Εφαρμογές που έχουν προσβληθεί από Adware Βρέθηκαν στο Google Play Store… Και πάλι

Και πάλι, ένας ερευνητής ασφαλείας βρήκε εφαρμογές που έχουν μολυνθεί από adware στο Google Play Store. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακαλύψαμε ότι μισό εκατομμύριο χρήστες Android επηρεάστηκαν από κακόβουλο λογισμικό από εφαρμογές που έχουν ληφθεί και τώρα έχουμε να προσθέσουμε μερικά ακόμη. Ο Lukas Stefanko, ερευνητής ασφαλείας στην ESET, βρήκε 9 νέες εφαρμογές Android γεμάτες adware. Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα έχουν πληγεί. Διαβάστε παρακάτω για ολόκληρη την ιστορία.


Βρέθηκαν εφαρμογές που έχουν προσβληθεί από Adware στο Google Play Store ... Και πάλι

Βρέθηκαν εφαρμογές που έχουν προσβληθεί από Adware στο Google Play Store… Και πάλι

Νέες εφαρμογές που έχουν προσβληθεί από Adware – Η πλήρης ιστορία

Ο ερευνητής ασφάλειας, Lukas Stefanko, βρήκε 9 νέες εφαρμογές που έχουν προσβληθεί από adware στο Google Play Store αυτήν την εβδομάδα. Είναι ανησυχητικό ότι αυτές οι εφαρμογές έχουν ληφθεί από περίπου 8 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μία από τις εφαρμογές, συγκεκριμένα, που ονομάζεται “Τηλεχειριστήριο για τηλεόραση και οικιακή ηλεκτρονική” διαθέτει μόνο ένα συγκλονιστικό 5 εκατομμύρια εγκαταστάσεις.

Βρέθηκαν 9 ψεύτικες εφαρμογές που περιέχουν λειτουργίες #Adware στο Google Play με περισσότερες από 8 εκατομμύρια εγκαταστάσεις.

Ο ανεπιθύμητος κώδικας είναι κρυμμένος "δεν δουλεύει" εφαρμογές που κάποτε ξεκίνησαν, κρύβονται από την προβολή του χρήστη και τις διαφημίσεις προβολής.
Όλες αυτές οι εφαρμογές είναι ψεύτικες χωρίς καμία υπόσχεση λειτουργικότητας. pic.twitter.com/Lc0N2BuUWv

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko) 11 Ιανουαρίου 2019

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές βρήκαν φέτος εφαρμογές που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Στις αρχές του 2019, ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν περίπου 85 εφαρμογές που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό στο Store. Αυτές οι εφαρμογές επηρέασαν συνολικά 9 εκατομμύρια χρήστες. Η διαφορά στην κατανομή των εφαρμογών στους επηρεαζόμενους χρήστες οφείλεται κυρίως στο ότι, αυτή τη φορά, οι εφαρμογές δεν ήταν παιχνίδια. Αντιθέτως, ήταν όλες οι εφαρμογές τηλεχειριστηρίου για έξυπνες συσκευές. Ωστόσο, όπως και πριν, οι εφαρμογές κατασκευάστηκαν από τον ίδιο προγραμματιστή, το Tools4TV, και τώρα καταργούνται από το Play Store.

Λίστα επηρεαζόμενων εφαρμογών

Ακολουθούν τα ονόματα των εφαρμογών που έχουν μολυνθεί από adware Stefanko:

 • Τηλεχειριστήριο
 • Τηλεχειριστήριο τηλεόρασης
 • Τηλεχειριστήριο τηλεόρασης
 • Τηλεχειριστήριο για κλιματιστικό
 • Τηλεχειριστήριο για τηλεόραση δωρεάν
 • Τηλεχειριστήριο κλιματιστικών
 • Τηλεχειριστήριο καθολικής τηλεόρασης
 • Τηλεχειριστήριο για το αυτοκίνητο (φάρσα)
 • Τηλεχειριστήριο για τηλεόραση και οικιακά ηλεκτρονικά

Πώς να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας από εφαρμογές που έχουν προσβληθεί από Adware

Είναι πολύ πιο εύκολο να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας και να αποτρέψετε το adware παρά να καταλάβετε ότι έχετε κακόβουλο λογισμικό και, στη συνέχεια, να το καταργήσετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πραγματικά σημαντικό να διατηρείτε την κορυφή της ασφάλειας του τηλεφώνου σας. Αυτό ισχύει διπλά για τους χρήστες Android. Σε αντίθεση με τα iPhone, δεν έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την ίδια εταιρεία. Αυτό οδηγεί σε πολλές ευπάθειες, καθώς δεν υπάρχει ομοιομορφία με συσκευές Android. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας, Android και iOS, χωρίς κακόβουλο λογισμικό:

1. Μην εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που δεν χρειάζεστε

Απλό και απλό, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το τηλέφωνό σας με επικίνδυνες εφαρμογές. Προσπαθήστε να κάνετε τη συνήθεια να κατεβάζετε μόνο εφαρμογές που χρειάζεστε και εμπιστεύεστε απολύτως. Εάν πρέπει να κατεβάσετε πολλές εφαρμογές, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο εφαρμογές από αξιόπιστες εταιρείες / επωνυμίες. Επίσης, μην κατεβάσετε ποτέ μια εφαρμογή πριν περάσετε τις κριτικές της. Πολλοί άνθρωποι θα είναι φωνητικοί εάν υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή.

Θέλετε επίσης να μάθετε πώς να ελέγχετε τα δικαιώματα που δίνετε στις εγκατεστημένες εφαρμογές σας. Εάν μια εφαρμογή ζητά περισσότερα από όσα χρειάζεται, υπάρχει κάτι ύποπτο. Για παράδειγμα, εάν μια εφαρμογή καιρού ζητήσει άδεια πρόσβασης στο μικρόφωνό σας, αυτή δεν είναι μια εφαρμογή που θέλετε να έχετε. Μην δίνετε στις εφαρμογές άδεια πρόσβασης σε περισσότερα δεδομένα από όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

2. Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να αρχίσετε να το επενδύετε σε κάποιο καλό λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Ναι, γνωρίζω ότι όλοι έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε δωρεάν λογισμικό στο διαδίκτυο, αλλά αυτά είναι πολύ επικίνδυνα. Ήρθε η ώρα για όλους μας να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε μια αξιόπιστη υπηρεσία επί πληρωμή.

Το anti-malware θα μπορεί να αποκλείει το adware και θα αποτρέψει τις περισσότερες παραβιάσεις malware. Θυμηθείτε, οι εισβολείς έρχονται συνεχώς με νέο κακόβουλο λογισμικό, οπότε φροντίστε να ενημερώνετε πάντα το κακόβουλο λογισμικό. Μόνο έτσι θα μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό.

3. Ενημερώστε το τηλέφωνό σας εγκαίρως

Όπως και με το πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, το τηλέφωνό σας πρέπει επίσης να ενημερώνεται εγκαίρως. Συνήθως, οι κυνηγοί σφαλμάτων και οι έρευνες ασφαλείας προσπαθούν να βρουν ευπάθειες σε ένα iOS μετά την κυκλοφορία του. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Μόλις εντοπιστεί και αναφερθεί ένα θέμα ευπάθειας, το Android διορθώνει το πρόβλημα και ξεκινά μια ενημέρωση ασφαλείας. Τώρα, με τα iPhone, οι χρήστες αναγκάζονται να ενημερώσουν τα τηλέφωνά τους μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα. Οι χρήστες Android δεν έχουν αυτό το προνόμιο, καθώς δεν υπάρχει “ένας” κατασκευαστής τηλεφώνου Android. Εναπόκειται σε εσάς να παρακολουθείτε αυτές τις ενημερώσεις.

4. Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ως ένα ακόμη πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας στο τηλέφωνό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα VPN θα συμπληρώσει πλήρως τα άλλα μέτρα που λάβατε.

Σύντομη για εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, ένα VPN είναι μια συσκευή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα σας και επαναπροσανατολίζει όλη την κυκλοφορία σας. Όταν χρησιμοποιείτε το VPN, η επισκεψιμότητά σας επαναπροσανατολίζεται μέσω ενός διακομιστή VPN, διοχέτευση των επικοινωνιών σας και πλαστογράφηση της IP σας.

Όσον αφορά το κακόβουλο λογισμικό, τα VPN μπορούν να σας προστατεύσουν από επιθέσεις DDoS, καθώς και να σταματήσουν την αποστολή δεδομένων από τη συσκευή σας στο διακομιστή του εισβολέα από κακόβουλο λογισμικό. Από τη θετική πλευρά, σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ξεμπλοκάρετε το περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά, το οποίο είναι μια πολύ γλυκιά προσθήκη σε ένα εξαιρετικά ασφαλές εργαλείο.

Προσωπικά προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό αξιόπιστο VPN, όπως το ExpressVPN. Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για το ExpressVPN στην αναλυτική αναθεώρησή μας ή να δείτε τις άλλες κορυφαίες επιλογές μας παρακάτω:

Διαφημιστικές εφαρμογές Adware στο Google Play Store – Τελικές σκέψεις

Ελπίζω πραγματικά ότι κατάφερα να σας πείσω να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που εγκαθιστάτε στο τηλέφωνό σας. Τα δεδομένα χρηστών είναι ένα πολυπόθητο πράγμα και όλοι από κυβερνήσεις, διαφημιζόμενους και χάκερ θέλουν να πάρουν τα χέρια τους. Δεν χρειάζεται να τους διευκολύνετε, σωστά; Αυτά τα βήματα δεν χρειάζονται πραγματικά πολύ χρόνο για να εφαρμοστούν και πραγματικά δεν καταστρέφουν την εμπειρία Smartphone, γι ‘αυτό σας προτείνω να τους δοκιμάσετε.

Ενημερώστε με στα παρακάτω σχόλια εάν υπάρχουν συμβουλές που πιστεύετε ότι θα έπρεπε να συμπεριλάβω στη λίστα!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map