Onko ilmaisen julkisen langattoman internetyhteyden turvallista käyttää?

Monet julkiset paikat, kuten hotellit, ravintolat, koulut, oppilaitokset, ja lentokentille, tarjoavat ilmaisia ​​julkisia WiFi-yhteyspisteitä. Vaikka nämä hotspotit tarjoavat kätevän tavan siirtyä verkkoon ja tarkistaa esimerkiksi sosiaalisia verkkosivustoja Facebook tai Viserrys, he pakottavat uhka yksityisyydellesi. Tässä artikkelissa käsittelen molempien vaarojen muodostumista liittymiseen ilmainen julkinen WiFi-hotspot-verkko samoin kuin menetelmät suojata yksityisiä tietojasi kun käytät näitä verkkoja.


Onko ilmainen WiFi turvallista käyttää?

On ilmainen WiFi, turvallista käyttää?

Ilmaisten julkisten WiFi-yhteyspisteiden vaarat

Windows-kannettava tietokone tai OS X Mac sisältää arkaluontoisia yksityisiä tietoja, joita et halua, että muut ihmiset salakuuntelevat. Se sisältää pankkitiliesi, sosiaalisen median tilien, sähköpostien ja verkkokaupoissa olevien tilien käyttäjänimet ja salasanat. Surffaaessaan verkossa julkisen langattoman verkon kautta, on luettelo uhista, jotka altistat itsellesi.

Julkisen langattoman internetpisteen vaara – 1. Rogue WiFi Networks

roistovallinen WiFi-verkko, yleisesti nimellä rogue access point, käytetään sekä DoS- että tietovarkaushyökkäyksissä. Hakkeri perustaa periaatteessa “väärennetyn” verkon, joka muistuttaa laillista verkkoa. Se, että todentamista ei vaadita yhteyden muodostamiseksi näihin verkkoihin, tekee niistä houkuttelevan syötti ihmisille, jotka haluavat käyttää Internetiä istuessaan kahvilassa tai odottaessaan lentokentän aulassa. Kun käyttäjä on muodostanut yhteyden vilpilliseen tukiasemaan, hakkeri voi varastaa yksityisiä tietoja käyttäjän laitteelta.

Julkinen WiFi-hotspot-vaara – 2. Packet Sniffer

paketinhaku, tai pakettianalysaattori, on ohjelma, joka pystyy sieppaamaan ja kirjaamaan digitaalisen verkon kautta kulkevaa liikennettä. Kun selaat Internetiä koulusi / korkeakoulusi kirjastossa, hakkerit voivat käyttää pakettien havaitsijaa kohdistaakseen paketit, jotka on lähetetty epävarmassa julkisessa WiFi-verkossa. Niin kauan kuin olet yhteydessä samaan verkkoon kuin hakkeri, olet vaarassa, että tietosi varastetaan.

Julkisen langattoman internetpisteen vaara – 3. Ihmisen keskellä -hyökkäys

Mies-keskellä -hyökkäys, alias MITM, on yksi yleisimmin käytettyjä menetelmiä hakkereiden pääsyä arkaluontoisiin tietoihin. MiTM: n aikana hakkeri voi kuunnella käyttäjän pääsyä verkkoselaimeen ja käyttää tietoja, jotka se lähettää ja vastaanottaa tapahtumien ja keskustelujen aikana. Hyökkääjä ohjaa käyttäjän väärään verkkosivustoon, joka näyttää sivustolta, jonka käyttäjä odottaa saavuttavan. Sosiaaliset verkkosivustot, verkkopankkipalvelut, ja verkkokauppasivustot ovat yleisimmin kohdennettuja. Hakkeri pystyy sieppaamaan kirjautumistiedot ja muut arkaluontoiset tiedot.

Julkisen langattoman internetpisteen vaara – 4. Sosiaalinen hakkerointi

Joissain tapauksissa hakkeri voi jättää haitallisen USB-aseman kahvilapöydälle. Käyttäjä kiinnittää uteliaisuudesta epätoivoisesti USB: n kannettavaan tietokoneeseen. Valmistettuasian hakkeri pystyy sieppaamaan arkaluontoisia tietoja haittaohjelmat.

Kuinka suojata tietoja käyttäessäsi ilmaista julkista WiFi Hotspot – VPN

Ilmaisen langattoman verkon käyttäminen ei ole sen arvoista, että vaarantat arkaluontoiset tietosi. Poistuminen pankkitiedot tai verkkokaupan kirjautumistiedot altistumisella voi olla katastrofaalisia seurauksia. Joten lopetatko julkisten WiFi-yhteyspisteiden käytön yhdessä? Vai onko olemassa tapa suojautua ilmaisen langattoman internetin uhilta? Jos arvostat yksityisyyttäsi ja verkkoturvallisuutta, mutta haluat silti käyttää Internetiä julkisissa paikoissa, käytä a VPN. VPN tarkoittaa ‘virtuaalia yksityistä verkkoa’. Kaikki suuret yritykset ja yritykset käyttävät VPN: tä suojaa / suojaa arvokkaita tietoja. Mikään ei estä tavallisia Internet-käyttäjiä käyttämästä myös VPN: tä.

 • VPN: n avulla voit periaatteessa ohjata kaiken liikenteen uudelleen a erillinen, turvallinen, yksityinen verkko.
 • VPN salaa kaikki tietosi. Tämä varmistaa, että hakkeri ei pysty salakuuntelemaan online-toimintaa. IP-osoitteesi piilotetaan mahdollisilta hakkereilta ja vakoojilta.
 • VPN estää NSA: ta ja muita valtion virastoja vakoilemasta sinua.
 • Jotkut sosiaaliset verkkosivustot, kuten Facebook ja Twitter, yleensä estetään kouluissa ja korkeakouluissa. VPN: n avulla voit poista näiden verkkosivustojen esto.
 • VPN antaa sinun myös vaihda julkinen IP-osoitteesi, antaa sinulle käyttöoikeuden geoblokeroidut verkkosivustot ja kanavien suoratoisto työn alla.

Olen tehnyt paljon tutkimuksia erilaisten VPN-palveluntarjoajien kanssa. ExpressVPN, esimerkiksi käyttää SSL-suojattu verkko kera 256-bittinen salaus mikä estää uteliaiden silmien tunkeutumisen laitteeseesi. Tietysti on muitakin VPN-palveluntarjoajia, joita voit käyttää myös suojaamaan online-toimintaa kotona tai julkisesti. Katso seuraava luettelo.

Ilmaisten julkisten langattomien internetpisteiden käytön vaarat – Wrap Up

VPN: n lisäksi voit suorittaa muitakin toimia varmistaaksesi, että olet suojattu mahdollisilta vaaroilta.

 • Varmista, että virustorjuntaohjelmat ja määritelmät pidetään aina ajan tasalla.
 • Ota ‘Palomuuri’ käyttöön tietokoneellasi.
 • Sammuta verkon jakaminen käytöstä. Tämä voidaan tehdä sekä Windowsissa että Macissa.
 • Estää verkkosivustojen käyttämistä, jotka käyttävät HTTP: tä HTTPS: n sijaan. HTTPS salaa tietokoneesi ja verkkopalvelimen välillä lähetetyt ja vastaanotetut tiedot.

Älä pidä online-yksityisyyttäsi kevyesti. Et koskaan tiedä kuka vakoilee tai salakuuntelee sinua. En yleensä suosittele verkkoon pääsyä käyttämättä VPN, etenkin julkisissa paikoissa. Hakkerit kulkevat melkein aina helppojen kohteidensa jälkeen. Vaikka VPN: n asettaminen voi näyttää normaalille käyttäjälle liian vaivaa, sinun pitäisi pystyä hankkimaan se, kun olet asentanut sen ensimmäistä kertaa. Parempi katsoa kuin katua.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map