Onko ProtonVPN todella turvallista käyttää?

Vaikka ProtonVPN on suhteellisen uusi VPN-tilanteessa, se antaa viime aikoina melkoisen vaikutelman. Jos kuitenkin katsot sen arvosteluita verkossa, saat hieman hämmentävän kuvan. Jotkut ihmiset rakastavat ProtonVPN: tä ja pitävät sen kirjautumattomuutta koskevaa käytäntöä uutena tietosuojastandardina, kun taas toiset uskovat, että se ei ole niin selkeä kuin mainostettu. Asioiden selvittämiseksi testasin VPN: ää vastaamaan kysymykseen “Onko ProtonVPN turvallinen?”

Onko ProtonVPN turvallista käyttää?

Onko ProtonVPN turvallista käyttää?

Onko ProtonVPN turvallinen – tietosuojakäytäntö

Ensimmäinen asia, jota sinun tulisi tarkastella tarkistettaessa, onko VPN turvallinen vai ei, on tietosuojakäytäntö. Nyt ProtonVPN: llä tiedetään olevan niin kutsuttu avoin tietosuojakäytäntö. Tämä tarkoittaa, että käytännössä ilmoitetaan selvästi, mitä he tekevät käyttäjän tietoihin. Tässä on mitä politiikassa sanotaan ProtonVPN: n No-Logs -vaatimuksesta:

”Kun käytät ProtonVPN: tä, emme tee mitään seuraavista:


  • Lokitse käyttäjien liikenne tai viestinnän sisältö
  • Laitteiden, protokollien tai sovellusten syrjintä
  • Kurista internetyhteyttäsi ”

Toistaiseksi niin hyvä, eikö niin?

He toteavat, että kirjaavat sähköpostisi (tai ProtonID, jos olet ProtonMail-käyttäjä), tukiliput, maksutiedot (erityisesti nimesi ja luottokorttinumerosi neljä viimeistä numeroa).

ProtonVPN kirjaa myös aikaleiman joka kerta, kun käytät palvelua, toistaiseksi. Heidän mukaansa aikaleima “korvataan jokaisella sisäänkirjautumisella” ja voit pyytää ProtonVPN: ää poistamaan sen, kun päätät enää jatkaa palvelun käyttöä.

Joten jos ProtonVPN on turvallinen? Jos tarkastelet tietosuojakäytäntöä, olet taipuvainen vastaamaan kyllä.

Minusta on kuitenkin henkilökohtaisesti tietoongelmia. Anna minun selittää.

4 Eri palvelut?

ProtonVPN tarjoaa erilaisia ​​palveluita eri käyttäjätasoille. Tässä on 4 tilityyppiä, jotka voit saada, ja niiden hinnat:

  • Vapaa: pääsy palvelimille 3 maasta. 1 laite / yhteys. Alhaiset nopeudet.
  • perustiedot: 4 dollaria kuukaudessa. Pääsy kaikkiin maihin. 2 laitetta yhteyttä kohti. Suuri nopeus. P2P.
  • Plus: 8 dollaria kuukaudessa. Pääsy kaikkiin maihin. 5 laitetta. Suuri nopeus. P2P. Pääsy Plus-palvelimiin, Secure Core -palvelimiin ja VPN: ään Tor-palvelimien kautta. Suojattu suoratoisto.
  • Näkijä: 24 dollaria kuukaudessa. Pääsy Plus-palvelimiin, Secure Core -palvelimiin ja VPN: ään Tor-palvelimien kautta. Suojattu suoratoisto. ProtonMail Visionary mukana.

Tarkastelemalla tarjouksia voit nähdä, että saamiesi tilien välillä on suuri ero. Lisäksi ProtonVPN (kuten kaikki VPN: t) rajoittaa sitä, kuinka monessa laitteessa voit käyttää tiliäsi samanaikaisesti.

ProtonVPN: n mukaan tämä prosessi ei kuitenkaan vaadi lokit. He väittävät, että ne voivat nähdä reaaliajassa kuinka moniin laitteisiin käyttäjä on kytketty. Aina kun käyttäjä yrittää muodostaa yhteyden, ProtonVPN tarkistaa, kuinka monta yhteyttä heillä on ja jos ne ylittävät rajan, VPN-palvelu estää uuden yhteyden muodostamisen.

Seuraavaksi tarkasteltava tosiasia, että eri tilityypeillä on erilainen pääsy VPN: n tarjoamiin palveluihin.

Tilisuunnitelma liitetään luotuun käyttäjänimeen. Sitä ei liitetä mihinkään lokiin.

ProtonVPN – Onko se sveitsiläinen vai amerikkalainen?

Seuraavaksi tarkastelemme missä ProtonVPN toimii.

Jos tiedät jotain ProtonMailista (ProtonVPN: n emoyhtiö), tiedät, että sen tekivät oletettavasti joukko tutkijoita, jotka työskentelevät suuressa hadronin törmäyksessä. Tämä ei näytä olevan totta, ja ajatus siitä, että ProtonMail syntyi “CERN-kahvilaksi”, ei aivan vastaa tosiasiaa, että MIT Venture Mentorointipalvelu neuvoo sitä tosiasiallisesti ja sitä kehitetään osittain MIT: ssä. ”

Tämä ei tarkoita, että ProtonVPN ei toimi Sveitsissä, koska se toimii (ja se on hyvä asia). Jotkut sen joukkueista sijaitsevat kuitenkin San Fransiscossa, joka on Yhdysvalloissa (ei kovin hyvä asia).

ProtonVPN: n mukaan taas ProtonMail / VPN: ssä työskentelee yli 100 henkilöä. VPN-palvelun mukaan ne ovat monikulttuurinen yritys, jolla on yli 30 eri kansallisuutta useissa paikoissa: Genevessä (HQ), Liettuassa, Makedoniassa, Tšekin tasavallassa ja Yhdysvalloissa (San Fransisco)..

Tärkeintä on, että osa ProtonVPN-ryhmästä asuu maassa, jossa on vakavia tietojen säilyttämistä koskevia lakeja, ja asuu Yhdysvaltojen lainkäyttövallassa..

Onko tämä vastaus ”onko ProtonVPN turvallinen”? Ei vielä, mutta se kallistaa palkkia enemmän “ei”Puolella.

Onko ProtonVPN turvallinen – suojausominaisuudet

Nyt kun olemme kattaneet VPN: n tietosuojanäkökohdat, siirrymme eteenpäin tietoturvaan.

ProtonVPN käyttää alan standardin mukaista AES 256-bittistä salausta, joka on melko vankka. Mitä VPN-protokolliin tulee, se tarjoaa vain OpenVPN- ja IKEv2 / IPSec-ohjelmia, jotka eivät ole moitteettomia määriä protokollia, mutta ovat enemmän kuin tarpeeksi, koska OpenVPN on melko darn turvallinen.

Ne tarjoavat myös “Tor over VPN” ja “Secure Core” -palvelimia. Nyt he tekevät tavallaan siltä, ​​että Secure Core -palvelimet ovat tämä aivan uusi edistysaskel VPN-maailmassa ja että mikään muu VPN ei tee samaa, mutta se ei ole täysin totta. Tämä tarkoittaa vain sitä, että tietty määrä palvelimia tarjoaa Tupla-VPN (tai VPN-hyppy, jos haluat), mikä on hieno ominaisuus, mutta se ei todellakaan ole ainutlaatuinen.

ProtonVPN: n on sanottava suojatusta ytimestään seuraavasti:

”ProtonVPN: n Secure Core -arkkitehtuuri tarjoaa suojatulle VPN-palvelullemme ainutlaatuinen kyky puolustaa verkkoon perustuvia hyökkäyksiä vastaan

En lisännyt lihavoitua puolta tähän lauseeseen, se on juuri sellainen kuin se on kirjoitettu ProtonVPN: n verkkosivustolla. Totuus on, että se ei ole oikeastaan ​​ainutlaatuinen.

Tämä on hieno turvaominaisuus, mutta se on ehdottomasti jotain, jota ProtonVPN ei keksinyt. Joten ei, se ei ole ainutlaatuinen.

Jos tarkastellaan vain ProtonVPN: n suojausominaisuuksia, vastauksesi kysymykseen “on ProtonVPN turvallinen?” nousee esiin “Joo”.

Onko ProtonVPN turvallinen – lopullinen tuomio

Joten mikä on lopullinen tuomio? Katsotaanpa, mitä olemme keskustelleet edellä. Ensinnäkin, ProtonVPN sanoo, että sillä on kirjautumattomuuskäytäntö, mutta kyseenalaistan sen läpinäkyvyyden, koska palvelua kohden on liian monta eritelmää, joiden hallitseminen vaatii jonkinlaista tietolokkia. Seuraavaksi tarkastelimme ProtonVPN: n väitettä, että se toimii puhtaasti Sveitsistä, ja huomasimme, että vaikka se on totta, puuttuu tietoa. Se, että osa henkilöstöstä sijaitsee Yhdysvalloissa, ei saa minua tuntemaan oloni kovin turvalliseksi tämän VPN: n turvallisuuden suhteen. Lopuksi tarkastelimme ProtonVPN: n turvaominaisuuksia, jotka minun on tunnustettava olevan melko hyviä. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että ProtonVPN pyrkii liioittelemaan ainutlaatuisuuttaan, varsinkin kun sillä väitetään virheellisesti olevan ominaisuus, jolla muulla VPN: llä ei ole.

Jos yhdistät tämän korkeiden hintojen ja tosiasian kanssa, että muut vaihtoehtoiset VPN-verkot tarjoavat paljon enemmän ominaisuuksia, en näe ProtonVPN: ää vahvana valintana minulle. Onko ProtonVPN turvallinen? Sanoisin ei, perustuu yksinkertaisesti siihen tosiseikkaan, että se ei oikeastaan ​​ole niin läpinäkyvä käyttäjäkunnan kanssa.