4G vs WiFi – Ποιο είναι ασφαλέστερο στη χρήση;

Πρέπει να χρησιμοποιήσω 4G ή WiFi για ασφαλή, ασφαλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο; Ζούμε σε έναν κόσμο όπου ακούγονται ειδήσεις για απάτες στο Διαδίκτυο, παραβιασμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί και κλοπές ταυτότητας σχεδόν καθημερινά. Λαμβάνουμε μηνύματα και προειδοποιήσεις από διάφορες, αξιόπιστες πηγές, ελπίζοντας να δημιουργήσουμε συνειδητοποίηση σχετικά με το «ηλεκτρονικό ψάρεμα» και είναι σχεδόν σαν ο όρος «ψηφιακή ασφάλεια» να είναι οξυμόρων.  


Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται κάτω από την ομπρέλα του Διαδικτύου και εξαρτώνται από αυτό για εργασία, ψυχαγωγία και εκτέλεση μονότονων εργασιών όπως η πληρωμή λογαριασμών και η κράτηση εισιτηρίων κ.λπ., είναι σημαντικό να μάθουμε πώς να προστατεύουμε τα δεδομένα μας.

4G vs WiFi - Ποιο είναι ασφαλέστερο στη χρήση

4G vs WiFi – Ποιο είναι ασφαλέστερο στη χρήση

Αλλαγή σεναρίων Διαδικτύου

Με τις τεχνολογικές εξελίξεις, το 2G έχει εξελιχθεί σε 3G και τώρα σε συνδέσεις Διαδικτύου 4G. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, οπότε ποια από αυτές τις επιλογές είναι η ασφαλέστερη?

Δυστυχώς, δεν υπάρχει 100% ασφαλής τρόπος πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Όπως ο Robert Morris, ένας κρυπτογράφος το θέτει «Οι τρεις χρυσοί κανόνες για τη διασφάλιση της ασφάλειας του υπολογιστή είναι: δεν κατέχουν υπολογιστή. μην το ενεργοποιήσετε. και μην το χρησιμοποιείτε. ” Αυτό δείχνει ότι το Διαδίκτυο δεν είναι πραγματικά ένα ασφαλές μέρος. Αλλά επειδή δεν το χρησιμοποιούμε δεν είναι επιλογή για κανέναν από εμάς, ας ρίξουμε μια ματιά στις διαδρομές για σύνδεση στο Διαδίκτυο, που έχουμε στη διάθεσή μας.

4G vs WiFi – Ας συγκρίνουμε

Κυψελοειδή δεδομένα όπως σύνδεση 4G – Η σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω του παρόχου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μέσω σύνδεσης 4G είναι πιο ασφαλής από το δημόσιο Wi-Fi καθώς τα δεδομένα που μεταδίδονται είναι κρυπτογραφημένα. Σε πολλές χώρες, το κινητό Διαδίκτυο θεωρείται ταχύτερο από το παραδοσιακό ευρυζωνικό δίκτυο.

Δημόσιο Wi-Fi – Η χρήση δημόσιου Wi-Fi ή Wi-Fi που διατίθεται σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα κ.λπ. είναι πολύ επικίνδυνη και δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή. Το δημόσιο Wi-Fi δεν απαιτεί καμία αναγνώριση για να συνδεθεί σε ένα δίκτυο και παρόλο που αυτό είναι επωφελές για το μέσο άτομο, είναι επίσης επωφελές για έναν χάκερ. Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο παρακολουθούν συνεχώς και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εισπράξουν τα δεδομένα σας.

Όλοι μπορούν να γίνουν χάκερ

Το λογισμικό ηλεκτρονικής εισβολής είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο διαδίκτυο και όποιος ξέρει πού να ψάξει μπορεί να το βρει. Δεν απαιτείται ειδική τεχνολογία για πειρατεία. Οποιοσδήποτε υπολογιστής με δυνατότητα Wi-Fi μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν χάκερ και συχνά χρησιμοποιούν καφετέριες, εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια κ.λπ. ως κυνήγι. Μια σύνδεση Wi-Fi όπως αυτή επιτρέπει σε έναν χάκερ να τοποθετηθεί ανάμεσα σε εσάς και το τερματικό σύνδεσης και συνεπώς να παρακολουθείτε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε μαζί με τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κ.λπ. Αυτές οι τοποθεσίες έχουν εκατοντάδες άτομα που συνδέονται στο ίδιο Wi-Fi και εάν είστε ένας από αυτούς, μπορεί να κινδυνεύετε να διακυβεύσετε τα δεδομένα σας.

Ωστόσο, είναι πιο περίπλοκο για έναν χάκερ να εισβάλλει στο κινητό σας τηλέφωνο. Και πάλι, δεν είναι αδύνατο και τα δεδομένα 3G και 4G μπορούν επίσης να τεθούν σε κίνδυνο, αλλά η παραβίαση ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι δύσκολη και συνεπάγεται τη χρήση ειδικής τεχνολογίας και εξοπλισμού και μπορεί να είναι πιο ακριβή.

VPN – Η ασφαλέστερη λύση

Υπάρχουν πολλές απειλές για τα δεδομένα σας, αλλά υπάρχει μόνο μία καλή λύση – Χρήση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Ένα VPN σάς επιτρέπει να γίνετε ανώνυμοι στο Διαδίκτυο. Με ένα VPN, όλη η επισκεψιμότητά σας κρυπτογραφείται με υψηλού επιπέδου ασφάλεια, κάτι που δεν είναι εύκολο να σπάσει. Δημιουργεί μια ασφαλή σήραγγα για να περάσουν τα δεδομένα σας, με σχεδόν αδύνατη την ανίχνευση της πηγής του. Δημοσιεύσαμε πρόσφατα μια κριτική για τους καλύτερους παρόχους υπηρεσιών VPN με τους οποίους μπορείτε να εγγραφείτε.

Εάν όλα αυτά ακούγονται συντριπτικά, θυμηθείτε ότι οι ιδιωτικές συνδέσεις Wi-Fi ή τα δίκτυα Wi-Fi που διατίθενται σε κλειστό δίκτυο (όπως αυτό που βρίσκετε στο σπίτι ή στο γραφείο) είναι σχετικά ασφαλή. Τέτοιες συνδέσεις προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς πολλή ανησυχία. Όταν βρίσκεστε μακριά από το ιδιωτικό Wi-Fi (όταν ταξιδεύετε), απενεργοποιήστε το Wi-Fi και χρησιμοποιήστε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας.  

Το VPN προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας

Χρησιμοποιήστε ένα VPN μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, καθώς αυτή είναι η ασφαλέστερη επιλογή σας και σας βοηθά να ενισχύσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο, διατηρώντας έτσι τα δεδομένα και τους κωδικούς πρόσβασης ιδιωτικά και μακριά από τους χάκερ. Δεδομένου ότι ένα VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα που αφήνουν τον υπολογιστή σας, είναι δύσκολο για τους χάκερ να το σπάσουν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά VPN που παρέχουν κρυπτογράφηση 256-bit που είναι δύσκολο ακόμη και για κρατικές υπηρεσίες να σπάσουν. Εάν εκτιμάτε την ασφάλειά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα VPN που προσφέρει προστασία υψηλής ποιότητας ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιείτε 4G ή WiFi για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map