Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την περιήγηση στο Dark Web

Ο σκοτεινός ιστός εξακολουθεί να μην είναι κοινό όνομα, αν και ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου το χρησιμοποιούν εκτενώς. Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια χρήστες ιστού εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι ή πώς να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό. Αν νομίζατε ότι θα μπορούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ό, τι είναι διαθέσιμο στον Ιστό χρησιμοποιώντας το Google και άλλες δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, κάνετε κατά λάθος λάθος. Είναι πραγματικά δυνατή η ασφαλής πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό?


Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την περιήγηση στο Dark Web

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την περιήγηση στο Dark Web

Τι είναι το Dark Web?

Κάτω από αυτό που βλέπετε μέσω γνωστών ιστότοπων και αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης, υπάρχει ένα τεράστιο υπογάστριο περιεχομένου, που συνήθως αναφέρεται ως σκοτεινός ιστός. Αυτό είναι σαν αυτό που βρίσκεται κάτω από την εκτεθειμένη επιφάνεια ενός πάγου που είναι πολύ περισσότερος πάγος!

Το κρυμμένο τμήμα του διαδικτύου περιέχει υλικό και ιστότοπους που δεν θεωρούνται κατάλληλοι από κυβερνητικές αρχές ή γενική κοινωνία. Πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό.

Τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web

Είναι απαραίτητο να ληφθούν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να αποκτήσετε πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό και να παραμείνετε ασφαλείς. Στην πραγματικότητα, πρέπει επίσης να παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο κατά την πρόσβαση σε αυτό το κρυφό τμήμα του ιστού. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε μακριά από τις κρυφές παγίδες και τους κινδύνους του σκοτεινού ιστού.

Κατεβάστε και χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό, όπως είναι. Είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού βασισμένο στον Firefox που διευθύνεται από την ομάδα ανάπτυξης Tor. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο δίκτυο Tor. Το τελευταίο σάς δίνει πρόσβαση στον βαθύ ιστό και στην υποενότητα του, στον σκοτεινό ιστό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εγκατάσταση που βασίζεται σε Windows, Linux ή Mac για την εκτέλεση του Tor.

Χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη υπηρεσία VPN

Η χρήση του ίδιου του Tor σάς προσφέρει ένα σημαντικό ποσό αόρατης σύνδεσης στο διαδίκτυο και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούν να εντοπίσουν τις δραστηριότητές σας ενώ εξερευνούν αυτήν την ψηφιακή ατμόσφαιρα. Ωστόσο, εάν θέλετε να προσθέσετε διαδικτυακό απόρρητο κατά την πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό, είναι συνετό να χρησιμοποιείτε ένα VPN. Η χρήση ενός VPN με Tor κάνει τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα σχεδόν μη ανιχνεύσιμη για οποιονδήποτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Tor μέσω VPN ή να χρησιμοποιήσετε ένα VPN και μετά να συνδεθείτε στο δίκτυο Tor. Και οι δύο προσεγγίσεις έχουν τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς τους.

Απλώς λάβετε υπόψη ― αυτό θα επιβραδύνει την καθαρή ταχύτητα σας σε κάποιο βαθμό. Είναι εντάξει, επειδή έχετε παρακολουθήσει το παρελθόν του δικτύου και κάθε είδους διαδικτυακή παρακολούθηση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία VPN σας δεν διατηρεί το αρχείο καταγραφής δεδομένων χρήστη.

Χρησιμοποιήστε προσεκτικά τους καταλόγους στο deep web

Το deep web έχει τους δικούς του καταλόγους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύρεση πληροφοριών που αναζητάτε. Θα χρησιμοποιείτε κυρίως URL Dark Web με επέκταση .onion. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το σκοτεινό web βασίζονται στον κατάλογο που ονομάζεται Hidden Wiki. Η διεύθυνση URL του είναι http://zqktlwi4fecvo6ri.onion. Φαίνεται κάπως περίεργο, αλλά τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλές τέτοιες διευθύνσεις URL στο σκοτεινό ιστό.

Το κρυφό Wiki μπορεί να είναι αρκετά εξαντλητικό με συνδέσμους προς κρυμμένους πόρους και ιστότοπους και η προσεκτική περιήγηση και πρόσβαση είναι δική σας ευθύνη.

Τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την πρόσβαση στο Dark Web

Ο σκοτεινός ιστός δεν είναι από μόνος του παράνομος ή κακός. Όπως και άλλες πτυχές της τεχνολογίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ευεργετικούς σκοπούς όσο και για δυνητικά επιβλαβείς δραστηριότητες. Μια παράξενη ιδέα είναι ότι μερικές φορές μπορείτε να καταλήξετε σε ένα νόμιμο χάος ενώ έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο σκοτεινό ιστό, χωρίς να το γνωρίζετε. Τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσετε και αυτό θα καταναλώσει χρόνο σας.

Υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν ιστότοπους που ασχολούνται με απαγορευμένα ναρκωτικά παραφαινίλια και άλλες έννοιες και πορνογραφία, για παράδειγμα. Εξερευνώντας τακτικά αυτούς τους ιστότοπους και κάνοντας κλικ σε συνδέσμους που σας οδηγούν σε άτομα που ασχολούνται με το εμπόριο, μπορείτε να καταλήξετε να διαπράξετε μια παράνομη πράξη και να συναντήσετε μερικούς δυσάρεστους ανθρώπους. Αυτό θα μπορούσε να σας βάλει σε χάος εάν η IP σας μπορεί να εντοπιστεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν βρίσκεστε στο σκοτεινό ιστό για να ξεκινήσετε. Είναι αλήθεια ότι από περιέργεια μπορεί να καταλήξετε να επισκέπτεστε κάποιους ιστότοπους με περίεργο περιεχόμενο και περίεργες φωτογραφίες και αυτό δεν σημαίνει ότι ονειρεύεστε το σπίτι της Betelgeuse!

Υπάρχουν ιστότοποι που ασχολούνται με την παιδική πορνογραφία, την κτηνοτροφία, τις υπηρεσίες Hitman και την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ακόμη και την εμπορία ανθρώπων. Η απλή επίσκεψη σε ορισμένους ιστότοπους μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη. Αλλά αν εντοπίσετε κάτι περίεργο, βγείτε από εκεί! Μην αλληλεπιδράτε με άτομα σε αυτούς τους ιστότοπους επίσης.

The Dark Web – Βασικές πτυχές που πρέπει να θυμάστε

Όσο απρόβλεπτο και περίεργο είναι ο σκοτεινός ιστός, η διαμονή ασφαλής ενώ η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι πολύ δύσκολη. Ο συνδυασμός του VPN με το Tor και η αποφυγή ιστότοπων που ασχολούνται με παράνομη δραστηριότητα θα σας κρατήσει ασφαλείς, κυρίως. Ωστόσο, δεν υπάρχουν εγγυήσεις, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε.