Το νέο κακόβουλο μήνυμα συντρίβει άμεσα το PS4

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς το Reddit; Προφανώς πέστε θύματα κακόβουλων μηνυμάτων αριστερά, δεξιά και κέντρο. Οι κάτοχοι του PS4 στο Reddit ανέφεραν ένα νέο κακόβουλο μήνυμα που μπορεί να καταστρέψει αμέσως την κονσόλα σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι κάνει αυτό το μήνυμα και πώς να παραμείνετε ασφαλείς στο PS4 σας.


Το νέο κακόβουλο μήνυμα PS4 συντρίβει αμέσως τις κονσόλες

Το νέο κακόβουλο μήνυμα PS4 συντρίβει αμέσως τις κονσόλες

Κακόβουλο μήνυμα PS4 – Η ιστορία

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του Reddit που υποβλήθηκε χθες, η κοινότητα του PS4 πρέπει τώρα να απομακρύνει ένα νέο μήνυμα που προκαλεί την κονσόλα. Προφανώς, ορισμένοι παίκτες χρησιμοποιούν αυτό το μήνυμα για να αποκτήσουν πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια διαδικτυακών παιχνιδιών. Δεδομένου ότι το μήνυμα μπλοκάρει αμέσως την κονσόλα, πολλοί χρήστες του PS4 αναφέρουν λανθασμένο παιχνίδι, τόσο που πολλά μέλη αυτής της κοινότητας αναμένουν ότι οι πλήρεις απαγορεύσεις της κονσόλας θα αρχίσουν να ισχύουν.

Δείτε πώς λειτουργεί αυτό το κακόβουλο μήνυμα.

Αρχικά, θα λάβετε το μήνυμα στα εισερχόμενά σας. Τη στιγμή που θα δείτε το μήνυμα, ο ελεγκτής σας θα καθυστερήσει, η οθόνη σας θα παγώσει και θα αποβληθείτε εντελώς από τον λογαριασμό σας. Εάν προσπαθήσετε να συνδεθείτε ξανά χωρίς να επιλύσετε το πρόβλημα, δεν θα μπορείτε καν να φτάσετε στην αρχική οθόνη σας. Μερικές φορές, ανάλογα με τη διάρκεια του μηνύματος που αποστέλλεται, η ειδοποίηση για το μήνυμα αρκεί για να χτυπήσει την κονσόλα σας Αυτό που το κάνει ακόμη χειρότερο είναι ότι ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν ενεργά αυτό το κακόβουλο μήνυμα για να αλλάξουν τα αποτελέσματα των παιχνιδιών και των κατατάξεων στο διαδίκτυο.

Ακούγεται φρικτό, σωστά?

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το PS4 σας από την πρώτη επίθεση.

Κακόβουλο μήνυμα PS4 – Πώς να παραμείνετε ασφαλείς

Το καλό είναι ότι αυτό το μήνυμα δεν είναι το τέλος της ζωής των παιχνιδιών σας. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατευτείτε από αυτό το μήνυμα, να διορθώσετε το αποτέλεσμα της λήψης του μηνύματος και γενικά να ασφαλίσετε το PS4 σας.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή PS4

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή PS4. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS. Μέσω της εφαρμογής, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας και να διαγράφετε το προσβλητικό μήνυμα πριν ανοίξετε την κονσόλα σας. Θυμηθείτε, το κακόβουλο μήνυμα επηρεάζει τον λογαριασμό σας μόνο εάν το ανοίξετε από την ίδια την κονσόλα.

Αυτή η λύση λειτουργεί εάν λάβατε το κακόβουλο μήνυμα όταν δεν χρησιμοποιείτε την κονσόλα σας.

Περιορίστε τα μηνύματα PS4 μόνο σε φίλους

Το δεύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να περιορίσετε τα εισερχόμενα μηνύματά σας στο PS4 μόνο σε φίλους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή από την κονσόλα σας. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε τα μηνύματα PS4 μόνο στους φίλους μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού:

 1. Μεταβείτε στο Sony Entertainment Network και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
 2. Κάντε κλικ στο Προσωπικά στοιχεία | Μηνύματα.
 3. Επίλεξε το Επεξεργασία κουμπί.
 4. Επιλέξτε ποια επιλογή λήψης μηνυμάτων λειτουργεί καλύτερα για εσάς: Κανένας ή Μόνο φίλοι.

Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε τα μηνύματα PS4 μέσω κονσόλας:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κλικ στο Διαχείριση λογαριασμών. Επιλέγω Ρυθμίσεις απορρήτου.
 3. Κάντε κλικ στο Προσωπικά στοιχεία | Μηνύματα.
 4. Επίλεξε το Επεξεργασία κουμπί.
 5. Επιλέξτε ποια επιλογή λήψης μηνυμάτων λειτουργεί καλύτερα για εσάς: Κανένας ή Μόνο φίλοι.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να ελέγχετε ποιος σας στέλνει μηνύματα στο PS4 σας, ελαχιστοποιώντας αποτελεσματικά τις πιθανότητες λήψης του κακόβουλου μηνύματος.

Αναδημιουργήστε τη βάση δεδομένων συστήματος PS4

Σε περίπτωση που έχετε ήδη λάβει το κακόβουλο μήνυμα, μπορείτε ακόμα να σώσετε την κονσόλα σας χωρίς πολύ ταλαιπωρία. Αντί να επαναφέρετε την εργοστασιακή ρύθμιση του PS4 σας, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων του συστήματος. Αυτή η επιλογή δεν θα σας κοστίσει τα δεδομένα παιχνιδιού σας ούτε θα επηρεάσει τα αποθηκευμένα αρχεία σας. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων συστήματος του PS4:

 1. Απενεργοποιήστε το PS4 σας πατώντας το κουμπί λειτουργίας. Το κουμπί θα αναβοσβήνει λίγο πριν απενεργοποιηθεί η κονσόλα.
 2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας ξανά. Περιμένετε μέχρι να ακούσετε το δεύτερο ηχητικό σήμα (περίπου 7 δευτερόλεπτα). Μην σταματήσετε να πατάτε το κουμπί μέχρι να ακούσετε αυτό το μπιπ.
 3. Συνδέστε το DUALSHOCK 4 (με το USB) και πατήστε το κουμπί PS στον ελεγκτή.
 4. Αυτό θα μεταφέρει την κονσόλα σας σε ασφαλή λειτουργία. Μόλις φτάσετε εκεί, επιλέξτε τον αριθμό 5 με τίτλο «Αναδημιουργία βάσης δεδομένων«.
 5. Περιμένετε να τελειώσει η κονσόλα.

Αφού δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων σας, θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό σας σαν να μην έχετε λάβει ποτέ την κακόβουλη μέθοδο.

Δείτε τι λέει το PS4 σχετικά με τη λειτουργία Rebuild Database:

«Σαρώνει τη μονάδα δίσκου και δημιουργεί μια νέα βάση δεδομένων με όλο το περιεχόμενο του συστήματος. Αυτή η λειτουργία μπορεί να διαρκέσει πολύ, ανάλογα με τον τύπο και τον αριθμό των στοιχείων δεδομένων.
Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη για τον καθαρισμό των δεδομένων στο PS4 σας καθώς αναδιοργανώνει τα πάντα στον σκληρό δίσκο. Ορίστε αυτήν την επιλογή για να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως παγώσεις παιχνιδιών ή πτώση ρυθμού καρέ. “

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Τέλος, προτείνω ανεπιφύλακτα ένα VPN για το PS4 σας. Παρόλο που αυτή η επιλογή μπορεί να μην κάνει πολλά για την καταπολέμηση αυτού του συγκεκριμένου μηνύματος, προχωρεί πολύ στη διατήρηση της ασφάλειας και της προστασίας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Σύντομη για εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, ένα VPN είναι ένα εργαλείο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και επαναπροσανατολίζει την κυκλοφορία σας μέσω των δικών του ασφαλών διακομιστών. Με αυτόν τον τρόπο, τα VPN διατηρούν τις πληροφορίες και την κυκλοφορία σας ασφαλή, ιδιωτικά και ανώνυμα. Τα VPN μπορούν να σας προστατεύσουν από κακόβουλο λογισμικό, επιθέσεις DDoS και ακόμη και να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμπειρία παιχνιδιού σας. Με ένα VPN, θα μπορείτε να επιλέξετε τον διακομιστή στον οποίο θέλετε να παίξετε, να καταργήσετε τον αποκλεισμό παιχνιδιών και εφαρμογών στο PS4 που έχουν αποκλειστεί γεωγραφικά στην περιοχή σας και να χρησιμοποιήσετε το PS4 σας ως ένα πλήρες σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας.

Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας για καλύτερα PS4 VPN εδώ, αλλά για τη σύντομη έκδοση: Σας προτείνω ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο και αξιόπιστο πάροχο VPN όπως το ExpressVPN. Με περισσότερους από 2000 διακομιστές για να διαλέξετε από 94+ χώρες, ομάδα υποστήριξης πελατών 5 αστέρων και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, σίγουρα θα έχετε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Κακόβουλο μήνυμα PS4 – Τελικές σκέψεις

Η κοινότητα του PS4 στο σύνολό της ζητά από τη Sony να καταργήσει τους προωθητές αυτού του μηνύματος με τη μεγαλύτερη απαγόρευση ακόμα: Απαγόρευση κονσόλας. Βλέποντας ότι το μήνυμα χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για να δώσει στους παίκτες ένα άδικο πλεονέκτημα στο διαδίκτυο, αυτό δεν φαίνεται τόσο κακή ιδέα. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η Sony για να αποτρέψει τους χρήστες από την εκμετάλλευση αυτής της ευπάθειας?

Έχετε αντιμετωπίσει αυτό το κακόβουλο μήνυμα ακόμα; Ξέρετε κάποιον που έχει; Πιστεύετε ότι χάσαμε τίποτα με τη λίστα λύσεων; Δώστε μας τις απαντήσεις σας στα σχόλια.