Γιατί δεν πρέπει να ριζώσετε τη συσκευή σας Android

Μην ριζώσετε τη συσκευή σας Android


Γιατί δεν πρέπει να ριζώσετε τη συσκευή σας Android

Τι είναι το Rooting?

Rooting Android συσκευές είναι η ίδια έννοια με jailbreaking Για iOS. Παρέχει στους χρήστες απεριόριστο έλεγχο των συσκευών τους λειτουργικό σύστημα, και θα έχετε πρόσβαση σε επίπεδο διαχειριστή σε όλα. Ως αποτέλεσμα, θα μπορείτε προσαρμογή τη συσκευή σας και παράκαμψη των περιορισμών που επιβάλλουν οι κατασκευαστές τηλεφώνων.

Και αν κάνετε root τη συσκευή σας Android με επιτυχία, θα απολαύσετε πολλά οφέλη, όπως:

 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Θα μπορούσατε να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.
 • Εγκαταστήστε οποιαδήποτε εφαρμογή: Η αποφυγή περιορισμών κατασκευαστή σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάνετε λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής στη συσκευή σας, είτε είναι στο Play Store είτε όχι.
 • Προσαρμογή συσκευής: Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στα θέματα που παρέχει ο διαχειριστής σας. Όταν κάνετε root τη συσκευή σας, μπορείτε να προσαρμόσετε γραφικά και θέματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 • Τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού για παλιά τηλέφωνα: Εάν έχετε ένα τηλέφωνο που δεν υποστηρίζει πλέον την πιο πρόσφατη έκδοση του Android OS, τότε η ριζοβολία είναι η μόνη σας επιλογή (εάν δεν θέλετε να αγοράσετε μια νέα συσκευή). Θα λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού παρά το ότι έχετε παλιό τηλέφωνο.
 • Διαγραφή bloatware: Οι κατασκευαστές πωλούν συσκευές Android με προεγκατεστημένο bloatware που δεν μπορείτε να διαγράψετε. Το κάνουν επειδή οι προγραμματιστές λογισμικού τους πληρώνουν για να εμφανίσουν επιδείξεις των προϊόντων τους. Αυτό το bloatware θα μειώσει την ταχύτητα της συσκευής σας, αλλά αν μπορείτε να το διαγράψετε εάν κάνετε root το τηλέφωνό σας.
 • Αντίγραφο ασφαλείας δεδομένων: Οι χρήστες Android μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων τους και να τα ανεβάσουν σε διαφορετική συσκευή.

Παρά όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, οι περισσότεροι ειδικοί της τεχνολογίας συμβουλεύουν να μην ξεριζώσουν τη συσκευή σας Android επειδή συνοδεύεται από σημαντικός κίνδυνος.

Γιατί πρέπει να αποφύγετε την εκκίνηση της συσκευής σας Android

Η εκκίνηση της συσκευής Android σημαίνει πλήρη ελευθερία πρόσβασης στο λειτουργικό σύστημα και τον πυρήνα της. Αλλά έρχεται σε μια επικίνδυνη τιμή όπως θα πρέπει καταργήστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας που εγκατέστησε ο κατασκευαστής. Αυτό θα αφήσει τη συσκευή σας σε κίνδυνο κακόβουλο λογισμικό και κυβερνοεπιθέσεις.

Υπάρχουν πολλά άλλα μειονεκτήματα, όπως:

Ανάκληση εγγύησης

Οι περισσότερες εταιρείες δεν τους αρέσουν όταν παρακάμπτετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και τις περιοχές περιορισμένης πρόσβασης. Ως αποτέλεσμα, η εγγύησή σας θα ακυρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι εάν η συσκευή σας δυσλειτουργεί, ο κατασκευαστής δεν θα καλύψει τις ζημιές.

Δυνατότητα θραύσης του τηλεφώνου σας

Το να χτυπήσετε τη συσκευή σας είναι πιθανώς το μεγαλύτερο χτύπημα που θα λάβετε εάν η ριζοβολία δεν πάει καλά. Ο όρος σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας δεν θα λειτουργήσει πλέον, έτσι γίνεται άχρηστο ως τούβλο. Βλέπετε, κάθε συσκευή Android έχει μια μοναδική μέθοδο ριζοβολίας και ο κατασκευαστής τις ράβει συνήθως αρκετά γρήγορα για να αποτρέψει οποιαδήποτε απόπειρα. Επομένως, υπάρχει υψηλός κίνδυνος να αντιμετωπίσετε προβλήματα, ειδικά εάν δεν είστε προηγμένος χρήστης τεχνολογίας. Σε τελική ανάλυση, είσαι παραβίαση με το λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό της συσκευής σας, μια λανθασμένη κίνηση και το τηλέφωνό σας ενδέχεται να μην λειτουργήσει ξανά.

Ένα θέμα ευπάθειας σε κακόβουλο λογισμικό και Hacks

Θα απολαμβάνετε πολλά οφέλη όταν κάνετε root τη συσκευή σας, όπως πρόσβαση σε πολύ περισσότερες εφαρμογές. Αλλά αυτό έρχεται σε βάρος των ρυθμίσεων Android υψηλής ασφάλειας που προστατεύουν το τηλέφωνό σας. Ως αποτέλεσμα, θα είστε περισσότερο ευάλωτο σε κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο. Γι ‘αυτό μην εγκαταστήσετε καμία εφαρμογή που συναντάτε γιατί μπορεί να κλέψει τα δεδομένα σας. Σας προτείνω επίσης να κάνετε λήψη ενός ισχυρού antivirus ή VPN υπηρεσία για την προστασία της συσκευής σας εάν αποφασίσετε να την ριζώσετε.

Κακόβουλες εφαρμογές Rooting

Οι χρήστες με λιγότερη τεχνογνωσία θα καταφύγουν σε εφαρμογές για να ξεριζώσουν τις συσκευές τους, και μπορεί να είναι μερικές από αυτές κακεντρεχής. Εάν κάνετε λήψη λογισμικού που περιέχει κακόβουλο λογισμικό, οι εισβολείς θα έχουν πλήρη πρόσβαση στο τηλέφωνο και τα δεδομένα σας. Μπορούν ακόμη και να παίζουν με το λογισμικό σας, επειδή δεν θα έχετε Ρυθμίσεις ασφαλείας του Android για να σας προστατεύσω.

Ενημέρωση προβλημάτων

Ορισμένοι χρήστες Android που ρίζωσαν τα smartphone τους ανέφεραν ότι δεν έλαβαν πλέον Ενημερώσεις OTA από τον κατασκευαστή. Αυτές οι ενημερώσεις διορθώστε σφάλματα και βελτιώστε τη συνολική απόδοση της συσκευής, για να μην αναφέρουμε επιδιορθώνω πρόχειρα κάθε δυνατό παραβίαση ασφαλείας. Επομένως, αν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε root το τηλέφωνό σας, καλύτερα να προετοιμαστείτε για την πιθανότητα να μην λάβετε επίσημες ενημερώσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίζετε τακτικά σφάλματα και προβλήματα απόδοσης όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας.

Θέματα ασφάλειας

Ανέφερα νωρίτερα ότι οι εισβολείς θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και να κλέψουν τα δεδομένα σας μέσω κακόβουλων εφαρμογών. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος εισόδου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή σας θύρα USB. Γι ‘αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει το smartphone σας σε ένα έμπιστος συσκευή, αλλιώς είναι κουρτίνες για εσάς.

Μειώστε τους κινδύνους ασφαλείας – Αποκτήστε ένα VPN

Είτε αποφασίσετε να κάνετε root τη συσκευή σας είτε όχι, είναι πάντα καλύτερο να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με ένα VPN. Αυτό το εργαλείο κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα και η διαδικτυακή σας δραστηριότητα, καθιστώντας αδύνατο για τους χάκερ, τους ISP και τις κυβερνητικές υπηρεσίες να σας παρακολουθούν. Είναι ένα πρέπει να έχουν εάν τα μέτρα ασφαλείας του Android δεν σας προστατεύουν πλέον.

Εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) ανακατευθύνετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο μέσω ενός από τους ιδιωτικούς, ασφαλείς διακομιστές του. Σας δίνουν επίσης ένα νέα διεύθυνση IP από την τοποθεσία του διακομιστή σας και χρησιμοποιήστε ασφαλή πρωτόκολλα κρυπτογράφησης για να αποκρύψετε τα δεδομένα σας. Ως αποτέλεσμα, το κακόβουλο λογισμικό και οι εισβολείς δεν θα μπορούν να επηρεάσουν το τηλέφωνό σας και η ριζωμένη συσκευή σας θα παραμείνει άθικτη.

Τα VPN σας επιτρέπουν επίσης να πλαστογραφείτε την τοποθεσία σας στο διαδίκτυο και παράκαμψη γεω-περιορισμών, που σημαίνει ότι μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό πολλών ιστότοπων και καναλιών ροής.

Καλύτερο VPN για συσκευές με ρίζες Android

Οι χρήστες Android που ρίζωσαν τις συσκευές τους πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την επιλογή του παρόχου VPN τους. Η λήψη μιας άσχημης υπηρεσίας δεν θα σας προστατεύσει από τους κινδύνους που ανέφερα παραπάνω. Επομένως, μην εγγραφείτε δωρεάν VPN επειδή χρησιμοποιούν αδύναμες, εύκολες κρυπτογραφήσεις. Διατηρούν επίσης αρχεία καταγραφής της κίνησής σας και το πωλούν σε τρίτους.

Αντ ‘αυτού, πυροβολήστε τους παρόχους που κέρδισαν σχόλια από χρήστες και ειδικούς του κλάδου. προτείνω ExpressVPN, μια πολύ αξιόπιστη υπηρεσία VPN που προσφέρει τις καλύτερες δυνατότητες ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού (AES 256-bit), ένα διακόπτης θανάτωσης, και προστασία κατά Διαρροές DNS. Επίσης, δεν αποθηκεύει την επισκεψιμότητά σας στο Διαδίκτυο ούτε παρακολουθεί τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα.

Και μπορείτε πάντα να ακυρώσετε τη συνδρομή σας και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων εντός των πρώτων 30 ημερών, καθώς η εταιρεία προσφέρει Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών πολιτική.

Μερικές εναλλακτικές είναι σχεδόν εξίσου καλές, αλλά η πρώτη μου επιλογή είναι ExpressVPN.

Γιατί δεν πρέπει να ριζώσετε τη συσκευή σας Android – Διαχωρισμός λέξεων

Υποθέτω λοιπόν ότι η ερώτηση εκατομμυρίων δολαρίων είναι: Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να ξεριζώσετε τη συσκευή σας Android; Δεν θα το συνιστούσα γιατί το τα στοιχήματα είναι πολύ υψηλά. Εμπιστεύεστε μια άγνωστη εφαρμογή με μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, τυχόν λανθασμένες κινήσεις και μπορείτε να φιλήσετε τη συσκευή σας αντίο. Ακόμα κι αν όλα πάνε τέλεια, εξακολουθείτε να διακινδυνεύετε το τηλέφωνό σας: Χωρίς αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς, χωρίς τακτικές ενημερώσεις, ζητήματα ασφαλείας και χωρίς εγγύηση. Κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει τον κόπο.

Αλλά αν επιμένετε να συνεχίσετε με το rooting της συσκευής σας Android, τότε αποκτήστε μια ισχυρή υπηρεσία VPN όπως ExpressVPN είναι κρίσιμο. Θα είναι δικό σου μόνο γραμμή άμυνας ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό και χάκερ.

Έχετε ριζώσει ποτέ μια συσκευή Android; Μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map