Πώς να αποτρέψετε την Alexa από το να σας ακούει

Για πολλούς ανθρώπους, είναι διασκεδαστικό να φέρετε σπίτι έναν ψηφιακό βοηθό που μιλάτε και να έχετε τυχαίες συνομιλίες με τη συσκευή. Αυτή η τρέλα ξεκίνησε αμέσως μετά την έναρξη του εικονικού βοηθού της Amazon που ονομάζεται Amazon Echo, γνωστή ως Alexa.


Πώς να αποτρέψετε την Alexa από το να σας ακούει

Πώς να αποτρέψετε την Alexa από το να σας ακούει

Ακούγοντας την Alexa

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκεις χρήστες που έχουν μακρές συνομιλίες με τη συσκευή, ξεκινώντας από το “Alexa, πώς είναι ο καιρός;” «Alexa, μπορούμε να μιλήσουμε για την κακή μέρα που είχα σήμερα;»

Λοιπόν, ποιος είναι ακριβώς πίσω από την Alexa; Όπως βρήκε μια έκθεση του Bloomberg, χιλιάδες υπάλληλοι του Amazon. Σωστά. Όταν πραγματοποιείτε αυτήν την γελοία συνομιλία με την Alexa, οι υπάλληλοι της Amazon ενδέχεται να σας παρακολουθούν.

Μην εκπλαγείτε Όταν αγοράζετε μια συσκευή Echo, συναινείτε να μοιραστείτε τα δεδομένα με την Amazon. Και τα δεδομένα παραμένουν αποθηκευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και αφού καθαρίσετε τις δραστηριότητές σας από τη συσκευή. 

Μια μηχανή δεν μπορεί ποτέ να λειτουργήσει μόνη της. Επομένως, όταν η Alexa απαντά στις ερωτήσεις σας άμεσα και με ακρίβεια, υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς.

Αυτό συνιστά παραβίαση απορρήτου; Αυτό ισχύει, αλλά θυμηθείτε ότι συμφωνήσατε με τους όρους και τις προϋποθέσεις όταν αγοράσατε τη συσκευή.

Ανησυχητική σκέψη

Επειδή οι συσκευές Amazon Echo έχουν σχεδιαστεί για να είναι διαισθητικές και έξυπνες, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ξεχνούν ότι μιλούν σε ένα μηχάνημα και καταλήγουν να προσφέρουν πολλές προσωπικές πληροφορίες. Όταν το κάνουν αυτό, ξεχνούν επίσης ότι η Alexa δεν δουλεύει μόνη της.

Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται πίσω από τα παρασκήνια για να κάνουν την Alexa αυτό που είναι. Και αυτοί οι άνθρωποι ακούνε πάντα τις συνομιλίες σας και τις αποθηκεύουν στις βάσεις δεδομένων τους για μελλοντική χρήση. 

Πόσοι υπάλληλοι υπάρχουν; Χιλιάδες. Σωστά. Το Amazon.com απασχολεί μεγάλο αριθμό ατόμων σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο για να βελτιώσει τον ψηφιακό βοηθό πίσω από τις συσκευές Echo.

Αυτοί οι άνθρωποι ακούνε ηχογραφήσεις φωνής που έχουν τραβηχτεί από συσκευές Echo σε σπίτια και γραφεία, μεταγράφουν, σχολιάζουν και σχολιάζουν το λογισμικό. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας που χρησιμοποιεί το Amazon για να βελτιώσει την κατανόηση της ανθρώπινης ομιλίας από την Alexa και να την βοηθήσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις εντολές.

Παρόλο που η Alexa υποτίθεται ότι ζει στα σύννεφα, οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευσή της και την καθιστούν ικανή να απαντά σε ερωτήματα και να συνομιλεί.

Αλλά η ίδια η σκέψη χιλιάδων ξένων που ακούνε τις συνομιλίες σας με την Alexa είναι ανησυχητική – σαν να περνάς νόμο περί υγειονομικής περίθαλψης που παίρνει ανθρώπους από το γιατρό τους και τιμωρεί τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη αυτού του 50ου υπαλλήλου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να φέρουν στο σπίτι μια συσκευή ομιλίας.

Εγγραφή ιδιωτικών συνομιλιών

Πριν από μερικούς μήνες, υπήρχε μια αναφορά σχετικά με τις συσκευές Echo που καταγράφουν ιδιωτικές συνομιλίες χρηστών. Οι χρήστες του Echo διαπίστωσαν ότι η συσκευή είχε καταγράψει πράγματα που δεν είπαν ποτέ στον εικονικό βοηθό. Αυτές περιλαμβάνουν προσωπικές συνομιλίες που δεν προορίζονταν για τον ομιλητή.

Το Echo ξυπνά με τέσσερις λέξεις: Alexa, Amazon, Echo και Computer.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι λέξεις είναι τόσο συχνές στην καθημερινή γλώσσα που δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η συσκευή ξυπνά και αρχίζει να ακούει ακόμα και όταν συνομιλείτε με κάποιον άλλο στο τέλος της αίθουσας..

Επειδή τα έξυπνα ηχεία που ενεργοποιούνται με φωνή έχουν σχεδιαστεί για να είναι διαισθητικά, μπορούν να πάρουν τις λέξεις τους από μακριά, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε αυτές τις λέξεις τυχαία σε μια καθημερινή συνομιλία με κάποιον άλλο. Οι κίνδυνοι του να είσαι έξυπνος.

Στην πραγματικότητα, η ικανότητα της Alexa να καταγράφει τυχαίες συνομιλίες την έφερε επίσης στο κουτί των μαρτύρων. Η επιβολή του νόμου θέλει τώρα να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτά τα έξυπνα ηχεία για να βοηθήσει στην επίλυση εγκλημάτων. Παρόλο που τα δεδομένα των χρηστών δεν κοινοποιούνται γενικά με την επιβολή του νόμου, σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται.

Μυστική συσκευή εγγραφής φωνής

Δεν καταλαβαίνουν πολλοί πώς λειτουργούν αυτά τα έξυπνα ηχεία. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να ακολουθούν τις τάσεις και πιστεύουν ότι θα ήταν ωραίο να κάνεις την Alexa να κάνει πράγματα γύρω από το σπίτι. Άλλοι θέλουν να ψηφιοποιήσουν τη ζωή τους φέρνοντας σπίτι Cortana. Μερικοί μάλιστα θέλουν να κάνουν τυχαίες συνομιλίες με τον Siri όταν αισθάνονται βαριεστημένοι.

Αλλά πρώτα απ ‘όλα αυτά είναι συσκευές εγγραφής με ενεργοποίηση φωνής. Είναι σε θέση να συνομιλήσουν μαζί σας, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι κάθε λέξη αυτών των συνομιλιών καταγράφεται από τη μητρική εταιρεία.

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο σκοπός αυτών των συσκευών είναι η αποστολή πληροφοριών χρήστη στην εταιρεία, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναλυτικά στοιχεία και διαφημίσεις.

Πώς θα αισθανόσασταν αν ήξερες ότι υπήρχε μια μυστική συσκευή εγγραφής φωνής στο σπίτι σου που άκουγε τις συνομιλίες σου; Μη ασφαλές και ασταθές, σωστά?

Έτσι πρέπει να αισθάνεστε με μια συσκευή Echo στο σπίτι. δεν χρειάζεται πολύ για να ξυπνήσει η συσκευή και να αρχίσει να ακούει και θα καταγράψει ό, τι ακούει. Και ακόμη και αν καταγράφει ταραγμένη ομιλία, οι άνθρωποι πίσω από το μηχάνημα μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν το πραγματικό νόημα. 

Αλλαγή ρυθμίσεων απορρήτου

Η Amazon γνωρίζει ότι οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν συσκευές Echo, αλλά η ανησυχία για το απόρρητο μπορεί να κάνει πολλούς ανθρώπους να μείνουν μακριά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Amazon επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να γνωρίζουν πώς να αλλάξουν τις ρυθμίσεις απορρήτου, έτσι ώστε οι συνομιλίες τους με την Alexa να μην καταγράφονται από την εταιρεία.

 1. Αρχικά, πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Alexa στο smartphone σας. 
 2. Πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
 3. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Λογαριασμός Alexa” και επιλέξτε “Απόρρητο Alexa”.
 4. Στην ενότητα “Διαχείριση του τρόπου βελτίωσης των δεδομένων σας από την Alexa”, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κουμπί δίπλα στο στοιχείο “Βοήθεια ανάπτυξης νέων λειτουργιών” καθώς και το κουμπί δίπλα στο όνομά σας στην ενότητα “Χρήση μηνυμάτων για τη βελτίωση των μεταγραφών”.

Πρόσθετες συμβουλές και κόλπα

Υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε την κατασκοπεία της Alexa. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Απενεργοποιήστε το “Πάντα να ακούτε” – Πατήστε Σίγαση

Εάν ανησυχείτε για τη διαρροή των ιδιωτικών συνομιλιών σας σε άγνωστα μέρη, ευγενική προσφορά του Alexa, μπορείτε απλώς να θέσετε σε σίγαση το μικρόφωνό του. Οι λειτουργίες συνεχούς ακρόασης μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικές εάν μιλάτε για ευαίσθητα θέματα. Επομένως, πρέπει να πατήσετε το κουμπί σίγασης (μικρόφωνο) στο πάνω μέρος της συσκευής σας. Όταν βλέπετε κόκκινα φώτα, αυτό σημαίνει ότι η Alexa δεν μπορεί πλέον να ακούσει τι λέτε. Εάν θέλετε να ενεργοποιηθεί ξανά, πατήστε ξανά το κουμπί και θα επανέλθει στο φυσιολογικό.

Διαγραφή ιστορικού

Μπορείτε να δώσετε στην Alexa κάποιες εντολές που θα μπορούσαν να είναι αστείες, όπως να κάνετε θόρυβους γάτας. Ωστόσο, ορισμένες αποθηκευμένες ηχογραφήσεις μπορεί να σας στοιχειώσουν στο μέλλον. Υπάρχουν συνέπειες της αποθήκευσης συνομιλιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά εάν κάποιος μπορεί να τις χρησιμοποιήσει. Για παράδειγμα, φανταστείτε μια προηγούμενη ηχογράφηση να εμφανιστεί ξανά ενώ αντιμετωπίζετε προβλήματα διαζυγίου ή φύλαξης παιδιών

Η λύση είναι πολύ απλή, “Απλώς διαγράψτε τις εγγραφές σας”. Όλοι καθαρίζουμε το ιστορικό περιήγησής μας όταν περιηγηθούμε στον ιστό, ναι, είναι το ίδιο πράγμα.

Για να ακούσετε και να διαγράψετε αποθηκευμένες εγγραφές, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Ιστορικό στην εφαρμογή Alexa και, στη συνέχεια, διαγράψτε το Ιστορικό. Οι ηχογραφήσεις θα παραμείνουν στο cloud του Αμαζονίου έως ότου τις αφαιρέσετε. Σας προτείνω να το κάνετε και αυτό.

Απενεργοποίηση “Ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων”

Η Amazon καθιστά σαφές ότι οι πραγματικοί άνθρωποι στην εταιρεία θα ακούσουν τις συνομιλίες και τις εντολές μας για τη βελτίωση της λειτουργικότητας της Alexa. Παρόλο που είναι αρκετά ευθεία προς τα εμπρός, δεν συνιστώ να το διατηρήσετε. Μια χούφτα τυχαία επιλεγμένων συνομιλιών χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της Alexa. Ισχυρίζονται ότι το κάνουν χωρίς να προσδιορίζουν τον χρήστη ή τον λογαριασμό, αλλά δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κανέναν όταν πρόκειται για το Διαδίκτυο στις μέρες μας. Είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνετε επιπλέον προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσετε την προστασία του απορρήτου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη “Βοήθεια ανάπτυξης νέων λειτουργιών” και “Χρήση μηνυμάτων για τη βελτίωση των μεταγραφών”.

Αποσυνδέστε την συσκευή

Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε την κατασκοπεία είναι να αποσυνδέσετε ολόκληρη τη συσκευή. Αυτό είναι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τεχνικά μέτρα ή να μην ανησυχείτε για να πιέσετε κάτι λάθος. Κόψτε την ηλεκτρική ενέργεια από τη συσκευή σας, καθίστε και ανοίξτε όποια συνομιλία θέλετε.

Λειτουργήστε με ένα VPN

Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη συσκευή για αυτό που συμβαίνει. Η πρώτη και κύρια δουλειά είναι να ΑΚΟΥΣΤΕ τις εντολές μας. Ωστόσο, το πρόβλημα έγκειται όταν ένας χάκερ παίρνει τα χέρια του στα προσωπικά μας δεδομένα και τις ηχογραφήσεις μας. Χρησιμοποιώντας ένα VPN, θα ανακατευθύνετε την κυκλοφορία σας μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή της επιλογής σας. Αυτό θα κρυπτογραφήσει την κυκλοφορία σας και θα κρύψει την ταυτότητά σας όσο είστε συνδεδεμένοι. Θα προστατευτείτε παντού.

Για να σας βοηθήσουμε περισσότερο, μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά κορυφαία VPN εκεί έξω για να διατηρήσετε το απόρρητό σας κατά τη χρήση της Alexa.

Αποτρέψτε την Alexa από την υποκλοπή – Summing Up

Η απαιτούμενη ευκολία έχει υψηλή τιμή σήμερα – το απόρρητό μας. Η Alexa μπορεί να κάνει την καθημερινή σας ζωή πολύ πιο εύκολη, αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητό σας. Προσέξτε σε ποιον δίνετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Όποιος έχει αυτό μπορεί να ελέγξει τις εγγραφές σας και ακόμη και να αλλάξει τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης. Τώρα ξέρετε πώς να εξασφαλίσετε την ιδιωτική σας ζωή χωρίς να έχετε την Alexa να ακούει ό, τι έχετε να πείτε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map