VPN-reitittimen käyttö – Hyödyt ja haitat

Lähes kaikki meistä käyttävät VPN: ää nykyään hakkerointien ja hallituksen vakoilun uutisien ansiosta. Ja paljon VPN-yhteyksiä on, että useimmat yritykset sallivat sinun yhdistää useita laitteita yhdellä lisenssillä. Joten voit maksaa vain yhdestä lisenssistä ja asentaa ja käyttää VPN: ää samanaikaisesti useisiin laitteisiin. Vaikka tämä on hienoa ja kaikki, ongelma on, useimmilla meistä on ainakin 3-4 laitetta erikseen. Et voi suojata kaikkia perheesi kaikkia laitteita yhdellä VPN: llä. Useimpien VPN-palveluntarjoajien avulla voit asentaa saman VPN: n jopa viiteen (tai ehkä 6) laitteeseen. Entä jos haluat suojata kaikki kodin laitteet samalla VPN: llä? Tämä sisältää kaikki kotisi kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablet-laitteet, pelikonsolit ja älytelevisiot. Tosiasia on, että useimmissa kodeissa on noin 10–12 laitetta, jotka toimivat Internetissä. Jos saat VPN: n, jonka avulla viisi laitetta voi muodostaa samanaikaisen yhteyden, sinun on ostettava 3 lisenssiä kaikkien laitteiden kattamiseksi. TAI voit hankkia vain yhden lisenssin reitittimelle. Tällä tavalla koko kotiverkosi on suojattu ja kaikki siihen yhteydessä olevat laitteet ovat automaattisesti nimettömiä Internetissä.


VPN-reitittimen käyttö - Hyödyt ja haitat

VPN-reitittimen käyttö – Hyödyt ja haitat

Kahden tyyppisiä VPN-reitittimiä

Kun asennat VPN: ää reitittimeen, voit joko ladata konfigurointitiedostot ja asentaa ne reitittimeen tai ostaa esiasennetun reitittimen. Esiasetettujen reitittimien ostaminen on helppoa, koska sinun ei tarvitse tehdä mitään asennuksia. Kytke vain se ja siihen asennetaan VPN. Mutta jos sinulla on jo reititin, on parasta ladata tiedostot ja määrittää reititin määrittämään uuden ostamisen sijaan (ellet ajattele muutama sata dollaria).

VPN-reitittimen käyttäminen: Hyödyt

Voit mennä minne tahansa, mikä sopii sinulle. Tässä on mitä VPN-reititin voi tehdä sinulle.

Kerta-asennus

Ensimmäinen asia, joka sinun on ymmärrettävä VPN-reitittimistä, on, että ne toimivat samalla tavalla kuin tavalliset reitittimet, paitsi että Internet-yhteys reititetään yksityisen verkon palvelimien kautta. Tämä tarkoittaa, että kaikki reitittimeen kytketyt laitteet saavat täyden VPN-suojan.

Kun asennat VPN: n useille laitteille, sinun on ladattava ja asennettava se jokaiselle laitteelle erikseen. Vertaa sitä reitittimeen, joka tarvitsee vain yhden asennuksen – kun reitittimessä on VPN, sinun ei tarvitse asentaa VPN: ää jokaiseen laitteeseen erikseen. Liitä vain laitteesi reitittimeen tavalliseen tapaan, niin olet turvassa Internetissä.

Kustannussäästö

Reitittimestä ei aiheudu lisäkustannuksia VPN-tilauksesta. Esimerkiksi, jos yritys veloittaa 10 dollaria kuukausittaisesta tilauksesta, se on yleensä sama, riippumatta siitä, mihin laitteeseen se on asennettu.

Tämä säästää rahaa, koska jos kotonasi on paljon ihmisiä, jotka käyttävät Internetiä ja he kaikki tarvitsevat VPN: n, he kaikki voivat muodostaa yhteyden siihen, eikä sinun tarvitse ostaa useita tilauksia tai lisenssejä.

Muista, että vaikka ostat valmiiksi määritetyn reitittimen, joudut silti ostamaan VPN-tilauksen.

Ostatko valmiiksi määritetyn reitittimen tai lataat konfigurointitiedostot ja asennat ne manuaalisesti, reititin on aina halvempi tarjous kuin ostaa useita tilauksia koko perheelle.

Ympäristöystävällinen

Tämä on yksi VPN-reitittimien suurimmista eduista. Kuten aiemmin keskusteltiin, suurin osa meistä omistaa useita laitteita. Eikä kaikki VPN-yritykset tarjoa monipalvelualustoa. Jos esimerkiksi haluat asentaa VPN älytelevisiollesi, huomaat, että ei ole monia palveluntarjoajia, jotka tarjoavat siihen sopivia sovelluksia..

Ratkaisu – VPN reitittimessä. Määritä vain reitittimen VPN (tai osta valmiiksi määritetty reititin) ja kytke älytelevisio sen kanssa. Se vähentää työtä ja kustannuksia. Vaikka reitittimen konfigurointi vie joitakin lisätoimia, se on vain kertaluonteinen asia, ja kun se on valmis, olet valmis käyttämään sitä koko ikäsi.

Täydellinen turvallisuus

VPN-yhteyden muodostaminen reitittimelle tarkoittaa, että kodisi koko verkko on suojattu. VPN lisää ylimääräisen yksityisyyden ja turvallisuuden kerroksen kaikkiin online-toimintoihisi. Se vaikeuttaa myös potentiaalisten hakkereiden ja verkkorikollisten kompromisseja tai tunkeutumista WiFi-verkkoosi.

Online-nimettömyys

Kaikille laitteille, jotka yhdistät VPN-reitittimeesi, annetaan täydellinen online-nimettömyys. Olipa kyse älypuhelimesta, kannettavasta tietokoneesta, Smart TV: stä, pelistä tai suoratoistolaitteesta, Internet-palveluntarjoajasi tai kukaan muu eivät pysty seuraamaan mitä teet verkossa.

VPN-reitittimen käyttäminen: haitat

Mutta se ei ole kaikki hauskaa ja pelejä. Tässä on joitain VPN-reitittimien haittoja.

Lisää laitteita pienemmällä nopeudella

Ensimmäinen haittapuoli, joka VPN-reitittimille on otettava huomioon, on, että ne hidastuvat, kun yhä useammat laitteet ovat yhteydessä niihin. Jokainen laite nauttii salatusta yhteydestä, mutta sen latausaika on myös hitaampi kuin jos kukin laite käyttäisi omaa VPN-verkkoa.

Tämä tarkoittaa, että jokaiselle kotiverkkoosi yhdistävälle laitteelle annat osan nopeudesta. On helppo ymmärtää, miksi tämä saattaa olla pelote useille ihmisille, etenkin niille, jotka haluavat nopeaa liitettävyyttä.

Hidas nopeus on valtava ongelma ihmisille, jotka haluavat suoratoistaa videoita tai pelata online-pelejä – puskurointi on aivan liian ärsyttävää. Jos sinulla on nopea yhteys kotona ja nopea VPN, nopeudet ovat silti kunnolliset, vaikka 10–12 laitetta olisivat yhteydessä siihen. Varmista, että saat suuren nopeuden VPN: n.

Katso joitain nopeimmista VPN-suosituksista.

Monimutkainen asennus

VPN-reitittimen asentaminen on melko monimutkainen prosessi. Jos olet aloittelija, tämä saattaa olla sinulle vaikeaa. Useimmat VPN-yritykset tarjoavat kuitenkin vaiheittaisen oppaan käyttäjilleen auttamiseksi asennusprosessin läpi. Monilla heistä on jopa 24/7-live-chat-tuki.

Vaikka asennukseen on riittävästi ohjeita, jos luulet silti olevan jotain mitä et voi tehdä, voit joko hankkia asiantuntijan tai ostaa esiasennetun reitittimen.

Hyödyt ja haitat VPN-reitittimen käytöstä – johtopäätös

Ei ole epäilystäkään siitä, että VPN-reitittimet ovat loistava tapa suojata kodin internet. Jos sinä tai suurin osa perheestään oleskelee paljon etkä käytä laitetta, VPN-reitittimet eivät ehkä ole paras tapa sinulle. Toisaalta, jos sinä ja perheesi hyödynnät Internetiäsi eniten kotona, VPN-reititin voi olla hieno työkalu suojata hakkeroinnilta ja snoopingilta ja säästää myös paljon vaivaa ja rahaa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map