Mikä on WireGuard VPN?

VPN on Internet-käyttäjien keskuudessa nykyään valittu sanasana. Jokainen Internetin käyttäjä on kiinnostunut VPN: stä riippumatta siitä, mihin maailmanosaan menet. Internet-uhkien kasvaessa käyttäjät käyttävät nyt erilaisia ​​keinoja varmistaakseen, että heidän tietonsa ovat turvallisia verkossa. Nykyään uhat eivät ole enää yhtä yksinkertaisia ​​kuin virus tai haittaohjelma. Älykkäät verkkorikolliset voivat epäeettisesti päästä mihin tahansa verkkoon tai laitteeseen, varastaa tietoja ja jopa vaatia lunnaita estämällä pääsyn laitteeseen.


Mikä on WireGuard VPN?

Mikä on WireGuard VPN?

Kybertreaattien nousu

Tieto- ja henkilöllisyysvarkauksista johtuvia tapauksia, joiden aiheuttamat valtavat tappiot ovat lisääntyneet, on ollut enemmän. Suuret yritykset, kuten Target, ovat joutuneet usean kerran kärsimään korkean profiilin hakkeroinneista, joissa tuhansien asiakkaiden luottokorttitiedot varastettiin. Ei ihme, että Internetin käyttäjät etsivät tietoturvaa nykyään enemmän.

Virtuaaliset yksityiset verkot ovat täydellinen ratkaisu verkkoturvallisuuteen. Ne ovat niin laajalti saatavana ja niin helppokäyttöisiä, että kaikki Internet-turvallisuuteensa kiinnostuneet ovat käyttäneet niitä. Yksinkertaisesti sanottuna VPN on sovellus, joka on ladattava ja asennettava laitteeseen. Aktivoinnin jälkeen se muodostaa turvallisen tunnelin laitteen ja VPN-palvelimen välille.

Kaikki tiedot siirretään tunnelin läpi korkeimmalla salausmuodolla. Vain laitteella ja suojatulla palvelimella on avainkoodit lähetettyyn dataan.

Kaikki muut eivät pysty lukemaan tietoja, vaikka ne sieppaisivat verkon, koska salatut näyttävät ahneilta. VPN peittää myös käyttäjän alkuperäisen IP-osoitteen, piilottaen hänen henkilöllisyytensä ja tarjoamalla nimettömyyden.

Mikä on WireGuard?

Yhdysvaltain senaattori Wyden esitti avoimessa kirjeessä kansalliselle standardointi- ja teknologiainstituutille (NIST) hallitusta käyttämästä vanhoja tekniikoita, kuten OpenVPN ja IPsec. Sen sijaan hän kehotti NISTiä löytämään sopivat korvikkeet näille tekniikoille ja ottamaan käyttöön jotain turvallisempaa. Hän kannusti myös Wireguardin käyttöä hallituksen käyttöön..

Wireguard on uusi avoimen lähdekoodin projekti, jonka tavoitteena on tehdä VPN: stä nopeampi ja turvallisempi kuin nyt. WireGuardin virallisen verkkosivuston mukaan ”WireGuard on erittäin yksinkertainen, mutta nopea ja moderni VPN, joka hyödyntää huipputekniikkaa. Sen tavoitteena on olla nopeampi, yksinkertaisempi, kevyempi ja hyödyllisempi kuin IPSec välttäen samalla massiivista päänsärkyä. Se aikoo olla huomattavasti suorituskykyisempi kuin OpenVPN. “

Alun perin Jason A. Donenfeldin ja Edge Securityn koodaamat VPG-palvelut Mullvad ja AzireVPN ovat ottaneet WireGuardin käyttöön vasta kesäkuussa 2018. Kehittäjät ovat kuitenkin varoittaneet, että he eivät ole vielä saavuttaneet vakaata julkaisua, ja suosittelivat koodin ja protokollan käsittelemistä. kokeellisena. He ovat myös varoittaneet mahdollisista haavoittuvuuksista.

WireGuard-portti Androidille on saatavana Android 5.0: lla tai uudemmalla, kun taas MacOS: n, FreeBSD: n ja OpenBSD: n portit toimivat myös hyvin ja Windows-portti on hyvällä sijalla.

He, jotka haluavat tutustua WireGuardiin, voivat ladata sovelluksen Google Play Kaupasta tai saada käsiisi sovelluksen alfaversion virallisesta säikeestä. Nykyään Wireguard on tarkoitettu käytettäväksi Linux-palvelimella ja työpöydällä, ja päälinline Linux on käynnissä. Wireguard näyttää ehdottomasti VPN: n tulevaisuudelta. Jos etsit premium-luokan VPN-palvelua, jota voidaan käyttää monissa muissa laitteissa, tutustu Paras VPN-palveluntarjoaja-arvosteluun.

Hyödyt ja haitat VPN: t

Virtuaalisilla yksityisillä verkoilla on paljon etuja. Itse asiassa hyödyt ylittävät huomattavasti niiden haitat. VPN yhdistää useita ominaisuuksia yhdeksi. Sen avulla käyttäjät voivat saada aiemmat maantieteelliset rajoitukset sisältöä suoratoistettaessa.

Esimerkiksi Australiassa oleva käyttäjä voi helposti katsoa sisältöä amerikkalaisesta muodostamalla yhteyden amerikkalaiseen VPN-palvelimeen. Kun alkuperäinen IP on naamioitu Yhdysvaltain IP-osoitteella, käyttäjät saavat pääsyn geo-estettyyn sisältöön.

Netflix-käyttäjät, jotka haluavat suoratoistaa maantieteellisesti estettyä sisältöä, käyttävät säännöllisesti VPN-verkkoja. Sisällön lukituksen poistaminen ja alkuperäisten IP-osoitteiden piilottaminen ovat VPN: n kaksi tärkeintä tarkoitusta.

Tiukka salaus suojaa tietojasi myös uteliailta, mikä tekee julkisesta WiFi turvallisemmasta käytöstä. Sellaisten, jotka matkustavat säännöllisesti ja käyttävät avointa WiFi-verkkoa, tulisi ehdottomasti käyttää VPN-verkkoa. Kiinissa ja Venäjällä, joissa Internetin vapautta rajoitetaan ankarasti, koska näiden korruptoituneiden maiden hallitukset haluavat pitää ihmisiä pimeässä, käyttäjät käyttävät VPN: n apua pääsyyn suosikkisivustoilleen tai sosiaalisen median alustoille..

VPN suojaa henkilökohtaiset tietosi, kuten luottokorttitiedot ja sosiaaliturvatunnus, myös silloin, kun käytät julkista WiFi-yhteyttä. Kun laitteeseen on asennettu WiFi, kaikki tiedot salataan ja suojataan ulkopuolisilta.

Toisaalta, kaikki VPN: t eivät ole yhtä tasaisia. On huomattava, että käsitellessään tärkeitä tietoja, jopa suosituimmissa VPN-verkoissa on omat ongelmansa, jotka voivat vaarantaa tietoturvan. Monet VPN-verkkoista ovat monimutkaisia ​​ja vaikeita käyttää. Useimmat ilmaiset VPN-verkot ovat myös tunnettuja pitämällä käyttäjälokeja ja myymällä niitä kolmansille osapuolille mainostulojen tuottamiseksi.

WireGuard saa Yhdysvaltain senaattorin hyväksynnän

Kaikiin VPN-verkkoihin ei voi luottaa. Joten kun Yhdysvaltain senaattori Ron Wyden hyväksyi WireGuard VPN: n, se kiinnitti digitaalisen maailman huomion. Jos WireGuard todella hyväksytään tämän hyväksynnän jälkeen, se aikoo vahvistaa WireGuardin aseman parempana vaihtoehtona olemassa oleville VPN: ille.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map