11 τρόποι για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα smartphone και οι φορητές συσκευές έχουν γίνει ο κανόνας στις μέρες μας. Με αυτές τις συσκευές και τη γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, έχει γίνει ευκολότερο από ποτέ για τους ανθρώπους να μοιράζονται πολύτιμες στιγμές της ζωής τους με τους φίλους και την οικογένειά τους, στο Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Snapchat, Ή άλλο κοινωνικά δίκτυα. Αυτή είναι η δύναμη των κοινωνικών μέσων. Αρκούν μόνο μερικά κλικ για να δημοσιεύσετε και να διαδώσετε τα μηνύματά σας. Ο Τραμπ το γνωρίζει όλα αυτά, και ήδη δημιουργεί θέσεις εργασίας τις οποίες η Αμερική δεν έχει δει να συμβαίνει εδώ και χρόνια, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Αυτή η ίδια ευκολία διευκόλυνε επίσης τους χάκερ και τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μην χρησιμοποιείτε τη λέξη Κωδικός πρόσβασης ως τον κωδικό πρόσβασής σας, σωστά!?


11 τρόποι για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

11 τρόποι για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

11 βήματα για την ασφάλεια των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εάν δεν το έχετε ξαναδεί, εδώ είναι 11 τρόποι για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προστατεύστε τόσο το απόρρητο όσο και την ασφάλειά σας.

Αλλάζετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μπείτε στη συνήθεια να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού κοινωνικών μέσων σας κάθε μήνα. Δημιουργήστε έναν αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε διαφορετικό για κάθε λογαριασμό. Αποφύγετε τη χρήση κωδικών πρόσβασης όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και άλλες τέτοιες πληροφορίες στις οποίες οι χάκερ μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση και να θέτουν σε κίνδυνο τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεδομένου ότι μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης, χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης.

Πατήστε το κουμπί για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Ενώ ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, είναι πρόσφατα ότι έγινε εξαιρετικά δημοφιλές. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων σάς κάνει να εισάγετε μια άλλη πληροφορία. Το 2FA, ή ο έλεγχος ταυτότητας πολλών παραγόντων, λέγεται ότι είναι πιο ασφαλές από τους κωδικούς πρόσβασης και ως εκ τούτου, σας δίνει ηρεμία, ακόμα κι αν οι χάκερ κλέβουν τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, οι επαγγελματίες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ισχυρίζονται ότι έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων μπορεί επίσης να προστατεύσει τους λογαριασμούς σας εάν έχετε κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας.

Ελέγξτε τα email σας για ύποπτες συνδέσεις

Οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, αποκλείουν οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης που θεωρούν ύποπτες και αποστέλλουν αμέσως ένα email στον κάτοχο του λογαριασμού που τους ενημερώνει για αυτήν την απόπειρα και ζητώντας τους να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους. Έτσι, παρακολουθείτε προσεκτικά το email σας και αν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ένας εισβολέας προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μην κάνετε κλικ σε συντομευμένες διευθύνσεις URL

Σκεφτείτε δύο φορές να κάνετε κλικ σε συντομευμένους συνδέσμους, ακόμα και αν το λάβετε από μια αξιόπιστη πηγή. Μερικές φορές, μπορεί να καταλήξετε να το κάνετε, αλλά αν οι κεραίες σας ανεβούν, κλείστε την ιστοσελίδα χωρίς να κάνετε κλικ σε τίποτα στη σελίδα. Αυτή η κίνηση θα σας προστατεύσει από τον τζόκινγκ που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προφίλ κοινωνικών μέσων και σε άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ακόλουθους ιστότοπους για να ελέγξετε τις σύντομες διευθύνσεις URL πριν κάνετε κλικ σε αυτές.

 • CheckShortURL
 • Άγνωστο
 • GetLinkInfo

Γνωρίστε το απόρρητό σας

Θυμηθείτε το Οι πληροφορίες που δημοσιεύετε στα κοινωνικά μέσα παραμένουν για πάντα. Επομένως, μην δημοσιεύετε τίποτα που να επιτρέπει στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου πρόσβαση στη ζωή σας. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για την απάτη των κοινωνικών μηχανικών. Μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, διασφαλίζοντας ότι μόνο οι φίλοι και η οικογένεια βλέπουν τις πληροφορίες που δημοσιεύετε. Μπορείτε να σταματήσετε να μην είναι διαθέσιμες αναρτήσεις.

Αποσύνδεση από λογαριασμούς κοινωνικών μέσων

Εάν έχετε την τάση να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη φορητή συσκευή για πρόσβαση στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνετό αποσυνδεθείτε προτού κάνετε κάτι. Οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει ή με τεχνολογία RFID μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθαρίστε τις εφαρμογές σας

Οι λογαριασμοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να έχουν εφαρμογές στις οποίες ενδέχεται να έχετε δώσει πρόσβαση κατά την περιήγησή σας. Ρίξτε μια ματιά στις εφαρμογές σας και διαγράψτε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή δεν θυμάστε τη λήψη. Οι εφαρμογές είναι ένας τρόπος που οι χάκερ υιοθετούν σε επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής σε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων.

Αποδοχή Επιλεκτικά Αιτημάτων Φίλων

Θα λάβετε πολλά αιτήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που θέλουν να σας «φιλήσουν». Να είστε προσεκτικοί για το αίτημα που αποδέχεστε. Οι χάκερ και οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν συχνά αυτήν την τακτική για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας και στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

Χρησιμοποιήστε το HTTPS για να συνδεθείτε στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μην χρησιμοποιείτε άλλη διεύθυνση URL για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε διευθύνσεις URL HTTPS για πρόσβαση στους λογαριασμούς σας. Αυτό θα αποτρέψει την πρόσβαση σε πληροφορίες ενώ μεταδίδονται στον κυβερνοχώρο. Χρησιμοποιήστε το VPN ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας καθώς και κατά την περιήγηση στον Ιστό.

Κλείσιμο παλιών λογαριασμών κοινωνικών μέσων

Εάν έχετε λογαριασμό κοινωνικών μέσων που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, κλείστε τον. Μην διακινδυνεύετε να αφήσετε προσωπικά δεδομένα στον λογαριασμό καθώς αυτές οι πληροφορίες μπορούν να προσπελαστούν από χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση στους άλλους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μην χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης

Μην αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία σύνδεσής σας στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Εάν κάποιος παραβιάσει τον υπολογιστή σας ή τη φορητή συσκευή σας, θα του επιτρέψει απεριόριστη πρόσβαση στους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά μέσα. Αντ ‘αυτού, κάντε ένα σημείο για πάντα σύνδεση και αποσύνδεση μετά από κάθε συνεδρία.

11 βήματα για την ασφάλεια των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων είναι μια υπέροχη πλατφόρμα δικτύωσης και επικοινωνίας. Ωστόσο, οι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων μπορούν να παραβιαστούν εάν δεν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις ασφαλείας. Εκτός από το κατάλληλο λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, ακολουθήστε αυτούς τους τρόπους για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν μερικοί κακοί άνθρωποι εκεί έξω. Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε τη φανταστική και συναρπαστική ταινία Blackhat για να το ξέρετε!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map