7 τρόποι για να κάνετε Hack-Proof το smartphone σας και να ασφαλίσετε τα δεδομένα σας

Ας το παραδεχτούμε. Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνοι είμαστε στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων στο διαδίκτυο, υπάρχει πάντα κάποιος πιο έξυπνος. Ο ειδικός χάκερ είναι πάντα σε εξέλιξη στην ψηφιακή ζούγκλα, περιμένοντας αυτήν την παρθένα ευκαιρία να αναβλύζει τις εμπιστευτικές μας πληροφορίες και να τις κλέψει. Η κλοπή, περιττό να πω είναι είτε να εκκαθαρίσετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας είτε να αφαιρέσετε πολύ, πολύ εμπιστευτικές πληροφορίες. Η CIA απέδειξε πρόσφατα ότι κανένας από εμάς δεν προστατεύεται εντελώς από επιθέσεις παραβίασης. Αυτό λοιπόν πρέπει να κάνουμε για να λάβουμε τη μέγιστη προστασία. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε iPhone, iPad ή Android, ακολουθούν 8 τρόποι για να κάνετε hacking στο smartphone σας.


7 τρόποι για να κάνετε hack-proofing του smartphone σας και να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή

7 τρόποι για να κάνετε Hack-Proof το smartphone σας & Διατηρήστε τα δεδομένα σας ασφαλή

Πώς να κάνετε Hack-Proof το smartphone σας

Αναβαθμίστε συνεχώς το λογισμικό & Υλικολογισμικό

Παρακολουθήστε όλες τις ενημερώσεις λογισμικού και εγκαταστήστε τις ανάλογα τόσο στο smartphone όσο και στον υπολογιστή σας. Φυσικά, η ενημέρωση προκαλεί ενοχλητικές αλλαγές στη διεπαφή του υπολογιστή σας που έχετε συνηθίσει. Αλλά το χρονολογημένο λογισμικό είναι ακριβώς αυτό που οι hacks αναζητούν και αγαπούν. Επομένως, η μη αναβάθμιση ανοίγει κενά για αυτούς. Βεβαιωθείτε ότι οι ενημερώσεις που εφαρμόζετε προέρχονται από επίσημες πηγές.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ανεπίσημα εργαλεία για “ριζοβολία” του τηλεφώνου σας (το iOS το αποκαλεί “jailbreaking”), εκτός εάν είστε απόλυτα σίγουροι για τη δραστηριότητά σας. Οι τεχνικές διασφαλίσεις μπορούν να διαπεραστούν σε ριζωμένα τηλέφωνα και η κατασκοπεία στα εμπιστευτικά δεδομένα σας γίνεται εύκολη.

Επιλέξτε προσεκτικά τις εφαρμογές σας

Κατά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής smartphone, ενδέχεται να χρειαστεί να της παραχωρήσετε άδεια πρόσβασης στα αρχεία, την κάμερα ή την υποκλοπή στο μικρόφωνό σας. Επομένως, σκεφτείτε σκληρά πριν πείτε ναι, καθώς αυτά ενδέχεται να καταχραστούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους χρήστες Android, καθώς η διαδικασία ελέγχου της εφαρμογής της είναι μάλλον επιεική σε σύγκριση με την Apple. Επιπλέον, με το Android που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές που παρέχονται από τρίτα μέρη, δημιουργεί επίσης μια πόρτα για τις αδίστακτες εφαρμογές να διεισδύσουν στο τηλέφωνό σας. Επομένως, μην εγκαταστήσετε τίποτα από άγνωστους ιστότοπους.

Κάντε το δύσκολο για τους εισβολείς να διεισδύσουν

Όποιος κλέψει το τηλέφωνό σας είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Επομένως, κρατήστε το κλειδωμένο όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Τα βαθιά νέα είναι ότι τόσο το iOS όσο και το Android μπορούν να κλειδωθούν μέσω ενός 6ψήφιου κώδικα. Εναλλακτικά, επιλογές όπως αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικά αποτυπώματα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών σας. Επίσης, προσέξτε τις επιλογές «έξυπνου ξεκλειδώματος» που ξεκλειδώνουν αυτόματα το τηλέφωνο όταν βρίσκεστε στο σπίτι ή όταν το έξυπνο ρολόι είναι κοντά. Αυτά επιτρέπουν σε έναν κλέφτη να παρακάμψει συνολικά τον προσωπικό σας κωδικό ξεκλειδώματος.

Κάντε προβλέψεις για παρακολούθηση & Κλειδώστε το τηλέφωνό σας

Παρόλο που ονομάζεται αρνητική σκέψη, πρέπει να είστε πρακτικοί και να έχετε πάντα υπόψη σας ότι υπάρχει κάθε πιθανότητα κλοπής του τηλεφώνου σας. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτό είναι ασφαλή, ανεξάρτητα από το τι. Ορισμένα προηγμένα τηλέφωνα έχουν αυτήν την εξέχουσα δυνατότητα με την οποία όλα τα δεδομένα διαγράφονται αυτόματα αφού ο κλέφτης κάνει μερικές ανεπιτυχείς και λανθασμένες προσπάθειες με τον κωδικό πρόσβασης.

Μια άλλη στερλίνα που παρέχεται τόσο από την Google όσο και από την Apple είναι η «εύρεση της συσκευής μου». Αυτό μπορεί να εντοπίσει το κλεμμένο τηλέφωνό σας σε έναν χάρτη ενώ ταυτόχρονα κλειδώνει ή διαγράφει τα δεδομένα του από απόσταση. Ως χρήστης της Apple, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό μέσω του ιστότοπου iCloud. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία στο τηλέφωνό σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > iCloud > Βρείτε το iPhone μου. Το Google.com/android/devicemanager είναι το αναγνωριστικό όπου οι χρήστες του Android έχουν πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία.

Μην προστατεύετε τις λειτουργίες αυτόματης σύνδεσης

Η αυτόματη σύνδεση σίγουρα είναι μια βολική δυνατότητα, επειδή τα εικονικά πληκτρολόγια κάνουν την πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης μια εργασία. Επίσης, δηλώνει τον κίνδυνο ως χάκερ για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλους τους εμπιστευτικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς σας, απλά πρέπει να ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησής σας. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες αυτόματης σύνδεσης του τηλεφώνου σας. Εάν το κάνετε, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης που ορίζει ότι εισάγετε τακτικά έναν κύριο κωδικό πρόσβασης.
Επίσης, αποφύγετε τη χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για περισσότερες από μία υπηρεσίες ή εφαρμογές, επειδή εάν εντοπιστεί αυτός ο συγκεκριμένος κωδικός πρόσβασης, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες. Αυτό ισχύει ακόμη και όταν είστε απόλυτα προσεκτικοί σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας του smartphone σας ως στοιχείο κορυφαίας προτεραιότητας, καθώς οι χάκερ διεισδύουν τακτικά στις διαδικτυακές υπηρεσίες για να παραβιάζουν τα διαπιστευτήρια των χρηστών, τα οποία στη συνέχεια δοκιμάζονται σε άλλους διαφορετικούς ιστότοπους. Μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρούς τυχαίους κωδικούς πρόσβασης σε δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας αυτό το χρήσιμο εργαλείο.

Κρατήστε τις μεμονωμένες εφαρμογές κλειδωμένες

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης ή κωδικός μπορεί να εμποδίσει τους κλέφτες να εισέλθουν σε αυτόν, αλλά εάν το τηλέφωνό σας κλαπεί φυσικά, τότε τι κάνετε; Το πλεονέκτημα του Android είναι ότι οι μεμονωμένες εφαρμογές μπορούν να κλειδωθούν, διασφαλίζοντας έτσι ότι ακόμη και αν ο κλέφτης ξεπεράσει την οθόνη κλειδώματος, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην τραπεζική σας εφαρμογή ή στο email σας χωρίς να εισαγάγει τον δεύτερο κωδικό πρόσβασης.

Το λειτουργικό σύστημα Android δεν διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα, αλλά υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές και οι οποίες την παρέχουν. Το AVG AntiVirus Free είναι μια τέτοια εφαρμογή. Ωστόσο, οι χρήστες iOS δεν μπορούν να κλειδώσουν μεμονωμένες εφαρμογές απευθείας, αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιούν το Κλείδωμα φακέλων – διαθέσιμο δωρεάν στο App Store – το οποίο μπορεί να παρέχει προστασία με κωδικό πρόσβασης στους φακέλους και τα έγγραφά σας, μειώνοντας έτσι σημαντικά το συνολικό ποσό των εμπιστευτικών πληροφοριών που είναι προσβάσιμο από εγκληματίας στον κυβερνοχώρο.

Χρησιμοποιήστε VPN

Το VPN σημαίνει εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Η σύνδεση σε έναν διακομιστή VPN σάς επιτρέπει να κρυπτογραφείτε όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο, προστατεύοντας τα ευαίσθητα δεδομένα σας από πιθανούς χάκερ και υποκλοπές στη διαδικασία. Η χρήση ενός VPN είναι ζωτικής σημασίας εάν συνδέεστε συχνά σε δημόσια σημεία πρόσβασης WiFi σε εστιατόρια, καφετέριες, αεροδρόμια, σχολεία ή νοσοκομεία. Αυτά τα δωρεάν WiFi Hotspots είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε κυβερνοεγκληματικές επιθέσεις. Μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή VPN στη συσκευή σας iOS ή Android. Ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες υπηρεσίες VPN για το 2017 σε αυτήν την ολοκληρωμένη κριτική.

Πώς να κάνετε Hack-Proof το Smartphone σας – Άθροισμα

Ο χρόνος που αφιερώσαμε στην περιήγηση στον ιστό χρησιμοποιώντας τα smartphone μας αυξάνεται συνεχώς. Είτε στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ελέγχετε τους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε το τραπεζικό υπόλοιπο ή πραγματοποιείτε διαδικτυακές αγορές. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δεδομένων τους όταν χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους, είτε λόγω τεμπελιάς ή άγνοιας. Μην θέτετε τις ευαίσθητες πληροφορίες σας σε κίνδυνο. Χαράξτε το smartphone σας χρησιμοποιώντας τα κόλπα και τις συμβουλές που προτείναμε παραπάνω.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map