Πώς να ενεργοποιήσετε το διακόπτη Kill του τηλεφώνου σας και να απενεργοποιήσετε τους κλέφτες smartphone

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 1,6 εκατομμύρια Αμερικανοί ήταν θύματα κλοπής smartphone μόνο το 2012. Οι κλέφτες ήταν πιο δραστήριοι σε μεγάλες πόλεις. Για παράδειγμα, σχεδόν το 50% των κλοπών που αναφέρθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο αφορούσαν smartphone. Η κλοπή Smartphone αποτελούσε επίσης το 40% των ληστειών που αναφέρθηκαν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις του μετρό, συμπεριλαμβανομένης της NYC και της Washington, DC.


Πώς να ενεργοποιήσετε το διακόπτη Kill του τηλεφώνου σας και να απενεργοποιήσετε τους κλέφτες smartphone

Πώς να ενεργοποιήσετε το διακόπτη Kill του τηλεφώνου σας και να απενεργοποιήσετε τους κλέφτες smartphone

Γιατί είναι τα Smartphone σας Thief-Bait?

Η κλοπή των μικρότερων smartphone είναι μεγάλη υπόθεση. Κάθε συσκευή μπορεί να πωληθεί στη μαύρη αγορά για εκατοντάδες δολάρια. Οι κλέφτες έχουν μεγαλύτερα κέρδη εάν η συσκευή είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Είναι τα iPhone που κερδίζουν την υψηλότερη τιμή. Αυτό οδήγησε ακόμη και ορισμένους να χαρακτηρίσουν το έγκλημα ως «Apple picking».

Άλλοι απλά το ονομάζουν ως iCrimes. Κάνοντας μια κακή κατάσταση ακόμη χειρότερη, μπορείτε ακόμη και να είστε θύμα κλοπής ταυτότητας εάν οι κλέφτες smartphone μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η συσκευή σας δεν προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης.

Νόμος πρόληψης κλοπής smartphone και Kill Switch

Η πιο χρήσιμη άμυνα κατά της κλοπής και της κακής χρήσης τόσο της συσκευής όσο και των δεδομένων είναι ο διακόπτης kill. Αυτή η λειτουργικότητα ωφελεί τους χρήστες smartphone. Οι αναφορές δείχνουν ότι οι διακόπτες kill μειώνουν τον αριθμό των ληστειών smartphone κατά 50%. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο αποτρεπτικό που από την 1η Ιουλίου 2015, η Καλιφόρνια έχει αποφανθεί ότι τα smartphone πρέπει να αποστέλλονται με λειτουργίες Kill Switch.

Οι ληστείες των smartphone έχουν μειωθεί κατά 50% στο Σαν Φρανσίσκο από το 2013. Επιπλέον, έχουν μειωθεί κατά 22% από το 2016. Αυτό αποδόθηκε από τον εισαγγελέα του κράτους, Τζορτζ Γκασκόν σε μια νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2015 γνωστή ως νόμος πρόληψης κλοπής Smartphone.

Ο νόμος αυτός ορίζει ότι οι κατασκευαστές πρέπει να κάνουν ένα smartphone με διακόπτη kill. Ο διακόπτης kill είναι ένα λογισμικό ή υλικό που καθιστά τις κινητές συσκευές μη λειτουργικές όταν είναι ενεργοποιημένη. Είναι διαθέσιμο για κατόχους συσκευών. Πολλοί από αυτούς τους διακόπτες kill διατίθενται με τη μορφή λογισμικού για σκούπισμα ή διαγραφή απομακρυσμένων συσκευών ή κλειδαριών ενεργοποίησης. Αυτή η λειτουργικότητα είναι ενσωματωμένη σε smartphone. Είναι εξαιρετικά απλό να το ενεργοποιήσετε.

Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε καθώς οι κλέφτες ανέπτυξαν μια τάση για smartphone. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο, δεδομένου ότι τα smartphones παίρνουν αρκετές εκατοντάδες δολάρια στη μαύρη αγορά. Σύμφωνα με τις εκθέσεις καταναλωτών το 2012, 1,6 εκατομμύρια κλοπές smartphone πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ. Ο αριθμός αυξήθηκε κατά 94% το 2013 και έφτασε τα 3,1 εκατομμύρια.

Πώς ένας διακόπτης Kill διασφαλίζει ότι το κλεμμένο smartphone σας πεθαίνει

Μόλις ενεργοποιηθεί, ο διακόπτης kill αποτρέπει τον επαναπρογραμματισμό των smartphone μέσω επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων και χρήσης. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους κλέφτες smartphone να πουλήσουν μια συσκευή εργασίας. Τόσο η Apple όσο και η Google έχουν ξεκινήσει ενσωματωμένους διακόπτες kill για smartphone το 2014. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πιο βασική προστασία smartphone για την ασφάλειά τους.

Πώς να κάνετε το Smartphone μη λειτουργικό εάν κλαπεί?

Ενεργοποίηση Kill Switch On Android

Χρησιμοποιήστε το “Εύρεση της συσκευής μου” για να εντοπίσετε το smartphone σας

Το λογισμικό παρακολούθησης συσκευών της Google, “Εύρεση της συσκευής μου” είναι προσβάσιμο στη σελίδα ρυθμίσεων του smartphone. Μέσω αυτού του λογισμικού, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τη συσκευή από το πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο έχετε συνδεθεί. Το Google “Εύρεση του τηλεφώνου μου” και θα εμφανίσει την τρέχουσα τοποθεσία σε περίπτωση που το λογισμικό “Εύρεση της συσκευής μου” λειτουργεί.

Ένα άλλο βήμα είναι να ξεμπλοκάρετε τη συσκευή από το Google Play. Για να αποκρύψετε τη συσκευή, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του Google Play. Μπορείτε να αλλάξετε την ορατότητα της συσκευής σας εκεί.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Ενεργοποίηση απομακρυσμένης πρόσβασης

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις Google.
  2. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή για τη διαχείριση συσκευών Android από εδώ.
  3. Επιτρέψτε και τις δύο επιλογές στη συνέχεια.
  4. Κάντε κλικ στο Να επιτρέπεται το “Remote-Lock και Factory-Reset” καθώς και το “Απομακρυσμένος εντοπισμός αυτής της συσκευής”.

Βήμα 2: Πρόσβαση στη θέση της συσκευής και κλειδώστε την

  1. Μεταβείτε σε μια συσκευή με δυνατότητα ιστού, εάν έχετε πέσει θύμα κλοπής smartphone. Συνδεθείτε στο Google και αποκτήστε πρόσβαση στον πίνακα για τη “Διαχείριση συσκευής Android”.
  2. Θα μπορείτε να παρατηρήσετε τη θέση της συσκευής σε χάρτη και να χτυπήσετε, να κλειδώσετε ή να διαγράψετε το smartphone.
  3. Τώρα, ο κλέφτης smartphone θα πρέπει να αποδείξει ότι είστε εσείς εάν επιδιώκει να επαναφέρει εργοστασιακά τη συσκευή και να την αξιώσει ως δική της. Η σύνδεση με οποιονδήποτε Λογαριασμό Google επιτρέπεται μόνο εάν είχε προηγουμένως συγχρονιστεί αφού προστεθεί στη συσκευή ως λογαριασμός ή χρήστης. Δεν επιτρέπεται για όσους συνδέονται ως επισκέπτες. Επομένως, εάν δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών κατά τη στιγμή της εγκατάστασης, η συσκευή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Βήματα για να ενεργοποιήσετε το Kill Switch On iOS

Εντοπίστε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας το “Find My iPhone”

Κάθε iPhone είναι συνδεδεμένο με έναν λογαριασμό iCloud. Αυτό έχει ένα «Κλείδωμα ενεργοποίησης» καθώς και «Εύρεση του τηλεφώνου μου». Ενώ το πρώτο παρακολουθεί την τελευταία γνωστή θέση της συσκευής, το δεύτερο απαιτεί την εισαγωγή του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης στη συσκευή για πρόσβαση σε αυτήν.

Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το iPhone σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης. Για αυτό, πρέπει να απενεργοποιήσετε το “Find My iPhone” και να καταργήσετε τον λογαριασμό από τη συσκευή.

Σε περίπτωση κλοπής smartphone, το Κλείδωμα ενεργοποίησης θα σταματήσει τους κλέφτες νεκρούς στα ίχνη τους. Τώρα, δεν θα μπορούν να συνδέσουν το κλεμμένο iPhone με τον δικό τους λογαριασμό, καθιστώντας το εξίσου χρήσιμο με το νεκρό βάρος! Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Ενεργοποίηση της επιλογής “Εύρεση του iPhone μου”

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο iCloud.
  2. Χρησιμοποιήστε το δικό σας Apple ID για να συνδεθείτε.
  3. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Εύρεση του iPhone μου”.

Βήμα 2: Ενεργοποίηση της “Λείψης Λειτουργίας”

Εάν υποψιάζεστε ότι το iPhone σας έχει κλαπεί ή είναι τοποθετημένο σε λάθος θέση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Lost Mode”.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε την επιλογή για την προσαρμογή της κλειδαριάς με έναν αριθμό επαφής. Αυτό θα εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή της συσκευής σας σε περίπτωση απώλειας. Εάν η συσκευή ανακτηθεί, μπορεί να επανέλθει στο φυσιολογικό, πραγματοποιώντας είσοδο με τα στοιχεία σύνδεσης Apple ID.

Πώς να ενεργοποιήσετε το διακόπτη Kill του τηλεφώνου σας – Συμπέρασμα

Η κλοπή του τηλεφώνου σας μπορεί να είναι μια κατάσταση πανικού. Αλλά για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή (και επίσης για να διασφαλίσετε ότι ο κλέφτης δεν θα έχει κέρδος από το τηλέφωνό σας), ενεργοποιήστε το διακόπτη kill. Είναι απλό και εύκολο και θα μειώσει τον αριθμό των κλοπών smartphone. Ακολουθούν ορισμένες άλλες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το smartphone σας ασφαλές.