Πώς να αποτρέψετε διαφημίσεις και να αποκλείσετε αναδυόμενα παράθυρα

Αν υπάρχει ένα πράγμα που η πλειονότητα των χρηστών που εκτελούν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους στο διαδίκτυο ή αφιερώνουν πολύ χρόνο στο Διαδίκτυο έχουν κοινό, είναι το μίσος τους για τις πολλές διαφημίσεις που εμφανίζονται είτε κατά τη ροή της αγαπημένης τους εκπομπής είτε κατά την περιήγηση μέσω περιεχομένου από τους αγαπημένους τους ιστότοπους. Μπορεί να είναι τόσο ενοχλητικό να διακόπτεται συνεχώς με τεχνάσματα μάρκετινγκ που προσπαθούν πάντα να προωθούν κάτι που πιθανότατα δεν χρειάζεστε ή πληροφορίες που δεν θα σας ενδιαφέρουν πραγματικά.


Πώς να αποτρέψετε διαφημίσεις και να αποκλείσετε αναδυόμενα παράθυρα

Πώς να αποτρέψετε διαφημίσεις και να αποκλείσετε αναδυόμενα παράθυρα

Οι διαφημίσεις αυξάνουν την επισκεψιμότητα

Θα ήταν λάθος να τα θεωρούμε ως bots που εστιάζονται μόνο στη διακοπή της εμπειρίας περιήγησής σας, καθώς η αλήθεια είναι ότι είναι αποτέλεσμα μιας επένδυσης από διάφορους ιστότοπους που θέλουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους. Οι πιθανότητες να συναντήσετε κάτι που σας αρέσει ή σας ενδιαφέρει μέσω ενός από αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα είναι περιορισμένες, αλλά αυτός είναι ο λόγος που οι ιδιοκτήτες ιστότοπων μπορούν να δημιουργήσουν αυτές τις διαφημίσεις.

Είναι αυτές οι διαφημίσεις κακόβουλες?

Ένα ατυχές πράγμα που προέρχεται από αυτές τις διαφημίσεις είναι το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές έχουν τη δυνατότητα να μολύνουν τον υπολογιστή σας με πράγματα όπως κακόβουλο λογισμικό, ransomware, ιούς και μια ποικιλία άλλων απειλών που είναι βέβαιο ότι προκαλούν είτε απώλεια δεδομένων είτε εισβολή το απόρρητό σας. Η απαλλαγή τους μπορεί να γίνει ακόμη και δύσκολη εάν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε μία από τις υπηρεσίες που παρέχονται από τον ιστότοπο που κάνει τις διαφημίσεις. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν έκδοση κάποιου λογισμικού ή υπηρεσίας και με σχεδόν όλες τις υπηρεσίες, μπορείτε να σταματήσετε τις διαφημίσεις με την εγγραφή σας στο πακέτο premium αυτής της υπηρεσίας.

Εάν, ωστόσο, δεν είστε σίγουροι για τη μετάβαση στην έκδοση επί πληρωμή για το λογισμικό σας και θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση, εξακολουθείτε να έχετε στη διάθεσή σας ορισμένα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από αυτές τις ενοχλητικές διαφημίσεις.

Πρόληψη διαφημίσεων & Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων μέσω του προγράμματος περιήγησής σας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποτρέψετε τη διακοπή τυχόν αναδυόμενων παραθύρων από ό, τι είστε στο διαδίκτυο είναι να ρυθμίσετε ορισμένα πράγματα μέσω του προγράμματος περιήγησής σας. Θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης και θα σας δείξουμε τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τυχόν αναστάτωση από την εμπειρία περιήγησής σας.

1. Mozilla FireFox

Εύκολα ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στην αγορά σήμερα, το Mozilla FireFox προσφέρει εύκολες επιλογές που θα σας επιτρέψουν να κάνετε την εμπειρία περιήγησής σας πολύ πιο απρόσκοπτη. Να τι πρέπει να κάνετε:

 1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης.
 2. Ανοίξτε την επιλογή μενού.
 3. Επιλέξτε “Επιλογές”.
 4. Άνοιγμα “Περιεχομένου”.
 5. Θα πρέπει να δείτε την επιλογή “Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων”. Ελεγξέ το. Αυτό είναι.

2. Άκρη

Καθώς τα Windows προσπαθούν να κάνουν τους πελάτες να υιοθετήσουν το νέο τους πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να κάνετε αυτό για να αποκλείσετε οποιαδήποτε μορφή αναδυόμενων παραθύρων στο Microsoft Edge:

 1. Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής Edge.
 2. Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας, κάντε κλικ στις τρεις τελείες, το “…”.
 3. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, στις “Σύνθετες ρυθμίσεις”.
 4. Πρέπει να υπάρχει μια επιλογή Block Pop-Ups. Αφήστε το μπλε, που σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένο.

3. Chrome

Το Chrome είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα περιήγησης στον κόσμο, χάρη εν μέρει στη συμβατότητα του προγράμματος περιήγησης με πολλές από τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Google. Ο αποκλεισμός διαφημίσεων και αναδυόμενων παραθύρων μέσω του προγράμματος περιήγησης είναι μια εύκολη δουλειά, όπου θα πρέπει μόνο:

 1. Ξεκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης.
 2. Ανοίξτε την καρτέλα Μενού, θα πρέπει να είναι οι τρεις κάθετες κουκκίδες.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις”.
 4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων”.
 5. Μεταβείτε στην ενότητα “Απόρρητο”.
 6. Επιλέξτε “Ρυθμίσεις περιεχομένου”.
 7. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο “Αναδυόμενα παράθυρα”.
 8. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Να μην επιτρέπεται σε κανένα ιστότοπο να εμφανίζει αναδυόμενα παράθυρα”.
 9. Υπάρχουν επίσης μερικές επεκτάσεις που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό, όπως OpenGoAdblock, Adguard, Adblocker & Pop-up Blocker Pro.

4. Όπερα

Πιστεύουμε ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι η πλειονότητα των χρηστών της Opera τυχαίνει να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, αλλά για εκείνους που εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτήν όταν βρίσκονται σε φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, ακολουθεί η διαδικασία τριών βημάτων που πρέπει να εφαρμόσετε:

 1. Προχωρήστε και ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης.
 2. Μεταβείτε στην επιλογή μενού επάνω αριστερά.
 3. Θα δείτε μια επιλογή “αποκλεισμός διαφημίσεων” στη λίστα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει.

5. Internet Explorer

Εάν είστε ακόμα καλά με τον παλιό Internet Explorer του Window, τότε θα πρέπει να κάνετε τα εξής για να θέσετε όλες τις διαφημίσεις και τα αναδυόμενα παράθυρα σε κίνδυνο:

 1. Ξεκινήστε ξεκινώντας το πρόγραμμα περιήγησης.
 2. Προχωρήστε στο “Εργαλεία”, αλλά αν δεν το βλέπετε στην αρχή, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Alt για να εμφανιστεί.
 3. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Επιλογές”.
 4. Κάντε κλικ στην καρτέλα “Απόρρητο”.
 5. Αναζητήστε το στοιχείο αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων.
 6. Επιλέξτε το πλαίσιο “Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων” ή “Ενεργοποίηση αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων”.

6. Ublock

Εάν ίσως χρησιμοποιείτε πολλά προγράμματα περιήγησης και θέλετε να εφαρμόσετε μια λύση που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ομόφωνα όλα τα μπλοκ και τα αναδυόμενα παράθυρα που ενδέχεται να εμφανίζονται μέσω όλων αυτών. Να τι πρέπει να κάνετε:

 1. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας. Μπορείτε να το κάνετε μέσω της ενημέρωσης.
 2. Συνδεθείτε στον ιστότοπο του Ublock, εδώ.
 3. Πραγματοποιήστε λήψη της επέκτασης και, στη συνέχεια, εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας.
 4. Επιλέξτε μία τοποθεσία που θα θυμάστε και επιλέξτε “Αποθήκευση”.
 5. Εκτελέστε το αρχείο που είχατε εγκαταστήσει στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
 6. Στη συνέχεια, ανοίξτε τα προγράμματα περιήγησης που έχετε εγκαταστήσει την επέκταση Ublock.

Χρήση VPN για αποκλεισμό διαφημίσεων & Αναδυόμενα παράθυρα

Η ίδια τεχνολογία που εφαρμόζεται μέσω πρωτοκόλλων όπως OpenVPN, Secure Sockets Layer (SSL) και AES 256-bit κρυπτογράφηση καθιστά δυνατή για μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN να παρέχει αναδυόμενες υπηρεσίες και υπηρεσίες αποκλεισμού διαφημίσεων σε όλους τους συνδρομητές της. Αυτό σημαίνει, εκτός από την ανωνυμία, τη δυνατότητα ροής περιεχομένου με περιορισμό γεωγραφικού περιεχομένου και την αποτροπή και των δύο DNS & Διαρροές IP, θα μπορείτε να απολαμβάνετε απρόσκοπτη, χωρίς διακοπή περιήγηση, ανεξάρτητα από ό, τι έχετε συνδεθεί στο διαδίκτυο. Ακολουθούν τα βασικά βήματα για την εγκατάσταση ενός VPN:

 • Κάντε κάποια έρευνα και εντοπίστε έναν αξιόπιστο πάροχο VPN. Συνιστούμε ExpressVPN, και μπορείτε να δείτε γιατί μέσω μας Αναθεώρηση ExpressVPN.
 • Κατεβάστε & εγκαταστήστε τον επιλεγμένο πάροχο VPN.
 • Ξεκινήστε να απολαμβάνετε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο, χωρίς προσθήκες και αναδυόμενα παράθυρα.

Δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε τίποτα με την υπηρεσία VPN, καθώς έχει ήδη ρυθμιστεί καλά.

Πώς να αποτρέψετε διαφημίσεις και να αποκλείσετε αναδυόμενα παράθυρα

Ενώ πολλές διαδικτυακές διαφημίσεις είναι ανεκτές, πολλές διαφημίσεις και αναδυόμενες ενδείξεις είναι ενοχλητικές και κάτω προς τα δεξιά. Ευτυχώς μπορείτε να αποκλείσετε αυτές τις διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που έχουμε αναφέρει παραπάνω. Δεν χρειάζεται να βομβαρδίζετε με άσχετες διαφημίσεις κάθε φορά που περιηγείστε στον ιστό.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map