Πώς να προστατεύσετε το πορτοφόλι σας BitCoin

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο κόσμος υπήρξε μάρτυρας πολλών απειλών για την ασφάλεια, ιδίως όσον αφορά την προστασία των ηλεκτρονικών δεδομένων και τη μεταφορά χρημάτων που αφορούν εμπορικές συναλλαγές. Όροι όπως η κλοπή στον κυβερνοχώρο και τα ransomware δεν είναι πλέον ξένοι. Με κρυπτονομίσματα όπως τα bitcoin που συναρμολογούν τα διαγράμματα δημοτικότητας, επιπλέον, μπορείτε να προστατεύσετε το πορτοφόλι σας Bitcoin.


Πώς να ασφαλίσετε το πορτοφόλι σας BitCoin

Πώς να προστατεύσετε το πορτοφόλι σας BitCoin

Πόσο ασφαλές είναι το Bitcoin?

Το Bitcoin έχει αποδειχθεί ως το πιο ασφαλές εικονικό νόμισμα. Αλλά ακόμη και τότε, δεν έχει ξεφύγει από το μερίδιό του στις κυβερνοεπιθέσεις. Το Bitstamp κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ειδήσεις όταν 19.000 BTC είχαν πειραματιστεί μετά την παραβίαση των εικονικών πορτοφολιών της ανταλλαγής. Αυτό ισοδυναμούσε με καθαρή ζημιά περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Trojan, Pony Loader 2.0 είναι ικανό να αναγνωρίζει και να κλέβει από πορτοφόλια που είναι αποθηκευμένα σε μολυσμένα συστήματα. Έχει κλέψει άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Litecoin επίσης.

Γιατί συμβαίνει αυτό επανειλημμένα; Δεδομένου ότι οι συναλλαγές bitcoin είναι μη αναστρέψιμες, καμία επίσημη αρχή που μπορεί να ενεργήσει ως ενδιάμεσος δεν μπορεί να τις αναιρέσει. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς και τα μέρη αγοράς και πώλησης είναι άγνωστα μεταξύ τους και η αντιστροφή μπορεί να συμβεί μόνο σε περίπτωση σφάλματος. Επιπλέον, οι αρχές δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κλεμμένα bitcoin παρά τις πολλές τεχνικές που εφαρμόζονται για την ανίχνευσή τους.

Επιπλέον, παρόλο που οι χρήστες Bitcoin παραμένουν ανώνυμοι μέσω ιδιωτικών διευθύνσεων Bitcoin που έχουν δημιουργηθεί για κάθε μεμονωμένο εικονικό πορτοφόλι, όλες οι συναλλαγές δημοσιοποιούνται για να βλέπει ο καθένας τη λίστα συναλλαγών που ανήκει σε μια διεύθυνση. Αυτό απαιτεί επιπλέον προφυλάξεις που αυξάνουν το απόρρητο αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP του υπολογιστή με εργαλεία όπως το VPN ή το Tor.

Προστασία του Πορτοφολιού σας Bitcoin

Όταν αρχίζετε να προστατεύετε το πορτοφόλι σας Bitcoin, στην πραγματικότητα αυξάνετε την ασφάλειά σας όταν πληρώνετε με το νόμισμα. Αυτό σας επιτρέπει να προστατεύσετε ταυτόχρονα την ταυτότητά σας και φυσικά το πορτοφόλι από πιθανή κλοπή στον κυβερνοχώρο.

1. Ο ευέλικτος πελάτης Bitcoin πολλαπλών όψεων

Για να βελτιώσετε το απόρρητό σας, καθώς και να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα-πελάτη Bitcoin που σας επιτρέπει να αλλάξετε ή να αλλάξετε σε μια νέα διεύθυνση με κάθε συναλλαγή. Επίσης, συνιστάται ο διαχωρισμός συναλλαγών σε πολλά πορτοφόλια, ανάλογα με τη σημασία τους. Η συνιστώμενη διαδικασία είναι να διατηρήσετε ένα πορτοφόλι για καθημερινές συναλλαγές σχετικά μικρότερων ποσών, τα οποία μπορούν να συμπληρωθούν όταν και όταν είναι απαραίτητο.

2. Προστασία ταυτότητας 

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν μοιράζεστε πληροφορίες συναλλαγών σε δημόσιους χώρους, όπως το Διαδίκτυο. Διαφορετικά, ενδέχεται να διακινδυνεύσετε να αποκαλύψετε κατά λάθος την ταυτότητά σας και τη διεύθυνση Bitcoin. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως είδαμε προηγουμένως. 

3. Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν τυχαίο ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές πλατφόρμες. Εάν το κάνετε, ενδέχεται να θέσετε σε κίνδυνο όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας σε περίπτωση που οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εισβάλουν σε έναν από αυτούς. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν ισχυρό τυχαίο κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

4. Υπηρεσία Escrow

Η υπηρεσία escrow είναι χρήσιμη εάν αγοράζετε ή πουλάτε κάτι από κάποιον που δεν γνωρίζετε. Το άτομο που πληρώνει πρέπει να στείλει τα bitcoin του στην υπηρεσία μεσεγγύησης καθώς περιμένει να πάρει το αντικείμενο που αγοράζει. Ο πωλητής, εν τω μεταξύ, γνωρίζει ότι τα χρήματά του είναι ασφαλή στον λογαριασμό μεσεγγύησης και παραδίδει το αντικείμενο που συμφωνήθηκε νωρίτερα. Κατά την παραλαβή των εμπορευμάτων, ο αγοραστής ειδοποιεί την υπηρεσία μεσεγγύησης για την τελική πληρωμή.

5. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του εικονικού πορτοφολιού

Όσον αφορά τη φυσική αποθήκευση, τηρήστε τους κανόνες που ορίζονται από οποιαδήποτε σημαντική πολιτική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Συνεχίστε να ενημερώνετε συχνά, χρησιμοποιείτε διαφορετικές τοποθεσίες και πολυμέσα διατηρώντας τα πάντα κρυπτογραφημένα. Κρυπτογραφώντας, θα διασφαλίσετε την ασφάλεια.

6. Κρυπτογράφηση του Πορτοφολιού

Η κρυπτογράφηση του πορτοφολιού είναι απολύτως απαραίτητη, ειδικά όταν το αποθηκεύετε στο διαδίκτυο. Το βασικό κλειδί για την ασφάλεια είναι να έχετε έναν πολύ ισχυρό και ασυνήθιστο κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα εργαλεία όπως το DESlock + για κρυπτογράφηση αρχείων που περιέχουν όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες. Είναι ακόμη καλύτερο να κρυπτογραφείτε ολόκληρο το χώρο χρήστη ή το σύστημα που διαθέτει τα αρχεία.

Εάν δεν πιστεύετε ότι μπορούν να ληφθούν πληροφορίες από εσάς, απλώς πηγαίνετε να παρακολουθήσετε την ταινία Blackhat!

7. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι απαραίτητος

Όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες αποθήκευσης στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να εξετάσετε κριτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών που είναι πραγματικά αξιόπιστα πριν επιλέξετε. Αλλά ακόμη και τότε, πρέπει να θυμάστε ότι καμία διαδικτυακή υπηρεσία αποθήκευσης δεν είναι απολύτως ανόητη και ο πάροχος υπηρεσιών θα μπορούσε να αναπτύξει ένα τακούνι Αχιλλέας και να χακαριστεί, δεδομένης της εξαιρετικά σοφίας των επαγγελματιών χάκερ και των ληστών του κυβερνοχώρου που κυριαρχούν στις μέρες μας.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ζητά έναν κωδικό μίας χρήσης για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείτε και αυτός αποστέλλεται στην κινητή συσκευή σας. Μόλις παρασχεθεί από το τέλος σας, τότε θα περάσει μόνο η συναλλαγή.

8. Μην χρησιμοποιείτε Πορτοφόλια στις φορητές συσκευές σας: 

Οι φορητές συσκευές μπορεί ασφαλώς να είναι βολικές, αλλά είναι εξαιρετικά ευάλωτες και στους χάκερ. Επομένως, είναι συνετό να αποφεύγετε τη χρήση τους. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό σε περιπτώσεις όπου μεταφέρονται μεγάλα χρηματικά ποσά είτε για αγορά είτε για πώληση. Η συναλλαγή μπορεί να παραβιαστεί ή να χαθεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πραγματικά ασφαλέστερο να διατηρείτε το πορτοφόλι σας σε κάτι που δεν είναι συνδεδεμένο στον Ιστό.

9. Χρησιμοποιήστε το VPN για πρόσθετη ασφάλεια

Η σύνδεση σε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, γνωστότερο ως VPN, σας επιτρέπει να κρυπτογραφείτε με ασφάλεια όλη την επισκεψιμότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι όλη η κυκλοφορία σας θα περάσει από μια ιδιωτική σήραγγα, διατηρώντας τα ευαίσθητα δεδομένα σας μακριά από πιθανά αδιάκριτα μάτια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες VPN που χρησιμοποιούνται καλύτερα με το BitCoin, μη διστάσετε να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό αναθεώρησης VPN.

10. Διευθύνσεις πολλαπλών υπογραφών

Αυτές οι διευθύνσεις είναι κατάλληλες για εταιρικές συναλλαγές ή συναλλαγές υψηλής ασφάλειας και χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα κλειδιά που αποθηκεύονται σε ξεχωριστό εξοπλισμό, παρακολουθούνται και διαχειρίζονται μόνο από εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο, η δουλειά ενός χάκερ γίνεται πολύ πιο δύσκολη καθώς θα πρέπει να θέσει σε κίνδυνο όλο τον εξοπλισμό στον οποίο αποθηκεύονται τα κλειδιά για να τσιμπήσουν τα Bitcoin.

Η τακτική ενημέρωση συστημάτων και η εξάλειψη του εικονικού πορτοφολιού εάν δεν το χρησιμοποιείτε είναι δύο άλλοι τρόποι προστασίας του πορτοφολιού σας.

Πώς να προστατέψετε το πορτοφόλι σας Bitcoin – Συμπέρασμα

Όπως με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο κινδύνου όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές χρησιμοποιώντας το Πορτοφόλι Bitcoin. Ωστόσο, αρκεί να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις, δεν υπάρχει λόγος να μην αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτόν τον ασφαλή τύπο κρυπτογράφησης.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map