsMyIP.network.

Pitäisikö minun vahvistaa VPN-yhteyteni?

On aina järkevää tarkistaa VPN-yhteytesi tila. Tämä pätee erityisesti käytettäessä uutta VPN-verkkoa tai äskettäistä päivitystä.

Kuinka tehdä se?

 1. Sammuta VPN.
 2. vierailun WhatIsMyIP.network.
 3. Selvitä nykyinen IP-osoitteesi.
 4. Ota VPN käyttöön.
 5. Lataa sivusto uudelleen.
 6. Varmista IP-osoitteesi ja siihen liittyvä sijainti on erilainen.

Ihannetapauksessa IP-osoitteesi ja sijaintisi tulisi heti muuttua, kun VPN on aktivoitu. Jos näin ei tapahdu, et ole suojattu ja ota heti yhteyttä asiakaspalveluun.

Kuinka testata VPN-yhteys – lopullinen sana

Kun käynnistät VPN: n, tarkista, että kaikki täällä mainitut on toteutettu oikein. Jos vuotokokeet palaavat toistuvasti, kysy palautusta ja vaihda VPN. Tällaiset vuodot ovat haitallisia yksityisyydellesi ja estävät VPN: n käytön. Vaikka VPN: n käyttö on älykästä, on myös erittäin tärkeää tietää, kuinka tehokkaasti se suojaa sinua.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map