Οι καλύτερες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση σε Android

Όλοι γνωρίζουν ότι το Διαδίκτυο είναι ένα μη ασφαλές δίκτυο. Με τόσους πολλούς χάκερ και απατεώνες να προσπαθούν να εισέλθουν στα προσωπικά σας δεδομένα, δεν είναι περίεργο ότι το απόρρητο του Διαδικτύου έχει γίνει μεγάλη ανησυχία για πολλούς χρήστες. Επιπλέον, το γεγονός ότι η κυβέρνηση μπορεί να κατασκοπεύει ενεργά τους ανθρώπους επιδεινώνει μόνο την κατάσταση και την ανάγκη αποτελεσματικών εργαλείων ανωνυμίας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο Google Play Store που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ανώνυμα στο smartphone ή τους πίνακες σας. Αλλά ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση στο Android?


Οι καλύτερες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση σε Android

Οι καλύτερες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση σε Android

Καλύτερες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση σε Android

Ενώ υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία λογισμικού για ανώνυμη περιήγηση σε έναν υπολογιστή, υπάρχουν πολύ λίγα που αξίζει να λάβετε υπόψη για το Android. Με αυτά τα λόγια, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ποιοτικές επιλογές λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε την ταυτότητά σας κρυφή από οποιονδήποτε κατασκοπεύει την online δραστηριότητά σας.

Θέλετε να μάθετε ποιο λογισμικό είναι το καλύτερο για να μείνετε ανώνυμοι κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο; Εδώ είναι η περιεκτική λίστα.

ExpressVPN

Εάν θέλετε πραγματικά να παραμείνετε ανώνυμοι κατά τη χρήση της συσκευής σας Android, μια εφαρμογή VPN είναι απαραίτητη. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι υπηρεσιών VPN που προσφέρουν τις εφαρμογές τους στο Google Play Store. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές VPN είναι ακόμη δωρεάν. Ωστόσο, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην χρησιμοποιείτε δωρεάν εφαρμογή VPN σε οποιαδήποτε από τις συσκευές σας, καθώς είναι πολύ επικίνδυνες και μπορεί ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το απόρρητό σας. Σε περίπτωση που αναζητάτε μια εφαρμογή VPN για εγκατάσταση στη συσκευή σας Android, το ExpressVPN είναι απλώς το καλύτερο. Η εφαρμογή Android τους είναι εξαιρετικά αξιόπιστη και φιλική προς τον χρήστη. Απλώς ξεκινήστε την εφαρμογή, συνδεθείτε και συνδεθείτε σε έναν διακομιστή VPN. Μόλις ολοκληρωθεί, όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο, τόσο σε WiFi είτε σε 4G, θα κρυπτογραφηθεί. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και ο ιστότοπος που επισκέπτεστε στη συσκευή σας Android δεν θα μπορούν πλέον να εντοπίζουν τη δημόσια διεύθυνση IP σας.

Orfox: Το Android Tor

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την ανωνυμία στο διαδίκτυο έχει ακούσει τον Tor. Ωστόσο, αυτό το σχετικά λιγότερο γνωστό πρόγραμμα περιήγησης που ονομάζεται Orfox είναι αφιερωμένο στην πλατφόρμα Android. Με βάση τον κώδικα Firefox για Android και λειτουργεί στην ίδια προϋπόθεση με το Tor, η εφαρμογή παρέχει την τέλεια αρμονία μεταξύ ασφάλειας και ανωνυμίας.

Με τους απλούστερους όρους, το πρόγραμμα περιήγησης Orfox αναμεταδίδει τις επικοινωνίες σας μέσω πολλών καναλιών, καθιστώντας τις έτσι ανεξίτηλες. Αυτό κάνει όλους όσοι παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο να διατρέχουν τόσα πολλά στεφάνια για να φτάσουν στο ιστορικό ιστού σας που είναι πιο πιθανό να παραιτηθούν παρά να πετύχουν.

Το πρόγραμμα περιήγησης Orfox διαθέτει προεγκατεστημένο HTTPS παντού και δυνατότητα NoScript. Επίσης, οι κριτικές του προγράμματος περιήγησης λένε ότι παρέχει μια ομαλή εμπειρία σερφ. Αν θέλετε ένα απλό αλλά αξιόπιστο ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης Android, τότε αυτό είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσετε.

Γκόστερ

Το πρόγραμμα περιήγησης Ghostery είναι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα ανώνυμα προγράμματα περιήγησης για Android στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ο λόγος για τον οποίο είναι δημοφιλές στο πιο τεχνολογικό πλήθος είναι το γεγονός ότι επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εύκολα τα trackers που χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε ιστότοπο επισκέπτονται.

Περνώντας από τις σωστές διαδρομές στη διεπαφή χρήστη, μπορείτε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε τη χρήση συγκεκριμένων ιχνηλατών από οποιονδήποτε ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τον έλεγχο των πληροφοριών σχετικά με εσάς και όχι των διαχειριστών του ιστότοπου που επισκέπτεστε.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτό. Οι ιστότοποι που κάνουν βαριά χρήση των ιχνηλατών μπορεί να φαίνεται να καθυστερούν ή ακόμη και να μην φορτώνουν εάν αποκλείονται πολλά από τα σημαντικά trackers τους. Εάν αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο πρόβλημα και εξακολουθείτε να θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο στον ιστότοπο, τότε θα πρέπει να μεταβείτε χειροκίνητα και να αλλάξετε την κατάσταση παρακολούθησης στο πρόγραμμα περιήγησης Ghostery.

Εκτός από αυτό, το Ghostery παρέχει μια ισχυρή δυνατότητα ασφάλειας που προσαρμόζεται με τρόπους που τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης δεν προσφέρουν. Αν σας αρέσει να παίζετε με την ορατότητά σας στο διαδίκτυο και μπορείτε να κατανοήσετε πώς να τροποποιήσετε τους ιχνηλάτες για να απολαύσετε ιστότοπους και να παραμείνετε ανώνυμοι, αυτό είναι το πρόγραμμα περιήγησης για εσάς.

Firefox

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Δεν είναι ο Firefox λίγο πολύ mainstream για να θεωρηθεί καλό πρόγραμμα περιήγησης Android για ανωνυμία; Όχι. Στην πραγματικότητα, ο Firefox είναι αρκετά ανοιχτός για να σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε καλύτερα όλες τις δυνατότητες του ιστότοπου και να σας κρατάει σχετικά κρυμμένο από αδιάκριτα μάτια.

Αν και το βασικό πρόγραμμα περιήγησης Firefox δεν παρέχει επιπλέον ασφάλεια για να μιλήσουμε, είναι το εύρος των πρόσθετων που προσφέρει που το ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του. Επιλέγοντας τα πρόσθετα που θα θέλατε να έχετε στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox, μπορείτε να αποφασίσετε τι είδους πληροφορίες για τον εαυτό σας στέλνετε στο Διαδίκτυο γενικά.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι όλα τα πρόσθετα στον Firefox περιλαμβάνουν τη χρήση της μνήμης RAM. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να εκτελέσετε επιπλέον εφαρμογές μόνο για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ασφαλούς περιήγησης στον Firefox. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά θα λειτουργούν στο ίδιο μοτίβο με το βασικό πρόγραμμα περιήγησης.

Έτσι, εάν θέλετε ένα πρόγραμμα περιήγησης για ασφάλεια εισόδου σε μεσαίο επίπεδο κατά την περιήγηση σε Android, τότε ο Firefox μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά για εσάς.

IceCat Mobile

Ίσως έχετε ακούσει για IceCat στο παρελθόν. Μόνο ήταν παλαιότερα γνωστό ως IceWeasel. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι σαν μια βελτιωμένη έκδοση του Firefox. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ενώ ο Firefox θα σας προτείνει περιστασιακά εφαρμογές επί πληρωμή και πρόσθετα, το IceCat χρησιμοποιεί αποκλειστικά δωρεάν εφαρμογές και πρόσθετα.

Φυσικά, υπάρχουν ανεπιθύμητα και μειονεκτήματα σε αυτό το γεγονός. Το αρνητικό είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να ασχολείστε με την ενοχλητική πληρωμένη έγκριση και μπορείτε να απολαύσετε άνετα το σερφάρισμα στο κινητό σας χωρίς να σας ενοχλεί. Στο μειονέκτημα, χάνετε τις πραγματικά ασφαλείς εφαρμογές και πρόσθετα που μπορεί να σας επιτρέψουν να παραμείνετε κρυμμένοι από όλους. Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν μόνο πολλά που μπορούν να επιτύχουν οι δωρεάν εφαρμογές.

Ωστόσο, εάν δεν ανησυχείτε πολύ για το απόρρητο και μπορείτε να αισθανθείτε άνετα με ένα ονομαστικό επίπεδο ανωνυμίας που μπορεί να παρέχει η IceCat με το πλήθος των δωρεάν εφαρμογών της, τότε είναι μια άξια επιλογή.

Πρόγραμμα περιήγησης CM

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι το όνειρο ενός μινιμαλιστή. Προσφέρει μία από τις πιο απλές διεπαφές του προγράμματος περιήγησης μεταξύ αυτών εκτός αυτών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργικότητα. Στην πραγματικότητα, διαθέτει μεγάλο αριθμό ενσωματωμένων λειτουργιών ασφαλείας, όπως αυτοματοποίηση χωρίς παρακολούθηση, ανιχνευτές απάτης και ενισχυτή περιήγησης για ενίσχυση του σερφάρισμα.

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι επίσης ένα από τα μικρότερα ασφαλή προγράμματα περιήγησης που διατίθενται στο διαδίκτυο. Αν θέλετε κάτι να σας κρατήσει ασφαλείς και να λειτουργήσει αποτελεσματικά χωρίς να σας οδηγήσει σε εφαρμογές επί πληρωμή και άλλες παρενοχλήσεις, τότε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης αξίζει να εξεταστεί.

Καλύτερες εφαρμογές για ανώνυμη περιήγηση σε Android – Συμπέρασμα

Είτε επιλέγετε ένα βασικό πρόγραμμα περιήγησης με ελάχιστες δυνατότητες ασφαλείας ή ανωνυμία βαρέων βαρών, δεν υπάρχει λόγος να ξεφύγετε από το γεγονός ότι χωρίς τη σωστή γνώση του πώς λειτουργούν τα πράγματα, διατρέχετε τον κίνδυνο.

Βεβαιωθείτε ότι μετράτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας εφαρμογής πριν την εγκαταστήσετε. Μπορεί να υπάρχουν μερικές εφαρμογές που φαίνονται υπέροχες αλλά μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιους κινδύνους για το απόρρητό σας.

Τα προγράμματα περιήγησης που έχουμε αναφέρει εδώ μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς, αλλά το καλύτερο μέτρο ασφαλείας είναι η δική σας επαγρύπνηση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map