Η άσχημη αλήθεια για το πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα

Ζούμε σε μια εποχή της έκρηξης των κοινωνικών μέσων όπου ψεύτικες ειδήσεις, καθοδηγούμενες από διευθυντές κοινωνικών μέσων γεμάτες ύβρεις, κυριαρχούν στα χρονοδιαγράμματα μας. Όταν μιλάμε για ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το όνομα που εμφανίζεται πρώτο είναι το Facebook – η πλατφόρμα που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος παραμένει συνδεδεμένος και ένας τεράστιος προμηθευτής ψεύτικων ειδήσεων. Επιπλέον, είναι δύσκολο να βρεθούν πάρα πολλά άτομα που δεν είναι στο Facebook ή που δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ κάποια στιγμή στο παρελθόν. Η ευκολία και η ευκολία να μείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας μέσω του Facebook είναι τόσο υψηλή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναρωτιούνται αν οι προσωπικές τους πληροφορίες χρησιμοποιούνται και εκμεταλλεύονται το πνευματικό παιδί του Mark Zuckerburg. Στην ουσία, το Facebook είναι πώληση των προσωπικών σας δεδομένων στον υψηλότερο πλειοδότη, ακόμη και αν ισχυρίζονται διαφορετικά. Αλλά πώς ακριβώς το κάνουν?


Η άσχημη αλήθεια για το πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα

Η άσχημη αλήθεια για το πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα

Υπάρχει “Little” Privacy στην Πολιτική απορρήτου του Facebook

«Συλλέγουμε το περιεχόμενο και άλλες πληροφορίες που παρέχετε όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας, όπως όταν εγγραφείτε για λογαριασμό, δημιουργείτε ή μοιράζεστε και στέλνουμε μηνύματα ή επικοινωνείτε με άλλους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες μέσα ή σχετικά με το περιεχόμενο που παρέχετε, όπως την τοποθεσία μιας φωτογραφίας ή την ημερομηνία δημιουργίας ενός αρχείου. Συλλέγουμε επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας, όπως τους τύπους περιεχομένου που βλέπετε ή αλληλεπιδράτε ή τη συχνότητα και τη διάρκεια των δραστηριοτήτων σας. “

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την πολιτική απορρήτου του Facebook. Με κάθε ειλικρίνεια, οι περισσότεροι από εμάς ποτέ δεν ενοχλούν πραγματικά την ανάγνωση πολιτικών απορρήτου ή Όρων χρήσης κατά την εγγραφή με οποιαδήποτε υπηρεσία στο Διαδίκτυο. Το ανησυχητικό για την πολιτική απορρήτου του Facebook είναι ότι περιέχει απλώς έναν ευρύ ορισμό του τύπου των πληροφοριών που συλλέγουν όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία τους.

Βασικά, το Facebook γνωρίζει τα πάντα για εσάς. Αυτό περιλαμβάνει την ηλικία σας, το email, τον αριθμό τηλεφώνου, το χώρο εργασίας, το σχολείο, τους φίλους σας, τα μέρη που επισκέπτεστε και τους ιστότοπους που περιηγείστε. Όλες αυτές οι πληροφορίες πηγαίνουν σε στοχευμένη διαφήμιση. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να δημιουργήσετε μια διαφήμιση στο Facebook, πιθανότατα γνωρίζετε ότι μπορείτε να επιλέξετε το κοινό σας με βάση τα ενδιαφέροντα, την ηλικία, την τοποθεσία τους, μεταξύ άλλων.

Πώς χρησιμοποιεί το Facebook τα προσωπικά σας δεδομένα – Τα βασικά

Το αστείο είναι ότι το Facebook δεν κλέβει τις πληροφορίες σας. Μάλλον, το μοιράζεστε πρόθυμα με το Facebook. Έχετε πει στο Facebook τα πάντα για τον εαυτό σας, την τοποθεσία σας, τη δουλειά σας, τους φίλους σας και επίσης τη σχέση σας. Δώσατε επίσης ποιες είναι οι αγαπημένες σας ταινίες, ποιες αθλητικές ομάδες υποστηρίζετε και σε ποιο σχολείο πήγατε.

Πρέπει να έχετε δει διαφημίσεις που εμφανίζονται στο προφίλ σας με βάση κάτι που σας άρεσαν οι φίλοι σας ή βάσει μιας αναζήτησης Google που πραγματοποιήσατε πρόσφατα. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς το κάνει αυτό το Facebook?

Είναι πραγματικά απλό. Όταν εγγραφείτε για λογαριασμό στο Facebook, εισάγεται ένα cookie παρακολούθησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας για τη συλλογή κάθε δεδομένων που κοινοποιείτε στο διαδίκτυο ή εκτός σύνδεσης. Αυτά τα δεδομένα πωλούνται στους διαφημιστικούς συνεργάτες του Facebook, ώστε να μπορούν να εμφανίζουν διαφημίσεις πιο σχετικές με εσάς. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Το Facebook μπορεί επίσης να αναγνωρίσει εσάς ή τους φίλους σας από τις φωτογραφίες που ανεβάζετε και μπορεί επίσης να το κάνει ακόμη και με εικόνες που ανεβάζετε αλλού στον Ιστό. Αυτό οφείλεται στις δυνατότητες «αναγνώρισης προσώπου» που χρησιμοποιεί το Facebook.

Τώρα, όταν το σκέφτεστε, αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα; Εάν ναι, δεν φταίτε. Το Facebook ξεπερνά απλώς την ανάλυση των δεδομένων του προφίλ σας για την πλήρη παρακολούθηση σας στον ιστό. Εάν συνδεθείτε στο Facebook και έπειτα συνδεθείτε σε άλλους ιστότοπους, το Facebook το γνωρίζει αυτό.

Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα, οπότε όταν ανακαλύπτουν πώς το Facebook εκμεταλλεύεται τις προσωπικές τους πληροφορίες, εκπλήσσονται και φοβούνται. Μερικοί από τους πιο αμφιλεγόμενους τρόπους με τους οποίους το Facebook χρησιμοποίησε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του με την πάροδο των ετών τεκμηριώθηκαν από το περιοδικό Time Magazine το 2014.

Τι συμβαίνει εάν δεν κοινοποιείτε οποιεσδήποτε πληροφορίες?

Ίσως πιστεύετε ότι η αφαίρεση των πληροφοριών του προφίλ σας ή το κενό του προφίλ σας θα μπορούσε να είναι λιγότερο τρομακτικό. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι δεν είναι έτσι. Απαιτείται κοινή χρήση ορισμένων βασικών πληροφοριών για τη δημιουργία λογαριασμού, όπως η ηλικία και η τοποθεσία σας.

Εάν το Facebook δεν βρει άλλες πληροφορίες πέρα ​​από αυτό, θα στοχεύσει τους φίλους σας. Έτσι, θα εμφανιστούν διαφημίσεις στο προφίλ σας με βάση αυτό που τους άρεσαν οι φίλοι σας. Θα ειδοποιηθείτε για τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι φίλοι σας και τις πρόσφατες τροποποιήσεις στο προφίλ τους. Οι διαφημιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ελάχιστα δημογραφικά δεδομένα σας, σε συνδυασμό με τα δεδομένα των φίλων σας, για να σας στείλουν διαφημίσεις.

Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε αυτήν την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων?

Η σκέψη ότι οι προσωπικές σας πληροφορίες κυκλοφορούν σε όλο τον Ιστό είναι ενοχλητική. Ποιες είναι οι συχνές ενημερώσεις του Facebook για τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου που κάνουν τους ανθρώπους να αναρωτιούνται εάν υπάρχει πραγματικά κάποιος τρόπος να ασφαλίσει τον λογαριασμό σας; Είναι καλό όταν το Facebook βρίσκει τους παλιούς φίλους σας στο σχολείο ή προτείνει προϊόντα που θα μπορούσατε να βρείτε χρήσιμα, αλλά το να παρακολουθείτε όλα όσα κάνετε στον Ιστό δεν είναι κάτι που πρέπει να είστε άνετοι.

Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τα δεδομένα σας πιο ασφαλή. Μερικοί από τους τρόπους για την προστασία του απορρήτου σας είναι οι εξής:

 • Διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook: Για απόλυτη ηρεμία, μπορείτε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.
 • Πηγαίνετε στην ανώνυμη περιήγηση: Ο ευκολότερος τρόπος για να εμποδίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να αποθηκεύει δεδομένα από τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες είναι να χρησιμοποιήσετε τη «ιδιωτική» λειτουργία κατά την περιήγηση στον Ιστό.
 • Μάθετε τις ρυθμίσεις λογαριασμού Facebook: Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο μερικές από τις βασικές ρυθμίσεις στο Facebook. Εάν σκάψετε βαθύτερα, βρείτε ότι υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να κάνετε τον λογαριασμό σας πιο ασφαλή.
 • Μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι να εξαιρεθείτε από διαφημίσεις. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «κλειδώματος» όταν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook και στη συνέχεια επιλέγοντας «δείτε περισσότερες ρυθμίσεις». Θα δείτε την καρτέλα “Διαφημίσεις” στην πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ σε αυτήν και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επεξεργασία” στην περιοχή “Τρίτοι ιστότοποι” και αλλάξτε τη ρύθμιση σε “Κανένας”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επεξεργασία” στην ενότητα “Διαφημίσεις” & Φίλοι και επιλέξτε “Κανένας”. Αυτό το βήμα θα απενεργοποιήσει την εμφάνιση διαφημίσεων στο προφίλ σας.
 • Αποκλεισμός παρακολούθησης: Για να αποτρέψετε το Facebook από την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων σας στον Ιστό, μπορείτε να εγκαταστήσετε λογισμικό τρίτων. Αυτό το λογισμικό θα αποκλείσει οποιαδήποτε παρακολούθηση και επίσης θα σας ενημερώσει εάν υπάρχουν προσπάθειες παρακολούθησης των δραστηριοτήτων σας. Δύο από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές λογισμικού για αποκλεισμό παρακολούθησης είναι το DoNotTrackMe και το Ghostery.
 • Εγκαταστήστε ένα VPN: Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο μπορεί να ακούγεται ακριβό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ασφαλέστερος τρόπος προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο. Εάν καταλήξετε να εγγραφείτε με μια υπηρεσία VPN, σας παροτρύνουμε να μείνετε μακριά από «δωρεάν» VPN όπως το Hola. Τέτοιοι πάροχοι υπηρεσιών VPN συχνά θέτουν σε κίνδυνο το απόρρητό σας αντί να το προστατεύουν. Πηγαίνετε με αποδεδειγμένα VPN όπως ExpressVPN ή BulletVPN εάν εκτιμάτε την ασφάλεια και τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Πώς χρησιμοποιεί το Facebook τα προσωπικά σας δεδομένα – Συμπληρώστε

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα απαραίτητο κακό σήμερα. Να γνωρίζετε τι πληροφορίες μοιράζεστε στο διαδίκτυο και πώς χρησιμοποιούνται από ιστότοπους κοινωνικών μέσων για την καλύτερη προστασία της ασφάλειάς σας. Στο τέλος της ημέρας, οι «δωρεάν» διαδικτυακές υπηρεσίες είναι σπάνιες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα προϊόν που διαφημίζεται ως δωρεάν σας μετατρέπει στο προϊόν. Στην περίπτωση του Facebook, οι διαφημιζόμενοι είναι οι πελάτες και οι χρήστες του Facebook είναι το προϊόν προς πώληση. Θυμηθείτε, το Facebook διαθέτει επίσης Instagram και Whatsapp. Η Google, από την άλλη πλευρά, αγοράζει το Youtube πριν από χρόνια. Συνδυάστε όλες αυτές τις υπηρεσίες μαζί και σκεφτείτε όλα τα ιδιωτικά δεδομένα που συλλέγουν όλο το 24ωρο. ο άσχημη αλήθεια δεν υπάρχει κανένα απόρρητο στο διαδίκτυο.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map