Οι μη εξουσιοδοτημένοι πάροχοι VPN θα αποκλειστούν από την Κίνα αυτόν τον Απρίλιο

Όλοι γνωρίζουμε για το «Μεγάλο Τείχος προστασίας» της Κίνας, όπου οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε αυτές τις σελίδες που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. Η Κίνα δεν είναι η μόνη χώρα που έχει θέσει τέτοιους περιορισμούς. Αρκετά άλλα έθνη με καταπιεστικά καθεστώτα ρυθμίζουν το περιεχόμενο στο οποίο οι πολίτες τους έχουν πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού παραμένει στερημένο από το περιεχόμενο που απολαμβάνει ο υπόλοιπος κόσμος. Οι άνθρωποι που ζουν σε τέτοια καταπιεστικά καθεστώτα έχουν βρει έναν τρόπο πρόσβασης σε αποκλεισμένο περιεχόμενο. Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) είναι τα πιο δημοφιλή μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου στην Κίνα, για πρόσβαση σε περιεχόμενο που αποκλείεται από την κυβέρνηση. Δεδομένης της δημοτικότητας των VPN, υπάρχουν αρκετοί πάροχοι στην Κίνα που λειτουργούν χωρίς άδεια από την κυβέρνηση και παρέχουν στους χρήστες του Διαδικτύου πρόσβαση σε όλο το αποκλεισμένο περιεχόμενο. Σε μια κίνηση της κινεζικής κυβέρνησης, όπως Τα μη εξουσιοδοτημένα VPN θα αποκλειστούν τον Απρίλιο.


Οι μη εξουσιοδοτημένοι πάροχοι VPN θα αποκλειστούν από την Κίνα αυτόν τον Απρίλιο

Οι μη εξουσιοδοτημένοι πάροχοι VPN θα αποκλειστούν από την Κίνα αυτόν τον Απρίλιο

Freedom Vs Κυβερνητικός Έλεγχος

Τον Ιανουάριο του 2017, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια 14μηνη εκστρατεία για να ανακαλύψει «μη εξουσιοδοτημένες» διαδικτυακές πλατφόρμες. Η Κίνα τονίζει ότι θέλει το Διαδίκτυο να είναι δίκαιο και υγιές και για αυτόν τον λόγο, η σωστή ρύθμιση είναι υψίστης σημασίας.  

Γι ‘αυτό υπάρχει το «Μεγάλο Τείχος προστασίας». Περιττό να πούμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους αυτής της καταστολής ήταν οι μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες VPN. Η Κίνα είπε ότι για να διατηρήσει τις υπηρεσίες Διαδικτύου δίκαιες και υγιείς, πρέπει να λογοκρίνει το περιεχόμενο και να ρυθμίσει τις πλατφόρμες διαδικτύου από την ανάπτυξη με «αταξία» τρόπο.

Η κινεζική κυβέρνηση το χαρακτήρισε αυτό ως μονάδα καθαρισμού πρόσβασης στο δίκτυο Διαδικτύου, όπου οποιοσδήποτε δεν λειτουργεί με κυβερνητική άδεια όχι μόνο θα αποκλειστεί, αλλά και θα τιμωρηθεί σοβαρά. Οι τιμωρίες περιλαμβάνουν έως και δέκα χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Από την ανακοίνωση αυτού του δίσκου, έχουν συμβεί πολλά. Η Apple έχει καταργήσει αρκετές εφαρμογές VPN από το κατάστημα εφαρμογών της, αρκετοί μη εξουσιοδοτημένοι πάροχοι VPN φυλακίστηκαν και η Κίνα ανακοίνωσε ότι στις 31 Μαρτίου, όλες οι εθνικές και ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κυβερνητικούς κανόνες για τη διεξαγωγή διασυνοριακών δραστηριοτήτων..

Ο επικεφαλής μηχανικός του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής Zhang Feng διαβεβαίωσε τους εξουσιοδοτημένους παρόχους VPN ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως κάνουν τώρα. Πρόσθεσε επίσης ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών όπως η China Telecom, η China Mobile και η China Unicom είναι ορισμένοι από τους εξουσιοδοτημένους παρόχους στη χώρα και έχουν διαταχθεί να μην επιτρέψουν στους συνδρομητές τους να έχουν πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο με VPN.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι χρησιμοποιούν εξουσιοδοτημένα VPN θα έχουν πρόσβαση μόνο σε εγκεκριμένο από την κυβέρνηση περιεχόμενο. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω VPN στην Κίνα, δεν υπάρχει τρόπος να ξεπεράσετε το Μεγάλο Τείχος προστασίας.

Δεδομένης της περιορισμένης χρήσης VPN, υπάρχει το ζήτημα της ασφάλειας δεδομένων που εμφανίζεται πάντα. Από αυτή την άποψη, ο Ζανγκ είπε ότι τα δεδομένα του Διαδικτύου των ανθρώπων δεν είναι ασφαλή με κανέναν τρόπο. Όταν χρησιμοποιούνται εξουσιοδοτημένα VPN, κανείς – ούτε καν η κυβέρνηση – δεν μπορεί να παραβιάσει την ασφάλεια του δικτύου.

Επανέλαβε ότι όσοι χρησιμοποιούν πλατφόρμες Διαδικτύου με σωστή κυβερνητική ρύθμιση δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν. Θα αποκλειστούν μόνο οι μη εξουσιοδοτημένες πλατφόρμες.

Περισσότεροι κανόνες για τους Κινέζους πολίτες

Οι Κινέζοι πολίτες δεν φαίνεται να έχουν κανέναν τρόπο να έχουν πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο στη χώρα, δεδομένου ότι οι νέοι κανόνες επιβάλλει η κυβέρνηση. Οι κανόνες δεν θα επηρεάσουν μόνο τους πολίτες, αλλά και εκείνους που επισκέπτονται το έθνος από άλλες χώρες. Με περιορισμένο περιεχόμενο, η ψυχαγωγία, οι πληροφορίες, η εκπαίδευση, η επικοινωνία θα επηρεαστούν. Σημαντικοί ιστότοποι όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp είναι όλα αποκλεισμένα στην Κίνα.

Οι περισσότεροι χρήστες VPN στην Κίνα κάνουν χρήση ενός ιδιωτικού δικτύου όχι μόνο για να παρακάμψουν τη λογοκρισία αλλά και για να προστατευτούν από την κυβέρνηση που κατασκοπεύει τα δεδομένα τους. Είναι ευρέως γνωστό ότι η κινεζική κυβέρνηση παρακολουθεί κάθε κίνηση των χρηστών του Διαδικτύου. Εάν έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο που είναι απαράδεκτο σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, θα σας τιμωρηθεί. Οι απλοί άνθρωποι στην Κίνα ζουν σε συνεχή φόβο, χωρίς καμία ελευθερία.

Η Κίνα αγαπά τη μεγάλη κυβέρνηση

Ακόμα και όταν ισχυρίζονται ότι η χρήση ενός εγκεκριμένου από το κράτος VPN θα προστατεύσει τους χρήστες από την κλοπή δεδομένων, είναι πάντα πιθανό ότι τα εξουσιοδοτημένα VPN έχουν συσταθεί από την κυβέρνηση για να κατασκοπεύουν την κυκλοφορία των πολιτών στο Διαδίκτυο. Με μεγάλο αριθμό VPN που έχουν αποκλειστεί στη χώρα, οι Κινέζοι πολίτες έχουν χάσει την ελάχιστη ελευθερία του Διαδικτύου που απολάμβαναν.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map