10 σημάδια που σας δείχνουν ότι μπορεί να είναι θύμα Catfishing

Είστε οπαδός της διαδικτυακής σχέσης; Έχετε ακούσει ακόμα για το διαβόητο γατόψαρο; Λοιπόν, είμαι εδώ για να προσπαθήσω να σας βοηθήσω να μην πέσετε σε απάτη με καταστροφές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι είναι ένα γατόψαρο και ποια είναι τα 10 σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε εάν νομίζετε ότι είστε γατόψαρο.


10 σημάδια που σας δείχνουν ότι μπορεί να είναι θύμα Catfishing

10 σημάδια που σας δείχνουν ότι μπορεί να είναι θύμα Catfishing

Τι είναι το Catfishing?

Για να το θέσουμε απλά, το catfishing χρησιμοποιεί ένα ψεύτικο διαδικτυακό πρόσωπο για να δημιουργήσει σχέσεις με ανθρώπους στο διαδίκτυο.

Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, δεν είναι όλοι οι γατόψαροι για να σας πάρουν. Μερικές φορές, ένα γατόψαρο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ντροπαλό και μοναχικό άτομο που προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύνδεση χωρίς να βρεθεί σε μια ευάλωτη κατάσταση.

Αυτά τα είδη catfishing δεν είναι πραγματικά κακόβουλα. Ναι, είναι προδοσία. Ναι, εξακολουθούν να θεωρούνται κοινωνικές απάτες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνα, από άποψη ασφάλειας.

Ωστόσο, το πιο κυρίαρχο στυλ της γάτας είναι πολύ πιο σκοτεινό. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ψεύτικα διαδικτυακά πρόσωπα για να χρηματοδοτήσουν την καθημερινή τους ζωή ή για να απάτη τα ανυποψίαστα θύματα από τα χρήματα και τον χρόνο τους.

10 σημάδια Catfishing

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν είστε θύμα γάτα; Λοιπόν, δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη σε αυτό. Ωστόσο, εάν το άτομο με το οποίο μιλάτε στο διαδίκτυο παρουσιάζει μερικά από τα σημάδια που αναφέρω παρακάτω, ίσως θελήσετε να επανεκτιμήσετε αυτήν τη σχέση.

1. Η διαδικτυακή σχέση προχωρά γρήγορα

Τις περισσότερες φορές, ένα γατόψαρο θα προσπαθήσει να προχωρήσει τη σχέση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θα προσπαθήσουν ενεργά να σχηματίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες συναισθηματικές συνδέσεις εντός των πρώτων αλληλεπιδράσεων. Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη κόκκινη σημαία σας. Οι πραγματικές σχέσεις, τόσο διαδικτυακά όσο και προσωπικά, χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν. Εάν ήδη εξομολογούν την αγάπη τους σε εσάς χωρίς να συναντηθείτε ακόμη και εσείς, πιθανότατα θα σας γονατίσουν.

2. Επικοινωνείτε μόνο μέσω κειμένου

Αυτή είναι μια από τις πιο εμφανείς κόκκινες σημαίες που μπορείτε να βρείτε. Εάν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας σας βασίζεται σε κείμενο, έχετε πρόβλημα.

Το Διαδίκτυο έχει κάνει πολύ εύκολη τη σύνδεση με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ομοίως, τα εργαλεία επικοινωνίας μας έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το Skype, το FaceTime ή οποιοδήποτε άλλο είδος υπηρεσίας βίντεο. Εάν δεν φαίνεται να ζητάτε από αυτό το άτομο να συμφωνήσει να σας μιλήσει στο τηλέφωνο ή στην κάμερα, πιθανότατα θα γίνετε γάτα.

3. Μερικές από τις ιστορίες τους απλά δεν προσθέτουν

Δεδομένου ότι το catfishing χρησιμοποιεί βασικά ένα ψεύτικο πρόσωπο για να δημιουργήσει μια πραγματική σύνδεση, οι γατόψαροι πρέπει να έχουν κάποιες βασικές πληροφορίες για το πρόσωπό τους.

Δώστε προσοχή στις ιστορίες που σας λένε για τη ζωή και τις εμπειρίες τους. Εάν οι ιστορίες τους είναι υπερβολικές ή απλώς δεν φαίνονται λογικές, πιθανότατα θα σας γονατίσουν.

4. Φαίνονται πολύ καλοί να είναι αληθινοί

Οι άνθρωποι, οι πραγματικοί άνθρωποι, είναι ελαττωματικοί. Έχουν περίεργες ιδιορρυθμίες που μπορεί να μην εκτιμάτε συνεχώς. Δεν είναι πάντα τέλειοι.

Ακόμη και οι πιο αξιόλογες πραγματικές σχέσεις Instagram δεν είναι τέλειες. Αυτή είναι απλώς η βασική λογική, το λάθος είναι για τον άνθρωπο. Εάν μιλάτε σε κάποιον διαδικτυακό που φαίνεται να είναι απολύτως τέλειος, προσέξτε. Είναι όλες οι φωτογραφίες τους νεκρές; Γνωρίζουν όλες τις αναφορές σας και έχουν ενδιαφέροντα που καλύπτουν τέλεια τη δική σας; Πιθανότατα να γευτείτε.

5. Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τους λείπουν

Εδώ είναι μια κόκκινη σημαία που συμπληρώνει όμορφα τα άλλα σημάδια που αναφέρονται σε αυτήν τη λίστα. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικών μέσων τους θρησκευτικά. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε είναι η λαβή Instagram κάποιου ατόμου και θα έχετε μια πολύ καλή ιδέα για την καθημερινή ζωή τους.

Ελέγξτε τις σελίδες κοινωνικών μέσων του ατόμου. Είναι ενεργά στο διαδίκτυο; Μπορείτε να δείτε αλληλεπιδράσεις με τους φίλους τους; Είναι ετικέτες σε εικόνες από νύχτες / μέρες έξω; Εάν δεν μπορείτε πραγματικά να βρείτε μια συνεκτική σελίδα κοινωνικών μέσων, πιθανότατα θα σας γονατίσουν.

6. Ζητούν εύνοια, οικονομικά και άλλα

Με αινιγματί μου: Εάν βρίσκεστε σε κατάσταση που απαιτεί επείγουσα οικονομική βοήθεια, με ποιον επικοινωνείτε?

Συνήθως, ζητάτε πρώτα την οικογένειά σας ή τους στενούς φίλους σας για βοήθεια. Εάν το άτομο που έχετε γνωρίσει πολύ πρόσφατα στο διαδίκτυο ζητά ξαφνικά οικονομική βοήθεια, πιθανότατα θα σας γονατίσει.

Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο για το να ζητάτε χρήματα. Να είστε προσεκτικοί με κάποιον που μόλις γνωρίσατε και συνεχίζει να ζητά τη βοήθειά σας. Συνήθως χρειάζονται λίγο χρόνο για να εμπιστευτούν δύο άτομα αρκετά για να ζητήσουν υποστήριξη. Εάν αυτό συμβαίνει πολύ νωρίς στη σχέση, θεωρήστε την κόκκινη σημαία.

7. Έχουν πάρα πολλές δικαιολογίες

Γνωρίσατε κάποιον στο διαδίκτυο. Το χτυπάτε αμέσως (κόκκινη σημαία), φαίνονται απολύτως τέλεια για εσάς (κόκκινη σημαία) και δεν μπορείτε να περιμένετε να μετακινήσετε τη σχέση σε κάτι λίγο πιο απτό.

Έχετε δοκιμάσει να τα φέρετε στο τηλέφωνο ή στη φωτογραφική μηχανή ή ακόμη και να προσπαθήσετε να τα συναντήσετε αυτοπροσώπως… και συνεχίζουν να σας ρίχνουν δικαιολογίες. Υπάρχει πάντα κάποιος λόγος ή άλλος που τους εμποδίζει να περάσουν από τις συνομιλίες που βασίζονται σε κείμενο που έχετε. Ναι, πιθανότατα θα γευτείτε.

8. Ελάχιστες αλληλεπιδράσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας

Προσπαθήστε να αξιολογήσετε πότε πραγματοποιούνται αυτές οι συνομιλίες. Εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα; Έχετε οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της ημέρας?

Εάν όλες οι συνομιλίες σας που φαίνεται να πραγματοποιούνται μόνο τη νύχτα, αφού το άτομο έχει τελειώσει την ημέρα του, πρέπει να το δείτε ως κόκκινη σημαία. Μην αφήσετε κάποιον να σας πείσει ότι δεν έχουν λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να σας αφήσουν μια γραμμή ή μια κλήση. Εάν μιλάτε μόνο τη νύχτα, πιθανότατα θα σας γονατίσουν.

9. Πάντα «Ταξιδεύουν»

Φαίνεται να έχουν μια δουλειά που τους στέλνει σε όλο τον κόσμο σε τακτική βάση. Λόγω αυτής της δουλειάς, δεν μπορούν πραγματικά να σας μιλήσουν (διαβάστε: σας δείχνουν το πρόσωπό τους στην κάμερα) συχνά. Επίσης, για κάποιο λόγο, τα ταξίδια τους δεν φαίνονται ποτέ κοντά στο σημείο όπου ζείτε.

Αν ταξιδεύουν πάντα και δεν έχουν χρόνο να αποδείξουν τη νομιμότητά τους σε εσάς… πιθανότατα θα σας γονατίσουν.

10. Τα ενδιαφέροντά τους είναι πολύ ευρεία

Θέλω να σημειώσεις τα ενδιαφέροντά σου. Τις περισσότερες φορές, θα είστε σε θέση να δηλώσετε ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας σε μερικές προτάσεις. Αυτά τα ενδιαφέροντα, συνήθως, είναι ειδικά για εσάς και τις προηγούμενες εμπειρίες σας.

Τώρα, εάν το άτομο με το οποίο μιλάτε στο διαδίκτυο έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, θεωρήστε το ως κόκκινη σημαία. Ένας ευρύς κατάλογος ενδιαφερόντων μπορεί να τραβήξει την προσοχή ενός πολύ μεγαλύτερου αριθμού ατόμων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί γατόψαροι καταλήγουν να είναι όσο το δυνατόν ευρύτεροι και γενικότεροι όταν απαριθμούν τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του προσώπου τους, απλώς πιάνει περισσότερα θύματα. Εάν αυτό συμβαίνει σε εσάς, πιθανότατα θα σας γονατίσουν.

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς σε μια διαδικτυακή σχέση

Για να είμαι ειλικρινής, μια διαδικτυακή σχέση είναι πολύ σκληρή. Με την άνοδο των διαδικτυακών ιστότοπων γνωριμιών, περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται την ιδέα μιας ηλεκτρονικής σχέσης μεγάλων αποστάσεων τώρα. Αυτό έχει κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολο για τους γατόψαρους παντού, επειδή περισσότεροι άνθρωποι είναι πλέον ανοιχτοί σε τέτοιου είδους σχέσεις.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη σύνδεση στο διαδίκτυο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ασφάλειά σας σε διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών:

 1. Μην χρησιμοποιείτε το προφίλ σας στο Facebook ή το κανονικό σας email για να εγγραφείτε σε οποιαδήποτε υπηρεσία γνωριμιών.
 2. Μην χρησιμοποιείτε τη χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα στο διαδίκτυο. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό πορτοφόλι ή χρησιμοποιήστε μια προπληρωμένη ηλεκτρονική χρεωστική κάρτα για όλες τις διαδικτυακές συναλλαγές σας.
 3. Να είστε προσεκτικοί όταν μοιράζεστε πάρα πολλά προσωπικά στοιχεία με άτομα που συναντάτε στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι δίνετε στη σχέση χρόνο να προχωρήσει φυσικά προτού αρχίσετε να αποκαλύπτετε τα βαθύτερα πιο σκοτεινά μυστικά σας.
 4. Εάν έχετε οποιαδήποτε υποψία σχετικά με το άτομο με το οποίο μιλάτε, δοκιμάστε το Google να αναζητήσει την εικόνα που έχει. Εάν τα μόνα αποτελέσματα που μπορείτε να βρείτε είναι οι σελίδες των κοινωνικών μέσων, τότε μπορείτε να αφήσετε τον φρουρά σας λίγο. Θα μπορείτε να δείτε αν αυτό το άτομο έχει κλέψει τις φωτογραφίες του από κάποιον άλλο.
 5. Αποκτήστε μια σύνδεση VPN για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή ανά πάσα στιγμή. Θα προσθέσετε επίσης ένα επίπεδο ανωνυμίας στο διαδίκτυο και θα προστατευτείτε από πιθανές παραβιάσεις και επιθέσεις. Προτείνω να χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστους και αξιόπιστους παρόχους όπως το ExpressVPN.

10 σημάδια Catfishing – Τελικές σκέψεις

Εκεί το έχετε, μερικά από τα σημάδια που πρέπει να ψάχνετε εάν αισθάνεστε σαν να γίνεστε. Θυμηθείτε, υπάρχουν ακραίες τιμές. Μια κόκκινη σημαία δεν σημαίνει απαραίτητα ένα γατόψαρο. Αν βρείτε όλο και περισσότερα σημάδια που εμφανίζονται, διακόψτε τη συνομιλία και κόψτε το άτομο από τη ζωή σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map